Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@21:18:37 GMT

آيا قطب فرهنگی شدن بقاع متبركه تحقق یافت؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۶۵۴۷

آيا قطب فرهنگی شدن بقاع متبركه تحقق یافت؟

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی ـ اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه كشور در گفت‌وگو با ایكنا از فارس، در پاسخ به اینكه بعد از گذشت چندین سال از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبركه به قطب‌های فرهنگی، آیا این مهم تحقق یافته است، گفت: بقاع متبركه ظرفیت بسیار بالایی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی دارند و علت عمده این مسئله هم به دلیل عشق و ارادت مردم به ساحت مقدس امامزادگان و خاندان عصمت و طهارت است كه موجب شده مردم حضور قابل توجهی را در این مراكز داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ‌این مسئله ظرفیت اجرای برنامه‌های فرهنگی مناسب در موضوعات مختلف را در بقاع متبركه فراهم كرده است لذا سازمان اوقاف و امور خیریه هم در این سال‌ها حجم زیادی از برنامه‌های خود را به سمت امامزادگان سوق داد.


رویكرد جوان‌گرایی در بقاع متبركه

عادل ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های مختلفی در این زمینه انجام شد و كار ویژه‌های جدید برای امامزادگان طرح‌ریزی شد آن هم با رویكرد جوان‌گرایی و توانمندسازی هیئت امنای بقاع متبركه و همچنین اعزام مبلغانی را برای انجام كارهای فرهنگی متناسب با اقتضائات روز و با فناوری‌های جدید به این مراكز انجام دادیم تا بتوانند متناسب با نیاز هر منطقه و ظرفیت هر امامزاده به اجرای برنامه بپردازند.


راه‌اندازی مراكز افق در بقاع متبركه
معاون فرهنگی ـ اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه كشور با بیان اینكه با شروع سال جدید برنامه ویژه‌ای را انجام دادیم و آن راه‌اندازی مراكز افق در بقاع متبركه بود، گفت: از آنجا كه بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی به دلیل آسیب‌های اجتماعی تحت شعاع قرار می‌گیرد و برای رفع بسیاری از آسیب‌های اجتماعی باید برنامه‌ریزی‌های فرهنگی انجام شود، لذا بعد اجتماعی را به مراكز فرهنگی ـ قرآنی بقاع متبركه اضافه كردیم و این مراكز تبدیل به مراكز اجتماعی، فرهنگی و قرآنی یا به اختصار افق شدند.
وی بیان كرد: در این مراكز علاوه بر برنامه‌های فرهنگی كه قبلاً تعریف شده بود اعم از برنامه‌هایی نظیر ضیافت الهی، آرامش بهاری، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، جشن ولایت علوی، سوگواره یاس نبوی و غیره،‌ برنامه‌های اجتماعی هم به این مراكز اضافه شد.
عادل اضافه كرد: در این مراكز چندین كار انجام می‌شود؛ نخست شناسایی آسیب‌های اجتماعی پیرامون هر بقعه اعم از اعتیاد، طلاق و غیره است؛ دوم شناسایی افراد نیازمند پیرامون هر بقعه به‌منظور محرومیت‌زدایی. به همین دلیل برنامه‌های فرهنگی بقاع را به سمت و سوی اجرای برنامه‌های آموزشی اجتماعی نظیر آموزش‌های سبك زندگی، ازدواج، انتخاب همسر، همسرداری، مهارت‌های فرزندآوری و تربیت فرزند و همچنین كمك به نیازمندان اطراف هر بقعه سوق دادیم.
معاون فرهنگی ـ اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه كشور گفت: سعی كردیم نیات موقوفاتی كه مقید به زمان و مكان نیستند را در هر حوزه خیرات و مبرات به این سمت سوق داده و كمك به محرومان كنیم كه البته وقتی چنین كاری رخ می‌دهد مسلماً كمك‌های مردمی هم به آن اضافه می‌شود.


توزیع 70 هزار بسته معیشتی میان نیازمندان
وی به ارائه مثال‌هایی از ارائه خدمات اجتماعی در مراكز افق پرداخت و گفت: در شب عید نوروز، 70 هزار بسته معیشتی را از همین طریق میان نیازمندان توزیع كردیم و همچنین در هنگام وقوع سیل در نقاط مختلف كشور 38 موكبی كه در ایام اربعین خدمت‌رسانی می‌كردند را در مناطق سیل‌زده برپا كردیم و 800 هزار پرس غذای گرم و همچنین لوازم بهداشتی و خانگی و غیره میان سیل‌زدگان آن مناطق توزیع كردیم كه این مسئله نشان داد ظرفیت مراكز افق بسیار قابل توجه است و انجام فعالیت‌های فرهنگی در بستر اجتماعی موجب استقبال بیشتر مردم از برنامه‌ها خواهد شد.
عادل در پایان به اجرای طرح «نشاط معنوی» در تابستانی كه گذشت اشاره كرد و گفت:‌ این طرح در تابستانی كه گذشت در بیش از 500 بقعه متبركه كشور اجرا شد البته در برخی از امامزادگان كه خارج از شهرها و روستاها بودند این طرح به صورت اردویی اجرا شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي قطب فرهنگي شدن بقاع متبركه مراكز افق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ برنامه فرهنگی ورزشی در خلیل آباد اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صدیقی عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری که با حضور فرماندار، امام جمعه و دیگر رؤسای ادارات و نهادها تشکیل شد، اظهار کرد: تجلیل از کارگران، دیدار با خانواده‌های معسر کارگری، بازدید از کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی، برگزاری میز خدمت در نماز جمعه این هفته از جمله برنامه‌های حوزه کار در هفته کار و کارگر با شعار مشارکت کارگر، جهش تولید، ایران قوی در شهرستان است.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلیل آباد در این جمع به مشکلات ناشی از عدم توجه به مسائل ایمنی در ادارات و فضای کار اشاره کرد و گفت: به طور کلی مرتب بودن وسایل و ایمنی محل کار از بروز مصدومیت برای کارکنان جلوگیری کرده و میزان بهره‌وری افراد را افزایش می‌دهد.

وی گفت: مرتب بودن این مزیت را دارد هنگامی که افرادی از خارج سازمان وارد محیط کار می‌شوند، تأثیر مثبتی بر روی آن‌ها خواهد گذاشت و دقت داشته باشید که ایمنی محیط کار یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن توجه داشت.

صدیقی رضایت کارمندها را یکی از مواردی دانست که در بسیاری از محیط‌های کار به عنوان ایمنی محیط کار از آن یاد می‌کنند لذا کارمندی که از لحاظ روانی، امنیت شغلی داشته باشد، می‌تواند بهتر کار کند و راندمان کار را افزایش دهد.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلیل آباد با بیان اینکه میزان رضایتمندی کارکنان با امکانات مختلف افزایش پیدا می‌کند اظهار کرد: ایجاد فضای کافی و اهمیت به میز و صندلی کارمندان از ملزومات است.

وی ایمنی محل کار را شامل کلیه فرآیندها، پروتکل‌ها و راهنمایی‌هایی است که برای کمک به کاهش خطرات در محل و کاهش میزان آسیب و بیماری وجود دارد.

صدیقی مزیت‌های یک محیط آرام و مرتب و ایمن شده را مورد اشاره قرارداد و افزود: هنگامی که نیروی کار تعهد خود را به ایمنی نشان می‌دهد، خطرات مختلف در محل به سرعت شناسایی و اقدامات اصلاحی را می‌توان انجام داد.

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلیل آباد گفت: افزایش کارایی و بهره‌وری، کاهش هزینه‌های جراحات و بیماری و خسارت بیمه با آسیب دیدگی کمتر کارگران در محل کار، تقویت روحیه کارکنان و فرهنگ ایمنی قوی‌تر و انعطاف‌پذیرتر تأثیر دو چندانی را دارد.

کد خبر 6088159

دیگر خبرها

  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • بیش از ۱۰ برنامه فرهنگی ورزشی در خلیل آباد اجرا می‌شود
  • تذکر رهبر انقلاب درباره گشت ارشاد و حجاب تایید شد
  • آمادگی استانداری تهران در انعقاد تفاهمنامه فرهنگی،اجتماعی و سلامت
  • خبر‌هایی از بررسی فرهنگ وقف در همایش متولیان بقاع متبرکه در دامغان
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • سالانه ۵۰ موقوفه جدید به موقوفات استان سمنان اضافه می‌شود
  • اجرای ۱۹ عنوان برنامه در گرامیداشت روز «سنندج»