Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@09:29:39 GMT

گزارش ایسنا از یک نمایشگاه دانشجویی با رنگ و بوی مذهب

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۴۹۴۷

گزارش ایسنا از یک نمایشگاه دانشجویی با رنگ و بوی مذهب

با ورود به نمایشگاه «محرم»، آثار مذهبی را می‌بینیم که گاه کاسه‌ای از گل‌های محمدی را کنار یک تسبیح در دستان یک زن به نمایش می‌گذارد و گاه نقاشی خط‌هایی با عبارات و اسم‌های مذهبی. رنگ آبی و سبز که یادآور عرفان و آرامش و انسان‌های پاک است، بیشتر از رنگ‌های دیگر در بین این آثار به چشم می‌خورد.

به گزارش ایسنا، با فرا رسیدن ایام سوگواری حسینی، برخی گالری‌ها نمایشگاه‌هایی با موضوع مذهبی یا با محوریت محرم بر پا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان نگارخانه آیینه برج آزادی نیز از ۱۰ تا ۲۲ شهریور، میزبان نمایشگاه «دست‌آوردهای عاشورایی» بود و از جمعه هفته گذشته تا ۳۱ شهریور هم میزبان نمایشگاه دیگری به نام «محرم» به سرپرستی مریم طهماسبی خواهد بود.

در ادامه گزارش ایسنا از این نمایشگاه را می‌خوانید:

با ورود به نگارخانه آیینه محوطه بزرگی پیش روی ماست که آثار هنری در دو طرف سالن قرار داده شده‌اند. سالن به دو موضوع متفاوت اختصاص داده شده است. یک بخش آثار هنری مذهبی و در بخش دیگر تابلوهایی با موضوع طبیعت یا ... قرار دارد.

با شروع به دیدن آثار مذهبی نمایشگاه، تابلوهای نقاشی، تذهیب، نگارگری یا نقاشی خط را می‌بینیم. در ابتدا سه اثر نقاشی در حوزه نگارگری و به سبک تمام اکریلیک از حسام فرجی به چشم می‌خورند. این سه اثر سبکی مشابه دارند.

در اثر اول اسبی را می‌بینیم که حضرت ابوالفضل (ع) را در هنگام شهادت، پیچیده در جامه‌ای سبز نشان می‌دهد که دستانش را رو به آسمان قرار داده است.

در  دو اثر بعدی نیز فضای عارفانه و مذهبی کار همچنان حفظ شده است. در یکی دیگر از آثار این هنرمند، حضرت فاطمه (س) را می‌بینیم که در فضایی تقریبا محو با رنگ‌های طوسی، خاکستری و سبز در حال عبادت است.

همچنین در اثر دیگری امام رضا (ع) در یک فضای آمیخته با نورهای روشن سبز، آبی و صورتی ... قرار دارد.

به گفته گردآورنده نمایشگاه، این آثار دارای ایده خود هنرمند و برگرفته از سبک و تکنیک محمود فرشچیان هستند.

در بخش مذهبی این نمایشگاه تعداد آثار به ۲۰ و آثار غیرمذهبی به ۱۰ تا ۱۵ نمونه می‌رسد. بیشتر شرکت‌کنندگان این نمایشگاه، دانشجویان رشته هنر در اصفهان هستند.

در ادامه دو تابلوی رنگ بوم را در مقابل دیگر آثار مذهبی می‌بینیم. فضای آنها به رنگ آبی است و در این بین از رنگ‌های سبز، قرمز و سفید نیز استفاده شده است. دور تا دور کارها کلمه «الله» به تصویر کشیده شده است و فضای عرفانی دارد. رنگ‌های فیروزه‌ای در این آثار یادآور آسمان یا گنبد مساجد است که با استفاده از عبارت «الله» مهر تأییدی به این امر خورده است.

همچنین در آثار دیگر، حرم امام حسین (ع) و یا قامت ایشان را می‌بینیم که روی یک اسب به تصویر کشیده شده‌اند. آثار دیگری نیز وجود دارند که با محوریت امام رضا (ع) کار شده‌اند.

در بین این آثار، کارهای دفاع مقدسی یا با محوریت نماز و نیایش هم به چشم می‌خورد.

طهماسبی درباره اینکه چرا آثار نمایشگاه که با عنوان «محرم» برپا شده، در دو حوزه مختلف به تصویر کشیده شده‌اند، می‌گوید: از ابتدا قرار بود آثار نمایشگاه با موضوع مذهبی کار شود ولی برخی از هنرمندان تمایل زیادی داشتند که آثارشان در این نمایشگاه قرار بگیرد. از طرفی هم آثار مذهبی و محرممان به حد نصاب نرسید که بخواهیم کل نمایشگاه را به آن اختصاص دهیم؛ به همین دلیل مجبور شدیم نصف نمایشگاه را به موضوع محرم و مذهب اختصاص دهیم و نصف دیگر را با آثاری که درخور آثار مذهبی باشد و تناقضی نداشته باشد.

او بیان می‌کند که پس از نمایشگاه «محرم»، نمایشگاه دفاع مقدس برپا خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نمایشگاه هنري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۴۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار

مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران در حالی برگزار شد که مدیرعامل صندوق توسعه و احیا بر روی این نکته تأکید کرد که از ظرفیت هنرمندان برای معرفی آثار تاریخی در مناطق کم‌برخوردار کشور می‌توان استفاده کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه نمایشگاه بناهای تاریخی ایران با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی در عمارت شاپوریه برگزار شد.

در این مراسم شهاب طلایی شکری با قدردانی از خانه هنر دل افکن که با دعوت از هنرمندان نسبت به برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران اقدام کرد، اظهار داشت: موضوع صنایع دستی و بناهای تاریخی یکی از محورهای اصلی و فلسفه وجودی صندوق احیا و توسعه است.رویکرد ما نیز همواره این بوده که حمایت های متفاوتی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه نوع کار ما در صندوق توسعه و احیا، مشارکت مردم در امر احیا بناهای تاریخی بوده است افزود: بسیاری از بناهای تاریخی از جمله کاروانسراها که به بخش خصوصی واگذار شده در راستای توجه به احیا این مکان ارزشمند تاریخی است.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا به شعار روز جهانی بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: یکی از آن، رفع تعارضات جوامع محلی است، و بر ابن باوریم تا جامعه محلی نداشته باشیم که خودش میراثش را حفظ کند دولت نمی‌تواند با حفاظت و نظارت‌های فیزیکی کاری را انجام دهد.

حمایت هنرمندان اصفهان از عملیات "وعده صادق"

طلایی شکری با تاکید بر اینکه حافظ اصلی میراث فرهنگی مردمی هستند که در محدوده و در جوار یک اثر تاریخی قرار دارند خاطرنشان کرد: عدم آگاهی مردم از اهمیت بناهای تاریخی سبب ایجاد تعارضاتی برای کشور و میراث فرهنگی در بسیاری از استان‌های کشور شده و مردم ارزش بناهای تاریخی را نمی‌دانند. عدم آگاهی‌ها کم‌کاری ما است که هویت‌ها و دارایی‌ها را در بخش میراث معرفی نکردیم، هویت‌هایی که می‌تواند ارزش‌آفرین و حتی درآمدزا باشد. 

وی افزود: امروز بسیاری از کاروانسراهایی که ثبت جهانی شده‌اند چون برخی در دل کویرند راه دسترسی ندارند و همواره شاهد تخریب این آثار ارزشمند هستیم که بدون شک معرفی این بناها با مشارکت هنرمندان و همکاری مردم می‌تواند از تخریب‌ها جلوگیری کند.

مدیرعامل صندوق توسعه احیا گفت: آماده همکاری و ایجاد بسترسازی برای گروه‌های مختلف هنری از جمله خانه هنر دل افکن در معرفی بیشتر آثار و بناهای تاریخی ایران به ویژه نقاط کمتر برخوردار کشور هستیم. بسیاری از خانه‌های تاریخی در نقاط مختلف کشور و تهران وجود دارد که به بهانه برگزاری نمایشگاه های مختلف فرصتی فراهم می‌شود که مردم با این بناها آشنا شوند.

در این مراسم مریم دل افکن مدیر برگزاری نمایشگاه بناهای تاریخی ایران نیز با قدردانی از حمایت مدیرعامل و سایر مسئولان صندوق توسعه و احیا در برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه بناهای تاریخی ایران آغازی خوب برای معرفی بناهای تاریخی فراموش شده بود و می‌توان با بهره‌گیری از هنر این آثار ارزشمند را احیا و مرمت کرد.

دل افکن گفت: در نمایشگاه آثار بناهای تاریخی ایران حدود 50 هنرمند آثار خود در روزهای 30 و 31 فروردین را در رشته‌های مختلف هنری از جمله مجسمه‌سازی، صنایع دستی، دیجیتال آرت، نقاشی خط، نقاشی با مداد رنگی، رنگ روغن، آبرنگ و پاستل، با موضوع بناهای تاریخی به نمایش گذاشتند.

مدیر مجموعه هنری دل افکن برای برگزاری نمایشگاه‌ها در مناطق کمتر برخوردار کشور که آثار و بناهای تاریخی آن در حال فراموشی و تخریب‌اند اعلام آمادگی کرد.

وی بیان کرد: خانه هنری دل‌افکن و هنرمندان آن این ظرفیت و توانمندی را برای نقش آفرینی در معرفی و فرهنگسازی اهمیت بناهای تاریخی ایران دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سومین نمایشگاه آثار هنرمندان تجسمی برای حمایت از کودکان غزه
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • برپایی نمایشگاه آثار هنری و دست سازه های هنرجویان بردسکنی
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • استفاده از هنرمندان برای معرفی تاریخ در مناطق کم‌برخوردار
  • گشایش نمایشگاه ریشه‌ها ۵ در اصفهان
  • برپایی نمایشگاه ریشه‌ها ۵ در اصفهان
  • نمایشگاه «ریشه‌ها ۵» در اصفهان برپا می‌شود
  • فراخوان بیستمین جشنواره فیلم کوتاه «نهال» منتشر شد
  • بنیاد امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب دارد