Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که فعالیت‌های فرهنگی حج 98 چه دستاوردهایی داشته است؟ اظهار کرد: یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری، حضور بیشتر زائران کشورمان در نمازهای جماعت سرزمین وحی است، امسال اولین سالی بود که به اذعان همه پیشکسوتان عرصه حج و زیارت، بیشترین میزان حضور زائران ایرانی در نماز‌های جماعت سرزمین وحی را شاهد بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حضور در نماز جماعت مسجدالنبی(ص) و مسجدالحرام ثواب ویژه‌ای دارد اما حضور در نماز جماعت مساجد شهرهای مدینه و مکه نیز ثواب خاص خود را دارد، لذا رهبر معظم انقلاب در فتاوای خود علاوه بر جواز و استحباب نماز جماعت با اهل سنت در حرمین شریفین، به استحباب نماز جماعت در همه اجتماعات سرزمین وحی که مصداق آن نمازهای جماعت مساجد هستند، اشاره کرده‌اند.

سرپرست حجاج ایرانی درباره عدم امکان حضور همه زائران ایرانی در نمازهای جماعت تصریح کرد: مثالی درباره شهر مکه عرض می‌کنم؛ خیابان عزیزیه جنوبی در مکه، فقط دو مسجد دارد و حداکثر گنجایش جمعیتی این دو مسجد، حدود شش هزار نفر است، در حالی که بیش از 20 هزار زائر ایرانی در هتل‌های این خیابان مستقر می‌شوند، پس مساجد جوابگوی حضور همه زائران نیستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب اضافه کرد: از طرفی حتی مسجدالحرام نیز به علت ازدحام جمعیت، گنجایش حضور همه زائران برای نمازهای جماعت را ندارد، بسیاری از زائران کشورمان نمی‌توانند به علت ازدحام در همه نمازهای جماعت مسجدالحرام شرکت کنند؛ میزبان سعودی نیز گاهی اوقات به واسطه ازدحام جمعیت و ساخت و سازهایی که در مسجدالحرام در حال انجام است، از ما التماس می‌کند که زائرانتان را برای نماز جماعت به حرم نفرستید چون ما نمی‌توانیم مدیریت کنیم.

مسال مکاتبه‌ای از سوی رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر حج عربستان و امیر مدینه انجام و درخواست شد که از سال آینده دعای کمیل حتماً پشت بقیع برگزار شود، به بیانی دیگر به عربستان اعلام شد که اگر این کار، برنامه‌‌ریزی بلندمدت لازم دارد، از حالا برای آن مذاکره کنیم

وی ادامه داد: بسیاری از زائران نیز محل اسکانشان از مسجدالحرام دور بود و حمل و نقل آنان برای نمازهای پنج‌گانه به حرم شریف، هم از نظر بدنی و هم از نظر مالی برای خودشان مشقت داشت و به راحتی نمی‌توانستند در نماز جماعت شرکت کنند، لذا اولویت را بر حضور پررنگ زائران کشورمان در نمازهای جماعت مساجد مکه گذاشتیم، در این راستا از روحانیون کاروان خواستم در نمازهای جماعت مساجد شرکت کنند و خود نیز در آن اجتماعات به جماعت نماز می‌خواندند. اولویت بعدی حضور در نماز جماعت خانه خدا بود که سعی می‌کردیم زائران را تشویق کنیم که با وجود همه مشکلات، حداقل روزی یک وعده در آن شرکت کنند.

نماینده ولی‌فقیه در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایکنا به مراسم باشکوه دعای کمیل نیز اشاره کرد و گفت: همانطور که مطلع هستید سال‌های قبل‌تر مراسم قرائت هفتگی دعای کمیل در پشت قبرستان بقیع برگزار می‌شد اما مدتی است میزبان عربستانی دیگر این اجازه را نمی‌دهد. امسال هم اجازه برگزاری ندادند و حتی از نگرانی اینکه مبادا ایرانی‌ها به صورت خودجوش به برگزاری دعای کمیل در پشت بقیع اقدام کنند، هر شبِ جمعه، تعدادی کماندو و ماشین زرهی پشت بقیع مستقر می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: لذا آن‌ها محکم ایستاده‌اند که این دعا برگزار نشود و ما هم چون در قرارداد تعهد داده بودیم که پشت بقیع مراسم دعا برگزار نکنیم، این کار را انجام ندادیم و همچون سال‌ قبل این مراسم باشکوه را هرهفته در هتل برگزار کردیم، اما امسال مکاتبه‌ای از سوی رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر حج عربستان و امیر مدینه انجام و درخواست شد که از سال آینده دعای کمیل حتماً پشت بقیع برگزار شود، به بیانی دیگر به عربستان اعلام شد که اگر این کار، برنامه‌‌ریزی بلندمدت لازم دارد، از حالا برای آن مذاکره کنیم. همچنین مراسم قرائت دعای پرفیض ندبه نیز مثل سابق که در هتل‌ها برگزار می‌شد، امسال نیز برگزار شد.

سرپرست حجاج ایرانی در پاسخ به این سؤال که عملکرد قاریان ایرانی در حج 98 چگونه بوده است؟ گفت: قاریان قرآنی که در قالب کاروان نور به حج اعزام شده بودند، علاوه بر حضور مؤثر در برنامه‌های قرآنی بعثه، درخشش خوبی در مسجدالنبی(ص) و مسجدالحرام داشتند، آنان هر موقعیتی که پیدا می‌کردند با صوت خوش خود به تلاوت قرآن می‌پرداختند و جمعی را نیز به خود متوجه می‌کردند. قاریان ما همچنین در حلقه‌های قرآنی مسجدالنبی(ص) که عربستانی‌ها برگزار می‌کنند، شرکت می‌کردند اما گاهی مدرسان آن حلقه‌ها که می‌دیدند قاریان ایرانی از خودشان بهتر قرائت می‌کند، نگران می‌شدند و برای حفظ وجهه خود از قاریان ایرانی درخواست می‌کردند ساده و بدون صوت بخوانند!

قاریان ما همچنین در حلقه‌های قرآنی مسجدالنبی(ص) که عربستانی‌ها برگزار می‌کنند، شرکت می‌کردند اما گاهی مدرسان آن حلقه‌ها که می‌دیدند قاریان ایرانی از خودشان بهتر قرائت می‌کند، نگران می‌شدند و برای حفظ وجهه خود از قاریان ایرانی درخواست می‌کردند ساده و بدون صوت بخوانند

وی در پاسخ به این سؤال که چرا فیلم‌برداری از تلاوت قاریان در مسجدالنبی(ص) ممنوع بوده و به ضبط قضایی تلفن همراه منجر می‌شده است؟ گفت: آن‌ها نمی‌دانستند و توجیه نبودند که قاریان ایرانی قصد سوء تبلیغاتی از کار خود ندارند، به همین دلیل با رویکردی سلبی گوشی را از برخی قاریان ما می‌گرفتند اما وقتی به آن‌ها توضیح داده می‌شد که دلیل فیلم‌برداری تنها ثبت صحنه‌های معنوی به عنوان یادگاری بوده است، آن را پس می‌دادند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که شیب رشد بهره‌وری معنوی حجاج از حج و تأثیرگذاری مناسک بر سبک زندگی را چگونه ارزیابی می‌کند؟ گفت: معنویت امری یک فاکتوری نیست، اگر بخواهیم معنویت به واسطه حج زیاد شود، مقدمات و مؤخراتی لازم است. این که فکر کنیم نسیمی در حج بوزد و همه افراد متحول و عبد صالح شوند، صحیح نیست. اگر انسان فکر کند که با حضور در آن سرزمین معنویت کامل را به دست آورده‌اند، اشتباه کرده است، مهم این است که حاجی برای تحول، اراده و سعی کند دستاوردهای حج را در زندگی خود تحقق عینی بخشد.

سرپرست حجاج ایرانی در پاسخ به این سؤال که کدام سازمان و مجموعه وظیفه دارد دستاوردهای حج را برای حجاج، تثبیت کند؟ گفت: اول از همه خود زائر است که باید بخواهد و این مطالبه را در خود ایجاد کند، گاهی اوقات می‌بینیم که عصر روز دوازدهم یا سیزدهم ماه ذی‌الحجة در برخی از میدان‌های مکه ده‌ها یا صدها حوله احرام روی زمین رها می‌شود! گویی آن زائر می‌خواسته است هرچه زودتر از لباس احرام خلاص شود، کسی که به راحتی و اینچنین با بی‌مبالاتی از لباس احرام جدا می‌شود، از آثار و برکات حج نیز به راحتی و به سرعت جدا می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: لازم است کسانی که از سفر معنوی حج بازمی‌گردند برنامه‌های منظم برای عبادت و تفکر در دستاوردهای حج برای خود ایجاد کنند و به گونه‌ای نباشد که دوباره مثل قبل از حج، تمام روز را فقط درگیر کار و روزمرگی باشند. مراقبه روزانه باعث تثبیت دستاوردهای حج در حجاج می‌شود.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در پایان تأکید کرد: بعثه مقام معظم رهبری به سهم و وسع خود تلاش می‌کند لزوم و روش‌های پایاسازی دستاوردهای حج را برای زائران، تبیین کند. به این منظور، روحانیون کاروان‌ها در جلسات آموزشی و توجیهی همواره اقدامات معنوی قبل از سفر، حین سفر و بعد سفر را به خوبی برای زائران تشریح می‌کنند. من نیز در حج 98 چند سخنرانی در هتل‌های مکه با موضوع چگونگی پایاسازی دستاوردهای حج برای زائران ایراد کردم.

گفت‌وگو از مجتبی اصغری

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا حج و زیارت حج 98 نواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۵۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه

در این مسابقه سالانه که در ۱۰ بخش رنگی، تک رنگ، منظره، سفری، چیدمان، دنیای حیوانات، زندگی روزمره، هنر بیجان، ریزنگار، قدرت و در سه رده سنی برگزار می‌شود، زهرا عطاریانی در رده سنی ۱۰ تا ۱۳ سال و در دو بخش منظره و زندگی روزمره در این نمایشگاه پذیرفته شده است.

امسال عکس‌های پذیرفته شده این نمایشگاه از میان ۱۶ هزار و ۱۷۱ عکس دریافتی از ۵ هزار و ۶۷۱ عکاس از ۴۳ کشور جهان انتخاب شده که ابتدا در شهر مسکو و سپس در چند شهر بزرگ از جمله سن پترزبورگ به نمایش عمومی درخواهد آمد. این نهمین موفقیت بین المللی این هنرآموز نوجوان ایرانی است.

علاقه‌مندان محترم می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده عکس‌های منتخب از تاریخ ۲۶ تیرماه جاری به پایگاه اطلاع رسانی مسابقه به نشانی www.noframes.photos.ru مراجعه نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • تامین ارز حج ۱۴۰۳ /نزدیک به ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف قرار دارند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • سرپرست حجاج ایرانی: ۹۰۰ هزار نفر در نوبت تشرف به حج
  • انصاریان‌: نمازهای جماعت در کشور ما ورشکسته است
  • انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است
  • حضور دانش‌آموز عکاس ایرانی در جشنواره‌ای در روسیه
  • شیخ حسین انصاریان: نمازهای جماعت در کشور ما ورشکسته شده است /چهارتا مشجد کنار حرم ها را ملاک نگیرید
  • حدود ۲ هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع مشرف می‌شوند
  • تشرف نزدیک به دو هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا