Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@14:23:54 GMT

ارتش در سال اول جنگ نقش محوری داشت

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۷۰۳۴

ارتش در سال اول جنگ نقش محوری داشت

به گزارش خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر سرلشکر حسین حسنی سعدی جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) در مراسم افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب صلح و دفاع که امروز دوشنبه در دانشگاه ستاد و فرماندهی ارتش برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۲۰ ماه بین پیروزی انقلاب تا شروع جنگ تحمیلی زمان گذشت که کمتر به آن پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) با بیان این که از هزاران نفر از ارتش اخراج شده بودند، ادامه داد: روز ۲۳ بهمن ۵۷ ستاد ارتش از بین رفته بود و نظمی وجود نداشت.

او ادامه داد: یک هفته از پیروزی انقلاب گذشته بود که ضد انقلاب به سمت پادگان مهاباد رفت و تمام تجهیزات پادگان را غارت کرد؛ نکته جالب این بود که در همان زمان شورای انقلاب تصمیماتی برای ارتش گرفت، اما با فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر بازگشت ارتش به پادگان همه چیز تغییر کرد.

حسنی سعدی با بیان این که ضد انقلاب بعد از پادگان مهاباد قصد تصرف پادگان سنندج را داشت، تصریح کرد: برخی‌ها در همین زمان بحث انحلال ارتش مطرح کردند که موضوع خدمت امام راحل (ره) گفته شد و ایشان فرمان تاریخی را در تاریخ ۲۹ فروردین صادر فرمودند.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) ادامه داد: شهیدان چمران و فلاحی در داستان پاوه به منطقه رفتند و جلوی ضد انقلاب را گرفتند؛ ضد انقلاب سه بار به پادگان مهاباد حمله کرد.

او درباره شهدای ارتش در که در طول آن ۲۰ ماه تقدیم انقلاب شد، بیان کرد: تعداد نفراتی که از نیروی زمینی ارتش در کردستان شهید شدند حدود ۵۲۹ نفر بودند که ۳۰۰ نفر آنها افسر و فرمانده بودند و حدود ۹۰۰ نفر جانباز شدند، نیروی هوایی هم در طول این ۲۰ ماه حدود ۹۰ نفر شهید و جانباز داده است.

حسنی سعدی با بیان این که روزهای سخت ارتش گذشت و باید در تاریخ ثبت شود، گفت: وضعیتی که در این ۲۰ ماه بر ارتش گذشت غیر قابل باور است و آن چیزی که باعث شکل گیری دوباره ارتش شد نظم درونی بود؛ ارتش زمان طاغوت پس از سال ۵۷ از انقلاب دفاع کرد، ارتشی ها تلاش کردند تا امنیت برقرار شود.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) افزود: در پایان عمر رژیم طاغوت ما همواره در مرزها با عراق درگیری داشتیم تا این که در نشست اوپک که در الجزایر برگزار شد صلح بین ایران و عراق برقرار شد، اما صدام بعد از مدتی از این موضوع پشیمان شد.

او تاکید کرد: کودتای نقاب برای از بین بردن ارتش طراحی شده بود و نیروی هوایی و زمینی ضربه خورد، در همین زمان صدام با ۱۲ لشکر خود را مجهز کرده بود تا خوزستان را تصرف کند، در همین موقعیت دو سوم نیروی زمینی در کردستان درگیر بود و با این موضوع جنگ آغاز شد.

حسنی سعدی ادامه داد: وقتی عراق یورش زمینی را آغاز کرد، ارتش غافل‌گیر نشد و وقتی ما گزارش این موضوع را به بنی صدر دادیم گفت که ارتش بزرگنمایی می کند.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) با بیان اینکه عراق اطلاعات کاملی از ایران داشت، گفت: عراق تمام مسیرهایی که ایران می‌توانست به سمت بغداد حمله کند را با چند لشکر‌ بست و تمام تمرکز خود را روی محور جنوب گذشت، در همین اوضاع برخی ها می گفتند که چرا ارتش در نقطه صفر مرزی جلوی ارتش بعث را نگرفت که در جواب باید گفت که ارتش در آن زمان سازمان یافته نبود که بخواهد چنین کاری کند، اما پس از مدت کوتاهی شکل گرفت.

او با بیان این که ارتش بعث قصد داشت ۲۴ ساعته خرمشهر را تصرف کند، اما ارتش و سپاه و نیروهای مردمی در مقابل آنها ایستادند، افزود: دانشجویان دانشگاه افسری در روز دوم جنگ به سمت جنوب رفتند و زمانی که اعلام شد خرمشهر در حال سقوط است به شهر رفته و در کنار سپاه و نیروهای مردمی تصور ۲۴ ساعته عراق را با ۳۴ روز مقاومت نابود کردند.

حسنی سعدی درباره رشادت‌های نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس گفت: نیروی هوایی در زمان جنگ اقدامات فراوان و مهمی را انجام داد.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) افزود: هوانیروز هم پیش از جنگ در موضوع کردستان و هم در طول جنگ اقدامات فراوانی را انجام داد و اگر این نیرو نبود ممکن بود بحث کردستان به شکل دیگری رقم بخورد.

او تصریح کرد: در سال اول جنگ ارتش محور بود و دشمن را متوقف و سپس تثبیت و بعد آماده عقب راندن دشمن شد و در سال‌های بعد با انسجام نیروهای ارتشی و تشکیل سازمان های رزمی سپاه و انجام عملیات های مشترک دشمن شکست خورد.

حسنی سعدی در بخش پایانی سخنانش خاطر نشان کرد: این اقدامات ارتش بسیار مهم است و می‌توان به آنها پرداخت تا نسل امروز ارتش بداند که در آن روزهای سخت چه رخ داده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی ارتش سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی قرارگاه‌های جهادی در مناطق حاشیه‌ای لرستان

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی قرارگاه‌های جهادی در مناطق حاشیه‌ای این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سردار نعمت‌الله باقری، شامگاه شنبه، در جمع خبرنگاران، با اشاره به اقدامات سپاه لرستان گفت: آب‌رسانی به نقاط مختلف این استان را با همکاری قرارگاه امام‌حسن مجتبی(ع) در دستور کار داریم.

او با بیان اینکه 70درصد جهاد آب‌رسانی در لرستان هم‌اکنون انجام شده‌است، اضافه کرد: 400میلیارد تومان قرارداد با شرکت آب‌وفاضلاب برای اجرای این طرح منعقد شده‌است.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با تأکید به اینکه بخش وسیعی از اراضی کشاورزی در این استان با وجود آب‌های فراوان به‌صورت دیم است، اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌ای را با سازمان جهاد کشاورزی برای احداث پمپاژها و کانال‌های آب‌رسانی در مزارع منعقد کرده‌ایم.

اجرای 8طرح آب‌رسانی در روستاهای پلدختر توسط سپاه لرستان

باقری یادآور شد: 3000معتاد متجاهر در لرستان وجود دارد و 400نفر از این معتادان با پیگیری سپاه و شهرداری در کمپ مادۀ 16 تحت‌درمان قرار گرفته‌اند.

او با اعلام برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی قرارگاه‌های جهادی در مناطق حاشیه‌ای لرستان، بیان کرد: اقدامات جهادی رزمایشی را در این مناطق ظرف یک ماه تا 45روز انجام می‌دهیم.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اشاره به عملیات وعدۀ صادق، تأکید کرد: این عملیات به فرمان مقام معظم رهبری انجام شد و اشتیاق وصف‌ناشدنی مردم را در پی داشت.

باقری با بیان اینکه رژیم صهیونیستی تاکتیک ضربۀ هزارچاقو را در مقابل ایران به‌کار گرفته‌است، خاطرنشان کرد: عملیات وعدۀ صادق سیلی محکمی به جنایت‌های متعدد اسرائیل است.

او با تأکید به استفاده از تجهیزات ترکیبی سپاه در عملیات وعدۀ صادق، اضافه کرد: این عملیات بزرگ‌ترین حملۀ پهپادی علیه رژیم صهیونیستی است.

فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان با اعلام شکست عملیات پیشگیرانه و پدافندی رژیم صهیونیستی در عملیات وعدۀ صادق، توضیح داد: این عملیات غافل‌گیرانه نبود، اما هشت لایۀ راداری و چهار لایۀ پدافندی رژیم صهیونیستی در وعدۀ صادق شکست خورد.

باقری گفت: ماهیت گفتمانی و راهبرد رژیم صهیونیستی در عملیات وعدۀ صادق با وجود صرف هزینه‌های هنگفت، حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی با شکست مواجه شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • داشتن عزم راسخ برای دفاع از آرمان‌ها ویژگی نیروهای مسلح است
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد | نظامی شاهنشاهی چطور بعد از انقلاب فرمانده ارتش شد؟
  • وظیفه محوری سپاه، پاسداری از انقلاب اسلامی است
  • شهید قرنی نخستین شهید ارتش بعد از انقلاب اسلامی
  • ورزشکاران نقش محوری در خنثی‌سازی برنامه‌های دشمن دارند
  • ۱۳ روستای نایین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • نشست بررسی نحوه خروج اتباع غیر مجاز
  • قدردانی فرمانده کل قوا از عملکرد نیروهای مسلح در حوادث اخیر/ رهبر انقلاب: موضوع تعداد موشک‌های شلیک شده و یا موشک‌های به هدف اصابت کرده که طرف مقابل بر روی آنها متمرکز شده، موضوع دست دوم و فرعی است
  • قدردانی فرمانده کل قوا از عملکرد همراه با تدبیر نیرو‌های مسلح در حوادث اخیر
  • راه‌اندازی قرارگاه‌های جهادی در مناطق حاشیه‌ای لرستان