Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-20@03:08:06 GMT

حمله به آرامکو و مرزهای قدرت آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۶۵۰۷

حمله به آرامکو و مرزهای قدرت آمریکا

 در خلیج فارس چه می‌گذرد؟ چرا حجم تحولات شگفت انگیز در این نقطه حساس از جهان تا این اندازه افزایش یافته است؟ متغیر اصلی و احتمالا دور از چشم رسانه‌ها و افکار عمومی در این زمینه چیست؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها از قضا بهتر است مروری داشته باشیم بر واکنش‌های اولیه رسانه‌های پر مخاطب جهان نسبت به آنچه طی 72 ساعت اخیر در جریان جنگ یمن رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از الف، خط حاکم بر رسانه‌های مطرح آمریکا و همچنین جهان عرب در این بازه زمانی محدود عبارت بوده است از چند پرسش: آیا روایت جنبش انصارالله مبنی بر استفاده از پهپاد برای حمله به آرامکو صحیح است یا ابزار این حمله سلاح دیگری (موشک) بوده است؟ آیا مبدا حملات واقعا یمن بوده یا پهپادها از خاک عراق برخواسته‌اند؟ با توجه به اشاره جنبش انصارلله مبنی بر «همکاری نیروهای شریف از داخل عربستان برای اجرای عملیات»، آیا ممکن است پهپادها از داخل این کشور به پرواز درآمده باشند؟ و در نهایت، آیا از حریم دریایی و یا حتی خاک ایران برای حمله به تاسیسات نفتی آرامکو استفاده شده است؟!

نکته قابل توجه این است که در تمام مسائل یاد شده (که البته در جای خود قابل بحث و تامل هستند)، دو واقعیت روشن به شکل هدفمندی نادیده گرفته می‌شود؛

1- چرا سامانه‌های پدافند آمریکایی مستقر در عربستان از مهار این حملات ناتوان است؟

2- چرا آمریکا نسبت به نقض امنیت یکی از مهمترین متحدین خود در غرب آسیا واکنش جدی و عملی نشان نمی‌دهد؟

روشن است که رسانه‌ها به شکل روشمند تلاش می‌کنند افکار عمومی را از حرکت به سوی پرسش‌ها و چالش‌های حقیقی مرتبط با حادثه آرامکو منحرف کنند؛ چالش‌هایی که البته به این سادگی از بین رفتنی نیستند! جالب آنکه مواضع رسمی دولت آمریکا نیز عملا با خط رسانه‌ای یاد شده همسو بوده است؛ به گونه‌ای که مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور به جای ارائه توضیح درباره عملکرد تسلیحات این کشور یا اعلام موضعی صریح درباره پاسخ آمریکا به عوامل مسئول این حمله، به بیان چند جمله تکراری علیه ایران در توییتر خود بسنده کرده؛ در حالی که دانلد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا حتی حاضر به بیان همین جملات تکراری هم نشده است!

موقعیت یاد شده در حقیقت همان متغیر اساسی است که می‌توان آن را منشاء بسیاری از تحولات تکان دهنده اخیر در منطقه غرب آسیا و مخصوصا خلیج فارس دانست؛ آمریکایی که سیطره مطلقش بر مهمترین گذرگاه انرژی جهان خاتمه یافته و دیگر قادر به حمایت همه جانبه از متحدان خود در برابر رقبایش نیست.

جالب آنکه این تحولات همزمانی تقریبی پیدا کرده با اظهارات اخیر ژنرال دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا که ضمن اعتراف به توسعه چشمگیر توانایی‌های نظامی ایران گفته بود: آمریکا قادر پیشگیری از تمامی حملات علیه متحدان خود در خلیج فارس نیست. رفتارهای کنونی آمریکا اگرچه از منظر افکار عمومی تازگی دارد اما برای رصدگران تحولات غرب آسیا یادآور اوج بحران سوریه در سال 2013 است؛ زمانی که معارضین سوری با حمایت سرویس‌های اطلاعاتی برخی کشورهای منطقه، صحنه سازی پیچیده‌ای مبنی بر استفاده دولت سوریه از سلاح‌های شیمیایی در غوطه شرقی به راه انداخته بودند و بر این اساس انتظار می‌رفت آمریکا همچون سناریوی لیبی اقدام به مداخله نظامی در این کشور کند، اما در کمال ناباوری افکار عمومی و مخصوصا حامیان براندازی در سوریه، آمریکا هرگز دست به چنین اقدامی نزد.

در آن زمان جهانیان به تازگی با مفهومی تحت عنوان «مرزهای قدرت قوی‌ترین کشور جهان» آشنا شده بودند؛ مفهومی که طی سال‌های گذشته به تدریج روشن‌تر از قبل شده و مصادیق آن نیز روز به روز بیشتر می‌شود؛ به عبارت دیگر خطوط قرمزی که عبور از آن‌ها تا پیش از این واکنش سخت آمریکا را به همراه داشت طی این سال‌ها، ماه‌ها و حتی روزها یکی بعد از دیگری زیر پا گذاشته می‌شوند بی آنکه واکنشی جدی از سوی آمریکا ملاحظه شود؛ از نقض آشکار امنیت مهمترین متحدان این کشور در منطقه تا وقوع چالش‌های اساسی در مسیر انتقال انرژی در خلیج فارس و شاید از همه گویاتر؛ سقوط پهپاد آمریکایی توسط پدافند هوایی ایران! همه این تحولات تکان دهنده و خبرساز در حقیقت چیزی نیست جز نشانه‌های ظهور نظمی جدید در مناسبات قدرت در سطح منطقه غرب آسیا و البته سرتاسر جهان؛ مناسباتی که در آن دیگر خبری از جهانی تک قطبی با محوریت آمریکا نیست.

انعکاس این واقعیت در سطح غرب آسیا، دوگانه‌ای قابل توجه در بازیگران این منطقه ایجاد کرده است؛ یک سوی این دوگانه کشورهایی قرار دارند که تلاش می‌کنند متناسب با واقعیت‌های نوظهور، سیاست‌های جدیدی را در جهت منافع خود پیگیری کرده و در سوی دیگر نیز کشورهای هستند که همچنان در چارچوب فهم ستنی خود از مناسبات قدرت در سطح جهان باقی مانده‌اند. وضعیت کنونی ترکیه و عربستان سعودی در قالب این دوگانه به خوبی قابل فهم است.

حملات مستقیم به آرامکو به عنوان قلب تپنده اقتصاد عربستان سعودی و ستون فقرات چشم انداز 2030 ولیعهد جوان، بن بستی استراتژیک به شمار می‌رود که تنها راه خروج از آن، مذاکره مستقیم با مقاومت یمن و به رسمیت شناختن آن است؛ امری که در حقیقت معنایی ندارد جز فروپاشی پدیده‌ای به نام طوفان قاطعیت (عملیات نظامی عربستان سعودی علیه جنبش انصارالله که قرار بود ظرف چند ماه تمام اهداف خود را محقق کند). به یاد داشته باشیم این عملیات نظامی در کنار چشم انداز توسعه 2030 و مبارزه با فساد، یکی از 3 ضلع مثلثی به حساب می‌آید که تصویر امیر محمد بن‌سلمان برای جامعه سعودی و جهان را ساخته بود؛ مثلثی که بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر نابودی قرار گرفته است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عربستان سعودی آرامکو تاسیسات نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیر اسراییل و آمریکا در عملیات وعده صادق روشن بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد حمیدی نژاد در نماز جمعه عالی‌شهر اظهار کرد: توصیه مؤکد پروردگار عالم در قرآن مجید به بندگانش این است که تمام تلاش خود را به سمت انجام کارهایی که ماندگار است و نتیجه آن شامل حال انسان می‌شود ببرند که دنیا و آخرت او را آباد می‌کند.

وی اضافه کرد: ما بر اثر غفلت می‌رویم به سمت انجام کارهایی که نتیجه آن زودگذر است و شاید به درد دنیا و آخرت ما هم نخورد و اگر هم تأثیری داشته باشد موقتی و فقط برای چند روز زندگی دنیایی باشد

امام جمعه عالی‌شهر با اشاره به عملیات غرورآفرین وعده صادق بیان کرد: این عملیات تهاجمی نبود بلکه پاسخی بود به تهاجم اسرائیل و حمله به کنسولگری ایران در سوریه، هدف ما هم فقط زدن دو پایگاه نظامی و هوایی دیمون و نواتیم بود که مکان استقرار جنگنده‌های رژیم صهیونیستی بوده و این عملیات ۱۰۰ درصد موفقیت آمیز بود چون ۱۲ موشک شلیک کردیم که هر ۱۲ تا به هدف اصابت کرد.

وی تصریح کرد: تحقیر اسرائیل و آمریکا در این عملیات روشن بود چرا که از خاک خودمان عملیات را انجام دادیم در حالی که می‌توانستیم از جایی دیگر این کار را بکنیم، به آمریکا هم گفتیم دخالت نکند او هم ناچار شد قبول کند.

حمیدی‌نژاد تاکید کرد: اصابت موشک به پایگاه هوایی نواتیم که به گفته اسکات ریتر افسر اطلاعاتی آمریکا حفاظت شده‌ترین نقطه کره زمین است در برابر حملات موشکی و با توجه به اینکه تمام تجهیزات مدرن روز دنیا برای حفاظت از این پایگاه به کار برده شده بود به دشمنان ما ثابت کرد که هیچ جای امنی روی کره زمین برای آنها در برابر حمله ایران وجود ندارد.

وی افزود: آمریکا به صراحت اعلام می‌کند که من نه اینکه خودم هیچگاه به ایران حمله نخواهم کرد بلکه در هیچ حمله‌ای که به ایران یا حتی منافع ایران در دیگر کشورها باشد هم مشارکت نمی‌کنم.

امام جمعه عالی‌شهر خاطرنشان کرد: ایران به همه دنیا ثابت کرد که این توان را دارد که در مقابل همه دنیا تنهایی می‌تواند بایستد البته ما توجه داریم که این قدرت ایران نیست بلکه قدرت خداست که اراده کرده با دست جوانان با ایمان ایرانی دشمنان خودش را نابود کند لذا ما هیچ نگرانی از پاسخ دشمنان اسلام نداریم زیرا خدا با ماست و حزب الله همیشه پیروز است.

وی ادامه داد: ما باید بدانیم که واقعاً دشمنان اسلام امروز قادر به مقابله با ما نیستند البته آنها از نظر جنگ روانی دست برتر را دارند و متأسفانه ما توجه کافی نداریم و بعضی مواقع دشمن ضعیف می‌تواند خود را قوی جا بزند و ما که در اوج قدرت هستیم فکر می‌کنیم ضعیف‌تر از دشمن هستیم

حمیدی‌نژاد افزود: اینکه امروز صبح اسرائیل چند ریز پرنده را از داخل ایران فعال می‌کند به روی آسمان اصفهان که پدافند هوایی آنجا که در آماده باش کامل هست فعال شود و این ریز پرنده‌ها را نابود کند و آنها این را به عنوان حمله موشکی اسرائیل به ایران در سطح بین‌المللی پوشش خبری بدهند یعنی اینکه واقعاً پیام ایران را درک کرده‌اند که به هیچ وجه قادر به پاسخگویی نیستند و برای بازیابی مقداری از آبروی از دست رفته‌شان تلاش می‌کنند که با شانتاژ خبری در رسانه‌های خودشان افکار عمومی را فریب بدهند و بگویند اسرائیل توان دارد پاسخ بدهد.

کد خبر 6082586

دیگر خبرها

  • حفاظت از مرزهای مجازی به اندازه حفاظت از مرزهای روی نقشه دارای اهمیت است
  • جوسازی رسانه‌های معاند برای ترمیم شکست سنگین اسرائیل؛ ریزپرنده‌ها آبرویشان را بُرد
  • عملیات وعده صادق شکست سنگینی به اسراییل وارد کرد
  • تحقیر اسراییل و آمریکا در عملیات وعده صادق روشن بود
  • تحقیر اسرائیل و آمریکا در عملیات وعده صادق روشن بود
  • جوسازی رسانه‌های معاند برای ترمیم شکست سنگین اسرائیل/ ریزپرنده‌ها آبرویشان را بُرد
  • فراتی، استاد دانشگاه: طرح خاورمیانه جدید بعد از حمله ایران شکل می‌گیرد
  • دفاع ایران قدرت امپریالیستی غرب را پوچ کرد
  • هوشمندسازی مرزهای کشور با تجهیزات الکترونیکی
  • ایران امروز قوی و مقتدر شده است