Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@11:02:19 GMT

نقد آثار آلفرد نیومن در نیاوران

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۶۶۴۸

نقد آثار آلفرد نیومن در نیاوران

آلفرد نیومن را اگر بزرگترین آهنگساز هالیوود یاد نکنیم، باید یکی از بزرگترین آهنگسازان سینمای هالیوود با نه جایزه اسکار بنامیم. کمتر طرفدار سینما را می‌توان یافت که ازموسیقی‌فیلم هایی چون آهنگ برنادت، بلندی‌های بادگیر و خوشه‌های خشم لذتی فراوان و بدون‌تاریخ مصرف نبرده باشد. قرار است آثار این آهنگساز اسطوره ای هالیوود در سلسله نشست های نقد آثار آهنگسازان هالیوود در فرهنگسرای نیاوران نقد و بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست اولین نشست از یک مجموعه نشست‎های متوالی خواهد بود که به خدمات خانواده نیومن در تاریخ هالیوود خواهد پرداخت و با حضور نصرالله داوودی آهنگساز، مترجم و پژوهشگر مستقل برگزار خواهد شد.

تولد در فقر و رشد با موسیقی

آلفرد نیومن، در ۱۷ مارس ۱۹۰۰ در شهر نیوهاون ایالت کانِتیکت آمریکا چشم به جهان گشود. او بزرگترین فرزند از ۱۰ فرزند یک خانواده یهودی فقیر بود که از پنج سالگی نواختن پیانو را آغاز و در کودکی هر روز ده مایل راه را پیاده طی می‎کرد تا بتواند در منزل یکی از آشنایان خانوادگی به تمرین پیانو بپردازد. طولی نکشید استعداد سرشار او در نواختن پیانو سبب شد بتواند با نواختن در کافه‎ها و سالن‎های تئاتر کمک خرج خانواده‎اش باشد و در اجتماع کوچک محلی نام خود را به عنوان پسر پیانیست اعجوبه تثبیت کند. او همزمان به تحصیل آهنگسازی با روبین گلدمارک پرداخت. در بیست سالگی به نیویورک آمد و به عنوان رهبر ارکستر با بستن یک قرارداد ده‌ساله کارش را با آهنگسازانی چون جرج گرشوین و ریچارد راجرز در تئاترهای موزیکال برادوی آغاز کرد. در ۱۹۳۰ به همراه ایروینگ برلین به هالیوود آمد و در لس‎آنجلس این شانس را داشت که بتواند به صورت خصوصی از آرنولد شونبرگ که تازه به آمریکا مهاجرت کرده بود درس آهنگسازی بگیرد.

از صحنه خیابان تا بلندای افتخار

پس از ورود به هالیوود و پایان قراردادش، توانست در استادیوی یونایتد آرتیسیت با ساموئل گلدوین قراردادی به عنوان رهبر ارکستر ببندد. اولین قطعه‎ای که او در هالیوود ساخت به صحنه خیابان معروف است که بارها و بارها آنرا در سال‎های بعدی به نشانه ادای احترام اجرا کردد. او تا سال ۱۹۳۹ با ساموئل گلدوین ماند و در این مدت برای آثار درخشانی چون بلندی های بادگیر موسیقی ساخت. او برای آر. کِی. اُ برای آثاری چون گوژپشت نتردام برای پارامونت برای آثاری چون ژست زیبا موسیقی نوشت. از سال ۱۹۴۰ آلفرد نیومن برای بیست سال مدیر بخش موسیقی کمپانی فاکس قرن بیستم شد که علاوه بر آهنگسازی و رهبری ارکستر به تنظیم ملودی‌های دیگران و نظارت بر آثار آهنگسازان دیگر و نحوه ضبطشان می پرداخت. نیومن در سال ۱۹۵۹ با موسیقی فیلم بهترینِ هر چیز از فاکس خداحافظی کرد و به صورت خصوصی به کار آهنگسازی پرداخت. سپس آثاری چون چگونه غرب تسخیر شد و بهترین داستانی که تاکنون گفته شده را برای مترو گلدوین مِیِر ساخت. سپس چند آلبوم از موفق‎ترین آثارش را با رهبری خودش روانه بازار کرد. در سال ۱۹۷۰ در حالیکه سلامتی‎اش به شدت افول کرده بود آخرین اثرش یعنی فرودگاه را ساخت ولی به دلیل وضعیت بد جسمانی موفق به رهبری ارکستر نشد. او بلافاصله خود را از آهنگسازی برای فیلم بازنشسته کرد و یک ماه قبل از تولد هفتاد سالگی‎اش در ۱۷ فوریه ۱۹۷۰ در منزلش در هالیوود درگذشت. فیلم فرودگاه آخرین اثر آلفرد نیومن نهمین و آخرین اسکار زندگی‎اش را برایش به ارمغان آورد که پس از مرگش به وی اهدا شد.

شاهکارهای بی تکرار

آلفرد نیومن نه تنها یکی از مهمترین بنیانگذاران موسیقی فیلم در هالیوود است بلکه یکی از پر افتخارترین آهنگسازان هالیوود است او تنها آهنگساز تاریخ است که ۹ بار موفق به دریافت جایزه اسکار شده و رکورد بیش از ۴۳ نامزدی جایزه اسکار او، تا همین چند سال پیش که رکوردش توسط جان ویلیامز شکست، برای بالغ بر چهار دهه او را به عنوان تنها آهنگساز دارنده بیشترین نامزدی اسکار بی رقیب نگه داشته بود. تاثیر آلفرد نیومن در تاریخ هالیوود چنان بی نظیر است که او را یکی از خالقان صدای هالیوودی می‎دانند.

نشست بررسی موسیقی فیلم‎های آلفرد نیومن، با حضور نصرالله داوودی، ۲۸ شهریور ساعت ۱۷ در سالن کنفرانس فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد. حضور کلیه علاقمندان در این نشست آزاد است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگسرای نیاوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۶۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: هنر سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، اعظم روان‌شاد امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در جشنواره دو سالانه سرنا نوازی یادمان استاد شاهمیرزا مرادی و استاد رحم خدا نوری‌شاد که در روستای گردشگری بیشه برگزار شد، اظهار کرد: موسیقی پیشینه تاریخی در این استان داشته و در بطن جامعه و فرهنگ و آئین‌های ما قرار دارد.

وی افزود: موسیقی اصیل و سنتی لرستان باید برای ترویج سنت‌های پیشین خود محفوظ شود و این وظیفه نسل امروز است که هنر گذشتگان را حفظ و نگهداری کرده و به نسل بعد تحویل دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به این‌که حرمت موسیقی لرستان باید حفظ و در جایگاه خود قرار بگیرد، عنوان کرد: هنر سرنانوازی جز جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

روان‌شاد با بیان این‌که سرنا یکی از سازهای مهم است که در صور و عزای ما آمده و همه با صدای آن زندگی کردیم، ادامه داد: در سال‌های گذشته زنده یاد شاه‌میرزا مرادی این ساز را پرورش دادند و امروز هنرآموزان ما در رشته موسیقی تلاش‌های خوبی داشته‌اند و رویش‌های نابی را شکل داده‌اند که باید همه ما در جهت حفظ و اعتلای موسیقی اصیل این دیار تلاش کنیم.

وی با تاکید بر این‌که به آینده این ساز کهن بسیار خوشبین هستم، گفت: سازمان فرهنگ و هنر و اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با توجه به رسالت و نقش مؤثری که داریم باید در راستای ترویج موسیقی کهن لرستان و ثبت جهانی روستای بیشه تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

به گزارش ایمنا؛ روستای فرهنگی و بسیار زیبای بیشه در مسیر ثبت جهانی قرار دارد از این رو برگزاری جشنواره سرنا نوازی در این روستای بسیار زیبا با دو هدف ثبت جهانی روستای بیشه و ثبت دبیر خانه جشنواره سراسری سرنا نوازی به نام لرستان برگزار شده است.

کد خبر 747006

دیگر خبرها

  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • برگزاری نشست خبری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • نشست «ارمغان سعدی» برگزار شد
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری
  • (ویدئو) انتشار تصویر عجیب از «بنیامین بهادری»
  • شکایت ۹ میلیون دلاری بکام از ستاره هالیوود
  • سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است