Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-18@04:49:14 GMT

۳ دلیل عدم تحویل گندم به دولت از سوی کشاورزان

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۱۲۵۶

معاون وزیر جهاد با اشاره به دلایل عدم تحویل گندم به دولت از سوی کشاورزان گفت:تمهیدات لازم برای جلوگیری از قاچاق احتمالی اندیشیده شده است.

علی اکبر مهرفرد در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به مباحث مطرح شده از سوی برخی فعالان بخش خصوصی مبنی بر خروج حدود ۲.۵ میلیون تن گندم از چرخه خرید تضمینی و احتمال قاچاق این محموله از کشور، اظهارداشت: هر چند بدیهی است قیمت خرید تضمینی گندم و پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان تأثیر بسزایی در تشویق آنان جهت تحویل دهی گندم به دولت ایفا می کند، اما باید به این مساله توجه کرد که  حاصل تلاش وزارت متبوع و رایزنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت، پس از دو مرحله افزایش نسبت به سال گذشته، منجر به تصویب نرخ فعلی در شورای اقتصادی شده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امید به افزایش قیمت ناشی از انتظارات تورمی، افزایش تقاضای ناشی از انحراف مصرف به عنوان کالای جایگزین و حضور برخی دلالان و پیشنهاد قیمت بالاتر برای قاچاق گندم، احتمال ذخیره سازی گندم توسط برخی از تولیدکنندگان و یا واسطه ها را تقویت کرده است.

مهرفرد ادامه داد: تمهیدات لازم توسط سازمان ها و نهادهای مسئول برای جلوگیری از قاچاق احتمالی و نیز عرضه خارج از شبکه و انحراف مصرف اندیشیده شده است، بنابراین  انتظار می رود ذخیره کنندگان در آینده نزدیک نسبت به تحویل گندم خود اقدام کنند.

وی همچنین با اشاره به تعلیق قانون تمرکز، گفت: با توجه به تصویبنامه هیئت وزیران به شماره ۶۳۷۹۳ / ت ۵۵۶۲۳ هـ مورخ ۹۷.۰۵.۱۶ مدیریت این موضوع به وزارت صمت انتقال یافته است لذا مسائل مربوطه از تاریخ یاد شده در حوزه مربوطه باید دنبال شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: معاون وزیر جهاد قیمت خرید تضمینی گندم مطالبات کشاورزان آرامکو عربستان اردوغان شبنم نعمت زاده علیرضا صالح هپکو اراک انصارالله یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۱۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی آسیابان‌های تهران بیکار شدند

اکنون دیگر نه از گردش پره‌های آسیاب‌ها خبری است و نه از آسیابان‌های باتجربه تهرانی که برای قرن‌ها حاصل دسترنج کشاورزان این گستره را آرد می‌کردند. اکنون دیگر در تهران نشانی از شغل آسیابان وجود ندارد، اما آسیابان‌ها روزگاری یکی شغل‌های مهم و کارراه‌نداز تهران قدیم بودند.

به گزارش همشهری، تهران روزگاری ده‌ها آسیاب داشت؛ همان روز‌ها که تهران نه کلانشهری در محاصره برج‌ها و بزرگراه‌ها، بلکه آبادی کوچکی بود با زمین‌های زراعی فراوان. علیرضا زمانی، تهران‌پژوه، می‌گوید: «بیشتر آسیاب‌های تهران آسیاب آبی بود؛ یعنی گردونه آسیاب با آب رودخانه‌ها به گردش در می‌آمد.

تهران در جنوب و شمال مزارع گندم بسیار داشت و وجود مزراع گندم نیز وجود آسیاب‌های فراوان را توجیه می‌کرد. شمار آسیاب‌های تهران آنقدر زیاد بود که تنها در گستره دولاب ۷ آسیاب وجود داشت.

در طرشت ۳ آسیاب، در شمیران آسیاب‌های معروفی، چون آسیاب گیلاسی دربند یا آسیاب چیذر و نیز آسیاب‌های معروفی، چون آسیاب یوسف‌آباد، آسیاب والی و آسیاب جلالی گندم‌ها و در دیگر آبادی‌ها محصولات کشاورزی را آرد می‌کردند.»

در دوران اوج فعالیت آسیاب‌ها، آسیابان‌ها که مسئولیت آرد کردن گندم را برعهده داشتند، میان کشاورزان بسیار محبوب و البته کارراه‌انداز بودند. مسئولیت آسیابان، اما تنها انجام فرایند آرد کردن گندم نبود.

زمانی ادامه می‌دهد: «در روزگاری که بسیاری از روستانشینان شمیرانی و آبادی‌های اطراف تهران با کشاورزی و کشت گندم روزگار می‌گذراندند، محصولات بسیاری برای آرد شدن به آسیاب فرستاده می‌شد. از طرفی، اگرچه تهران آسیاب‌های بسیار داشت، اما همه آبادی‌ها از آسیاب بی‌بهره بودند. بنابراین، گندم‌های خود را به روستا‌هایی می‌بردند که آسیاب داشتند. در نتیجه گاهی شمار کیسه‌های گندم آنقدر زیاد می‌شد که آسیابان باید میان کشاورزان نوبت تعیین می‌کرد. اصطلاح آسیاب به نوبت نیز از همین جا ورد زبان مردم شده و هنوز در فرهنگ عامه کاربرد دارد.»

کار و کاسبی آسیابان‌ها، اما با ساخت کارخانه‌های آرد و صنعتی شدن فرایند آرد کردن گندم کساد شد و به‌تدریج با از رونق افتادن آسیاب‌ها، آسیابان‌ها نیز به فکر شغل دیگری برای خودشان افتادند.

زمانی می‌گوید: «اولین سیلوی نگهداری گندم در حدود سال ۱۳۱۸ و در دوران پهلوی اول ساخته و کمی بعد نیز کارخانه آرد مجاور آن تاسیس شد. با توسعه این کارخانه‌ها و نیز از میان رفتن زمین‌های کشاورزی در اثر توسعه شهر، دیگر نیازی به ادامه فعالیت آسیاب‌ها وجود نداشت.

به عنوان مثال، در شمیران از میانه‌های دهه ۳۰ بسیاری از آبادی‌ها به محله‌های مدرن شمال شهر تبدیل شدند و با از بین رفتن زمین‌های کشاورزی، شغل‌های وابسته به آن مثل آسیابان هم به فراموشی سپرده شد.»

دیگر خبرها

  • گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان شمالی از گلایه مندی کشاورزان استان از افزایش قیمت کودهای شیمیایی در آغاز سالجاری خبر داد
  • وقتی آسیابان‌های تهران بیکار شدند
  • زمستان معتدل و کوتاه، بلای جان گندمزارها
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • پیش بینی خرید ۳۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان
  • خرید تضمینی بیش از ۲۶ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • ۲.۲ میلیون هکتار مبارزه با علف های هرز در مزارع گندم عملیاتی شد
  • خرید بیش از ۲۴ هزار تن گندم در خوزستان