Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@04:19:32 GMT

چالش ‌کوچ عشایر و مدارس عشایر کوچ رو در خراسان شمالی

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۸۵۰۳

چالش ‌کوچ عشایر و مدارس عشایر کوچ رو در خراسان شمالی

‌انجام دو کوچ سالانۀ عشایر کوچ‌رو در طول سال تحصیلی تأثیرات زیادی بر کار ‌مدرسه و یادگیری دانش‌آموزان ‌عشایر بر جای می‌گذارد.

‌‌به گزارش ایسنا، ‌عشایر خراسان شمالی دارای حدود سه هزار دانش آموز است که این دانش آموزان قسمتی از سال تحصیلی را در بخش های ییلاقی و بخشی از سال تحصیلی را در مناطق قشلاقی سپری می کنند و همین امر سبب می شود تا دوگانگی در دانش آموزان و چالش برای معلم های عشایری ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هماهنگی میان معلم و دانش آموز عشایری در مدارس عشایری سخت است

مقداد باقرزاده یکی از معلمان عشایری خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، گفت: عشایر کوچ روی خراسان شمالی فصل زمستان را در مناطق قشلاقی استان گلستان و فصل گرما را در مناطق ییلاقی خراسان شمالی سپری می کنند.

وی با اشاره به اینکه فصل کوچ عشایر خراسان شمالی از مناطق ییلاقی به مناطق قشلاقی حدود آذرماه انجام می شود، افزود: همین امر موجب می شود تا دانش آموزان عشایری دو ماه ابتدایی سال تحصیلی(مهر و آبان) را در مدارس روستایی که در نزدیک ترین محل به مکان اقامت آن ها قرار دارد، تحصیل کنند.

وی ادامه داد: طی این دو ماه دانش آموز در کلاس های تک پایه و با حضور معلمان روستا آموزش دیده می شوند.

باقرزاده اظهار کرد: اما زمانی که این دانش آموزان به مناطق قشلاقی کوچ می کنند؛ باید در مدارس عشایری که در حقیقت اصل مدارس آن ها در این مناطق است، آموزش ببینند ولی این دانش آموزان بعد از دو ماه تحصیل در کلاس های تک پایه باید در مدارس عشایری در مدارس چند پایه تحصیل کنند.

وی با بیان اینکه این امر مشکلات زیادی را هم برای دانش آموز و هم برای معلم ایجاد می کند، تصریح کرد: هر معلمی شیوه ای خاص در تدریس دارد که در ابتدا یک دانش آموز سر کلاس معلمی حضور پیدا کرده که دانش آموزان وی تک پایه بودند سپس باید در کلاس معلمی حضور پیدا کند که دانش آموزان آن چند پایه است در نتیجه مدتی زیادی زمان می برد تا معلم و دانش آموز با یکدیگر هماهنگ شوند.

از دست‌ رفتن زمان سال تحصیلی برای ایجاد هماهنگی میان معلم و دانش آموز عشایری

حسین پناه یکی دیگر از معلم های عشایری خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با مشکل مذکور گفت: مدت زمان زیادی طول می کشد تا دانش آموزانی که در روستاها مهمان شده اند خود را با مدارس و معلم های عشایری که اصل دوره تحصیلی آن ها در همان جاست، وفق دهند.

وی افزود: برخی از دانش آموزان به لحاظ درسی بسیار خوب هستند و تعدادی خیر در نتیجه آن دانش‌آموزی که به لحاظ درسی خوب و جلوتر بوده باید صبر کند تا سایر دانش آموزان نیز به آن ها برسند.

حسین پناه تاکید کرد: در حقیقت این دوگانگی و زمانی‌که صرف می شود تا دانش آموز و معلم عشایری با یکدیگر هماهنگ شوند، موجب می شود تا مقدار زیادی از روزهای سال تحصیلی هدر رود.

وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات تعدادی از دانش آموزان در مدارسی که مهمان بوده اند به خوبی آموزش ندیده و معلم مجبور می شود تا زمان زیادی را بگذارد که این دانش آموزان هم سطح سایر دانش‌آموزان شوند اما بعد از گذشت یکی دو هفته وقتی می بیند هنوز باید زمان زیادتری بگذارد، مجبور می شود از آن موضوع درسی عبور کند که این امر سبب عقب ماندگی دانش آموزان می شود.

وی تاکید کرد: در حقیقت معلم مجبور می شود تا این کار را انجام دهد چراکه اگر زمان زیادتری را بر روی یک مبحث درسی بگذارد هم زمان دانش آموزی که جلوتر بوده هدر می رود و هم اینکه معلم نمی‌تواند تا پایان سال تمام کتاب های درسی را به دانش آموزان آموزش دهد.

قربانعلی عبدی کارشناس مسئول پیشین آموزش و پرورش مدارس عشایری خراسان شمالی نیز با اشاره به اینکه طی سال گذشته دو هزار و ۹۲۸ دانش آموز مقطع متوسطه اول، ۱۱۸ دانش آموز مقطه متوسطه دوم در مدارس عشایری خراسان شمالی تحصیل می کردند، افزود: از این تعداد یک هزار و ۸۲۴ دانش‌آموز پسر و یک هزار و ۹۳۸ دانش آموز دختر بودند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۸۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد

حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما امسال موافقت اصولی راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری را در سه استان خوزستان، آذربایجان غربی و گلستان اخذ کردیم. یک مدرسه سمپاد عشایری هم در استان فارس داریم که از سال‌های گذشته فعالیت می‌کرده اما در بقیه مناطق کشور مدرسه سمپاد عشایری نداشتیم.

وی ادامه داد: برای اولین بار بود که پس از سال‌ها با راه‌اندازی این مداس موافقت شد و برای سال تحصیلی پیش رو یکی از استان‌ها توانسته زیرساخت لازم را فراهم کند تا ما بتوانیم از مهر حدود ۴۰ دانش‌آموز در دوره اول متوسطه در گروه پسران در آذربایجان غربی داشته باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اکنون هم ثبت‌نام این مدرسه ادامه دارد و دانش‌آموزان عشایر استان آذربایجان غربی می‌توانند این مدرسه را انتخاب کنند.

به گفته طریفی حسینی این مدرسه به صورت شبانه‌روزی اداره خواهد شد و یک فضای آموزشی خوب و کاملا استاندارد است که در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: در بین دانش‌آموزان عشایر، دانش‌آموزان بسیار بااستعداد و بسیار باهوش و نخبه‌ای وجود دارد که بعضا به خاطر مناطق عشایری و شرایط خاص زندگی آن‌ها، امکان تحصیل‌شان در مدارس شهری، سخت است و ما می‌خواهیم چنین مدارسی به صورت شبانه‌روزی در حوزه عشایر داشته باشیم تا ‌بتوانیم این دانش‌آموزان بااستعداد و نخبه را وارد و متناسب با استعدادشان زمینه مناسب و امکانات لازم را برای‌شان فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: انشالله از مهرماه برای این مدرسه دانش‌آموز جذب می‌کنیم و  سال به سال پایه‌های این مدرسه تکمیل خواهد شد، در دوره دوم متوسطه و همینطور برای گروه دختران برنامه‌ریزی خواهیم کرد که تکمیل شود.

طریفی حسینی گفت: استان خوزستان و گلستان هم موافقت اصولی دارند و از سال تحصیلی آینده با توجه به تمهید مقدماتی که باید انجام شود و حساسیتی که ما در مدارس سمپاد داریم از نظر فضای آموزشی و معلم و ... که باید تامین شود، برای سال آتی این دو استان هم دانش‌آموز جذب می‌کنند و به تدریج در بقیه استان‌ها نیز این مدارس راه‌اندازی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مازندران/ تنبیه بدنی یکی از دانش آموزان دوره متوسطه اول از سوی معلم
  • صدور مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در ۳ استان کشور
  • مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور صادر شد
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • آغاز طرح رایگان فلورایدتراپی دانش آموزان در مراغه
  • راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان کشور
  • ارائه آموزش‌های ایمنی و ترافیک به ۱۸۰ دانش‌آموز نظر آبادی
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ