Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- طرح اتهامات علیه ایران بخشی از سیاست دوشیدن کشورهای عربی منطقه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، با وجود اینکه انصارالله و ارتش یمن مسئولیت عملیات بزرگ پهپادی علیه تاسیسات نفتی عربستان را بر عهده گرفته و اعلام کرده‌اند که این اقدام تلافی‌جویانه در پاسخ به حملات هوایی بی‌وقفه عربستان سعودی و متحدانش به شهرهای مختلف یمن صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آمریکا که از طریق ارائه پشتیبانی نظامی به عربستان سعودی رسما در حملات به یمن مشارکت دارد، انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و تلاش کرده تا پاسخ مشروع ارتش یمن را اقدامی از جانب تهران علیه ریاض جلوه دهد.
ترامپ از سوی دیگر با صدور مجوز برداشت از ذخیره استراتژیک نفت آمریکا، همراهی او با عربستان را اعلام کرده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتری خود نوشت: با توجه به حمله به عربستان سعودی، که ممکن است بر قیمت های نفت تأثیر داشته باشد، من مجوز برداشت از ذخیره استراتژیک نفت را در صورت لزوم، به مقدار تعیین شده و کافی برای حفظ بازارها صادر کردم.
وی افزود من همچنین به کلیه آژانس های ذیربط اطلاع داده ام که روند تائید مصوبات مربوط به خطوط لوله نفت را که در مرحله صدور مجوز در تگزاس و ایالت های مختلف است، تسریع کنند.
رئیس جمهور آمریکا در توییتی دیگر مدعی شد معتقدیم می دانیم چه کسی مسئول حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی است. همچنین مدعی شد که آماده حمله نظامی است اما منتظر است تا سعودی ها، تایید کنند که این حمله کار چه کسی بوده است.

چرا آمریکا در ماجرای حمله به آرامکو در کنار عربستان است؟
هر چند تبعات حملات به آرامکو بر ذخایر نفتی آمریکا و عربستان غیر قابل انکار است و رسانه های جهان پیرامون این موضوع گزارش هایی را منتشر کردند، اما آمریکا اهداف دیگری را از همراهی با عربستان در ماجرای عملیات موفق پهپادی یمن به تاسیسات نفتی عربستان دنبال می کند.

تبعات حملات به آرامکو بر ذخایر نفتی آمریکا و عربستان
میزان ذخایر آمریکا و عربستان سعودی کاهش خواهد یافت؛ مشاهده میزان آسیب پذیری این تاسیسات غافلگیر کننده است
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، حملات حوثی‌ها (مبارزان انصارالله یمن)  به بزرگترین تاسیسات نفتی جهان در عربستان سعودی با پهپاد‌های نه چندان گرانقیمت، تحمیل خسارت سنگین به این تاسیسات و متعاقبا تقلیل ذخایر استراتژیک آمریکا وعربستان را به دنبال خواهد داشت.  
گزارشگر فرانس بیست و چهار با طرح این سوال که  این حملات بر ذخایر نفتی جهان و همچنین بر قیمت طلای سیاه چه تاثیری خواهد گذاشت؟ افزود: قلب پادشاهی عربستان هدف قرار گرفت. نیمی از تولید نفت عربستان سعودی و پنج درصد از کل تجارت نفت در جهان دود شد و به هوا رفت. در پی این حملات قیمت نفت موقتا بین پنج تا ده دلار افزایش خواهد یافت. اما افزایش قیمت نفت این بار طولانی خواهد شد.
گزارشکر در ادامه افزود: به این ترتیب میزان ذخایر آمریکا و عربستان سعودی کاهش خواهد یافت. این حملات علاوه بر تبعات اقتصادی نشان داد که تاسیسات نفتی عربستان آسیب پذیر هستند.
در همین حال تحلیلگران پیش بینی کردند قیمت بنزین در آمریکا طی روزهای آینده احتمالا افزایش پیدا خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز هم پیش‌بینی کرد در صورتی که عربستان نتواند در پی حملات پهپادی به تاسیسات نفتی‌اش میزان عرضه را طبق روال سابق از سر بگیرد، بهای این حامل انرژی ممکن است به یکصد دلار نیز برسد.

آمریکا مدرکی از دخالت ایران در حمله به آرامکو ارائه نکرد
شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد؛ ایران حمله به تاسیسات نفتی عربستان را تکذیب و اتهامات آمریکا را فریبکارانه توصیف کرد.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد ایران در پشت حمله پهپادی روز شنبه قرار دارد، اما وی هیچ شواهدی در این زمینه ارائه نکرد. حوثی ها (مبارزان انصارالله در یمن)  مسئولیت آن را برعهده گرفتند.
بن ویدمن خبرنگار سی ان ان در گزارشی از بیروت در این زمینه گفت: آمریکایی‌ها انگشت اتهام خود را به سوی ایران نشانه گرفته اند. به خصوص مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا این مسئله را مطرح کرده، اما همانطور که می دانیم وی تاکنون هیچ مدرکی در این زمینه ارائه نکرده است. این در حالی است که مقادیر سخت افزار نظامی، ماهواره و پهپاد‌های آمریکا در منطقه قرار دارند و آمریکا مرتب در حال پرواز بر فراز خلیج فارس است، اما پمپئو که مدت طولانی است موضع خصمانه علیه ایران دارد به وضوح معتقد است حوثی ها (جنبش انصارالله) نمی‌توانستند حملاتی تا چنین حد انجام دهند.
خبرنگار سی ان ان گفت: اما حقیقت این است که از مارس 2015، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از طریق آمریکا، انگلیس و دیگر قدرت‌های اروپایی مسلح شدند و جنگ علیه حوثی ها (مبارزان انصارالله در یمن) به راه انداختند که فقیرترین کشور در جهان عرب است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بیش از هفتاد هزار نفر در این جنگ کشته شدند. همین دو هفته پیش، سعودی‌ها مرکز بازداشتگاهی در صنعا را هدف قرار دادند و بیش از 150 نفر را کشتند، اما این حمله توجهات زیادی را برانگیخت که مطمئنا توجه واشنگتن را به خود معطوف نکرد. بنابر این، چنین اقدامی نباید موجب تعجب شود. اگر حوثی ها  (مبارزان انصارالله) این توانایی را دارند تولید نفت عربستان را هدف قرار دهند و پنج میلیون و هفتصد هزار بشکه نفت را از خط تولید خارج کنند، این یک دستاوردی برای آن‌ها است.

هدف تحقیر سعودی هاست یا دوشیدن گاو شیرده؟
شبکه العالم در تحلیلی نوشت: در پی حملات پهپادی انصارالله به آرامکو سعودی و تعطیلی تولید حداقل 5 میلیون بشکه نفت سعودی در روز ترامپ به بن سلمان اطمینان داد آماده همکاری با ریاض برای تامین امنیت و ثبات سعودی است.
در حقیقت این اعلام امادگی پس از تحقیرهای قبلی ملک سلمان توسط ترامپ بشکلی مکرر وتوصیف حکومت سعودی به "حکومتی دوهفته ای" از سوی ترامپ نشان می دهد رییس جمهور امریکا بیش از آنکه نگران حکومت سلمانی و آینده بن سلمان و ثبات و امنیت سعودی باشد نگران منافعی است که در سایه تزلزل در سعودی از کف خواهد داد.
دیگر نگرانی ترامپ در خصوص عربستان متوجه وعده های بن سلمان به ترامپ مبنی بر تامین نفت در بازار جهانی در صورت حذف ایران از این بازار است. بدیهی است به فرض محال و در شرایط حذف نفت ایران از یک سو و لطمه دیدن بازار نفت جهانی در شرایط کم رنگی حضور ونزوئلا و لیبی همه امید ترامپ به سعودی جهت جبران این بازار و البته فرار از خشم عمومی جهانیان در صورت بروز آشفتگی در این بازار خواهد بود.
در ماجرای حمله سوم و اخیر هوایی انصارالله به آرامکو اگر چه ترامپ کوشید تا عاقلانه تر عمل کند و زبانش را پشت عقلش قرار دهد و رسما ایران را متهم نکند اما پامپئو این نقیصه را جبران کرد و حملات موفق و اثر گذار انصارالله را به ایران منتسب کرد این اعلام موضع در کنار دلجویی ترامپ از بن سلمان و در شرایطی که با رفتن جان بولتن در واقع یکی از پایه های اساسی "مربع ب" شکسته و ناکارآمد شده است بدان معناست که کاخ سفید همچنان درصدد است تا از "وادادگی" دیگر پایه های باقیمانده این مربع جلوگیری کند. بدیهی است در این راه همه تلاش ها همچنان متوجه گونه ای "اجماع سازی" علیه ایران است و به همین خاطر است که پمپئو در صحبت های اخیرش نسبت به تهدیدات ایران درخصوص بازار بین المللی انرژی هشدار داده است و تلاشش برای ایجاد اجماعی جهانی علیه ایران را مضاعف کرده است.
در همین حال یک شاهزاده مخالف سعودی پس از حملات یمنی ها به تاسیسات نفتی عربستان، مقامات عربستان سعودی را به شترمرغی ذلیل و خوار تشبیه کرد.
خالد بن فرحان آل سعود در صفحه شخصی خود در پایگاه اجتماعی توئیتر نوشت: تا به کی باید شاهد اقدامات مسخره، مضحک و سفیهانه مقامات سعودی در این کشور باشیم. آیا نبض زندگی در میان مردم عربستان دیگر متوقف شده است و قلب ملت نمی تپد (که موضعی در برابر این رژیم نمی گیرند)؟ این خاندانی که همواره به ترس و وحشت و ذلت و سفاهت محکوم است الان کجاست؟ پس چرا جوابگو نیست؟ آیا هر زمان که احساس خطر و ذلت می کنند همانند شترمرغی (کبکی ) نمی شوند که سر خود را در شن (برف) کرده و خود را در برابر دیدگان قرار داده است!!
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: ما از اتهامات مطرح شده که می گویند ایران در پشت حمله به تاسیسات آرامکو است غافلگیر نشدیم. 5 سال است یمن درگیر جنگ است و طبیعی است ایران به صراحت اعلام کرده از مردم یمن و حقوق آنها حمایت می‌کند و اینکه این اقدامات را به ایران نسبت بدهند در راستای دروغ حداکثری است.
وی خاطرنشان کرد: اتهامات علیه ایران بخشی از سیاست دوشیدن کشورهای عربی منطقه است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بن سلمان ترامپ آرامکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: پس از شکست داعش و اخراج نیروهای تروریستی تحت حمایت عربستان سعودی و آمریکا از عراق، مسوولان سیاسی عراق از سال ۲۰۱۹ در پی برقراری روابط عمیق‌تر سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی هستند.

مسوولان عراقی با توجه به شرایط خاص عراق و مشکلات اقتصادی و بدهی‌های ناشی از جنگ و اشغالگری آمریکا طی دو دهه در عراق به شدت این کشور را نیازمند ثبات سیاسی و اقتصادی می‌بینند و از این روی به دنبال برقراری روابط خوب و حسنه با دو بازیگر مهم منطقه ای ایران و عربستان هستند.

با روی کار آمدن شیاع السودانی نخست وزیر جدید عراق وی به موازات تعمیق روابط کشورش با عربستان میانجیگری میان ایران و عربستان را بر عهده گرفت. پس از بر قراری روابط اولیه سیاسی میان ایران و عربستان تلاش سیاستمداران عراقی برای رویکرد همگرایانه با عربستان شدت بیشتری گرفت.

رویکرد اقتصادی همگرایانه عراق و عربستان

پس از شکست ژئوپولیتیک داعش در اواخر سال ۲۰۱۷ در عراق، مقامات عراقی درصدد تأمین نیازهای بازسازی و رفع مشکلات اقتصادی بلندمدت این کشور برآمدند. بانک جهانی نیازهای بازسازی عراق پس از داعش را ۸۸ میلیارد دلار تخمین زده است. از این رو عراق به دنبال تامین مالی برای باز سازی این کشور است.

در کنفرانس کمک به بازسازی عراق که در فوریه ۲۰۱۸ در کویت برگزار شد، میزان وعده‌ها و کمک‌های اعلامی به عراق از سوی عربستان سعودی ۱.۵ میلیارد دلار مطرح شد. علاوه بر این کمک مالی، پایان‌دادن به بدهی ۷۰ میلیارد دلاری عراق به عربستان و کویت، طی تصمیم اتحادیه عرب در آوریل ۲۰۱۹ به‌عنوان فرصتی دیگر برای عراق جهت زمینه‌سازی بیشتر برای گسترش روابط با عربستان را فراهم آورد. این کشور برقراری روابط پایدار، مثبت و سازنده با همه کشورها را زمینه‌ای برای تحقق هدف بازسازی عراق می‌داند.

راه‌اندازی شورای هماهنگی عراق و عربستان در ریاض و جده

در راستای تعمیق روابط عراق و عربستان این دو کشور در سال های اخیر اقدام به راه اندازی شورای هماهنگی نمودند. به گزارش شفق نیوز عراق، طبق بیانیه دفتر محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، السودانی در حاشیه برگزاری نشست سران کشورهای عربی و چین در ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دیدار و گفت‌وگو کرد. طبق بیانیه یاد شده، دو طرف درباره سازوکارهای راه‌اندازی شورای هماهنگی عراق و عربستان و اجرای توافقنامه‌ها و یادداشت‌های دو کشور گفت‌وگو کردند.

السودانی در این دیدار بر اهمیت نشست سران کشورهای عربی و چین برای رسیدن به یکپارچگی اقتصادی در راستای منافع ملت‌های منطقه تاکید و آمادگی عراق را برای توسعه روابط دوجانبه با عربستان به ویژه در حوزه اقتصاد و سرمایه‌گذاری اعلام کرد. ولیعهد سعودی نیز در این دیدار بر تمایل عربستان به استمرار روابط خود با عراق برای همکاری‌های متقابل بیشتر در زمینه‌های مختلف تاکید کرد.

پس از دیدارهای دو جانبه و رفت و آمدهای دیپلماتیک بین طرف‌های سیاسی عراق و عربستان در ۲۵ ماه می سال گذشته پنجمین دور نشست شورای هماهنگی عراق و عربستان در جده به ریاست ماجد بن عبدالله القصبی، وزیر تجارت عربستان، و محمد علی تمیم، وزیر برنامه ریزی عراق، برگزار شد.

عراق و عربستان بر عزم خود برای تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه ها تاکید کردند. براساس بیانیه پایانی این نشست، دو طرف بر اهمیت گسترش چشم اندازهای همکاری دوجانبه و تقویت آن در زمینه های مختلف به ویژه سیاسی، امنیتی، تجاری، سرمایه گذاری، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و انرژی تاکید کردند.

عراق و عربستان، تلاش های موفق کشورهای اوپک پلاس در تحکیم ثبات بازار جهانی نفت را تحسین و بر اهمیت تداوم این همکاری و لزوم پایبندی همه کشورها به توافق اوپک پلاس تاکید کردند. عراق و عربستان بر اهمیت همکاری و انسجام و تلاش برای ایجاد شراکت استراتژیک در مناطق اقتصادی ویژه عربستان و عراق از طریق تلاش برای احداث منطقه اقتصادی ویژه در مرز دو کشور تاکید کردند.

در این بیانیه به تداوم همکاری مشترک در مقابله با خطر افراط گرایی و تروریسم به عنوان تهدیدی برای کشورهای منطقه و جهان اشاره شده است و دو کشور بر تداوم حمایت از تلاش های عراق با همکاری با ائتلاف بین المللی برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی توافق و بر اهمیت همکاری برای تامین مرزهای مشترک تاکید کردند.

احداث ایستگاه‌های ارتباطی تبادل برق میان عراق و عربستان

از آنجا که عراق در سال‌های اخیر به دلیل اشغالگری آمریکا و تجاوز نیروهای تروریستی زیر ساخت‌هایش تضعیف شده نیازمند ترمیم و بازسازی این زیر ساخت‌ها است که از جمله آن معضل برق در عراق است. در سالی که گذشت وزارت برق این کشور از آغاز احداث ایستگاه‌های ارتباطی با عربستان سعودی و تعیین مسیر خطوط انتقال خبر داد. سخنگوی وزارت برق عراق گفت که کشورش در حال ایجاد و آماده سازی ایستگاه‌هایی برای ارتباط میان عراق و عربستان است.

به گفته «احمد موسی»، عراق یادداشت تفاهمی با طرف سعودی در ارتباط با اتصال برق دو کشور امضا کرده و وزارت برق این کشور گام‌های مهمی در این ارتباط برداشته است. او هدف اصلی از اجرای پروژه‌های اتصال برق را آمادگی و پایداری شبکه برق و نیز معرفی کشور عراق به بازار انرژی اعم از کشورهای عربی، کشورهای حوزه خلیج فارس یا سایر کشورها دانست. موسی می‌گوید عراق تحت این پروژه‌ها یکی از اعضای مهم بازار انرژی برای دستیابی به ثبات شبکه است و همچنین در روزهای آینده، محافظ و مجرای انرژی خواهد بود.

به اعتقاد کارشناسان حوزه انرژی در حال حاضر ۸۰ درصد برقی که در نیروگاه‌های عراق تولید می‌شود، به گاز وابسته است و برق عراق وابسته به گاز ایران است اما به هر حال سیاستمداران عراقی برای تامین بخشی از نیازهای برق عراق همکاری‌هایی را با عربستان آغاز کردند.

همچنین عادل کریم وزیر سابق برق عراق در واکنش به قرارداد برقی با عربستان گفت: این قرار داد که تا ۳ سال دیگر به نتیجه می‌رسد، ۵ درصد مشکل برق عراق را هم حل نمی‌کند. وزیر برق عراق با اشاره به گفت وگوهای طولانی میان بغداد و ریاض طی یک سال گذشته قبل از قرارداد گفت: اجرای این قرارداد عملا آغاز شده است، اما دستکم دو سال طول می کشد تا طرح اتصال برق عربستان به عراق تکمیل شود.

بهره سخن

کارنامه روابط عراق و عربستان از سال‌ها پیش از دوران رژیم بعث تا دوران اشغالگری نظامی آمریکا و حمله تروریست‌های داعش تحت حمایت عربستان دچار فرازها و فرودهایی بوده است. اما در سال های اخیر به موازات قدرت گرفتن گروه‌های مقاومت اسلامی در منطقه و عراق و تغییر موازنه قدرت در جهان، روابط عراق و عربستان برای هر کدام از طرف ها دارای منافع سیاسی اقتصادی و راهبردی است. آنچه امروز در قالب تفاهم نامه مشترک بین عراق و عربستان روی کاغذ نوشته شده اجرای آن وابسته به شرایط ژئوپولوتیک منطقه و تحولات سیاسی پیش رو میان بازیگران مهم منطقه‌ای است. باید منتظر ماند و دید عربستان سعودی در آزمون جدید خود تا چه میزان به تعهدات اقتصادی و سیاسی خود به عراق پایبند است.

کد خبر 6059531

دیگر خبرها

  • آمریکا: به روسیه هشدار داده بودیم !
  • عربستان برای اولین بار در مسابقه دختر شایسته جهان شرکت می‌کند
  • (عکس) «گوی اژدها»؛ یک شهربازی عجیب در عربستان سعودی!
  • تزریق پول بن‌سلمان به یک خودروساز معروف!
  • فراز و فرودهای مناسبات عراق و عربستان/ رویکرد اقتصادی همگرایانه
  • تساوی تاریخی تاجیکستان با عربستان در جشن نوروز
  • جزئیات دیدار حکیم با بن‌ سلمان
  • بن‌سلمان با الهام از یک بازی شهربازی می‌سازد/ عکس
  • دیدار حکیم و بن‌سلمان در جده
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟