Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-28@20:20:06 GMT

چرا یمنی ها به قلب نفتی جهان حمله کردند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۴۴۱۱

با توجه به نقش محوری نفت برای جهانیان شاید این سوال خیلی بجاست که چرا این حمله از اهمیت بسیار برخوردار بوده و اساسا مراکز مورد حمله یمنی ها چقدر مهم بوده که این چنین دنیا را مبهوت کرده است.

برای درک موضوع به دو نکته مهم اشاره می کنم:

- میادین نفتی مورد حمله یمنی ها از جمله مراکز مهم تولید نفت عربستان بوده که تقریبا 8% تولید نفت جهان را عهده دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- با توجه به اعلام توقف حدود5.7 میلیون بشکه نفت پس از حملات پهبادی این موضوع نشانگر جایگاه مهم این میادین بوده که بیش از ۶۰ درصد از تولید نفت عربستان را عهده دار بوده است.

حال با توجه به درک جایگاه غیر قابل انکار دو مرکز نفتی مذکور این سوال اساسی پیش می آید که چرا این مناطق مورد حمله قرار گرفت و هیچ مانعی در این مسیر نبوده تا از این اماکن محافظت کند.

برای این گزینه نیز می توان به پیشرفت تکنولوژیک یمن در دستیابی به سلاحها و امکانات جدید اشاره کرد که در سایه مقاومت چندین ساله و در یک رقابت نابرابر بدست آمده است و اینک این کشور در تلاش است تا برای حفظ ملت و سرزمین خود به توازن قدرت در برابر رقیب تا بن دندان مسلح خود برسد.

ولی با این وجود در چنین فضایی یک سوال مهم ذهن صاحب نظران را بخود مشغول کرده و آن اینکه:

عربستان در سال گذشته در یک معامله 100 میلیارد دلاری تلاش کرد تا نیازهای مختلف خود از جمله تجهیزات پیشرفته و فناوری های نظامی جدید بخرد تا بتواند در منطقه خود را در برابر هر نوع تهاجم احتمالی واکسینه نماید ولی چرا با وجود این تجهیزات گران قیمت باز هم پهبادهای یمنی موفق به بمباران مناطق بسیار حساس نفتی این کشور شده و خسارات هنگفتی را ببار آوردند، این سوالی است که تاکنون بی جواب مانده است!

در عین حال انتخاب هوشمندانه یمنی ها برای ضربه زدن و فشار موثر به ریاض برای کاهش تجاوزات، نشان از آن دارد که معادلات قدرت در منطقه دیگر بدست شاهزادگان متمول سعودی و با سلاحهای آمریکایی رقم نمی خورد بلکه اراده ملتهای مستقل می تواند تمامی فرضیه های تخیلی آنها را نقش برآب نماید.

* حسن لاسجردی

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۴۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران/ جهش تولید خودروهای تجاری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری نشان می‌دهد تولید خودرو جهان در سال ۲۰۲۳ با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده و به ۹۳ میلیون و ۵۴۶ هزار دستگاه رسیده است.

این گزارش نشان می‌دهد رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران در ۴ سال متوالی بر اساس این گزارش تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۳ نیز با رشد قابل توجه ۱۲ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده که بالاتر از متوسط جهانی بوده است.ایران در این سال ۱۲۴ هزار و ۲۵۶ دستگاه خودرو بیشتر نسبت به سال قبل از آن خودرو تولید کرده است.

کل تولیدات خودرو ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر یک میلیون و ۶۴ هزار و ۲۱۵ دستگاه بوده که این رقم در سال ۲۰۲۳ به یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ دستگاه افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، رشد ۱۲ درصدی تولید خودرو ایران در سال ۲۰۲۳ در حالی است که طی سال ۲۰۲۲ نیز ۱۹ درصد، در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۲۱ درصد و در سال ۲۰۲۰ نیز ۳۰ درصد به تولید خودرو ایران افزوده شده بود. کارشناسان رشد دو رقمی و پیوسته تولید خودرو ایران در چهار سال متوالی را نشانه خالی شدن اثر تحریم‌ها و پایداری رشد و رونق این صنعت در ایران می‌دانند.

طبق این گزارش، تولید خودرو ایران بیشتر از انگلیس، ایتالیا و مالزی با رشد قابل توجه تولید خودرو ایران، جایگاه این کشور در رده‌بندی تولیدکنندگان بزرگ خودرو جهان نیز بهبود یافته است.

ایران در سال ۲۰۲۲ با ۳ پله صعود در جایگاه شانزدهمین تولیدکننده بزرگ خودرو جهان قرار بگیرد و در سال ۲۰۲۳ نیز این رتبه را حفظ کرده است. ایران بیشتر از کشورهایی مثل انگلیس، سوئد، ایتالیا، هلند، بلژیک، اتریش، روسیه، مالزی و تایوان در سال ۲۰۲۳ خودرو تولید کرده است.

تولید خودرو انگلیس در این سال یک میلیون و ۲۵ هزار دستگاه بوده است. فرانسه نیز تنها ۳۱۷ هزار دستگاه خودرو بیشتر از ایران در سال میلادی گذشته خودرو تولید کرده است.

این گزارش همچنین می‌افزاید، تولید خودرو چین از ۳۰ میلیون دستگاه گذشت. چین با اختلاف بسیار زیاد نسبت به آمریکا بزرگ‌ترین خودروساز جهان در سال ۲۰۲۳ بوده است.

تولید خودرو چین در این سال ۳۰ میلیون و ۱۶۰ هزار دستگاه گزارش شده است. تولید خودرو چین در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۲ درصد رشد داشته است. آمریکا با تولید ۱۰ میلیون و ۶۱۱ هزار دستگاه در رده دوم و ژاپن با تولید ۸ میلیون و ۹۹۷ هزار دستگاه در جایگاه سوم جهان قرار گرفته‌اند.

کشورهای هند، کره جنوبی، آلمان، مکزیک، اسپانیا، برزیل، تایلند، کانادا، فرانسه، ترکیه، چک و اندونزی نیز به ترتیب رتبه‌های چهارم تا پانزدهم را در رده‌بندی بزرگ‌ترین خودروسازان جهان به خود اختصاص داده‌اند.

در این گزارش آمده است: جهش تولید خودروهای تجاری در ایران بر اساس این گزارش تولید خودروهای سواری در ایران طی سال میلادی گذشته رشد ۹ درصدی نسبت به سال قبل از آن داشته و به ۱ میلیون و ۸۷ هزار و ۲۹۵ دستگاه رسیده است.

این گزارش نشان می‌دهد رشد تولید خودروهای تجاری در ایران طی سال ۲۰۲۳ بسیار قابل توجه بوده است. ایران در این سال ۸۳ هزار و ۱۳۸ دستگاه خودرو تجاری سبک تولید کرده است. تولید این خودروها در ایران با رشد قابل توجه ۵۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است.

ایران در سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۵۳ هزار و ۲۹۵ دستگاه خودرو تجاری سبک تولید کرده بود. تولید کامیون‌های سنگین نیز با رشد ۳۴ درصدی در سال ۲۰۲۳ مواجه شده و به ۱۶ هزار و ۸۰۳ دستگاه و تولید اتوبوس با رشد ۴۳ درصدی به یک هزار و ۲۳۳ دستگاه رسیده است. ایران در سال پیش از آن ۱۲ هزار و ۵۴۰ دستگاه کامیون سنگین و ۸۶۲ دستگاه اتوبوس تولید کرده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهش تولید خودروهای تجاری
  • نیویورک تایمز: تمرکز داعش بر یارگیری از تاجیک ها
  • خداحافظی طولانی کثیف‌ترین سوخت فسیلی جهان
  • ضرورت توسعه اقتصاد غیر نفتی
  • رشد ۲ رقمی تولید خودرو ایران/ جهش تولید خودروهای تجاری
  • یمنی ها اهداف انگلیسی و آمریکایی را زدند
  • پوتین: می‌دانیم جنایت مسکو توسط اسلام گرایان رادیکال انجام شده | فیلم
  • حملات موشکی و پهپادی یمنی‌ها علیه کشتی‌ها وناوهای آمریکا و انگلیس
  • بزرگترین شرکت خدمات میدان نفتی جهان از روسیه خارج نمی‌شود
  • بخش بزرگی از تجهیزات صنایع نفت و گاز در ۱۴۰۲ بومی‌سازی شد