Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نخستین بار در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ از گونه‌ای موشک بالستیک با نام «خلیج فارس» رونمایی کرد که بر اساس پلتفرم موشک‌ فاتح-۱۱۰ توسعه یافته بود و از قابلیت انهدام انواع شناورها و اهداف دریایی در برد ۳۰۰ کیلومتری برخوردار بود.

این موشک که از هدایت ترکیبی برخوردار است، سرجنگی ۴۵۰ کیلوگرمی آن در فاز نهایی با استفاده از سیکر(جستجوگر) اپتیکی قادر به کشف و قفل بر روی اهداف متحرک دریایی و اصابت به آنها خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرعت چند برابر صوت سرجنگی مهلک این موشک بالستیک در فاز نهایی امکان هرگونه فریب یا فرار هدف را سلب می‌کند.

بیشتر بخوانید:

"خلیج فارس " جدیدترین موشک بالستیک و مافوق صوت سپاه علیه اهداف دریایی

با تولید موشک خلیج فارس در آن زمان که بسیاری از کارشناسان غربی این موشک را برگ برنده ایران در نبرد احتمالی با ناوگان فرامنطقه‌ای مستقر در خلیج فارس عنوان کردند، جمهوری اسلامی ایران بعنوان دومین کشور سازنده موشک‌های بالستیک دریایی پس از چین شناخته شد.


لحظه اصابت سرجنگی موشک خلیج فارس به هدف

گام بعدی نیروی هوافضای سپاه برای مقابله با ناوهای بیگانه، طراحی و تولید خانواده موشک‌های هرمز شامل «هرمز-۱» و «هرمز-۲» با برد ۳۰۰ کیلومتر بود. این موشک‌ها نخستین بار در اردیبهشت ۱۳۹۳ و در جریان بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه به نمایش درآمدند.

موشک هرمز-۱ که نمونه ضد تشعشع خانواده هرمز است، از جستجوگر راداری برخوردار است و با یافتن منبع انتشار امواج راداری، به منشأ این امواج اصابت می‌کند. سردار حاجی‌زاده در خصوص ویژگی‌های موشک هرمز-۱ می‌گوید: «این موشک می‌تواند رادارهای روی ناو هواپیمابر یا یک سایت پاتریوت در خشکی و یا یک سایت راداری جستجوگر را منهدم کند.»


موشک‌های هرمز-۱ و هرمز-۲

در تصاویری که از آزمایش موشک هرمز-۱ منتشر شده است، این موشک یک هدف کانتینر به طول ۶ متر را که بر روی آن راداری کوچک با سطح تشعشع بسیار پایین نصب شده است با دقتی مثال زدنی منهدم می‌کند.

با ساخت موشک هرمز-۱ توسط متخصصان نیروی هوافضای سپاه، جمهوری اسلامی ایران اولین و تاکنون تنها کشوری است در دنیا که موفق به ساخت موشک ضد تشعشع بالستیک شده است.

موشک هرمز-۲ نیز که به گفته فرمانده نیروی هوافضای سپاه بردی در حدود ۳۰۰ کیلومتر و سرعتی بین ۴ تا ۵ برابر سرعت صوت دارد، نمونه‌ای از موشک زمین به دریا است که قابلیت انهدام انواع اهداف دریایی را دارد.

فاتح مبین آخرین نمونه از موشک‌های بالستیک دریایی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که مردادماه سال گذشته و توسط وزارت دفاع رونمایی شد.

به گفته وزیر دفاع، فاتح مبین موشکی چابک، رادارگریز، تاکتیکی و نقطه زن است که براساس فن‌آوری‌های پیشرفته بومی طراحی و ساخته شده و قادر است در همه ساعات شبانه روز و شرایط محیطی و جنگ الکترونیک دشمن، اهداف خاص مورد نظر را در روی زمین و دریا تشخیص داده و از تمامی موانع و سدهای ضدموشکی عبور و اهداف را منهدم کند.

هرچند تاکنون به طور رسمی برد موشک فاتح مبین اعلام نشده است، اما گفته می‌شود این موشک بردی در حدود ۵۰۰ کیلومتر دارد.

اما اخیرا سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در مصاحبه‌ای صریحا اعلام کرد که علاوه بر پایگاه‌های آمریکایی در منطقه، همه شناورهای آنها اعم از ناو و رزم‌ناوها را نیز تا برد ۲هزار کیلومتر زیر آتش موشک داریم و دائما در حال رصد آنها هستیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه در عین حال تاکید کرده که گمان دشمنان در خصوص اینکه اگر شناورهای‌شان ۴۰۰ کیلومتر از ما دور شوند، از زیر آتش ما خارج خواهند شد، تصوری اشتباه است.

شلیک دو فروند موشک دوربرد سپاه به دهانه اقیانوس هند

اگرچه سردار حاجی‌زاده در تیرماه ۱۳۹۰ از شلیک دو فروند موشک از کویر سمنان به سوی هدفی در دهانه اقیانوس هند در بهمن ماه سال گذشته( بهمن۱۳۸۹) خبر داده و فاصله این شلیک را ۱۹۰۰ کیلومتر اعلام کرده بود، اما این نخستین بار است که فرمانده نیروی هوافضای سپاه صریحا خبر از دستیابی جمهوری اسلامی ایران به موشک بالستیک دریایی با برد ۲هزار کیلومتر داده است.

اما اعلام دستیابی جمهوری اسلامی ایران به موشک‌های دریایی با برد ۲هزار کیلومتر از آنجایی مهم است که طی ماه‌های گذشته ایالات متحده آمریکا تلاش داشت با اعزام ناوگروه ضربت آبراهام لینکلن شامل بمب افکن‌های B-52 به پایگاه هوایی العُدید قطر و ناو هواپیما آبراهام لینکلن به خلیج فارس، دوگانه کاذبی را تحت عنوان جنگ یا مذاکره در داخل کشور ایجاد کند.

هرچند که بمب افکن‌های B-52 پس از چند هفته استقرار در پایگاه العُدید قطر، بدون سر و صدا منطقه را ترک کردند و ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن نیز هرگز به خلیج فارس وارد نشد و در دریای عربی یعنی هزاران کیلومتر دورتر از آبهای سرزمینی ایران متوقف شد و سناریو کاذب ایجاد جنگ نیز با ضرب شست نیروی هوافضای سپاه در سرنگون کردن پهپاد جاسوسی MQ-4C ترایتون از بین رفت.

اکنون با اعلام در دسترس بودن موشک‌های بالستیک دریایی با برد ۲ هزار کیلومتر توسط جمهوری اسلامی ایران که آب‌های فراتر از منطقه را از دریای عربی تا دریای مدیترانه در تیررس خود خواهد داشت، به نظر میرسد که این پیام قاطع توسط بیگانگان خصوصا آمریکایی‌ها دریافت شده باشد که در صورت اجرای توطئه‌ یا اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران از مبدأ دورتر نیز، ناوگان دریایی آنها امنیت نخواهند داشت.

فارس

156 / 156 بالستیک موشک هرمز اقیانوس هند مدیترانه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بالستیک موشک هرمز اقیانوس هند مدیترانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد

یک موشک اوکراینی به قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی ولادیمیر پوتین اصابت کرد، ضربه جدیدی که به نیرو‌های روسیه در منطقه کریمه وارد شده است. تصاویری که صبح امروز از یک کشتی جنگی ۱۱۲ ساله در بندر سواستوپل در کریمه دیده می‌شود، شعله‌های آتش و دود را نشان می‌دهد. در حالی که روس‌ها مجبور به صدور اخطار موشکی و بستن پل ارزشمندشان در کریمه شدند، انفجار‌هایی در منطقه رخ داد.

به گزارش روزیاتو، گزارش‌ها حاکی از آن است که ماشین‌های آتش نشانی برای اطفای حریق در این کشتی ۹۶ متری به این بندر شتافتند. زیر این ویدئوی دراماتیک که توسط Astra در تلگرام به اشتراک گذاشته شد، نوشته شده است: “موشک به کشتی اصابت کرد، ببینید در حال سوختن است. ” کشتی مورد اصابت موشک اوکراینی، کومونا (Kommuna) نام دارد، قدیمی‌ترین کشتی نیروی دریایی جهان و یکی از دارایی‌های ارزشمند ناوگان دریای سیاه روسیه.

این کشتی اولین بار در سال ۱۹۱۳ به آب انداخته شد و پس از جان سالم به در بردن از دو جنگ جهانی، یک هدف چشمگیر برای نیرو‌های اوکراینی بود. فرماندار روسیه در منطقه کریمه، میخائیل رازووژایف، اعتراف کرده که یک موشک ضد کشتی شلیک شده و باعث این آتش سوزی شده است. او ادعا کرده که این آتش سوزی “به سرعت خاموش شد”، اما حملات اوکراین به کشتی‌های روسیه در دریای سیاه در ماه‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیری در پی داشته است. این حملات چنان متعدد و تاثیرگذار بوده که روسیه تقریباً تمام کشتی‌های اصلی خود را از بنادر کریمه اشغالی خارج کرده است.

نیروی دریایی اوکراین امروز این حمله را تایید کرده و آن را “کار موفق نیروی دریایی” توصیف کرده است. نیروی دریایی اوکراین در این باره گفته است: «تایید می‌کنیم، یک حمله توسط نیرو‌های نیروی دریایی انجام شد. این کشتی قطعاً دیگر قادر به انجام وظایف خود نیست». یکی از رسانه‌ها مدعی شده که حمله موشک ضد کشتی نپتون اوکراینی به این کشتی قدیمی روسی آسیب رسانده است، اما روسیه ادعا می‌کند که این موشک ساقط شده و بقایای ناشی از ساقط کردن آن باعث آتش سوزی جزئی در کشتی کومونا شده است.

ظاهراً کومونا برای بیرون کشیدن کشتی جنگی غرق شده محبوب پوتین در سال گذشته، مسکووا، از عمق آب‌های منطقه آماده می‌شد. این کشتی که گل سرسبد ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه به شمار می‌رفت، در آوریل ۲۰۲۲ بعد از یک حمله موشکی از جانب اوکراین غرق شد. اقدامات اوکراین بیش از پیش خلاق شده است در شرایطی که بخش‌های قابل توجهی را از ناوگان دریای سیاه روسیه از بین برده است.

ارتش زلنسکی با ترکیب موشک‌های قدرتمندی مانند آنچه در این مورد استفاده شده، با شهپاد‌های کامیکازه، به طور مداوم کشتی‌های جنگی روسیه را از بین برده است. کارشناسان امنیتی گفته‌اند که رویکرد هوشمندانه و تهاجمی اوکراین به طور مؤثری ناوگان دریایی روسیه را آزار داده است – همان کاری که در خط مقدم جبهه به تانک‌های روسی کردند. در دریا، اوکراین از ترکیبی از حملات موشکی متعارف همراه با حملات بلندپروازانه‌تر با پهپاد‌های دریایی استفاده کرده است. در پاسخ به این حملات مستمر، روسیه بخشی از ناوگان کشتی‌های جنگی خود را به نووروسیسک، در جنوب، دور از بنادری مانند اودسا در اوکراین و سواستوپول در کریمه منتقل کرده است.

دیگر خبرها

  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان / افزایش سرعت بادجنوب غربی
  • سرعت فوق‌العاده موشک هایپرسونیک آمریکایی (+عکس)
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • جنجال جدید کریمی قدوسی درباره موشک های با برد ۱۲ هزار کیلومتر /قلهکی: این ادعاها پیوست گزارش آژانس علیه ایران خواهد شد
  • ببینید | موشک‌های بالستیک ایران توانستند با عبور از سپر دفاعی اسرائیل را هدف قرار دهند!
  • موشک‌های بالستیک ایران توانستند با عبور از سپر دفاعی اسرائیل را هدف قرار دهند! + فیلم
  • کلاهک‌هایی که موجب حیرت آمریکا و اسرائیل شد
  • واکنش انگلیس به پرتاب موشک بالستیک در کره شمالی
  • حمله اوکراین به قدیمی‌ترین کشتی جنگی روسیه که از جنگ جهانی اول و دوم جان به در برد