Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@12:06:28 GMT

اسرار بزرگترین هزارتوی زیرزمینی جهان در اوکراین

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۹۹۷۰

اسرار بزرگترین هزارتوی زیرزمینی جهان در اوکراین

مجله مهر: اودسا که به عنوان مروارید دریای سیاه شناخته می‌شود، یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری در اوکراین است. معماری باشکوه و سواحل زیبای این شهر نسبتاً شناخته شده هستند، با این حال جذاب‌ترین مقصد گردشگری در این شهر سالحی خارج از این شهر واقع شده است؛ در اعماق محله مولداوانکا، داخل یک گاراژ غیرقابل تصور واقع در جاده‌ای شلوغ در حوالی اودسا، یکی از بزرگترین هزارتوهای شهری در جهان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته برای ورود به این شهر مدفون شده، باید تجهیزاتی را هم به همراه داشت و بازدیدکنندگان کلاه ایمنی و چراغ قوه را قبل از ورود به ۲۵ متر تونل تاریکی تحویل می‌گیرند.

این شهر زیرزمینی با بیش از دوهزار کیلومتر تونل، بزرگترین هزارتوی جهان است و گستردگی و پیچیدگی زیادی دارد.  دست کم ۱۰۰۰ ورودی شناخته شده برای این شهر وجود دارد اما به گردشگران توصیه می‌شود بدون راهنمای واجد شرایط وارد این شهر مدفون نشوند.

برخلاف شهرهای فرانسه و ایتالیا، این گذرگاه‌های زیرزمینی هرگز برای دفن مردگان مورد استفاده قرار نمی‌گرفته است ولی در اوکراین، حالا یک سیستم شلوغ از غارهای بدون اتصال، معادن متروکه و تونل این شهر را تشکیل می‌دهند، داستان وجود آنها به زمانی که اودسا در اواخر قرن ۱۸ تاسیس شد، برمی‌گردد.

کوکینا، یک سنگ رسوبی است که تا حد زیادی در رشد سریع شهر نقش داشته، چون از آن زمان برای ساخت اکثریت ساختمان‌ها در اودسا استفاده می‌شده است. به هر حال در قرن‌های پیشین این اصل ساده وجود داشته که اگر می‌خواستید خودتان یک کاخ بسازید، ساده‌ترین راه برای پیدا کردن مواد از راه‌اندازی یک معدن و به دست آوردن کوکینای مورد نیاز  بوده است.

هنگامی که این شهر بین سالهای ۱۸۱۹ و ۱۸۵۹ رونق تجاری بزرگی را تجربه کرد، بسیاری از کاخ های آن  احداث شده بود که این به این معناست که معادن بی شماری در زیر زمین حفر شده بودند. این روند تقریباً بسیار کنترل نشده بود و از همین رو سبب تشکیل هزارتوی زیرزمینی شد. حالا این هزارتوی زیرزمینی یک پناهگاه ضد هسته‌ای و ضد جنگ شده که اتفاقا یکی از دیدنی‌های بیشمار در طول شبکه تونل‌ها است.

نکته مهم در هزارتو این است که بازدیدکنندگان با تهویه مطبوع در دمای ۱۳ درجه سانتیگراد در زیر زمین رفت و آمد می‌کنند. در بخشی از این هزارتو قطعات زنگ زده‌ای از قفس تجهیزات و سیم های دوره اتحاد جماهیر شوروی وجود دارد، بخش دیگر این تونل نیز یکی از معادن قدیمی کوکینا است. همچنین در بخش دیگری نقاشی‌های زغال سنگی دیده می‌شود که روی دیوارهای آن حک شده است.

آندری دمبیتسکی، راهنمای آژانس تور محلی Tudoy-Sudoy در این باره توضیح می‌دهد: «صدها کتیبه، نماد و نقاشی‌های مختلف در هزارتو وجود دارد. اما هنوز معنای نوشته‌هایی که در زیر این نقاشی‌های خاص قرار دارند ناشناخته است.»

کاوش در مورد فاجعه اودسا می‌تواند یک تجربه جذاب و گاه ناگوار باشد. دمبیتسکی تعریف می‌کند، زمانی همکارش جسمی را که در حال پوسیدن بوده، پیدا می‌کند، آن‌ها با فرض اینکه تلفات جنگ جهانی دوم است، می‌خواستند آن را به پلیس برسانند و از همین رو آن‌ها را در کیسه قرار می‌دهند، اما پلیس به آن‌ها می‌گوید که بقایای جسد هستند و آن‌ها را تحویل نمی‌گیرد!

علاوه بر این، جزئیات سرنوشت سربازان جنگ جهانی دوم سال‌هاست در بایگانی دولت پلمپ شد، اما بالاخره این اسناد چند سال پیش به عنوان بخشی از سیاست‌های ابلاغیه برای عموم رونمایی شد. از آنجایی که بسیاری از بخش ‌ها تا امروز ناشناخته مانده‌اند، ممکن است ما هیچ وقت همه رازهایی را که در این پیچ و خم زیرزمینی پنهان است، نشناسیم.

در این شهر زیرزمینی نمایشگاهی از ابزارهای مورد استفاده برای استخراج سنگ و یادگاری های مختلف شوروی، بازسازی یک بند جنایی به امپراتوری روسیه و حتی یک رستوران زیرزمینی ایجاد شده است. مسیر که گردشگران طی میکنند حدود سه کیلومتر و کمتر از یک درصد از طول این هزارتو است.

کد خبر 4719803 عارف چراغی شوی

منبع: مهر

کلیدواژه: اکراین روسیه گردشگری ماه محرم صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه عاشورا مطبوعات ایران کربلا اینفوگرافیک ماه محرم و صفر قیام عاشورا معرفی کتاب ایالات متحده آمریکا امام حسین ع فیلم سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان عملا وارد جنگ جهانی سوم شده است

حمله اسرائیل به ایران در بامداد جمعه گذشته سبب شد تا رسانه‌های خبری و دولت ایالات متحده نفس راحتی بکشند از اینکه از جنگ تمام‌عیار جلوگیری شده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از میدل ایست نیوز ، رسانه‌هایی مانند نیویورک تایمز سریعاً حمله را «تحت کنترل» و از نظر دامنه «محدود» توصیف کردند و به اظهارات ایران اشاره کردند که حمله از داخل مرز‌های ایران انجام شده و در آن به جای جت‌های جنگنده از پهپاد‌های کوچک استفاده شده است. سپس در رسانه‌های غربی گفته شد که حمله اسرائیل شامل یک موشک کروز رادارگریز بود که از دور پرتاب شد تا هم‌پیمانان عرب جدیدش را ناراحت نکند.

این روز‌ها دیگر دوران لشکرکشی‌های گسترده و رویارویی‌های نظامی متعارف بین دو طرف گذشته است. تا زمانی که کارشناسان، دولت‌ها و رسانه‌ها فقط نگران جنگ به سبک‌های قدیمی هستند، نمی‌توانند جنگی (جنگ‌های مدرن) که بر سر ما سایه افکنده را ببینند. این تصور غلط حتی دولت ایالات متحده را نیز آلوده کرده است.

بیانیه وزارت امور خارجه امریکا که پس از حمله منتشر شد می‌گوید که طی هفته‌ها تنش نظامی بی‌سابقه بین ایران و اسرائیل… به نظر می‌رسد مقامات ایرانی علاقه‌ای به تشدید تنش‌ها ندارند.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، روز پنج‌شنبه، پیش از این حمله، قول داده بود که اگر اسرائیل حمله کند، «پاسخ بعدی ما فوری و در سطح حداکثری خواهد بود». اکنون، تهران باید خود را با این واقعیت رو به رو کند که اسرائیل دست به حمله‌ای بزرگ نزده و ممکن است هرگز اقدام به این حمله هم نکند.

در خاورمیانه، ایالات متحده، ترکیه، عراق و حتی ایران همگی جای پایی در سوریه دارند، زیرا جنگ داخلی آن‌ها همچنان ادامه دارد.

ایالات متحده می‌گوید که در مبارزه با داعش بیش از ۸۰ هم‌پیمان دارد که نه تنها در سوریه و عراق، بلکه در افغانستان و لیبی نیز می‌جنگند.

آنچه می‌دانیم این است که ۱۰ کشور در حملات هوایی به اهداف حوثی‌ها در یمن شرکت داشته‌اند.

در دریای سرخ، همین کشور‌ها – به اضافه فرانسه، ایتالیا، نروژ، سیشل، اسپانیا، یونان، فنلاند، استرالیا و سریلانکا – برای دفع حملات حوثی‌ها در دریا ائتلاف تشکیل داده‌اند. اما جنگ علیه دزدان دریایی، اشاعه تسلیحات هسته‌ای، قاچاق اسلحه، و حتی علیه مواد مخدر نیز وجود دارد که همگی توسط یک ناوگان دریایی بین‌المللی گسترده شامل ده‌ها کشور انجام می‌شود.

در حالی که جنگ اسرائیل در غزه در حال حاضر در صدر اخبار قرار دارد، در اوکراین، جنگ بیش از دو سال است که ادامه دارد. روس‌هایی که در طرف اوکراینی می‌جنگند اکنون به طور منظم به مناطق بلگورود و کورسک روسیه حمله می‌کنند.

در همین حال، جنگ جهانی سوم واقعی این است که ناتو در حال حاضر در حال جنگ با روسیه مشارکت دارد، فعالیت‌های خود را در مجاورت این کشور افزایش می‌دهد، صفوف خود را گسترش می‌دهد، ارتش خود را تقویت می‌کند و به اوکراین تسلیحات می‌دهد. در همین حال، ایالات متحده در نروژ تا بلغارستان مستقر شده است و در دو سال گذشته یک پایگاه جدید بزرگ در لهستان ایجاد کرده است.

جنگ در اوکراین قطعاً رویدادی است که در پنج سال گذشته جهان را تغییر داده است. امروزه دیگر درگیری ارتش‌ها یک توهم است. بنابراین، جنگ جهانی سوم پیروزی با ارتشی نیست که راه خود را در سراسر قاره بپیماید. در هیچ زمانی بیش از ۳۰۰ هزار سرباز در میدان نبرد در اوکراین حضور نداشته‌اند.

در جنگ جهانی دوم، روزانه نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در مقابل یکدیگر قرار داشتند (و در کل حدود ۱۲۵ میلیون نفر بسیج شدند). جمع کردن تعداد زیادی نیرو در یک مکان در دنیای امروز بسیار خطرناک است؛ و همه این‌ها در حالی رخ داده است که نه روسیه و نه اوکراین نتوانسته‌اند مانند ایالات متحده از نیروی هوایی استفاده کنند.

امروز کشور‌های کمی می‌خواهند به این طریق بجنگند و حملات هوایی و موشکی دوربرد (و اکنون هواپیما‌های بدون سرنشین) را ترجیح می‌دهند.

جنوب اوکراین، آذربایجان و ارمنستان همچنان دچار آشوب هستند.

گذشته از خلیج عدن و اقیانوس هند، دریای چین جنوبی نیز مملو از درگیری‌های دریایی است. در همین حال، جنگ داخلی میانمار همچنان ادامه دارد.

در شبه جزیره کره، کره شمالی به آزمایش‌های هسته‌ای و شلیک غیرمنتظره موشک‌های بالستیک به اقیانوس ادامه می‌دهد.

در دنیایی به اصطلاح با «نظم بین‌المللی»، هند و پاکستان همچنان بر سر مرز مشترک خود می‌جنگند، و هند و چین هم اختلافات مرزی دارند که می‌تواند برای عده‌ای جنگ جهانی سوم را رقم بزند.

در آفریقا، نیرو‌های نظامی، تروریست‌ها، شبه‌نظامیان، مزدوران، شبه‌نظامیان، راهزنان، دزدان دریایی، و جدایی‌طلبان در آنگولا، بورکینافاسو، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، جمهوری دموکراتیک، فعال هستند.

چین و روسیه برای یافتن پایگاه‌ها و نفوذ در کنگو، اتیوپی، کنیا، ماداگاسکار، مالی، موزامبیک، نیجر، نیجریه، رواندا، سودان جنوبی و سودان در تلاش هستند (چین در حال حاضر پایگاهی در جیبوتی دارد).

گروه واگنر روسیه در جنگ‌ها در آفریقا فعال است و در دو ماه گذشته، نیرو‌های نظامی رواندا به اهدافی در جمهوری دموکراتیک کنگو حمله کرده‌اند و مراکش نیز حملات پهپادی به جنگنده‌های پولیساریو در نزدیکی مرز صحرای غربی انجام داده است.

در قاره آفریقا، ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا ظاهراً با تروریست‌های اسلام گرا در جنگ هستند، در حالی که سراسر این قاره می‌سوزد و هیچ‌یک نمی‌توانند در جبهه‌های دوگانه ضد تروریسم و حفظ صلح ادعای پیروزی درازمدت داشته باشند.

نیرو‌های امریکایی که در نیجر فعالیت می‌کنند، گیر افتاده‌اند، زیرا حکومت نظامی آموزش دیده توسط دولت ایالات متحده اعلام می‌کند که حضور امریکا غیرقانونی است. ایالات متحده نیز سال هاست که اهدافی را در سومالی بمباران می‌کند و هیئت اتحادیه آفریقا در سومالی به طور فعال در مبارزه با الشباب مشارکت داشته است.

نیرو‌های ایالات متحده همچنان در سرتاسر امریکای لاتین و کارائیب، با استفاده از رزمناو‌های موشکی به رهگیری قاچاق مواد مخدر، اعزام تیم‌های ضد تروریسم دریایی به هائیتی، و صادرات سریع هلیکوپترها، هواپیما‌ها و پهپاد‌های دریایی به گویان ادامه می‌دهند.

مقامات دولت بایدن برای جلوگیری از مهاجران و مواد مخدر در سراسر مرز جنوبی ایالات متحده، نیرو‌های امریکایی را به جنگلی که امریکای جنوبی و مرکزی را به یکدیگر متصل می‌کند، موسوم به «دارین‌گپ» اعزام کرده‌اند.

در چند سال گذشته بر سر بی‌طرفی چه آمد؟ سوئیس و اتریش به اوکراین تسلیحات ارائه کردند. سوئد و فنلاند به ناتو پیوستند. فقط کاستاریکا، ایسلند، موریس، پاناما، و وانواتو به طور رسمی مسلح نیستند.

اما حتی در آنجا، ایسلند یکی از اعضای بسیار فعال ناتو است و پاناما متحد نظامی نزدیک ایالات متحده است، فیجی و لوکزامبورگ هر دو خود را به عنوان اعضای ائتلاف جهانی برای شکست داعش در نظر می‌گیرند.

جنگ همه‌گیر، جنگ جهانی سوم ما، تصویری جهانی را ترسیم می‌کند که فراتر از تصور است و کمتر فرصتی را باقی می‌گذارد که بتوان کاری کرد؛ و سخت است نتیجه‌ای غیر از این بگیریم که قدرت‌های بزرگ و «جامعه» امنیت ملی (کشورها) همگی به نحوی از وضع فعلی راضی نیستند.

اما مانند اعتیاد، اولین قدم برای بهبودی این است که بپذیرید مشکلی دارید یا آماده یک جنگ جهانی باشیم.

دیگر خبرها

  • جهان عملا وارد جنگ جهانی سوم شده است
  • وعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراین
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟
  • رونمایی انگلیس از بزرگترین بسته کمک نظامی به کی‌یف
  • خاطره گویی در جمع دوستان اسرار جنایت یک ساله را فاش کرد | وقتی قاتل خودش را لو داد
  • بزرگترین شگفتی مسابقات فوتسال آسیا؛ ژاپن حذف شد
  • بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای در جهان (+ اینفوگرافی)
  • (ویدئو) لحظه هدف قرار گرفتن جنگنده اوکراین در باند فرودگاه
  • بزرگترین انتخابات جهان در هند
  • انتخابات هند، بزرگترین در جهان (+ عکس) / رای گیری از یک میلیارد نفر