Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فولاد، فلزی مقاوم است که از آهن به دست می‌آید و کربن نیز به عنوان مهمترین ماده آلیاژی آن محسوب می‌گردد. این فلز به ٢ روش خمیری و ذوب تولید می‌شود. صنعت فولاد سازی یکی از صنایع آب بر است، اما نقش برجسته‌ای برای رشد زیرساخت کشور‌های در حال توسعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر صنعت آهن آلات در اکثر جوامع پیشرفته از رکود مالی رنج می‌برد، زیرا آن‌ها مراحل اصلی توسعه خود را پشت سر گذاشته اند و به تدریج درخواست شان برای فولاد کمتر شده است. این فلز در امور زیربنایی و مسکونی مانند سدسازی، اتوبان سازی و ساخت خانه به کار می‌رود.

در ایران و با توجه به وضعیت موجود در منطقه، صنعت فولاد رشد خوبی داشته و ظرفیت تولید این فلز در سال ۱٣٩۶ به ٢۱/۴ تُن در سال رسید که کشورمان را در جایگاه چهاردهم کشور‌های تولید کننده فولاد قرار داد. جمهوری اسلامی قصد دارد در افق ۱۴۰۴ این رقم را به ۵۵ میلیون تُن در سال برساند.

هزینه تولید، در صنعت فولادسازی نقش کلیدی دارد. مانند نیروی کار ارزان، مسائل محیط زیست و مواد اولیه کافی؛ که ایران همه این ویژگی‌ها را دارا است. البته با توجه به مزیت نسبی این فلز در کشور ما، این صنعت نباید فقط با تکیه بر بازار داخلی توسعه یابد. تلاش برای دستیابی به بازار‌های جهانی به گونه‌ای که سهم کشور را افزایش دهد می‌تواند کلیدی جهت توسعه اقتصادی بیشتر در آینده باشد. ضمن آنکه بیشتر کشور‌های پیرامون جمهوری اسلامی مانند پاکستان، عراق و سوریه نیاز بسیاری به فولاد برای امور زیربنایی خود دارند.

یکی از شرکت‌های فعال در زمینه فولاد، گروه ملی صنعتی فولاد ایران است. به سراغ این مجموعه رفته ایم تا فراز و فرودهایشان را برای ما روایت کنند. پیمان مسلمی، معاونت فنی و بهره برداری گروه ملی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: تاسیس اولین خط میلگرد کارخانه گروه ملی به سال ۱٣۴٢ خورشیدی باز می‌گردد .

قصد ما، بازگشت به دوران شکوه است

او با بیان اینکه کارکنان حاضر در این شرکت همگی جوان و بومی اند، افزود: پرسنل از اهواز و شهر‌های پیرامون آن در این واحد مشغول بکار هستند و در حال حاضر تولید ٥هزار تن برای صادرات محصول مفتول کلاف در برنامه تولید است. تولید‌های قبلی را نیز که شامل سایز کلاف ٨ آجدار بود را صادر کرده ایم و در حال تولید کلاف نمره ٦/٥ صادراتی برای کشور عراق هستیم. کارخانه فولاد سازی گروه ملی تامین کننده مواد اولیه این خط تولید کلاف هست و روزانه ٢ ذوب ١٠٠٠ تنی را پوشش می دهد.

مسلمی بیان داشت: مجموعه گروه ملی، کارخانجات مقاطع تولیدی گوناگونی دارد. کارخانه کوثر با ظرفیت تولید ٥٥٠ هزار تُن در سال، کارخانه لوله سازی با ظرفیت تولید ٩۰ هزار تُن در سال، تیرآهن که ٣٩٠ هزار تُن را در سال فرآوری می‌کند، واحد فولادسازی که ٤٣٠ هزار تُن در سال تولید دارد، نورد کلاف با ظرفیت تولید ٢٠٠ هزار تُن، و نورد میلگرد که ٢٢٠ هزار تن محصول بازار را تامین می‌کند. ضمن اینکه تمام کارخانه‌ها در حال کار هستند و عمده مشکل ما تامین مواد اولیه است تا کار ادامه داشته باشد. وانگهی همه کارکنان از دل و جان برای این مجموعه کوشش می‌کنند.

معاونت فنی و بهره برداری گروه ملی صنعتی فولاد ایران با اشاره به کارخانجات نورد میلگرد که اولین کارخانه گروه ملی است، اظهار کرد: این واحد بعد از حدود ٢ سال تعطیلی به دلیل برخی اتفاقات، حدود ٢ ماه است که ظرفیت تولید ٥ هزار تُن در ماه دارد. این کارخانه سایز‌های درشت میلگرد و مقاطع متریالی را پوشش می‌دهد، از جمله ٣٢، ۴۰، ٧٠ و ٩٠. میلگرد سایز درشت در داخل کشور برای سدسازی و اتوبان‌ها سفارش و استفاده می‌شود که در ایران فقط این کارخانه توانایی تولید این اندازه از میلگرد را دارا است.

او در پایان اذعان داشت: کل تولید این مجموعه یک میلیون و ٢۰۰ تُن است و ما قصد داریم سبد خود را که در بازار از دست داده بودیم دوباره و پس از ٢ سال نبود تولید بازگردانیم و امیدواریم با همت دیگر مسئولین استانی و کشوری بتوانیم همان جایگاه واقعی گروه ملی را در سطح کشور به دست آورده و به خارج از ایران، همچنان و مقتدرانه مانند باقی تولیدکنندگان خدمات ارائه دهیم تا به دوران شکوفایی خود برسیم.

ماجرا تعطیلی کارخانه و اعتصاب کارکنان گروه ملی

بر اساس اطلاعات روابط عمومی گروه ملی صنعتی فولاد ایران بهره برداری از این شرکت در سال ۱٣۴۶ خورشیدی به عنوان نخستین کارخانه نورد فولاد کشور در اهواز انجام شد و اولین تولیدی آن نیز میلگرد و تیرآهن بود.

«سال ۱٣٨٨ با هدف خصوصی سازی به یکی از شرکت‌های زیر مجموعه امیر منصور آریا واگذار شد» و این کمپانی نیز کار را به صورت عالی به پیش برد، به شکلی که با کمبود جایگاه برای تولیدات خود مواجه می‌شوند. بعد از آن «با کشف اختلاس ۳۰ هزار میلیارد ریالی و ارتباط آن با ۲ بانک بزرگ کشور در سال ۱۳۹۰، مدیریت آن به طور موقت در اختیار دادگستری قرار گرفت و در نهایت در اسفند ۱۳۹۳ به بانک ملی واگذار شد» که نتوانست از پس این مجموعه بزرگ بر آید و این فرایند تا سال ٩۵ به درازا می‌کشد که موجب «اعتصابات کارگری» و تعطیلی کارخانه می‌گردد.

سرانجام در دی ماه سال ۱٣٩۶ خورشیدی کارخانه مجدد بازگشایی می‌شود، ولی به دلیل پرداخت نشدن حقوق، اعتصاب کارکنان همچنان ادامه پیدا می‌کند. اما حالا و امروز این مجموعه به حالت سابق خود بازگشته و در رویای زنده کردن شکوه گذشته خود است. دولت و مسئولین از این شرکت حمایت کردند و بانک ملی و شرکت فولاد را موظف کردند تا به گروه ملی شمش بدهد.

درخششِ ساخت و ساز و فراوری کالا در سال «رونق تولید»

یکی از کارکنان گروه ملی صنعتی فولاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: خدا را سپاس می‌گوییم که بعد از ٢ سال وقفه در تولید شرکت به همت کارکنان، یاری مسئولان و مدیران ارشد سازمان توانستیم شرکت را رونق دهیم و کارکنان به کار خود بازگردند و به زندگی امیدوار باشند. خوشحالیم که دوباره توانستیم نان را سر سفره خانواده خود ببریم و در رونق صنعت کشور سهیم باشیم.

مسلم طهماسبی رییس بهره برداری خط ۳ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در این خط که ما مشغول به کار هستیم، میلگرد از اندازه ٢٢ تا ٣٢ تولید می‌شود. البته سایز ۴۰ نیز برای اولین بار تولید شده است و قرار است ٢ هزار تُن به کشور پاکستان صادر شود. ضمن اینکه قصد داریم تا در آینده میلگرد در اندازه ۴۵ و ۵۰ را تولید کنیم که برای اولین بار در کشور ساخته می‌گردد.

او در ادامه افزود: محصولات تولیدی ما بیشتر برای مصرف داخل است، اما عمده محصول تولیدی در حال حاضر برای کشور پاکستان است که ارز آوری برای ایرانیان دارد. گروه ملی در خاورمیانه یک برند است و به عنوان برترین محصول شناخته می‌شود که با همت کارکنان اینجا توانستیم این نشان را تاکنون حفظ کنیم و کیفیت خوب آن را نگه داریم. این خط ۴۰ یا ۵۰ سال است که کار می‌کند. البته حالا طراحی آن تغییر کرده و بروزرسانی شده است.

فولاد در کوره و نان در تنور

فولاد در کوره داغ می‌شود تا زیرساخت‌های کشور را بسازد و نان کارگران نیز در تنور پخت می‌گردد تا بنیه آینده سازان ایران را قدرتمند کند. مسئولان نیز باید تمام نیروی خود را در سال رونق تولید و در شرایط تحریم برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی به کار بگیرند و در مواقع رفع تحریم‌ها نیز آنان را فراموش نکنند و به جای اندیشیدن برای تصاحبِ بازار ٨۰ میلیونی در فکر به چنگ آوردن بازاری ۶۰۰ میلیونی باشند.

 

گزارش از ساسان ناصری زاده

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت اشتغال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه؛ رکورددار در تولید کمّی و کیفی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دستاورد‌ها و افتخارآفرینی‌های فولاد مبارکه در سال‌های اخیر در خلق دانش، ثروت و ارزش‌افزوده برای ایران اسلامی، بهترین آزمون ارزیابی عملکرد این بنگاه اقتصادی است؛ بنگاهی موفق که مولود انقلاب اسلامی و صنعتی پیشرو و پیشران است و بیش از ۵ هزار واحد صنعتی تأمین‌کننده و خریدار محصولات آن هستند و زمینه اشتغال قریب به ۳۸۰ هزار نفر از هم‌میهنان را فراهم کرده است.

افزایش کمی و کیفی تولید و تنوع هر چه بیشتر در تولید محصولات خاص باارزش افزوده و تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه، راهبرد و دغدغه صنعتگران فولاد مبارکه در سال‌های  اخیر بوده و خوشبختانه کارنامه فولاد مبارکه مؤید این نکته است که این شرکت در دست‌یابی به اهداف و چشم‌انداز خود موفق عمل کرده است.

تولید ۱۲ محصول ویژه و جدید ازجمله تولید انبوه تختال‌های فولاد زنگ‌نزن و تولید فولاد‌های مورداستفاده در محیط نفت و گازترش مهم‌ترین دستاورد‌های فولاد مبارکه در سال گذشته بوده که به سبد محصولات این شرکت اضافه شده و با توجه به نام‌گذاری سال جدید به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم، پیش‌بینی می‌شود با مشارکت و همدلی کلیه همکاران، تأمین‌کنندگان و پیمانکاران این گروه، شاهد دستاورد‌های کمّی و کیفی بیشتری در سال جاری باشیم.

پیش‌بینی وضعیت فولاد در سال جدید نشان از آن دارد که با وجود افزایش نرخ حامل‌های انرژی و نهاده‌ها، شاهد کاهش قیمت جهانی بوده‌ایم و در این زمینه دولت در خصوص تأمین ارز موردنیاز صنعت و ارائه مشوق‌های صادراتی به فعالان صنعتی و بازرگانی قول همکاری داده است.

فولاد مبارکه در سال جدید اجرای پروژه‌های بزرگ احداث نورد گرم شماره ۲ و نیروگاه‌های خورشیدی و بادی را در دستور کار دارد و با اجرای اقدامات خودتأمینی و توسعه متوازن، بهره‌برداری از فاز دوم نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی را در دستور کار خود دارد و به دنبال ارتقای سطح فعالیت‌های مربوط به مسئولیت‌های اجتماعی شرکت در سراسر ایران اسلامی است.

در این مسیر که آرمان اصلی آن خلق آینده‌ای بهتر برای ایران اسلامی است، تنوع تولید محصولات خاص باارزش افزوده بیشتر و تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه، افزایش ارزآوری، مدیریت بهره‌وری، مدیریت هزینه، کاهش ضایعات، استفاده بهینه از منابع، افزایش کمّی و کیفی تولید باصرفه اقتصادی بیشتر، در زمره مهم‌ترین دغدغه‌های این شرکت در سال جاری است.

دست‌یابی به اهداف و چشم‌انداز‌های مدنظر گروه فولاد مبارکه، در سایه اتکا به اراده و همت پولادمردان و برنامه‌ریزی و تدبیر سیاست‌گذاران و مدیران شرکت میسر بوده و همواره این شرکت شاکر و قدردان ازجان‌گذشتگی و فداکاری بزرگ‌مردانی است که درصحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی، با ایثار جان و مال و اعتبار خود، هویت و آرمان این انقلاب را پاس داشتند. شایسته است در این نوشتار، به خاک‌سپاری دو تن از شهدای گمنام دوران دفاع مقدس در ۲۶ فروردین سال ۱۳۹۲ در شرکت فولاد مبارکه اشاره شود که این اقدام، حرکتی ستودنی برای تکریم و یادآوری جهاد میلیون‌ها ایرانی برای به ثمر نشستن این انقلاب است و نشان می‌دهد فرزندان این میهن در تمامی عرصه‌ها آماده و مشتاق ایثار و مجاهدت برای عظمت ایران اسلامی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مراتع استان تهران نقش مهمی در تولید علوفه و رونق دامپروری دارد
  • اهداف ايران خودرو در سال جهاد اقتصادي
  • افزایش ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • جهش تولید و رونق حمل‌ ونقل دریایی ارتباط مستقیم دارند
  • ثبت بالاترین میزان تاریخ تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۵.۵ درصدی تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • تولید فولاد مازاد کشور ۱۰ میلیون تن است
  • هدف‌گذاری بهبود ۴۰ درصدی کیفیت قطعات خودرو در زنجیره تامین
  • تحول ساختار تولید ذوب‌آهن اصفهان در راستای تحقق شعار سال
  • فولاد مبارکه؛ رکورددار در تولید کمّی و کیفی