Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی آرایی، مدرس قصه‌گویی و کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان، در ارتباط با استفاده از ظرفیت هنر قصه‌گویی در مراسم‌ سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) برای کودکان با بیان اینکه خوزستان چهره‌های شاخص قصه‌گویی مذهبی را دارد؛ چهره‌هایی که نمود ملی دارند و برای قصه‌گویان سراسر کشور الگو هستند، گفت: محرم سینه به سینه با ادبیات روایی نقل می‌شود و تمام روحانیون، نوحه‌خوانان و مرثیه‌سراهای ما از این هنر قصه‌گویی است که محرم را سرپا نگه داشته‌اند و فکر می‌کنم ای کاش برای ماه رمضان هم شروع به قصه ساختن کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ابزار قصه می‌توانیم شور و هیجان ماه رمضان را مثل ماه محرم کنیم

وی اظهار کرد: چند روز گذشته فکر می‌کردم بین ماه رمضان و ماه محرم، اهمیت کدام ماه نزد خداوند بیشتر است؟ به این نتیجه رسیدم که ماه رمضان اهمیت بیشتری دارد ولی می‌بینیم که در جامعه ما، محرم از شور و حرارت بیشتری برخوردار است. دلیل این نکته را یک موضوع می‌دانم و آن این است که ما شیعیان برای محرم، قصه فراوان ساخته‌ایم و قصه فراوان می‌گوییم؛ اما از رمضان، قصه نمی‌گوییم و به همین دلیل است که ماه محرم بیشتر مورد توجه مردم است. به نظر می‌رسد با ابزار قصه می‌توانیم شور و هیجان ماه رمضان را مثل ماه محرم کنیم.

آرایی گفت: عزاداری‌های ماه محرم یک ساختار استاندارد شده بومی و عامیانه دارد؛ یعنی مردم ایران در طول سال‌ها و دهه‌ها، آداب و رسومی برای محرم طراحی کرده‌اند؛ از جمله سینه‌زنی، زنجیرزنی، نخل‌گردانی و ... بچه‌ها با حضور مستقیم در این مراسم بوده که عشق به حضرت امام حسین(ع) در قلبشان زنده و ماندگار شده است.

شخصاً با اینکه در کنار یک حسینیه، ایستگاه نقاشی می‌زنیم، بزرگترها را می‌فرستیم داخل و بچه‌ها را مشغول نقاشی می‌کنیم، موافق نیستم. حس می‌کنم بچه‌ها را باید با همان ساختار که چندین سال چکش خورده، از بوته امتحان درآمده و مسیر را طی کرده جلو ببریم و عشق امام حسین(ع) را با همان حضور در حسینیه‌ها در دل بچه‌ها نگه داریم.

این مدرس قصه‌گویی بیان کرد: شخصاً با اینکه در کنار یک حسینیه، ایستگاه نقاشی می‌زنیم، بزرگترها را می‌فرستیم داخل و بچه‌ها را مشغول نقاشی می‌کنیم،  موافق نیستم. حس می‌کنم بچه‌ها را باید با همان ساختار که چندین سال چکش خورده، از بوته امتحان درآمده و مسیر را طی کرده جلو ببریم و عشق امام حسین(ع) را با همان حضور در حسینیه‌ها در دل بچه‌ها نگه داریم.

این کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با تأکید بر استفاده از همان ساختارهای سنتی در عزاداری گفت: ما باید در امتداد همان مسیری که گذشتگان ما طراحی کرده‌اند، حرکت کنیم؛ مثلاً هیئت عزاداران کودک، تعزیه کودک، شعرخوانی کودک، مرثیه‌سرایی کودک. همان ساختار را کودکانه‌تر کنیم. ساختاری که الان در اختیار ما هست، یک میراث است؛ نباید اصالت این ساختار را از آن بگیریم.

آرایی اظهار کرد: قصه‌گویی عاشورایی را به سبک و ساختار سنتی خود توصیه می‌کنم؛ مگر نوحه‌خوانان و مداحان و تعزیه‌گردان‌های ما چیزی غیر از قصه بر فراز منبر می‌گویند؟ پس ما می‌توانیم این جریان سنتی را برای کودکان دنبال کنیم و یک جریان مدرن در کنار آن و به موازات آن تشکیل دهیم؛ البته به شیوه‌ای که به جریان اصلی لطمه نزند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی قصه گویی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند

به گفته دکتر فرح بخش رئیس دادگستری شهرستان زرند بر اثر شدت بارندگی سیلابی شدن معابر این شهرستان خانمی به همراه دو فرزند خردسالش از ساختمان دادگستری شهرستان زرند خارج و در محل درب ورودی دادگستری منتظر رسیدن آژانس می‌شود.

در این حین که به دلیل بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب جوی آب جلوی دادگستری همانند بخشی از خیابان مملو از آب و گل بود پای یکی از فرزندان این خانم سر می‌خورد و به داخل جوی آب می‌افتد، بلافاصله با فریاد کمک خواهی مادر و کمک سرباز دادگستری تلاش برای نجات جان کودک گرفتار در جوی آب اقدام می‌کند 

در حالی که توجه شاهدان معطوف نجات فرزند اول می‌باشد متاسفانه فرزند دوم این خانم نیز داخل جوی آب سقوط می‌کند و جریان آب او را به دهانه پل ورودی دادگستری می‌برد که در این لحظه یکی از کارمندان دادگستری زرند به نام کردی که شاهد افتادن این کودک به داخل جوی مملو از آب بود به کمک او می‌شتابد و وی را به طرز معجزه آسایی از داخل سوراخ مملو از آب پل ورودی دادگستری زرند نجات می‌دهد.

 

رئیس دادگستری زرند سپس با حضور در بیمارستان در جریان درمان کودکان قرار گرفت. 

وی از اقدام تحسین بر انگیز کارمند و سرباز دادگستری و همچنین کادر درمان در نجات کودکان قدردانی کرد. 

لازم به ذکر است آقای کردی کارمند دادگستری زرند که در جریان کمک به کودک دوم خودش دچار آسیب دیدگی می‌شود ساعتی را در بیمارستان بستری بود. 

 کردی هم گفت: زمانی که متوجه افتادن این کودک به درون جوی آب شدم فوراً وارد عمل شدم و توانستم دست این کودک را که جریان آب او را به داخل سوراخ پل برده بود بگیرم و او را نجات دهم؛ و این اتفاق در حالی افتاد که مادر این کودک پیگیر نجات فرزند اولش بود و اصلاً متوجه افتادن کودک دیگرش در درون جوی آب نشده بود.

 

امین عربپور رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان زرند هم گفت: در ساعت ۱۳:۱۳ امروز ظهر بدنبال گزارش مردمی مبنی بر وقوع حادثه برای دو کودک خردسال بدلیل سقوط و گرفتار شدن در مسیر سیلاب بلافاصله نزدیک‌ترین تیم فوریت‌های پزشکی به محل حادثه (ورودی دادگستری) اعزام میگردد. 

امین عرب پور ادامه داد: خوشبختانه قبل از رسیدن امبولانس به محل دو دختربچه ۴ و ۷ ساله توسط یکی از کارمندان دادگستری از سیلاب نجات داده شده بودند در نهایت دو کودک حادثه دیده و کارمند ناجی بعد از انجام اقدامات لازم جهت بررسی بیشتر و معاینات تکمیلی توسط امبولانس به بیمارستان سینای زرند منتقل شدند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • سالانه ۵۰ موقوفه جدید به موقوفات استان سمنان اضافه می‌شود
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • راز و رمزهای موسیقی سنتی خراسان: پیوندی فرامرزی از اعماق تاریخ
  • تقویت و جلوگیری از ضعیف‌شدن چشم کودکان