Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، گستردگی میکروارگانیسم ها از نظر تعداد، تنوع محیط های زیست و همین طور از نظر مسیرهای متابولیک، بیشتر از سایر موجودات است. به همین دلیل بررسی تنوع آنها راه را برای دستیابی به سویه های مفید و ارزشمند صنعتی می گشاید.

یکی از رسالت های مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ارائه سویه های ارزشمند بیوتکنولوژیک است که در این مسیر محققان این مرکز همواره در تلاشند تا نمونه های زیستی  بانک میکروارگانیسم ها را غنی تر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله سویه های ارزشمند موجود در این بانک می توان به سویه های تولید کننده آنزیم، سویه های تجزیه کننده مواد زنوبیوتیک، سویه های تولید کننده آنتی بیوتیک، سویه های اسید لاکتیک و سویه های استاندارد و مرجع اشاره کرد. همچنین سویه های ارزشمند پروبیوتیک از جمله سویه هایی هستند که به زودی در دسترس محققان قرار می گیرند.

دکتر سید مجید تولیت، سرپرست مرکز ملی  ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به مهر گفت: بانک میکروارگانیسم های این مرکز به عنوان مرکزی پیشرو در زمینه جداسازی، شناسایی و نگهداری انواع متنوعی از میکروارگانیسم ها و ارائه سویه ها به محققان داخل و خارج کشور، در راستای اهداف خود در جهت هرچه غنی­ تر کردن کلکسیون میکروبی، تعداد کل سویه های نگهداری شده موجود در بانک را به ۴ هزارو ۴۳۶ سویه رسانید که از این بین هزارو ۱۷۰ سویه در کاتالوگ رسمی بانک و در دسترس محققان قرار دارد.

تولیت خاطر نشان کرد: در بین سویه های موجود در کاتالوگ رسمی مرکز، انواع سویه های شناسنامه دار و معتبر که در کلکسیون های مطرح دنیا از جمله آلمان،آمریکا، چک، بلژیک، اسپانیا و کره جنوبی نیز ثبت شده است، به چشم می خورد.

وی تاکید کرد: با تلاش محققان این مرکز جهت دستیابی به میکروارگانیسم های بومی کشور، تاکنون ۶۷ سویه جدید میکروبی در سطوح مختلف گونه، جنس و خانواده از کشور ایران جداسازی شده است و پس از شناسایی کامل پلی فازیک، از طریق ثبت در ژورنالهای معتبر بین المللی، به دنیا معرفی شده است، که در این میان، دو خانواده جدید مخمری و باکتریایی به عنوان دستاوردهای چشمگیر محققان این مرکز محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد: بانک میکروارگانیسم ها، با دارا بودن کلکسیون هایی چون  آرکی ها، باکتری ها، کپک ها، مخمرها، سیانوباکترها، دیاتومه ها و ریز جلبک ها  جزمتنوع ترین کلکسیون میکروبی ایران است.

تولیت افزود: ارائه سویه های ارزشمند بیوتکنولوژیک یکی از رسالتهای مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در جهت خدمت به محققان و مراکز تحقیقاتی و گامی به سوی تحقق خودکفایی علمی و رونق تولید است.

به گفته سرپرست مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، سویه های تولید کننده آنزیم، سویه های تجزیه کننده مواد زنوبیوتیک، سویه های تولید کننده آنتی بیوتیک، سویه های اسید لاکتیک، و سویه های استاندارد و مرجع وهمچنین سویه های ارزشمند پروبیوتیک که به زودی در اختیار محققان قرار خواهد گرفت، از جمله سویه هایی هستند که در بانک میکروارگانیسمهای این مرکز تهیه می شوند.

کد خبر 4718767

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران پروبیوتیک ها نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری نانو فناوری فضایی تحقیقات علمی گوگل موبایل شرکت دانش بنیان امنیت اطلاعات سازمان فضایی ایران هوش مصنوعی زیست فناوری بیوتکنولوژی فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان شناسانده شوند

محمد هادی ایمانیه شامگاه جمعه در آیین بزرگداشت سعدی اظهار کرد: سعدی در بسیاری از حکایات خود با صراحت و شفافیت با موضوع بی توجهی به انسانیت برخورد می‌کند.

او، گم شده امروز بشریت را معنویت و تربیت دانست و افزود: امروز این پرسش همواره مطرح است که جامعه علی‌رغم اینکه در تکنولوژی، علم و هوش رشد داشته، اما آیا به همان میزان اخلاق، تربیت، معنویت و سبک زندگی هم رشد کرده است؟

استاندار فارس معتقد است که باید تمام تلاش خود را برای شناساندن گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان به کار بگیریم تا جوانان و نسل‌های آینده با این گنجینه‌های با ارزش به ویژه ۲شاعر بزرگ ادب پارسی آشنا شوند.

ایمانیه با بیان اینکه در گذشته یادگیری سواد با خواندن اشعار سعدی و حافظ آغاز می‌شد، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند برای اینکه این مفاهیم با ظرافت و جامعیت بیشتر به نسل جوان منتقل شود با مشارکت دستگاه‌های متولی همچون آموزش و پرورش، برنامه‌ریزی برای اشاعه این اندیشه‌ها را در دستور کار قرار دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان شناسانده شوند
  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • عمل صلح یاران بسیار ارزشمند است
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • ۴هزار واحد از پروژه‌ نهضت ملی پرند در انتظار تأمین زیرساخت
  • رییس مرکز پژوهش های مجلس: واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک ها، خلاف قانون و منویات رهبری است
  • بانک‌ها در تله آفساید
  • تنبیه رژیم صهیونیستی توسط جمهوری اسلامی ایران کاری بجا و ارزشمند بود