Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@02:48:45 GMT

خراسان رضوی پیشتاز در سقط درمانی

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۹۱۳۷

خراسان رضوی پیشتاز در سقط درمانی

به گزارش ایرنا بر اساس قانون، سقط درمانی هنگامی که جنین به ناهنجاری های ارثی یا بیماری صعب العلاج مبتلاست یا در مواردی که ادامه بارداری امکان پذیر نیست و جان مادر را به خطر می اندازد، با تشخیص پزشک توسط پزشکی قانونی به کار می رود.
بر اساس این قانون که در سال ۱۳۸۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تایید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص‌ الخلقه بودن موجب حرج مادر است یا بیماری مادر که با تهدید جانی وی توام باشد، قبل از ولوج روح (چهار ماهگی بارداری) و با رضایت مادر مجاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طی سالیان گذشته آمارهای سقط درمانی در مناطق مختلف کشور از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است که استان خراسان رضوی در این زمینه پیشتاز می باشد.

البته روش های غیر مجاز سقط که بر اثر بارداری های ناخواسته و سایر ارتباطات خارج از چارچوب رواج دارد، در این حوزه نمی گنجد و پرداختن به آن مجال دیگری را می طلبد.

سقط درمانی قبل از هفته ۱۹ بارداری میسر است
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت: مجوز سقط درمانی هنگامی صادر می شود که جنین دچار اختلالات ژنتیکی، بیماری و ناقص الخلقه باشد یا  ادامه بارداری جان مادر را به خطر اندازد.
دکتر آریا حجازی افزود: این در حالی است که در سقط درمانی سن بارداری باید پیش از "ولوج روح" و قبل از ۱۹ هفتگی و یک روز بارداری باشد.
وی از جمله بیماری های جنینی را که منجر به سقط درمانی می شود شامل اختلالات ژنتیکی، بیماری های قلبی، نداشتن دست و پای جنین، سندرم داون، بیماری های پیشرفته مغزی یا کلیوی عنوان کرد و اظهار داشت: این بیماری ها از طریق سونوگرافی و آزمایش های مربوطه محرز می گردد.
وی گفت: هنگامی که مادر باردار به بیماری های مختلف مانند نارسایی قلبی، بیماری پیشرفته کلیوی، برخی سرطان ها و بیماری ام.اس مبتلا بوده و بارداری برای او خطرناک باشد با سیر مراحل قانونی قبل از هفته ۱۹ بارداری برای وی مجوز سقط درمانی صادر می گردد.  

خراسان رضوی رتبه نخست سقط درمانی  
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: فرآیند سقط درمانی برای مادران باردار در مراکز مشاوره ژنتیک این اداره کل و پس از انجام معاینات و آزمایش های تخصصی و با صدور معرفی نامه به پزشکی قانونی انجام می شود.
حسین تنها طلب افزود: خراسان رضوی رتبه نخست کشور در این زمینه را دارد که علت آن وجود شمار بسیار مراکز مشاوره ژنتیک در این استان است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۲۰ مرکز مشاوره ژنتیک در استان خراسان رضوی دایر است که پیگیری مداوم آنها موجب می شود افراد مراجعه کننده برای سقط درمانی پیگیر درمان و وضعیت خود باشند.

وی گفت: همچنین پنج آزمایشگاه تخصصی در این زمینه در استان خراسان رضوی با مراکز مشاوره ژنتیک همکاری دارند و آزمایش های تخصصی با صدور نظر قطعی را در این زمینه انجام می دهند.
تنهاطلب با بیان اینکه اختلالات کروموزومی و عقب ماندگی ذهنی بیشترین علت سقط درمانی در استان خراسان رضوی به شمار می روند افزود: این اقدام به دنبال نمونه گیری از جنین تشخیص داده می شود و در این راستا سال گذشته  از طریق معرفی مراکز مشاوره  ژنتیک ۴۸۷ مورد مجوز سقط توسط پزشکی قانونی صادر شده و از تولد کودکان دارای معلولیت در استان خراسان رضوی جلوگیری شده است.
 

۷۵ درصد درخواستها منجر به سقط درمانی می شوند
مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت:  در حال حاضر حدود ۷۵ درصد از پرونده‌های درخواست سقط جنین در استان خراسان رضوی به صدور مجوز برای سقط منجر می‌شوند.
حجازی افزود: طی چهار ماه سال جاری ۴۰۵ پرونده سقط جنین در پزشکی قانونی این استان تشکیل شد که ۳۰۰ مورد آن منجر به صدور مجوز شده و برای بقیه به دلیل نداشتن شرایط لازم مجوز صادر نشده است.
وی ادامه داد: در مدت مشابه سال گذشته از بین ۳۶۲ پرونده درخواست سقط جنین که در پزشکی قانونی خراسان رضوی تشکیل شد برای ۲۷۷ مورد مجوز صادر شد که  تعداد مجوزهای صادر شده در سال جاری افزایش داشته است.
وی اظهار داشت: از سقط های غیر قانونی اطلاعات دقیق در دست نیست و اگر سقط غیرقانونی منجر به فوت مادر شود در پزشکی قانونی ثبت می‌ گردد.

سقط درمانی در بیمارستان های دولتی و مجهز انجام می شود 
رئیس اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: سقط درمانی در مواردی که جنین قابلیت حیات نداشته باشد و ادامه  بارداری برای مادر وجود نداشته باشد به دنبال تشخیص پزشکان متخصص زنان و ارجاع آن به پزشکی قانونی انجام می شود.
فریده فرخی افزود: مجوز سقط درمانی در پزشکی قانونی با توجه به سن بارداری و همچنین سیر مراحل قانونی تشخیص و تایید این موضوع صورت می گیرد، که بعد از صادر شدن مجوز زن باردار برای انجام سقط به بیمارستان های زیر پوشش معرفی می گردد.
وی اظهار داشت: سقط درمانی در بیمارستان های دولتی و مجهز زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می شود و امکان انجام آن در هر مرکز درمانی با توجه به نظارت ها و پیگری های لازم میسر نیست. 
وی در باره سقط های غیر قانونی نیز گفت: اطلاعات موثق از سقط های غیرمجاز در دست نیست اما شواهد حاکی از آن است که متقاضیان بارداری های ناخواسته در این خصوص دارو های مربوطه را از طریق برخی داروخانه ها، اینترنتی یا عطاری ها تهیه کرده و مبادرت به انجام آن به صورت پنهانی می کنند که با عوارض و خطراتی همراه است.

افزون بر ۱۱۷ هزار شهروند با انواع معلولیتهای جسمی و روانی در خراسان رضوی دارای پرونده بوده و از خدمات اداره کل بهزیستی این استان بهره می برند.

۳۰۲۷/۶۰۵۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد علوم پزشکی حقوقی و قضایی خراسان رضوی سقط جنین سازمان بهزیستی کشور معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۹۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گفت: براساس بسته‌های حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت، خدمات مورد نیاز به بیماران هموفیلی با هدف کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان تنها مرکز جامع هموفیلی دانشگاه ارایه می‌شود.
مهرداد شریفی افزود: ویزیت بیماران توسط پزشک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتور‌های انعقادی رایگان، تزریق فاکتور‌های نادر انعقادی و فرآورده‌های خونی، آموزش، مشاوره و مددکاری به بیماران مبتلا به هموفیلی ارائه می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی هستند، ادامه داد: از مجموع بیماران شناسایی شده، حدود ۴۲۲ نفر به هموفیلی نوع A، بالغ بر ۵۵ نفر به هموفیلی نوع B و حدود ۴۴۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند.
شریفی گفت: ۶۶۷ مرد و ۲۵۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس شناسایی شده‌اند.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشار‌های روانی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری کند.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت کالاها بدون مجوز قانونی نیست
  • افزایش ۲۰ درصدی فوتی ناشی از حوادث کار در مازندران
  • افزایش ۲۰ درصدی فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲
  • ۱۳ پرونده تخلف پزشکی به اداره تعزیرات دزفول ارسال شد
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی
  • پلمب اماکن غیرمجاز درمانی در اردبیل
  • «تشخیص طبی» پیش شرط خدمات درمانی است
  • امروزه تشخیص طبی پیش شرط خدمات درمانی است
  • بهره مندی بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی از خدمات درمانی و مراقبتی
  • افزایش خودسرانه تعرفه‌های درمان خط قرمز علوم پزشکی همدان است