Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@08:35:37 GMT

مالاریا تا سال ۲۰۵۰ ریشه‌کن می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۷۸۱۸

مالاریا تا سال ۲۰۵۰ ریشه‌کن می‌شود

به گزارش ایندیپندنت، مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های جهان است که سالانه نیم میلیون قربانی می‌گیرد. کودکان بیش‌ترین آسیب‌پذیری را نسبت به این بیماری دارند و اطفال زیر ۵ سال، ۶۱ درصد از قربانیان آن را تشکیل می‌دهند. اما حال محققان در گزارشی از امکان ریشه‌کن شدن این بیماری می‌گویند.

به نقل از مولفان این گزارش، از سال ۲۰۰۰ موارد ابتلا به مالاریا در جهان ۳۶ درصد و در سه سال گذشته میزان تلفات این بیماری ۶۰ درصد کاهش داشته اما پیشرفت‌ها در همین‌جا متوقف شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه امروزه در بیش از نیمی از کشورهای جهان مالاریا ریشه‌کن شده است، اما نتایج این مطالعه جدید از بالا رفتن موارد ابتلا به این بیماری در ۵۵ کشور واقع در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین حکایت دارد. بیشتر موارد جدید گزارش شده از ابتلا به این بیماری در ۲۹ کشور ثبت شده‌اند که اغلب آفریقایی هستند؛ نیجریه و کنگو ۳۶ درصد از موارد ابتلا در جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

نویسندگان این گزارش -۴۱ مالاریالوژیست، دانشمند زیست پزشکی، اقتصاددان و کارشناس سلامت از اعضای کمیسیون ریشه کن سازی مالاریای لنست هستند که در سال ۲۰۱۷ تشکیل شد - خواستار سیاست‌گذاری و تخصیص سرمایه‌ لازم برای ریشه‌کن سازی این بیماری شده‌اند.

این گروه برنامه‌ای برای ریشه‌کن کردن مالاریا در دهه‌های آتی ارائه داده که اجرایی کردن آن منوط به توسعه و ساخت ابزارها، واکسن‌ها و داروهای جدید و افزایش ۲ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه است.

ریچارد فیچم رئیس کمیسیون ریشه‌کن سازی مالاریای لنست می‌گوید: «برای مدتی طولانی ریشه‌کن کردن مالاریا رویایی دست نیافتنی بود اما حال ما شواهدی داریم که نشان می‌دهد مالاریا باید و می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ ریشه‌کن شود.»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مالاریا بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ بستنی یکی از خوراکی‌های پر طرفدار، لذیذ، خوشمزه و هوس انگیز در بین بزرگسالان و کودکان است که کمتر کسی تمایلی به خوردن آن ندارد و می‌تواند از این خوشمزه، دوست داشتنی دل بکند. برخی از کودکان و حتی بزرگسالان میل و علاقه به بستنی با طعم‌های مختلف وانیلی، شکلاتی، توت فرنگی و ... دارند تا حدی که تمام طول روز حاضرند به جای انواع غذا بستنی بخورند.
بسیاری از مادران انواع و اقسام مختلف بستنی را در روز‌های گرم تابستان برای رفع عطش و کاهش حرارت درونی بدن کودک جزء برنامه غذایی کودکان در نظر می‌گیرند، اما آیا مصرف بستنی برای کودک مفید است؟ 

ذائقه کودکتان را به بستنی عادت ندهید
همه‌ بچه‌ها به خوردن بستنی و یخمک‌های رنگی علاقمند هستند، اما بهتر است خانواده‌ها به کودک خود بیش از حد بستنی ندهند، زیرا خوردن زیاد بستنی می‌تواند سلامتی اطفال را در معرض خطر قرار دهد و موجب بروز اضافه وزن در بدن آن‌ها شوند پس بهتر است والدین بیشتر مراقب تغذیه آن‌ها باشند.

خطرات مصرف زیاد بستنی در کودکان:

ابتلا به بیماری‌ کبد چرب
مواد مورد استفاده در بستنی، نوشابه، کیک و بیسکویت سبب ایجاد بیماری کبد کشنده‌ای در کودکان می‌شود. بنظر می‌رسد فروکتوز به مراتب بیشتر از گلوکز به سلامتی آسیب می‌رساند. به گفته دانشمندان بستنی و فروکتوز سبب بروز ابتلا به بیماری‌های کبد چرب در جوانان شده است، دقیقا چیزی مشابه مصرف الکل که سبب سرطان، سکته مغزی و بیماری‌های قلبی می‌شود. براساس مطالعه‌ای جدید یک چهارم از کودکان در زمان نوجوانی از نظر بالینی چاق هستند.
شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشیدنی‌های شیرین شده و بسیاری از غذا‌های فرآوری شده یافت می‌شود. این ماده بطور طبیعی در میوه‌ها وجود دارد، اما تولید کنندگان فیبر و مواد مغذی را حذف و قند را به آن‌ها اضافه می‌کنند.
در طول این مطالعه، محققان همچنین دریافتند آنزیمی به نام khk که برای اولین مرحله از متابولیسم فروکتوز مورد نیاز است در کبد موش‌هایی که فروکتوز می‌نوشند افزایش یافته است به همین دلیل پس از آن دانشمندان نمونه‌های کبدی را از نوجوانان چاق با بیماری کبد چرب بررسی کردند و سطح بالایی از آنزیم khk را یافتند. براساس این تحقیقات کبدی سالم است که بدون هیچ گونه چربی باشد.

ابتلا به دیابت
والدین نباید ذائقه کودکانشان را به بستنی عادت دهند، زیرا محتوای بستنی، قند و نشاسته است و در کودکان علاوه بر چاقی، موجب ابتلا کودک به بیماری دیابت نیز می‌شود. کودکان می‌توانند یک بار در هفته بستنی بخورند و مصرف بیش از این مقدار توصیه نمی‌شود. برای وزن گیری کودکان می‌توانید روزانه چند قاشق بستنی را بعد از غذا به کودک بدهید. سردی بیش از حد بستنی برای دستگاه گوارش مناسب نیست پس ابتدا بستنی را از فریزر خارج کنید و پس از گذشت دقایقی که از سردی بستنی کاسته شد، آن را به کودک بدهید.

 

دیگر خبرها

  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • 37 خواص عالی این میوه و آب آن برای زیبایی و درمان بیماری ها
  • وسواس؛ بیماری سمج اما درمان‌پذیر
  • این بیماری هنوز دنیا را تهدید می‌کند؟
  • آیا آبله هنوز برای دنیا یک تهدید محسوب می‌شود؟
  • چه افرادی بیشتر در معرض خطر سرخک هستند؟
  • چه افرادی به مراقبت بیشتر در برابر سرخک نیاز دارند؟
  • افزایش ابتلا به عفونت‌های حاد تنفسی در استان بوشهر
  • شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته
  • شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری