Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، موضوع حذف نام شهدا از برخی معابر و خیابان‌ها به چند ماه پیش بازمی‌گردد، اتفاقی که برای چند کوچه و خیابان از منطقه یک شهرداری تهران اتفاق افتاد و موجی از واکنش‌ها را نسبت به این اقدام در فضای مجازی در پی داشت؛ اما ماجرای حذف نام شهدا از تابلوها به همین جا ختم نشد و مدتی بعد در کرمان، شیراز و تبریز نیز شاهد این اتفاق بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  این موضوع در کرمان با حذف نام کامل برخی شهدا از کوچه‌ها و تغییر اسامی آنها همراه بود. در تبریز اما روز جمعه حجت‌الاسلام آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی نسبت به حذف نام شهدا از کوچه‌ها و خیابان‌های این شهر واکنش صریح و قاطعی نشان داد و اعلام کرد در صورت تکرار این اقدام، عاملان، با خشم مردم آذربایجان مواجه خواهند شد.

*حذف نام شهدا از خیابان‌ها تعمدی و مدیریت شده نبوده است

در این ارتباط حجت الاسلام محمد حسین کاویانی راد معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس با اشاره به اقدام بنیاد شهید در پی حذف نام شهدا بر تابلوی برخی معابر و کوچه‌ها در تهران اظهار داشت: بنیاد شهید نه نهاد نظارتی بر شهرداری است و نه مداخله مستقیم بر نام‌گذاری و یا نام‌برداری اسامی خیابان‌ها و کوچه‌ها دارد. در خصوص اصل مسئله نام‌گذاری خیابان‌ها و معابر به نام شهدا، بنیاد شهید سیاست تشویقی و تاکیدی دارد. دلیل این امر هم خط قرمز عنوان «شهید» برای ماست. همکاری ما تنها در حد دادن اطلاعات شهدا و تشویق برای نام‌گذاری‌هاست. اتفاقی که در ارتباط با حذف عنوان شهید از تابلوهای شهری در برخی مناطق صورت گرفته است، نمونه عملکرد بد و تشخیص فردی بوده که با حساسیتی که شهرداری تهران نشان داد در صدد برخورد، پیگیری و جبران برآمدند که تا حدودی این اتفاق صورت گرفت.

وی افزود: بنیاد شهید از همان ابتدا واکنش نشان داد، مکاتباتی با شهرداری داشت که منتهی به بیانیه اخیر شهرداری شد و رسما به موضوع ورود و اقدام به اصلاح کردند. چنانچه از سوی شهرداری بیان شد قضیه تعمدی و جریانی مدیریت شده نبوده و تنها تخلفی صورت گرفته است که قابل پیگیری و پیگرد است.

*70 درصد معابر کشور به نام شهداست

کاویانی راد با اشاره به مکاتبات بنیاد شهید با وزارت کشور گفت: بنیاد شهید مکاتبه‌ای با وزارت کشور داشت. ما دو خلا را در خصوص نام‌گذاری خیابان‌ها و معابر به نام شهدا حس کردیم، اول فقدان سامانه‌ای کشوری برای ثبت مجموعه خیابان‌ها، کوچه‌ها و معابر به نام شهدا در این سامانه است چرا که 70 درصد معابر کشور به نام شهدا است. این سامانه امکان جست‌‎وجوی نام شهدایی که بر خیابان‌ها و معابر نهاده شده را دارد و نشان می‌دهد اسامی قبلی هر خیابان و کوچه چه بوده است. پیشنهاد دوم استانداردسازی بحث نام‌گذاری‌ها در سطح کشور است که در کنار کلیاتی که وجود دارد نوع ترکیب اسامی و شاخصه‌هایی برای این کار باید مشخص شود تا شاهد وجود چندین خیابان به نام یک شهید و یا نبود خیابانی به نام هیچ شهیدی نباشیم و یا نکات جزئی از جمله وجود پسوند و پیشوند در اسامی شهدا مشخص شود. متاسفانه بنیاد شهید در شورای نام‌گذاری خیابان‌ها و معابر عضو نیست. نکته دیگر نوع و رنگ تابلوها است چرا که موضوع تنها نام خیابان نیست و به تکریم یک فرهنگ و ارزش بازمی‌گردد و باید از تابلوهای استاندارد استفاده شود.

*ابلاغیه‌ وزارت کشور به استانداران در خصوص برخورد با حذف نام شهدا از خیابان‌ها

وی با اشاره به اقدامات وزارت کشور برای عدم بروز اتفاقاتی از این دست بیان کرد: از سوی وزارتخانه ابلاغیه‌ای برای هشدار و تاکید بر موضوع عدم تغییر و حذف نام شهدا به استانداران ارسال شده است، لذا اگر پس از این چنین رفتاری اتفاق بیافتد غیر قانونی و ناهنجار تلقی می‌شود که قابل پیگیری خواهد بود.

کاویانی راد با رد تعمدی بودن این اتفاق گفت: اگر تاکنون غفلتی هم شده است به هیچ وجه پذیرفته نیست و عکس العمل مسوولین در سطوح مختلف نیز حکایت از این دارد. نمی‌توان قضاوت کرد که جریان مدیریت شده‌ای در سطح کشور وجود دارد اما غفلت هم عذر موجهی نیست. عزم لازم برای پیشگیری و پیگیری در شهرداری و از سوی مردم وجود دارد. بنیاد شهید اگرچه مداخله اجرایی ندارد ولی تلاش خود را برای عدم بروز چنین موضوعاتی می‌‎کند، چنانچه مدتی پیش متوجه شدیم تصویر آیت الله طالقانی از یکی از خیابان‌ها حذف شده است که در همکاری با شهرداری تصویر برگردانده و بازسازی شد.

*مردم در قبال خون شهدا عکس العمل نشان دهند

معاون فرهنگی آموزشی بنیاد شهید در پایان گفت: نباید در برابر غفلت عده‌ای ساکت بود، عکس العمل مردم و مسئولین به عنوان وظیفه‎ای انقلابی راهگشا است، عکس العمل قانونی و به موقع می‌تواند جلوی هرگونه اشتباهی را بگیرد. مردم باید بدانند در مقاطع مختلف و نه فقط در مورد نام خیابان‌ها بلکه هرجا احساس کردند خون شهدا و دستاوردهای انقلاب اسلامی در معرض تهدید است وظیفه دارند عکس العمل نشان دهند. کپی متن خبر برچسب ها: تغییرات در پایتخت خیابان بنیاد شهید

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: تغییرات در پایتخت خیابان بنیاد شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۳۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور‌ با بیان اینکه ایثارگری‌های جبهه مقاومت باید برای نسل جدید بازگو شود، گفت: شهدا با نثار خون خود بر تارک گیتی، مظلومیت را به پرچم ‌اصلی آزادی‌خواهان‌ جهان تبدیل می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نشست هماهنگی ستاد برگزاری دومین کنگره ملی 8 هزار شهید استان گیلان به ریاست امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور‌، اسدالله عباسی استاندار گیلان، سردار حمید دامغانی فرمانده سپاه قدس استان، محمدرضا داوطلب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان و دیگر اعضا ‌برگزار شد.

امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید کشور در این نشست با بیان اینکه ایثارگری‌های جبهه مقاومت باید برای نسل جدید بازگو شود، اظهار کرد: شهدا با نثار خون خود بر تارک گیتی، مظلومیت را به پرچم ‌اصلی آزادی‌خواهان‌ جهان تبدیل می‌کند.

وی یکی از اهداف اصلی  از برگزاری کنگره شهدای را زنده نگاه داشتن یاد شهدا، ارائه الگوی رفتاری مناسب به جوانان و ترویج فرهنگ فداکاری و ایثار در جامعه دانست و گفت: برپایی نمایشگاه‌های محتوایی، بازخوانی عملیات و رزمایش‌ها و بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی در کیفیت بخشی و ماندگاری اجلاسیه‌های شهرستانی کنگره ملی شهدای گیلان تأثیرگذار است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، با تاکید بر لزوم توجه به مردمی بودن برگزاری کنگره هشت هزار شهید گیلان بیان کرد: رزمند‌گانی که از این استان به جبهه رفتند به صورت انتخابی و داوطلبانه حضور یافتند و همچنین مردم این استان در بحث پشتیبانی از جنگ هم زبانزد هستند، اینجا یکی از دو استانی است که بیشترین یادواره شهدا را در آن داریم، یعنی یاد شهدا در اینجا دستگاهی نیست بلکه مردمی شده که بسیار خوب و اثرگذار است.

تمامی نهادها باید در برگزاری کنگره 8 هزار شهید گیلان نقش ایفا کنند

اسدالله عباسی استاندار گیلان ‌نیز در این جلسه با بیان اینکه تمامی نهادها و ارگان‌های فرهنگی باید در برگزاری کنگره هشت هزار شهید گیلان نقش ایفا کنند، اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید برای بودجه فرهنگی سال آینده خود، برگزاری این کنگره را مدنظر قرار دهند.

وی با اشاره به نقش شهدا در حفظ و ماندگاری نظام مقدس جمهوری اسلامی گفت: درخت تنومند انقلاب اسلامی با خون شهدا آبیاری شده ‌و برگزاری این کنگره‌ها در چله دوم انقلاب ظرفیت موثری برای روبه رو شدن نسل نو با واقعیات فرهنگ رشادت و شهادت است که باید به آن توجه شود.

استاندار گیلان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص برگزاری باشکوه مراسمات کنگره شهدا بیان کرد: بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری باید از ظرفیت هنر در تهیه برنامه‌های اجرایی کنگره 8 هزار شهید استان به شکل مطلوب استفاده شود.

عباسی، گیلان را سرآمد برگزاری مراسم کنگره هشت هزار شهید دانست و افزود: برگزاری کنگره هشت هزار شهید گیلان در دوره گذشته الگویی برای دیگر استان‌ها شد و حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی رنگ و بوی دیگری به آن مراسم بخشید.

وی  با بیان اینکه باید تلاش شود تا کنگره هشت هزار شهید گیلان در سال آینده و با بهترین کیفیت برگزار شود، تصریح کرد: برای انجام این امر به مانند همیشه در انجام امور به شهدا و امام شهدا متوسل شویم، زیرا سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دلیل مشغله زیاد قصد حضور در این کنگره را نداشت، ولی بعد از دعوت مادر شهدای گیلانی از ایشان، شهید سلیمانی در آن کنگره شرکت و‌ سخنرانی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع آب‌گرفتگی معابر در ۱۰ نقطه شهرکرد
  • فعالیت پنج تشکل ایثارگری در آذربایجان‌غربی
  • نیاز ۲۹۰ همتی برای حل مشکلات خانواده ایثارگران
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبات سفر رئیس‌جمهور در حوزه بنیاد شهید ایلام
  • قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد
  • اجرا شدن مصوبات سفر رئیس جمهور در ایلام در حوزه بنیاد شهید
  • اختصاص ۵ میلیارد تومان به بنیاد شهید ایلام در سفر اول رییس جمهوری
  • ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود
  • آغاز عملیات همسطح سازی پیاده روی خیابان شهید رجایی شوش
  • شهدای عرصه هویت ملی استان سیستان و بلوچستان