Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-03-29@00:18:44 GMT

مخالف شفافیت نیستم اما رای مخفی به صلاح است

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۴۹۴۰

مخالف شفافیت نیستم اما رای مخفی به صلاح است

نماینده گرگان در مجلس گفت: شفافیت بسیار خوب است اگر موجب فشار و عدم استقلال نماینده در تصمیم‌گیری درست برای تصویب یا عدم تصویب طرح‌ها و لوایح نشود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛نورمحمد تربتی‌نژاد نماینده مردم گرگان و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به موضوع شفافیت آراء نمایندگان در صحن مجلس اظهارداشت: من از اول مخالف این طرح بودم، نه اینکه من با شفافیت مخالف باشم بلکه به این دلیل موافق نیستم که با تصویب این طرح نمایندگان نمی‌توانند راحت و آن طور که تشخیص می‌دهند، رأی دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گاهی اوقات جامعه بنابر احساسات و جو در قبال یک مسأله‌ای موضع می‌گیرد اما نماینده مجلس بر اساس فکر و تخصصی که دارد رأی می‌دهد.

تربتی‌نژاد با بیان اینکه هر طرح یا لایحه‌‌ در مجلس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: شفافیت آراء موجب تحت فشار قرار گرفتن نماینده از سوی مردم با سؤالاتی مانند چرا به فلان مورد رأی دادی، چرا به فلان مورد رأی ندادی، چرا با فلان مورد مخالف یا موافق بودی، قرار می‌گیرد که آن زمان در می‌یابیم مخفی ماندن آراء به صلاح است.

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: همچنین شفاف بودن آراء باعث می‌شود ظرفیت لازم در مقابله با هجمه منتقدین را از دست بدهیم و در نتیجه موجب اختلال و خدای ناکرده خلاف فکر و تخصصی که داریم رأی بدهیم.

به گزارش فارس، این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه من مخالف شفافیت آراء نیستم، ادامه داد: شفافیت بسیار خوب است اما اگر این شفافیت موجب فشار به نماینده و عدم استقلال او در تصمیم‌گیری درست برای تصویب یا عدم تصویب طرح‌ها و لوایح شود و آن را خدشه‌دار کند در آن زمان نه تنها سودی نداشته بلکه موجب ضرر هم شده است.

وی با تأکید بر اینکه شفافیت موجب خدشه‌دار شدن جایگاه و شأن نماینده می‌شود، تصریح کرد: این طرح رأی نماینده را برای عموم آشکار می‌کند که باعث می‌شود عده‌ای بگویند چرا خلاف نظر ما عمل کرده‌ای و عده‌ای دیگر ادعا کنند رأی نماینده موجب ضرر و زیان آنها شده است.

تربتی‌نژاد گفت: اگر نماینده نتواند در مقابل هجمه‌ها مقاومت کند ممکن است مجبور شود صادقانه به مردم پاسخ ندهد یا اینکه رأیی بدهد که بعداً متوجه شود اشتباه کرده است.

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: شاید نمایندگان بنا به عدم تخصص لازم، رأی اشتباهی بدهند؛ من در رشته تخصصی خود از طرف مردم انتخاب شدم که رأی و تصمیم درست بگیرم. اگر طرح شفافیت آراء باعث عدم استقلال نماینده و همینطور اجرای تصمیم نادرست از سوی او شود پس احتمال دارد این طرح به صلاح نباشد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: شفافیت اگر موجب فشار به نماینده در تصمیم‌گیری و رأی دهی نشود، طرح خوبی است و موافق آن هستم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزرایی که در سال ۱۴۰۲ از مجلس کارت زرد گرفتند

وزیر دادگستری و وزیر سابق ورزش و جوانان سال گذشته از نمایندگان مجلس کارت زرد گرفتن که در این گزارش موضوعات سوالات مطرح شده از آنها و ماجرای کارت زرد را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سوال نمایندگان از وزرا یکی از ابزارهای نظارتی مجلس است که بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس سوال نمایندگان پس از اعلام وصول از سوی هیئت رئیسه در جلسه علنی به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌شود تا در جلسه‌ای وزیر به ارائه توضیحاتی پیرامون سوال بپردازد و اگر نماینده سوال کننده از توضیحات قانع نشد ، گزارش جلسه بنا به درخواست وی و با موافقت کمیسیون مربوطه برای طرح در صحن علنی به هیات رئیسه ارائه می‌شود.

خضریان: از استیضاح «صحرایی» منصرف نشده‌امطبق آیین‌نامه داخلی مجلس در صورتی که یک سؤال از وزیر در صحن علنی مطرح شود، پس از توضیحات وزیر، در صحن علنی رأی‌گیری می‌شود و در صورتی که توضیحات قانع کننده باشد سوال مختومه اعلام می‌شود و یا نماینده با دادن مهلتی به وزیر به صورت مشروط قانع می‌شود  و اگر نصف به‌علاوه یک نمایندگان حاضر از توضیحات وزیر قانع نشده باشند، به‌عنوان یک اخطار یا کارت زرد به وزیر محسوب می‌شود.

*ماجرای کارت زرد در مجلس چیست؟

ماجرای کارت‌های زرد به وزرا به مجلس هشتم برمی‌گردد زمانی که نمایندگان تصمیم گرفتند برای تقویت بعد نظارتی قوه مقننه سازوکاری بنا کنند تا براساس آن هرگاه احساس کردند وزیری انتظاراتشان را پاسخ نمی‌دهد، بتوانند دست به جیب شوند و کارت زرد را به او نشان دهند و اگر کار به سومین کارت زرد برسد، استیضاح او را کلید بزنند.

طبق ماده 209 آیین‌نامه داخلی مجلس می‌گوید: چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رأی اکثریت نمایندگان حاضر، سؤالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود طرح استیضاح وزیر درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (89) قانون اساسی و آیین‌نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

*وزرایی که در سال 1402 از مجلس کارت زرد گرفتن

به  گزارش تسنیم، (روز دوشنبه 29 خرداد ماه، 1402) سوال روح‌الله نجابت نماینده شیراز و زرقان از حمید سجادی وزیر سابق ورزش و جوانان درباره علت بی‌عدالتی در توزیع زیرساخت‌ها و امکانات ورزشی در کشور و کوتاهی در اجرای مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهور و وعده‌های اعلام شده وزیر درباره ساخت تأسیسات ورزشی مطرح شد که نمایندگان با 63 رأی موافق، 146 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از توضیحات وزیر قانع نشدند و به این ترتیب وزیر از مجلس کارت زرد دریافت کرد.

*کارت زرد مجلس به وزیر دادگستری

بنابراین گزارش، رسیدگی به سؤال محمود احمدی بیغش نماینده شازند و تعدادی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از امین‌حسین رحیمی وزیر دادگستری درباره علت دخالت در روند رسیدگی به پرونده قضایی که مغایر با اصل 168 قانون اساسی می‌باشد در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی (17 مرداد ماه سال 1402) قرار داشت.

وزیر در این نشست پیرامون سؤال توضیحاتی ارائه کرد که نماینده سؤال‌کننده قانع نشد و سؤال به رأی نمایندگان گذاشته شد که نمایندگان نیز از پاسخ وزیر دادگستری قانع نشدند و در نهایت وزیر دادگستری از مجلس کارت زرد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • دادستان کل: با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور
  • نماینده اصفهان: اگر برای فرونشست چاره‌ای نشود، باید شهر را ترک کنیم
  • انتخابات دور دوم مجلس ۲۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود/ برگزاری انتخابات الکترونیک در ۸ حوزه
  • وزرایی که در سال ۱۴۰۲ از مجلس کارت زرد گرفتند
  • دولت با افزایش بار مالیاتی بودجه مجلس مخالف کرد؟
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی انجام می‌شود
  • مروری بر مهمترین تحولات سیاسی «مهر ماه» سال گذشته