Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@16:52:49 GMT

خانه‌ای برای تو نمایی از امید در بیماران در آستانه مرگ

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۰۷۹۵

خانه‌ای برای تو نمایی از امید در بیماران در آستانه مرگ

هفتمین جلسه «فیلمنامه فیلم» از سلسله نشست‌های «سینماپاتوق» با موضوع نقد و بررسی فیلم مستند «خانه‌ای برای تو» به کارگردانی مهدی بخشی‌مقدم و تهیه‌کنندگی مهدی شامحمدی در حوزه هنری برگزار شد. ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی حوزه هنری، هفتمین جلسه «فیلمنامه فیلم» از سلسله نشست‌های «سینماپاتوق» با موضوع نقد و بررسی فیلم مستند «خانه‌ای برای تو» با حضور مهدی بخشی‌مقدم کارگردان و مهدی شامحمدی تهیه‌کننده این فیلم در سالن اوستای حوزه هنری برگزار و این فیلم اکران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این مراسم مهدی شامحمدی تهیه‌کننده فیلم مستند «خانه ای برای تو» در خصوص موضوعیت این فیلم گفت: موضوع «مرگ» یکی از دغدغه‌های همیشگی من بوده است که با کتاب‌های شهید آوینی به آن رسیدم. حس خودخواهی از زنده بودن و ناراحتی از مرگ رفتگان همیشه در بهشت زهرا همراه بوده است. در واقع حسی را تجربه کرده بودم که دوست داشتم مخاطب را نیز با آن آشنا کنم. مستند «خانه‌ای برای تو» الهامی از این احساس بوده است که ما را ترغیب کرد برای ساخت این فیلم سختی‌ها را تحمل کرده و مدت زمان تقریبا سه سال را صرف ساخت آن کنیم.

وی افزود: فیلم آمریکایی «آخرین گام‌های مرد محکوم به مرگ» و مستند «فصل هرس» همانند مستند «خانه‌ای برای تو» نمونه‌ای بی‌نظیر از موضوع «مرگ» هستند که در انتقال مفهوم بسیار موفق عمل کرده و به دنبال نشان دادن حال و احوال آدم‌های نزدیک به مرگ و انتقال آن به مخاطب بوده‌اند.

شامحمدی با اشاره به سختی‌های بسیار در ساخت مستند «خانه ای برای تو » اظهار داشت: مسئله نشانی که آدم از خود به جای می‌گذارند بزرگ‌ترین دغدغه انسان‌های نزدیک به مرگ است؛ اگر این انتظار در سن‌های پایین‌تر اتفاق افتاد با شرایط متفاوت‌تری روبرو بوده و منجر به خلق اثری محتوایی‌تر می‌شود؛ برای انتخاب سوژه این مستند ما به دنبال آدم‌هایی بوده‌ایم که در تنگنای مرگ و زندگی قرار دارند، بنابراین به سراغ بیماران سرطانی رفتیم، چرا که این افراد حس قابل انتقال‌تری از این ماجرا دارند.

این تهیه‌کننده با اشاره به موفقیت مستند «خانه‌ای برای تو» یادآور شد: این مستند با حضور در سی‌وهفتمین جشنواره ملی فیلم فجر، بخش رقابتی جشنواره کراکف لهستان و دوازدهمین جشنواره سینماحقیقت موفق به کسب نشان فیروزه بهترین فیلم این جشنواره شد و در جشن مستقل سینمای مستند، عنوان بهترین فیلم را به خود اختصاص داد؛ این در حالی است که با وجود مهیا نبودن فضای مناسب برای نمایش مستند، این فیلم توفیقات خوبی در تاثیرگذاری بر مخاطب داشته است.

وی ضمن انتقاد به عدم وجود سالن‌های نمایش برای مستند اذعان کرد: فیلم‌های مستند با نبود سالن برای نمایش روبرو هستند که این امر منجر به کاهش تلاش فیلمسازان برای افزایش کیفیت محتوایی و ساخت فیلم در سطح اکران شده است. ما به دنبال ساخت فیلم‌های مستند بر پرده سینما هستیم و می‌دانم که این روند با سختی زیادی همراه است ولی احقاق آن نیاز به حمایت دارد تا به سطحی از کیفیت برسد که مخاطب را برای دیدن مجاب به پرداخت هزینه کند. امیدوارم روزی نمایش عمومی مستند برای مخاطب انجام شود.

وی ضمن تاکید بر حفظ ریتم فیلم با بهره‌مندی از موسیقی گفت: قطعا موسیقی اینگونه فیلم‌ها باید متناسب با حال و هوای سوژه ساخته شود و تاثیرگذاری آن مستلزم تفکیک سکانس‌ها است ضمن اینکه برخی دیالوگ‌های مستند «خانه‌ای برای تو» نیاز به موسیقی داشت.

در ادامه این مراسم، مهدی بخشی مقدم کارگردان مستند «خانه‌ای برای تو» در خصوص این مستند گفت: ماجرای این فیلم کاملا واقعی و حکایتی از زندگی مرحوم احمد مرادخانی بوده است؛ در واقع فیلم در بستر سرطان روایت شده و ما به دنبال نشان دادن زندگی و مرگ متفاوت‌تر از آن چیزی بوده‌ایم که در اذهان عمومی نشان داده شده است؛ ساخت خانه توسط داوود برای همسرش، نمادی از سرانجام دادن به کارهای ناتمام اوست که بستری از امید و تلاش کردن برای زنده ماندن را به تصویر کشیده است که با وجود نمایش دردهای این بیماران، امید بعد از مرگ به انسان را نشان می‌دهد.

وی افزود: ساخت این مستند با دشواری‌های بسیاری همراه بود؛ ما برای فیلمبرداری سکانس‌های بستری داوود در بیمارستان و تطابق آن با مرگ کیارستمی با مشکلات زیادی روبرو شدیم؛ علاوه بر این با امید پزشکان به بهبودی کامل او احساس کردیم که سوژه به طور کامل بهبود پیدا کرده و به دنبال نشان دادن امید در انتهای فیلم بودیم، اما متاسفانه بعد از مدتی با پیشرفت بیماری و مرگ داوود روبرو شدیم؛ بنابراین تصمیم گرفتیم فیلم را با مرگ او آغاز کنیم.

 بخشی مقدم خاطرنشان کرد: یکی از دلایل انتخاب زندگی داوود، غرور و محکم بودن او بود که هیچ ضعفی در شخصیت او دیده نمی‌شد، چرا که در مواقع احراز کامل بیماری و قطع امید از درمان، معمولا افراد در ناامیدی به سر می‌برند، اما سوژه ما در این فیلم با امید روزهای پایانی زندگی را به سر برد؛ در واقع ساخت خانه با دستان خالی، اوج امید در این فیلم بوده است.

وی در خصوص ضبط سکانس‌های حساس مستند «خانه‌ای برای تو» و حفظ بخش کمی از تصاویر در آن یادآور شد: ما برای ساخت این فیلم اتاق فکری داشتیم که بر اساس اطلاعات و شرایط زندگی داوود، تصمیم‌گیری نسبت به ضبط فیلم در آن انجام می‌شد؛ این در حالی است که برای پایان فیلم و مرگ داوود نیازی به نشان دادن برخی سکانس‌هایی از زندگی او نبود؛ در واقع از سناریوی فیلم آگاه بوده و به دنبال ضبط لحظات کلیدی زندگی کردن و نشان دادن او بوده‌ایم.

وی در پایان اذعان داشت: ساخت این فیلم بر روال رفاقت و دوستی با داوود ادامه داشته و این منجر به واقعیت گرایی فیلم شده است. همچنین باید تاکید کنم که مستند «خانه‌ای برای تو» کاملا رئال است و هیچگونه بازسازی در آن انجام نشده است.

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط حوزه هنری مرکز مستند سوره مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه هنری مرکز مستند سوره مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما حوزه هنری مرکز مستند سوره مرکز گسترش سینمای مستند مستند سینمای مستند سینمای ایران سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۰۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه می‌توان خرید؟

اگر قصد خرید خانه در تهران را دارید و حداکثر بودجه شما هفت میلیارد تومان است، در ادامه به بررسی آپارتمان‌هایی می‌پردازیم که با این سرمایه می‌توانید خریداری کنید.

به گزارش اقتصاد آنلاین، یک واحد آپارتمان ۹۵ متری دو خواب، ساخت سال ۱۳۹۸ در محله دریاچه شهدای خلیج فارس هفت میلیارد تومان ارزش دارد.

با سرمایه‌ای حدود ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان می‌توانید صاحب یک واحد ۶۹ متری در تهرانپارس شوید. این آپارتمان دو اتاق خواب و سنی حدود ۱۸ سال دارد.

آپارتمان دیگری در محله پیروزی تهران با زیربنای ۹۲ متر و دو اتاق خواب، در حالی که چهار سال از ساخت آن می‌گذرد به قیمت ۶ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محله افسریه تهران قیمت یک واحد آپارتمان ۱۱۰ متری با دو اتاق خواب و سنی حدود ۵ سال، ۶ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان اعلام شده است.

یک خانه ۷۳ متری در کوی فردوس در حالی ۱۵ سال از ساخت آن می‌گذرد به قیمت ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

با سرمایه هفت میلیارد تومانی می‌توانید در محله سازمان برنامه صاحب‌خانه شوید. این آپارتمان ۷ میلیارد تومانی، ۷۵ متر، دو خوابه و ساخت سال ۱۳۸۷ است.

یک واحد آپارتمان ۷۶ متری در محله بهار تهران با ۸ سال سن و دو اتاق خواب به قیمت ۶ میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

برای اطلاع از قیمت و مشخصات آپارتمان‌های دیگر جدول زیر را مشاهده کنید: 

دیگر خبرها

  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • ساخت خانه بهداشت در روستای «کاشک» با کمک خیرین و گروه‌های جهادی
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • ۷۱ هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران (فیلم)
  • آغاز ساخت خانه عالم روستای کرچ در بویین میاندشت
  • با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه می‌توان خرید؟
  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد