Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@12:08:34 GMT

‌فرهنگ با بخشنامه و دستور به‌جایی نمی‌رسد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۵۰۵۲

‌فرهنگ با بخشنامه و دستور به‌جایی نمی‌رسد

برگزاری نخستین جلسه از شورای سیاستگذاری بیست و هفتمین دوره هفته کتاب، گویای آغاز برنامه‌ریزی‌های مسئولان و تشکل‌های فرهنگی برای شرکت و برپایی این رویداد سالانه حوزه کتاب است. مهدی فیروزان مدیرعامل مؤسسه «شهر کتاب» و عضو شورای سیاستگذاری هفته کتاب

با تکیه بر تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه نشر، برنامه‌ریزی و سیاسگذاری برای این بخش از فرهنگمان را از سخت‌ترین کارها می‌دانم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حوزه کتاب از آن بخش‌هایی است که سلایق مختلفی بر آن حاکم است و از سویی افراد بسیاری هم براحتی درباره آن اظهار نظر می‌کنند. این در حالی است که شما در دیگر حوزه‌ها با چنین شرایطی روبه‌رو نیستید، به‌عنوان نمونه در حوزه خودرو هم با تعداد کمی از فعالان این عرصه روبه‌رو هستیم و هم اینکه تعداد کمی از افراد قادر به اظهار نظر درباره آن هستند.
ذکر همین یک مورد کافی است تا بدانید دستیابی به یک تصمیم مشترک در برنامه‌ریزی‌هایی اینچنینی چقدر سخت است. از سوی دیگر ما ایرانیان چندان با اصول گفت‌و‌گو آشنا نیستیم و نقدهایمان اغلب برپایه نظرات شخصی و حتی غیراصولی است. اگر اصول گفت‌و‌گو را می‌دانستیم به خودمان اجازه اظهار نظر در هر حوزه‌ای را نمی‌دادیم!
صرف نظر از مانعی که معتقدم پیش روی سیاستگذاران فرهنگی است نمی‌توانم از اتفاقات خوبی که طی چند سال اخیر در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در حال وقوع است صرف نظر کنم.
احساس می‌کنم یک نوآوری در حوزه کتاب در حال شکل‌گیری است؛اتفاق خوبی که از آن می‌گویم این است که دیگر یارانه‌ای برای عرضه اختصاص داده نمی‌شود و عمده بودجه به سوی تقویت تقاضا در حال پیشروی است. این در حالی است که حداقل طی سی سال گذشته عمده بودجه کشور نه تنها در حوزه کتاب که در اغلب حوزه‌های فرهنگی صرف فربه کردن عرضه شده! این در حالی است که ما از وجود انواع و اقسام تریبون‌ها از جمله مدارس، رسانه‌هایی همچون تلویزیون و مساجد بهره‌مند بوده‌ایم با این حال هیچگاه درصدد تربیت کتابخوان که همان بخش تقاضا در حوزه نشر است برنیامده‌ایم.
فراتر از رویدادهای فرهنگی خوبی همچون هفته کتاب باید به‌دنبال افزایش سرانه مطالعه از طریق علاقه‌مند‌سازی مخاطبان به کتابخوانی باشیم.
در چنین شرایطی است که می‌توان استفاده‌ای حداکثری از برگزاری این قبیل برنامه‌ها کرد.اتفاقاً مهم‌ترین بحث در جلسه شورای کتاب روز گذشته هم درباره همین مسأله بود که باید بیش از پیش مردم را به سوی کتابخوان شدن ببریم.
نکته دیگری که نباید از آن غفلت کرد این است که برنامه‌های فرهنگی با بخشنامه و دستور به سرانجام نمی‌رسند. نمی‌توانیم سرجای خود بنشینیم و بگوییم خوزستانی‌ها چنین کاری انجام بدهند یا مازندرانی‌ها فلان کار را. هر یک از ما چه در جایگاه دست اندرکار فرهنگی و چه در جایگاه فعال فرهنگی باید به‌دنبال الگو‌سازی باشیم، اگر ما در مؤسسه شهر کتاب موفق به پیاده کردن طرح‌های خود به بهترین نحو بشویم بی‌شک دیگران هم از آن پیروی خواهند کرد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، احسان عابدی در مورد برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در راستای با سند یزد نوین اظهار کرد: سند یزد نوین ابتکار خوبی از سوی مسئولان اجرایی استان است که در حال حاضر به‌خوبی پیگیری می‌شود، برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد عنوان برنامه‌ای است که در رابطه با بخش فرهنگی سند یزد نوین در حال تدوین است.

وی ادامه داد: طبق پیگیری‌هایی که استاندار و در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد انجام شده، قرار است بخش فرهنگی سند به‌طور ویژه دیده شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: برنامه پیشرفت فرهنگی استان هم‌ زمان به موازات برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی پیش میرود، تاکنون به موازات تدوین نقشه مهندسی فرهنگی استان کار را پیش برده‌ایم، پیش‌نویسی از نقشه مهندسی فرهنگی استان تهیه و در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده تا متخصصان نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را ارائه دهند، مجدد در حال اصلاح و ویرایش آن هستیم و مراحل پایانی خود را میگذراند.

وی عنوان کرد: در نقشه مهندسی فرهنگی کشوری، هر استان موظف به تهیه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی است، در این طرح، سیاست‌گذاری‌ها، طبق وضعیت فرهنگی هر استان، تدوین می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ادامه داد: این برش باید از سال ۱۳۹۷ انجام می‌شد، اما تا سال ۱۴۰۱ انجام نشده بود، اکنون تدوین آن به پایان رسیده و در مرحله تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

عابدی گفت: برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی یزد به‌زودی رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: این دو برنامه از لحاظ مفاد تقریباً یکسان است، اما به خاطر اهمیت به ثمر رسیدن پروژه‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، برنامه پیشرفت فرهنگی استان بیشتر متناظر با رویکردهای یزد نوین در حال تدوین است. هر دو برنامه مراحل پایانی خود را دارند و به‌زودی منتشر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در بخش فرهنگی سند یزد نوین به طرح سامان خانواده پرداخته شده است، ادامه داد: از آنجایی‌که طرح سامان خانواده، بعد اجتماعی و فرهنگی دارد، این طرح از سوی دستگاه‌های اجرایی که در زمینه اجتماعی و فرهنگی شرح وظیفه دارند، پیگیری می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد تصریح کرد: به‌منظور اجرای طرح سامان خانواده، کمیته‌هایی فعال شده است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، تقریباً در همه کمیته‌ها عضو بوده و بر طبق جمع‌بندی‌ها و مصوباتی کمیته‌ها دارند، اقداماتی را طی دو سال اخیر انجام داده‌ایم.

وی گفت: این وظایف بیشتر در حوزه فرهنگ‌سازی با موضوع خانواده، ازدواج و جمعیت بوده است که اقداماتی صورت گرفته است.

خبرنگار: فاطمه صادقیان

انتهای خبر/

کد خبر: 1228253 برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت فرهنگی عدالت فرهنگی برنامه فرهنگی

دیگر خبرها

  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • خزعلی، معاون رئیسی: آموزش زیست عفیفانه به مربیان در دستور کار است/ در زمینه حجاب، دنبال فرهنگ‌سازی هستیم
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • تشکیل شورای تأمین فرهنگی در استان قزوین