Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@06:55:43 GMT

چرا GDP تعاون در کشورهای دیگر بالاست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۰۹۹۷

چرا GDP تعاون در کشورهای دیگر بالاست؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، مسلم خانی درباره آخرین آمار تعداد تعاونی‌ها و اشتغال آنها در کشور گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد و طبق آمارها، یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل در بخش تعاون ایجاد شده است.البته برخی آمارها تا یک میلیون و ۹۰۰ هزار شغل را برآورد می‌کنند ولی آنچه که مرکز آمار ایران هم برآن اتفاق نظر دارد، یک میلیون و ۷۰۰ هزار شغل در بخش تعاون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره عقب ماندن سهم بخش تعاون در اقتصاد ابراز عقیده کرد و گفت: برای اینکه سهم تعاون در GDP (تولید ناخالص داخلی) ایران معنا دارد شود سه استراتژی باید در دستور کار قرار گیرد؛ اول اینکه خود تعاونی‌ها از حالت رقابت با خود بیرون بیایند و به هلدینگهای بزرگ و منسجم تعاونی تبدیل شوند.استراتژی دوم این است که دولت در بحث واگذاری‌ها به ویژه اصل ۴۴ ، تعاونی‌ها را در اولویت قرار بدهد و هنگام واگذاری کسب و کارها نگاهش با اولویت بخش تعاون باشد تا از این طریق مردمی سازی اقتصاد رخ دهد.کوچک سازی دولت از طریق واگذاری به تعاونی‌ها به منزله اقتصاد مقاومتی و واگذار کردن امور به مردم است.

خانی افزود: استراتژی سوم این است که در بحث دانشگاهها، مدارس و نظام آموزشی خود، بحث تعاون را به عنوان یک مدل از کسب و کارهای اجتماعی به رسمیت بشناسیم و جامعه از حیث آموزشی و نخبگی به این سمت و سو حرکت کند که بتوان تعاونی‌ها را به عنوان یک بخش مهم از اقتصاد ایران قلمداد کرد.

آمارها درباره سهم بخش تعاون چه می‌گویند؟

مدیرکل ترویج، آموزش و تحقیقات تعاونی‌های وزارت کار با اشاره به بالا بودن سهم GDP بخش تعاون در کشورهای دیگر، اظهار کرد: در حال حاضر آمارها از سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور متفاوت است و خیلی‌ها معتقدند این سهم به ۵ درصد هم نمی‌رسد؛علیرغم آنکه جزو کشورهایی هستیم که تعداد تعاونی‌های ما زیاد است ولی نقش ما در GDP چندان اثرگذار نیست؛ این در حالی است که بیشتر کشورهای توسعه یافته دنیا با وجود آنکه تعاونی‌هایشان یک دهم تعاونی‌های ما نیست ولی نقش تعاون درGDP  آنها  تا ۱۷ درصد و حتی ۲۳ درصد هم می‌رسد.

وی یادآور شد: مدتی قبل یک گروه از تعاونی‌های هندوستان به کشور ما سفر کرده و خواستار گسترش تبادلات بودند.تنها یکی از تعاونی‌هایشان ۳۵ میلیون نفر عضو داشت و نقش موثری در توسعه اقتصاد و GDP (تولیدناخالص داخلی) کشورشان ایفا می‌کرد. ما ۱۰۰ هزار تعاونی فعال داریم که معتقدم اگر به ۱۰۰۰ تعاونی تبدیل شوند اثرگذاری آنها به مراتب بیشتر از زمانی است که حالت جداگانه و پراکنده داشته باشند.

به گفته مدیرکل ترویج، آموزش و تحقیقات تعاونی‌های وزارت کار،اگر تعاونی‌های موجود از حالت رقابت با خود خارج و به کارتل‌های تعاونی منسجم و معتدل تبدیل شوند نقش موثری در اقتصاد و مردمی سازی آن خواهند داشت.

آمارهای جهانی حاکی از آن است که ۱۰ درصد شاغلان در سراسر دنیا در تعاونی‌ها مشغول به کارند و منبع اصلی درآمدشان از کسب و کارهای تعاونی است.در حال حاضر سه میلیون تعاونی با عضویت بیش از یک میلیارد نفر در جهان فعالیت دارند که به طور مستقیم و غیرمستقیم برای ۲۸۰ میلیون نفر در جهان اشتغالزایی کرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: تعاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۰۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه‌ای واحد برای کمک‌های خیرین ایجاد شود

محمدهادی ایمانیه در آیین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس با بیان اینکه استان فارس همواره در بسیاری از مجامع خیرین پیشتاز و شروع کننده بوده و به‌عنوان الگو مطرح شده است، خواستار تسهیل در فرآیند‌های اداری و قانونی شد و گفت: خیرین در راستای کار خیر، هرگاه با مانعی مواجه شدند حتما ما را در جریان بگذارند تا شخصا در کمتر از ۲۴ ساعت جهت رفع مانع اقدامات لازم را انجام دهم.

استاندار فارس، جلوگیری از موازی کاری را یکی دیگر از مسائلی عنوان کرد و خواستار ایجاد شبکه‌ای واحد برای هدفمندتر کردن کمک‌های خیرین شد.

وی همچنین پیشنهاد ایجاد تعاونی خیرین را مطرح کرد و گفت: این تعاونی با همکاری اداره تعاون و خیرین، می‌‍تواند شبکه‌‍‌ای را در زمینه توسعه اشتغال و تولید ایجاد کند که در راستای شعار سال گام بردارد.

ایمانیه در پایان صحبت‌های خود خواستار اطلاع رسانی گسترده برای ساماندهی کودکان کار، متکدی و بازمانده از تحصیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی
  • شبکه‌ای واحد برای کمک‌های خیرین ایجاد شود
  • افزایش ۴۹ درصد صادرات تعاونی های خراسان جنوبی
  • ۲۸۰ برنامه ویژه کارگران در همدان برگزار می‌شود
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • تعامل با کشورهای آفریقایی اقتصاد استان یزد را تقویت می کند
  • صادرات تعاونی های خراسان جنوبی ۴۹ درصد افزایش یافت
  • توزیع شش تن گوشت منجمد در آبادان
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • آغاز یک مدل جدید در مسکن ملی