Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیک تابستان سال جاری درحالی بدون خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده گذشت که پرونده افزایش ظرفیت نیروگاه‌های کشور همچنان روی میز وزارت نیرو قرار دارد و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال آینده ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در کشور احداث می‌شود.

به گزارش ایسنا، سال قبل پیش‌بینی شده بود ۵۰۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت در نیروگاه‌ها صورت بگیرد اما از ۵۰۰۰ مگاوات افزایش تولید ۳۲۵۱ مگاوات نیروگاه جدید (۱۵ نیروگاه در ۱۲ استان کشور) به مدار بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر میزان ذکر شده ۵۶۴ مگاوات دیگر بهبود عملکرد در نیروگاه‌ها صورت گرفت. به عبارت دیگر راندمان نیروگاه‌های موجود افزایش یافت. به عبارت دیگر حدود ۲۰۰۰ مگاوات از برنامه‌ای که پیش‌بینی شده بود باقی ماند که به نظر می‌رسد تحقق آن یکی از اهداف پیش روی وزارت نیرو است.

آخرین وضعیت ظرفیت نیروگاه‌های کشور

طبق آخرین آمار ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور تا ابتدای شهریورماه به ۸۲ هزار و ۶۱ مگاوات رسیده است که در این بین واحدهای سیکل ترکیبی با ۲۵ هزار و ۴۰۳ مگاوات، بیشترین ظرفیت (۳۱ درصد) نصب شده نیروگاهی کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

 حدود ۳۰.۵ درصد نیروگاه‌های کشور مربوط به واحدهای گازی است که بیش از ۲۵ هزار مگاوات از ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های ایران مربوط به این بخش است. واحدهای بخار نیروگاهی نیز ۱۹.۳ درصد ظرفیت منصوبه این حوزه را به خود اختصاص داده‌اند و با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاواتی خود در میان سه بخشی قرار گرفته که بیش‌ترین ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را دارند.

در حال حاضر ظرفیت واحدهای برق‌آبی نیز به ۱۱ هزار و ۹۸۸ مگاوات رسیده است و سهم ۱۴.۶ درصدی را در بین کل ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور در اختیار دارند.

همچنین ظرفیت فعلی واحدهای تولید پراکنده (شامل ۲۴۵ MW خودتامین) به ۱۵۶۳ مگاوات و ظرفیت نیروگاه‌های اتمی نیز به ۱۰۲۰ مگاوات رسیده است که از این حیث واحدهای یاد شده هر کدام حدود یک درصد از کل ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند. آخرین ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور هم به حدود ۷۶۰ مگاوات و ظرفیت واحدهای دیزلی نیز به حدود ۴۳۹ مگاوات رسیده است.

برنامه پیش روی وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت نیروگاه‌ها

به طور کلی از تابستان پارسال تاکنون حدود ۳۲۵۰  مگاوات نیروگاه جدید در کشور احداث شده است و به گفته همایون حائری- معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی- تا سال آینده نیز ۳۵۰۰  مگاوات نیروگاه جدید در کشور احداث می‌شود. بر اساس این گزارش به نقل از وزارت نیرو وی به مشارکت بخش خصوصی در ساخت نیروگاه‌ها نیز اشاره کرد و افزود: بالای ۹۰ درصد از نیروگاه‌های برق کشور را بخش خصوصی می‌سازد و بیش از ۶۶ درصد برق کشور را نیز نیروگاه‌های بخش خصوصی تامین می‌کنند و هرسال این سهم افزایش می‌یابد.

حائری در پایان با بیان اینکه از بخش خصوصی در احداث نیروگاه حمایت می‌کنیم، گفت: سرمایه‌های بخش خصوصی را در جهت تولید برق که از مهمترین زیربناهای کشور است، به کار می‌گیریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نيروگاه وزارت نيرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای تولید برق خورشیدی در استان تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران ، معاون استاندار تهران در حاشیه جلسه کارگروه تولید برق تجدیدپذیر استان تهران گفت: کلنگ احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان تهران ۱۴ اردیبهشت در شهرستان‌های شهرری، ورامین و ملارد به زمین خواهد خورد.

محمد علیمهری با اشاره به احداث نیروگاه خورشیدی در استان تهران افزود: اقدامات اولیه و تخصیص زمین مناسب برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه‌ خورشیدی در استان تهران انجام شده و تا یک ماه آینده منجر به عقد قرارداد با سرمایه گذاران این طرح خواهد شد.

معاون استاندار تهران با تاکید بر تامین ۲۰ درصد برق ادارات استان تهران از انرژی خورشیدی گفت: همه اداره‌ها موظف هستند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین کنند و درغیر این‌صورت، برق مصرفی بر اساس قیمت برق در بورس کالا محاسبه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است
  • تشریح روند ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر
  • نیروگاه اتمی بوشهر بیش از ۶۵ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرد
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • افزایش ۲۰۳۶ مگاواتی ظرفیت تولید برق در سال ۱۴۰۲
  • راه‌اندازی دو نیروگاه با ظرفیت ۱۲ مگاوات تولید برق
  • تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور به روزهای پایانی رسید
  • ائمه جماعات با جهاد تبیین، ارزش آب و برق را تشریح کنند
  • برنامه ریزی برای تولید برق خورشیدی در استان تهران
  • تنها از ۷ درصد ذخایر معدنی کشور بهره‌برداری می‌کنیم