Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:46:27 GMT

مرمت خانه تاریخی طوفان در شهرستان جهرم آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۰۸۲۰

مرمت خانه تاریخی طوفان در شهرستان جهرم آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان فارس روز دوشنبه اعلام کرد : با توجه به لزوم اجرای عملیات مرمت، بازسازی و احیاء دو دهانه طاق آجری زیرزمین ساختمان ضلع شمالی، احیاء نرده سنگی ایوان و نرده جان‌پناه پشت بام ساختمان ضلع شمالی و ساخت سرویس بهداشتی،  آخرین مرحله مرمت خانه تاریخی طوفان با اعتبار یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون ریال آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصیب امیری افزود: فاز پایانی عملیان مرمت این بنا از ۲۰ شهریور ماه ۹۸ شروع شده و پیش بینی می شود این مرحله از مرمت تا پایان سال جاری پایان یابد.

خانه  تاریخی طوفان در شهرستان جهرم واقع شده و در سال ۱۳۸۷ طبق وصیت نامه مرحوم جلال طوفان به میراث فرهنگی فارس اهدا شده است و  در سال ۱۳۸۸ در فهرست آثار ملی با شماره ۲۶۶۴۹ به ثبت رسید.

این منزل تاریخی  دارای یک زیرزمین و یک طبقه شاه نشین است که راه دسترسی به آن پلکان سنگی دو طرفه به سبک هخامنشی با سنگ‌های بادبر است که در هر طرف با ۵ پلکان به پاگرد و نهایتا با ۴ پله به ایوان منتهی می شود .

ایوان شاه نشین دارای ۴ ستون و ۲ ستون نما با بدنه چهارگوش  و سیمانی است ،در ایوان یک راهروی مرکزی  و دو اتاق جانبی قرار دارد که به اتاق‌های سه دری با درب و پنجره های چوبی منتهی می شود.

سقف این اتاق‌ها تیر چوبی و توفال کاری است که دارای نقاشی های سقفی بوده است،هر کدام از این اتاق‌ها به سرای پشتی راه می یابد.

در انتهای شرقی ایوان اتاق بیضی شکلی است که اتاق مطالعه وکتابخانه آقای طوفان بوده است. زیرزمین این خانه دارای وسعت زیادی است  و نسبت به سایر قسمت‌ها، شکل اصلی خود را بیشتر حفظ کرده و در سقف آن آجر کاری‌های زیبایی کار شده است.

فضاهای زیرزمین به صورت تو در تو و تقریبا قرینه است که متشکل از یک فضای مرکزی و دو اتاق جانبی در هر طرف است.

انتهای شرقی زیرزمین حمام کوچکی قرار دارد که دارای یک فضای رختکن و گرمخانه است، حیاط حمام به سبک بسیار زیبایی موزائیک کاری شده و  حوض مرکزی مدور در وسط آن قرار دارد. دور تا دور حیاط دارای ازاره سنگی  بوده که در سمت شرق نیز سکویی حدود یک متر تعبیه شده است.

دو پنجره سنگی مشبک نیز جهت نورگیر زیرزمین‌ها در دو طرف پلکان مرکزی قرار دارد و اصطبل خانه نیز در ضلع جنوبی قرار داشته است.

این بنا دارای کنگره هایی به سبک هخامنشی است و در قسمت بالای سقف نیز بادگیری برای تهویه و خنک کردن فضای اتاق‌ها ساخته شده است.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب استان فارس قرار دارد.

۹۸۷۳ /۶۱۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری آثار باستانی طوفان میراث فرهنگی جهرم فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۰۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز در جهرم
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • رقابت بیش از سه هزار داوطلب کنکور سراسری در جهرم
  • هدیه تولد، آزادی زندانی در جهرم
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است