Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- متخصص بیماری‌های دهان و دندان، فک و صورت با بیان اینکه استحکام دندان‌ها از ۸ هفتگی جنین باید پیگیری شود گفت: مصرف مواد معدنی از سوی مادران باردار بر داشتن دندان‌های سالم افراد در بزرگسالی تاثیر بسیاری دارد. تاریخ انتشار: 04:00 - 26 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۹۷۱

شبناز صبوری متخصص بیماری‌های دهان و دندان، فک و صورت در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، با اشاره به علل بروز پوسیدگی دندان و راهکار‌های جلوگیری از آن، گفت: مبحث پوسیدگی دندان باید قبل از به دنیا آمدن کودک پیگیری شود، زیرا از ۸ هفتگی جوانه دندان‌های شیری جنین زده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه مصرف مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، منیزیم و ... از سوی مادران باردار در داشتن دندانی سالم در کودکان و در نهایت بزرگسالی آن‌ها موثر است، تصریح کرد: با توجه به اینکه دندان‌های شیری در آینده دندان‌های دائمی بسیار موثر هستند از این رو باید با برنامه ریزی مناسب جلوگیری خرابی یا پوسیدگی آن‌ها را بگیریم.


صبوری با تاکید بر اینکه مصرف پروتئین در مادران باردار داربست استخوان و دندان‌های جنین را تشکیل می‌دهد، گفت: اولین دندان‌های شیری کودک از ۶ ماهگی شروع به درآمدن می‌کند تا حدودا ۲۴ الی ۳۰ ماهگی دندان‌ها تکمیل می‌شوند از این رو از همان ابتدای ۶ ماهگی باید ملاقات کودک با دندانپزشک صورت گرفته تا توصیه‌های لازم به والدین داده شود.


این متخصص بیماری‌های دهان و دندان ادامه داد: به مادران توصیه می‌کنیم که در هر شرایط زدن مسواک را فراموش نکنند، زیرا اولین کسی که میکروب پوسیدگی را وارد دهان بچه می‌کند مادران هستند.


وی همچنین با انتقاد از بوسیدن لب کودک گفت: متاسفانه بوسیدن لب کودک بسیاری از بیماری‌ها دهان و میکروب‌های دندانی را وارد دهان وی می‌کند.


متخصص بیماری‌های دهان و دندان، فک و صورت همچنین بر ضرورت تمیز نگه داشتن دندان‌های کودکان شیرخوار نیز تاکید کرد و افزود: توصیه ما به مادران این است که پس از هر بار شیر دادن به کودک دهان وی را با مسواک انگشتی یا حتی گاز استیریل تمیز پا کنند.


انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دندان خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، همه ما می‌دانیم که برای رسیدگی به دندان‌درد باید به دندانپزشک مراجعه کنیم، اما بعضی وقت‌ها دندان ‌درد گاهی یا جایی به سراغ‌مان می‌آید که به دندانپزشک دسترسی نداریم.
در این گزارش می‌خوانیم که چگونه در چنین موقعیتی دندان‌درد را مدیریت کنیم. پوسیدگی دندان، علت اولیه دندان درد در کودکان و بزرگسالان است. باکتری‌هایی که در دهان ما وجود دارند از نشاسته و قند موجود در غذاهایی که می‌خوریم، تغذیه می‌کنند.

این باکتری‌ها یک پلاک چسبنده به‌وجود می‌آورند که این پلاک به سطح دندان می‌چسبد. باکتری‌های موجود در این پلاک، اسید تولید می‌کنند. این اسید قدرت آن را دارد که سطح سفید و سخت بیرونی دندان را (که به آن مینای دندان می‌گوییم) بخورد و حفره‌ای در آن ایجاد کند. به این حالت، پوسیدگی دندان گفته می‌شود.

نخستین علامت پوسیدگی دندان ممکن است احساس درد باشد. در زمانی که چیزی شیرین، بسیار سرد یا بسیار داغ می‌خوریم یا می‌نوشیم.

اگر پوسیدگی یا حساسیت دندان‌ها به آنها آسیب بزند دندان‌درد به‌ وجود می‌آید. بروز این درد به ‌صورت تیز یا مبهم است و فرد را هنگام جویدن غذا دچار مشکل می‌کند. همچنین موجب عدم تمرکز در طول روز یا اختلال در خواب می‌شود. بهترین راه در هنگام دندان درد، مراجعه به دندان‌پزشک است.

دندان درد چه علتی دارد؟

آبسه دندان

شکستگی دندان

عفونت یا التهاب لثه

نمایان‌شدن ریشه‌ دندان به‌ دلیل تحلیل لثه

دندان قروچه

سینوزیت

کمبود فضا برای رشد دندان عقل

درگیری اعصاب صورت و...

دندان حساس به غذای داغ یا سرد

معمولاً نشانه‌ مشکلی جدی نیست؛ مگر اینکه طول کشیده باشد. این حساسیت به‌ علت پوسیدگی جزئی، مشکل در پُرشدگی قبلی یا پس‌رفتن اندک لثه ایجاد می‌شود.
راه حل این نوع دندان درد:

می‌توانید از خمیردندان مخصوص دندان حساس و مسواک نرم یا خیلی نرم استفاده کنید. هنگام مسواک زدن به‌ جای حرکت جلو-عقب مسواک که باعث سایش ریشه بیرون زده دندان می‌شود فقط از حرکت بالا-پایین استفاده کنید. اگر مشکل برطرف نشد، به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

درد تیز و تیر کشنده دندان هنگام جویدن

علت این درد، پوسیدگی، شکستگی و ترک در دندان یا لق شدنِ پرشدگیِ قبلی است. همچنین ممکن است به دلیل آسیب بافت داخل هسته‌ی دندان نیز درد ایجاد شود.

راه حل این نوع دندان درد این است که برای بررسی به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید.

دردی که بیش از ۳۰ ثانیه پس از خوردن غذای داغ یا سرد طول بکشد

احتمالاً به علت آسیب برگشت ناپذیر پالپ دندان بوده و به‌دنبال پوسیدگی شدید یا شکستگی ایجاد می‌شود.

راه‌حل این نوع دندان درد مراجعه به دندان‌پزشک جهت روت کانال (درمان ریشه دندان) و حفظ دندان است.

درد ثابت و شدید همراه احساس فشار و تورم لثه

احتمال آبسه‌ دندان و عفونت بافت اطراف و استخوان فک

راه حل این نوع دندان درد مراجعه به دندان‌پزشک و کنترل موقتی درد با داروهای مسکن است.

درد گنگ و احساس فشار در دندان‌های فوقانی و فک بالا

بیشتر به علت سردرد ناشی از سینوزیت است که درد به نواحی صورت، فک و دندان‌های فوقانی انتشار می‌یابد.

راه حل این نوع دندان درد مراجعه به پزشک یا دندان‌پزشک جهت بررسی بیشتر و تسکین موقت درد با داروهای مسکن است.

دندان درد هنگام بارداری

برای مهار آن، می‌توان ضمن مشورت با دکتر داروساز، «استامینوفن»مصرف کرد که نسبت به «داروهای ضد التهابی غیرکورتونی» مثل آسپرین گزینه بهتری هستند.

چگونه از دندان‌درد پیشگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیشگیری از درد دندان این است که در حفظ بهداشت و سلامت دندان‌ها و لثه تا حد امکان بکوشیم. برای این که به درد دندان دچار نشویم موارد زیر را جدی بگیریم:

به طور مرتب برای معاینه و بررسی دوره‌ای به دندان‌پزشک مراجعه کنیم. مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را کم کنیم به عنوان نمونه هر روز نوشابه نخوریم بلکه گاهی در موارد خاص از این نوشیدنی‌ها مصرف کنیم. روزی دو بار و هر بار در حدود دو دقیقه با خمیر دندان دارای فلوراید دندان‌ها را مسواک بزنیم.

خودمان برای تسکین دندان‌درد چکار کنیم؟

تا زمانی که به یک دندانپزشک دسترسی یابیم، خودمان می‌توانیم با انجام کارهای زیر به کاهش درد دندان کمک کنیم:

دهان خود را با آب گرم بشوییم.با استفاده از نخ دندان، باقیمانده غذای موجود بین دندان‌ها را خارج سازیم.

با مشورت دکتر داروساز در داروخانه‌های معتبر، از داروهای ضددرد غیرنسخه‌ای استفاده کنیم.

از گذاشتن آسپیرین یا داروی مسکن به صورت مستقیم روی دندان یا لثه دردناک بپرهیزیم؛ زیرا ممکن است به بافت لثه آسیب برساند و حالتی مانند سوختگی به‌وجود آورد.

اگر درد دندان به دنبال ضربه به دندان آغاز شده است، کمپرس سرد مثلاً با یخ از بیرون دهان و روی صورت می‌تواند درد را کاهش دهد.

چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

همیشه درد دندان یک وضعیت غیر اضطراری نیست. گاهی لازم می‌شود برای درد دندان بلافاصله به یک مرکز دندانپزشکی مراجعه کنیم. اگر علاوه بر درد دندان، علائم زیر نیز، همزمان وجود داشت بهتر است در اولین فرصت خود را به مرکز پزشکی یا دندانپزشکی برسانیم:

درد یکی دو روز باقی مانده و همچنان ادامه دارد

تب

علائم عفونت مانند ورم، درد در هنگام جویدن، لثه‌های قرمز و ملتهب یا ترشحات بدبو

مشکلات در تنفس یا بلع

تشخیص و درمان نهایی درد دندان را دندانپزشک بهتر از هر شخص دیگری می‌داند.

گاهی اوقات پوسیدگی دندان را به صورت یک نقطه سفید یا قهوه‌ای روی دندان می‌توانیم ببینیم.

سایر علت دندان‌درد به جز پوسیدگی

جمع شدن باقیمانده غذا بین دندان‌ها

التهاب یا عفونت در ریشه دندان یا لثه

ضربه به دندان

ترک برداشتن ناگهانی دندان یا ریشه دندان

ترک افتادن تدریجی دندان در طول زمان

دندان درآوردن مانند درآمدن دندان‌های شیری یا دندان عقل (در صورتی که فضای کافی برای بیرون آمدن نداشته باشد)

سینوزیت عفونی (ممکن است به صورت درد دندان احساس شود)

کد خبر 846360 منبع: فارس برچسب‌ها سلامت دندان و دندانپزشکی خبر مهم

دیگر خبرها

  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • فلوراید تراپی بیش از ۷۶ هزار نفر از دانش آموزان روستایی خوزستان
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • انواع درد دندان‌ و علل آن | خودمان برای تسکین درد چه کار کنیم؟ | چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟
  • ایمپلنت یک روزه جایگزین سریع بی دندانی
  • مادران باردار و دارای کودک شیرخوار یارانه تشویقی می گیرند
  • اصول مراقبت از دندان‌های شیری در کودکان