Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@21:22:45 GMT

نشانه های وجود آب بر سیاره ای دورافتاده کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۴۳۵۰

نشانه های وجود آب بر سیاره ای دورافتاده کشف شد

منجمان می گویند برای اولین بار موفق به ردیابی آثار آب در اتمسفر سیاره ای در فاصله ۱۱۰ سال نوری از زمین شده اند. سیاره

این سیاره که "کی۲- ۱۸ بی" نامگذاری شده حالا از نامزدهای مهم جستجو برای یافتن آثار حیات است. البته حدود ده سال طول خواهد کشید تا تلسکوپ هایی آماده شود که به ما خواهند گفت آیا اتمسفر این سیاره حاوی گازهایی هست که توسط موجودات زنده تولید می شود یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این مطالعه در نشریه نیچر استرونومی چاپ شده.

پروفسور جیووانا تینتی از دانشگاه کالج لندن، سرپرست این مطالعه، می گوید قبلا بخار آب در اتمسفر بعضی از غول های گازی در اطراف ستاره های دیگر مشاهده شده بود اما اولین بار است که در جو سیاره ای که خیلی بیشتر شبیه زمین به نظر می رسد کشف می شود.

اتمسفر

او می گوید: "این اولین بار است که بخار آب را در یک به اصطلاح ابرزمین ردیابی می کنیم‌ یعنی در سیاره ای که جرم آن حدود ۸ برابر زمین است، و البته این خیلی کوچک تر از یک غول گازی مثل مشتری است. به علاوه این سیاره در محیط قابل سکونت اطراف ستاره قرار دارد."

ناحیه قابل سکونت منطقه ای در اطراف ستاره با دمای ملایم است، به طوری که امکان وجود آب به صورت مایع در سطح سیاره وجود داشته باشد.

به گفته محققان دمای "کی ۲- ۱۸ بی" به اندازه ای است که احتمالا امکان وجود ارگانیسم های زنده را فراهم می کند. البته جالب این که فاصله این سیاره از ستاره مرکزی خیلی کم است.

پروفسور تینتی می گوید: "ستاره مرکزی این منظومه کوچکتر و سردتر از خورشید است به همین دلیل ناحیه قابل سکونت آن در مقایسه با منظومه شمسی خیلی به مرکز منظومه نزدیک‌تر است. از سیاره ای حرف می زنیم که ظرف ۳۳ روز دور ستاره مرکزی می گردد."

بشر هنوز به دلیل فاصله های عظیم امکان فرستادن فضاپیما حتی به نزدیک ترین منظومه ها را ندارد.

اثر تخیلی از آریل در سال ۲۰۲۸ پرتاب خواهد شد: این ماموریت می تواند به تایید حضور آب در سایر کرات کمک کند

به علاوه دانشمندان با فناوری های موجود هنوز نمی توانند به درستی همه مواد تشکیل دهنده اتمسفر چنین سیاره دور افتاده ای را تحلیل کنند.

خانم تینتی می گوید: "ما مطمئن هستیم که علاوه بر بخار آب مقداری هیدروژن و هلیوم در اتمسفر این سیاره وجود دارد، نکته ای که با کمک مشخصه نوری برآمده از سیاره می دانیم. اما چیز دیگری نمی توانیم درباره اش بگوییم. انتظار داریم ملکول‌های متنوع تری ببینیم اما فعلا هرچه با هابل نگاه می کنیم نمی توانیم به حضور آنها پی ببریم. برای همین باید منتظر نسل بعدی تلسکوپ ها باشیم."

با این حال او اضافه می کند باز هم حیرت انگیز است که آنها می توانند با تلسکوپ های فعلی این اندازه گیری ها را انجام دهند. چیزی که به گفته او تا همین ۱۵ سال پیش جزو آرزوهای آنها بود.

پروفسور تینتی هدایت تیمی اروپایی را برای ارسال یک تلسکوپ به مدار زمین به عهده داره که ماموریت آن بررسی ترکیب های شیمیایی برون سیارات خواهد بود.

این تلسکوپ به نام اریل که در سال ۲۰۲۸ پرتاب خواهد شد بخشی از برنامه آژانس فضایی اروپا به نام "کازمیک ویژن" (نگاه کیهانی) است و قرار است حداقل هزار برون سیاره شناخته شده را مطالعه کند./بی بی سی

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، محققان نحوه ایجاد فرورفتگی گلابی شکل بر روی سیاره پلوتون را شبیه سازی کردند و به این نتیجه رسیدند که این اشکال می‌تواند داده‌های مهمی از پلوتون در اختیار دانشمندان قرار دهد.

فضاپیمای ناسا در سال ۲۰۱۵ از کنار سیاره پلوتون عبور کرد و نخستین رصد از فرورفتگی‌های عظیم این سیاره مبهم را نشان داد.

به گفته محققان، شکل ایجاد شده در پلوتون از نظر اندازه با کشور مکزیک قابل مقایسه است و بر یکی از نیمکره‌های این سیاره تسلط دارد و احتمالاً نتیجه یک برخورد است، اما تعداد کمی از دهانه‌های برخوردی به شکل منحصر به فرد گلابی مانند این نمونه شکل می‌گیرند.

چگونگی شکل گیری این اثر ناشناخته باقی مانده است، اما محققان اکنون تصویری احتمالی از منشا آن ترسیم کرده و می‌گویند این امکان وجود دارد که جسمی به اندازه و مقیاس کشور سوئیس مدت‌ها پیش در یک زاویه کم به پلوتون برخورد کرده باشد. اگر درست باشد، این تصویر همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که ممکن است فضای داخلی پلوتون در زیر سطح برودتی آن به چه صورت باشد.

هری بالانتاین، ستاره شناس دانشگاه برن در سوئیس گفت: دانشمندان تصور می‌کردند این شکل منشأ ضربه‌ای دارد، اما هیچ کس نتوانسته بود شکل گلابی متمایز آن را توضیح دهد.

شکل و اندازه عظیم این فرورفتگی تقریباً ۲ هزار کیلومتر طول (۱۲۴۳ مایل) و ۱۶۰۰ کیلومتر عرض (۹۹۴ مایل عرض) و به عمق ۴ کیلومتر (۲.۵ مایل) است. 

این لکه یکی از چالش‌های بزرگ در جهان منجمد و سرد پلوتون است. نقشه قلبی‌شکل فرضیه‌های جالب و تحولات مختلف در تاریخ این سیاره کوچک را ارائه می‌دهد، برای مثال، فشار سطح زیرین سیاره پلوتون ممکن است منجر به شکل‌گیری فرورفتگی بیرونی این سیاره شده باشد.

علاوه بر این، تشکیل این اسکار می‌تواند نشان دهنده تاریخچه تحولی این سیاره باشد؛ اطلاعات شکل گیری اثر گلابی‌شکل پلوتون ممکن است به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که این سیاره چه سیر تاریخی را پشت سر گذاشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • کشف سرنخ‌هایی از گذشته سیاره مرموز پلوتون
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • سفر در فضا و زمان؛ میراث ماندگار هابل
  • سیاره در برابر پلاستیک
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)