Web Analytics Made Easy - Statcounter

" مایک پمپئو " وزیر امور خارجه امریکا در تماس تلفنی با " عادل عبدالمهدی " نخست‌وزیر عراق اذعان کرد که حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان بر خلاف برخی شایعات، از مبدا خاک عراق نبوده است.

دفتر نخست وزیری عراق که پیشتر طی اطلاعیه ای بدون توضیح بیشتر صرفا از  انجام مکالمه تلفنی پمپئو با عبدالمهدی خبر داده بود، در اطلاعیه ای جدید اعلام کرد که وزیر خارجه آمریکا در این گفتگو اذعان کرده است طبق اطلاعات واشنگتن، حملات اخیر به تاسیسات  نفتی آرامکو در عربستان سعودی، از خاک عراق صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اطلاعیه آمده است که دو طرف درباره حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان صورت گرفته بحث و گفتگو کرده و موضع کشورهایشان را درخصوص بحران جاری مطرح کردند.

تاکید بر ضرورت همکاری اطلاعاتی از دیگر محورهای این گفتگو اعلام شده است.

نخست وزیر عراق نیز ماموریت کشورش را حفظ امنیت و ثبات خود و خودداری از هر گونه اقدامی که موجب تشدید اوضاع شود و همچنین ممنوعیت بکارگیری خاکش در حمله به هر کدام از همسایگان یا کشورهای دوست و برادر عراق و نیز دور کردن سایه جنگ از عراق و منطقه و دور نگه داشتن این کشور از ورود به قطب بندی ها (ی منطقه ای و جهانی) عنوان کرد.

بر اساس اطلاعیه دفتر نخست وزیر عراق، پمپئو نیز در این تماس تلفنی اذعان کرده که اطلاعات واشنگتن تایید می کند که کار حمله به تاسیسات نفتی عربستان از خاک عراق انجام نشده است. 

این تماس تلفنی در پی حملات ویرانگر مقاومت یمن به تاسیسات نفتی آرامگو عربستان در انتقام از حملات سعودی ها به مردم غیرنظامی و زیرساخت های این کشور صورت می گیرد، حمله ای که برخی رسانه های غربی و عربی در یک فضاسازی مشکوک مدعی شده بودند از مبدا جنوب عراق انجام شده است اما بغداد این شایعات را بی اساس دانسته و بشدت تکذیب کرده بود.  

روابط بغداد واشنگتن طی ماههای گذشته بویژه پس از حملات هوایی که به چندین مرکز و زاغه مهمات سازمان الحشد الشعبی عراق صورت گرفت و از رژیم صیهونیستی بعنوان عامل و  آمریکا بعنوان مطلع و پشتیبان این حملات یاد شد، شرایط ویژه ای را  می گذارند، بویژه در شرایطی که فشار آمریکا برای همراه کردن عراق با سیاست های منطقه ای خود و حذف گروههای مقاومت عراقی از یکسو و فشار نیروها و احزاب عراقی به پارلمان برای تصویب قانونی جهت پایان دادن به حضور نظامی آمریکایی ها در کشورشان، از سوی دیگر وارد مرحله تازه ای شده است./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۲۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین:ایران و اسرائیل را از آستانه جنگ بزرگ دور کنید / حمله به تاسیسات هسته ای ایران تشدید تنش خواهد بود

به گزارش جماران، گاردین در سرمقاله روز خود به مسئله تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل پرداخته و می نویسد: نگران‌کننده است که آنچه با حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ( بخش کنسولی )  ایران در سوریه در اول آوریل آغاز شد، ممکن است با عملیات «وعده صادق» تهران خاتمه نیابد. بمباران در دمشق که منجر به کشته شدن ( شهادت) حداقل دو ژنرال ارشد ایرانی شد، منجر به اولین حمله مستقیمی شد که از خاک ایران علیه اسرائیل انجام شد. برای ایران عبور ساده از کنار آنچه در دمشق رخ داد، اگر نگوییم غیرممکن، بسیار سخت بوده است. همانطور که دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا اعتراف کرد، اگر یک قدرت متخاصم یکی از کنسولگری های بریتانیا را با خاک یکسان کند، بریتانیا "اقدامات بسیار قوی" انجام خواهد داد.

این یک لحظه تعیین کننده در خاورمیانه است. دنیا نمی‌داند چه چیزی در پس وضعیت فعلی نهفته است  اما بعید است که چیز خوبی باشد. به همین دلیل است که رهبران جهان به درستی از دولت بنیامین نتانیاهو می خواهند که خویشتنداری نشان دهد. به گفته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، انتخاب عاقلانه برای آقای نتانیاهو این است که "پیروزی" را در دل نتیجه حملات ایران جستجو کند و پاسخ نظامی ندهد. نخست وزیر اسرائیل سپس می تواند توجه خود را به مذاکرات مداوم با حماس برای آزادی گروگان های(اسیران) اسرائیلی و پایان دادن به جنگ در غزه معطوف کند. معاوضه خویشتن داری نظامی در ازای به دست آوردن حمایت بین المللی می تواند به فرصت طلبی بنیامین نتانیاهو هم کمک کند.

علیرغم اینکه ایران بیش از 300 پهپاد و موشک از خاک خود ارسال کرد، اسرائیل از این حمله مرگبار جان سالم به در برد. دلیل این امر عمدتاً میزان توانمندی موشک های ایران، هشدار فراوان قبل از حمله، سپر موشکی مؤثر اسرائیل و کمک‌های ائتلاف نظامی بین‌المللی به رهبری آمریکا، بریتانیا، فرانسه و چندین کشور عربی بود. این عملیات وابستگی اسرائیل به شرکای خود را آشکار کرد که آقای نتانیاهو در ماه‌های اخیر تمام تلاش خود را برای نادیده گرفتن آن انجام داده است.

اگر اسراییل بخواهد تصمیم به حمله بگیرد، این ائتلاف به سرعت از هم پاشیده می شود. کشورهای عربی، بدون تلاش اسرائیل برای صلح با فلسطینی ها، تمایلی به شرکت یا کمک به خنثی کردن حمله های متقابل ندارند . اینکه ایالات متحده به صراحت اعلام کرده که در حمله اسرائیل به ایران شرکت نخواهد کرد بسیار مهم است. حملات یکی در میان دو طرف باعث می شود که جنگ بیش از حد معمولی دیده شود و حملات مستقیم کشورها به خاک یکدیگر به جای آنکه به عنوان ابزاری برای مقابله با یک تهدید وجودی در نظر گرفته شود امری عادی خواهد شد.

رقابت اسرائیل و ایران در دو دهه اخیر به عنوان یکی از ویژگی های تعیین کننده چشم انداز منطقه ظاهر شده است. ایران گروه‌های شبه‌نظامی را که می‌توانند به اسرائیل آسیب برسانند، مسلح کرد بدون اینکه مستقیما پای خودش در میان باشد. در مقابل اسرائیل دخالت در کارزار ترورهای مخفی، حملات سایبری و حملات هواپیماهای بدون سرنشین به اهداف ایرانی را رد کرد. با این حال، از زمان حمله حماس در 7 اکتبر در اسرائیل، جنگ‌های مخفیانه و نیابتی آنها آشکار شده است.

تله ای که رهبری اسرائیل باید از آن دوری کند این است که فکر می کند جنگ با ایران اجتناب ناپذیر است و چنین جنگی هرچه زودتر انجام شود، هزینه های آن کمتر خواهد بود.

 تهران قبلاً گفته که در صورت تلافی اسرائیل، سطح تنش را بالاتر می برد. اسرائیل می تواند پس از آن دوباره حمله کند. خطر این است که هر یک از طرفین در مورد دیگری قضاوت نادرست کنند و جنگ اجتناب ناپذیر شود.

اسرائیل یک رژیم با تسلیحات هسته ای اعلام نشده است. پس از اینکه دونالد ترامپ بی پروا از توافق هسته ای خارج شد، ایران دیگر به توافق هسته ای پایبند نیست. شکست در دستیابی به یک توافق جدید از آن زمان به این معنی است که ایران به داشتن اورانیوم مناسب برای تسلیحات هسته‌ای بسیار نزدیک است. حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای اوسیراک عراق در سال 1981 به طور گسترده در آن زمان به عنوان غیرقانونی مورد انتقاد قرار گرفت و توسط شورای امنیت - بدون وتوی ایالات متحده - محکوم شد. هدف قرار دادن سایت های هسته ای ایران در واکنش به حمله ایران تشدید غیرمسئولانه تنش خواهد بود.

جنگ برای حفظ صلح عموماً استراتژی خوبی نیست. رقابت  ایران و اسرائیل دارای یک حاشیه ایدئولوژیک است و فاصله این دو از هم باید پیش از آنکه آتش این تنش کل منطقه را در بر بگیرد بیشتر شود.

 

 

دیگر خبرها

  • رسانه آمریکایی: لغو حمله فوری اسرائیل به ایران بعد از تماس تلفنی جو بایدن - نتانیاهو
  • اذعان رسانه صهیونیستی: موشک‌های ایران به تاسیسات هسته‌ای و نظامی اصابت کرد
  • اذعان رسانه صهیونیستی: موشک‌های ایران به تاسیسات هسته ای و نظامی اصابت کرد
  • روزنامه اسرائیلی : موشک ایران به تاسیسات اتمی اسرائیل اصابت کرد/ 84 درصد حملات ایران دفع شد نه 99 %
  • گاردین:ایران و اسرائیل را از آستانه جنگ بزرگ دور کنید / حمله به تاسیسات هسته ای ایران تشدید تنش خواهد بود
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • قدردانی مدیرکل صداوسیمای آذربایجان غربی از همکاران شبکه استانی
  • اذعان اندیشکده انگلیسی به حمله موفق ایران به اسرائیل
  • اظهارات گروسی درباره تعطیل شدن بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران/ احضار سفرای ایران توسط چند کشور اروپایی/ یاوه گویی جدید نتانیاهو درباره ایران/ تکذیب مشارکت عربستان در رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران
  • اظهارات گروسی درباره تعطیل شدن بازرسی ها از تاسیسات هسته ای ایران/ احضار سفرای ایران توسط چند کشور اروپایی/ یاوه گویی جدید نتانیاهو درباره ایران/ تکذیب مشارکت عربستان در رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران