Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@15:35:07 GMT

چالش‌های پیش‌روی نشست آستانه

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۴۴۸۵

 اصغر زارعی با بیان این‌که یکی از مباحث عمده در جریان مذاکرات سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در مورد موضوع سوریه، چگونگی نظارت برکاهش تنش در مناطقی است که پیش از این سه کشور در مورد آن توافق کرده بودند، اظهار کرد: علی‌رغم این توافق در هفته‌های اخیر شاهد افزایش درگیری در برخی از این مناطق هستیم.

اخبار سیاسی- وی با اشاره به وضعیت استان ادلب در سوریه خاطر نشان کرد: در این استان شاهد تجمیع گروه‌های تروریستی هستیم که به صورت مستقیم مورد حمایت دولت ترکیه و غیر مستقیم از جانب ایالات متحده آمریکا هستند و این مساله باعث شده که دولت سوریه نتواند حاکمیت ملی خود را در این مناطق محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل خاورمیانه با تاکید بر این‌که نقش ترکیه در مذاکرات پیش‌رو می‌تواند مهم و اثرگذار باشد، ادامه داد: دولت ترکیه تاکنون برخی از توافقاتی که بین سه کشور روند آستانه در مورد مناطق کاهش تنش صورت گرفته را زیر پا گذاشته از جمله این‌که نیروهای نظامی خود را با توسل با برخی بهانه‌ها در بخشی از مناطق این استان مستقر کرده است و تلاش‌های مشترک این کشور با آمریکا در این منطقه موضوع ایجاد ثبات و امنیت در سوریه را دچار خدشه کرده و تمامیت ارضی سوریه را نقض کرده است.

زارعی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که علی‌رغم همکاری‌های ترکیه و آمریکا در شمال سوریه، شاهد اختلافاتی بین این دو کشور در این مناطق نیز هستیم، گفت: حمایت آمریکا از کردها در نوار شمالی و شمال شرق سوریه باعث خشم ترکیه شده و چنانکه این کشور بارها به خاطر این موضوع به دولت واشنگتن اعتراض کرده است از طرف دیگر اقدام ترکیه برای خرید جنگنده و اس 400 از روسیه باعث خشم ایالات آمریکا از دولت آنکار شده است.

وی با اشاره به موارد دیگر از اختلافات ترکیه و آنکارا افزود: با توجه به این تحولات، منطقی‌ترین کار این است که ترکیه حداقل‌ها را بپذیرد و به توافقاتی که پیش از این در روند آستانه ایجاد شده بود احترام بگذارد و آنها را اجرایی کند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین به اختلافات ایجاد شده در حزب عدالت و توسعه ترکیه اشاره کرد و افزود: این اختلافات باعث شده که جریانی از این حزب در صدد باشند تا شاخه جدیدی را ایجاد کنند و این موضوع باعث تضعیف هرچه بیشتر پایگاه اردوغان شده است.

زارعی ادامه داد: با توجه به وضعیت داخلی ترکیه و اختلافات واشنگتن و آنکارا همان‌طور که اشاره شد بهترین راه‌حل این است که ترکیه حداقل‌ها را در این ارتباط بپذیرد چرا که اگر بخواهد روند فعلی را ادامه دهد، ممکن است بخشی از بحران موجود در منطقه به داخل ترکیه منتقل شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سوریه مذاکرات نشست آستانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه حمله به بخش کنسولی سفارت ایران را در سوریه محکوم کرد

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ وزارت امور خارجه ترکیه اعلام کرد حمله رژیم صهیونیسیتی به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه مغایر با قوانین بین المللی است و احتمال تداوم تنش‌های منطقه‌ای را بالا برده است.
وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد حمله اسرائیل به کنسولگری (بخش کنسولی سفارت) ایران در سوریه اقدامی مغایر با قوانین بین المللی است و در عین حال احتمال تداوم تنش‌های منطقه‌ای را بالا می برد.
در این بیانیه آمده است ترکیه ضمن پیگیری نزدیک اوضاع، از تمام طرف‌ها می‌خواهد تا ضمن خویشتنداری از اقداماتی که به درگیری بزرگتر منجر می شود؛ خودداری کنند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است اولویت مجامع بین المللی باید متوقف کردن قتل عام غزه و تامین صلح پایدار در منطقه از طریق تاسیس دولت فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • ترکیه حمله به بخش کنسولی سفارت ایران را در سوریه محکوم کرد
  • سوریه: وتوی آمریکا لکه ننگ دیگری بر سوابق آمریکا است
  • سند همکاری سه جانبه برای مقابله با تروریسم
  • پیام معاون رئیسی به اسرائیل: اگر مرتکب خطا شوید، به شدت پاسخ خواهیم داد
  • آمریکا سیاست دوگانه خود در قبال تروریسم را کنار بگذارد
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • نامه مجمع کارآفرینان به رئیس‌جمهوری؛ چالش‌های گمرکی را برطرف کنید
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • ژنرال صهیونیست: به جای ایران روی لبنان تمرکز کنید