Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-18@23:51:12 GMT

اختلال دو قطبی، غم و شادی اغراق شده

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۶۵۲۰

اختلال دو قطبی، غم و شادی اغراق شده

ساعت 24-شاید در اطرافتان افرادی را دیده باشید که از دید شما رفتارها و هیجانات نامتعادلی داشته باشند. به‌عنوان مثال لحظه‌ای غمگین، لحظه‌ای شاد و حتی لحظاتی به طور همزمان غمگین و شاد باشند. معمولا این افراد در ارتباط و تعامل با اطرافیانشان مشکلاتی دارند و یا اطرافیانشان به‌دلیل نوسانات خلقی و هیجانی و یا به اصطلاح عام «رفتارها و احساسات غیرقابل پیش‌بینی» نمی‌دانند چطور می‌توانند با فرد مقابل برخورد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این نمونه می توان به تعریفی از اختلال دو قطبی رسید.

اختلالی که در آن تغییرات چشمگیری در بروز خلق و خوی، احساسات، عواطف،‌ هیجانات فرد به همراه نوسانات ایجاد می‌شود. این اختلال به دو صورت نوع اول و نوع دوم طبقه‌بندی می‌شود که تشخیص این دو نوع و تفکیک آنها، حتی برای متخصص روانپزشک و دکتر روانشناس بالینی نیز گاهی دشوار است.نوع اول اختلال دوقطبی:  فرد نوسانات و شادی و سطح انرژی شدیدی را تجربه می‌کند که البته با میزانی از افسردگی نیز همراه است، اما شدت نوسانات خلقی فرد به حدی بالا است که فرد نیاز به مراقبت و درمان دارو و در بسیاری از موارد نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.نوع دوم اختلال دوقطبی: فرد علایم نوع اول را دارد اما میزان شادی و نوسانات خُلقی به حدی نیست که قادر به کنترل نباشد و فرد نیازی نداری که در بیمارستان بستری شود.اما معمولا افسردگی شدیدتری را تجربه می‌کنند که برای کاهش آن نیاز به دارو درمانی است. این نوع از اختلال به زندگی روزمره فرد آسیب زیادی وارد نمی‌کند. به‌عنوان مثال می‌توان به برخی از هنرمندان و نویسندگانی اشاره کرد که مبتلا به این اختلال بوده‌ و یا هستند اما در کارهایشان موفق و بسیار خلاقند. نمونه تاریخی آن ونسان ونگوگ نقاش نامدار هلندی است و نمونه ایرانی آن دکتر بهاءالدین خرمشاهی که سال ۱۳۸۶ به عنوان مقدمه کتاب افسردگی(انتشارات قطره) مقاله‌ای بلند نوشت با عنوان «نگاهی از درون» و به مورد پژوهی خود پرداخته و ضمن اشاره به بیماری افسردگی نوشته است: من در حدود ده سال است که به بیماری خود پی برده‌ام. یا درست‌تر بگویم  یک روز که بیش از حد شادی‌زدگی داشتم و مدام به طنز می‌پرداختم و برای اطرافیان یا دوستان یا مهمانان لطیفه‌های پشت سرهم تعریف می‌کردم و بسیار می‌خندیدم و می‌خنداندم و حتی در یک شب که سه مهمان عزیز داشتیم و برایشان صد و پنجاه جوک تعریف کرده بودم، همسرم در من نشانه‌هایی از رفتار یا خلق و خو یا احوال غیرعادی تشخیص داد و گفت بدون هیچ چون و چرا باید به روانپزشک مراجعه کنی.آقای خرمشاهی در ادامه همین مقاله می‌نویسد که بعد از مراجعه به نورولوژیست و روانپزشک آنها درمی‌یابند که من به بیماری اختلال دو قطبی و به قول خودش قبض و بسطی دچارم.در هر دو نوع اختلال افسردگی دو قطبی، فرد مبتلا، علایمی چون سطح انرژی بالا، تحریک‌پذیری، بی‌قراری، عدم تمرکز و حواس پرتی، بدخوابی و کاهش میزان خواب کمتر از ۳ ساعت، پرحرفی، ولخرجی‌های نامتعارف، کارها و رفتارهای غیرعادی و عجیب و غریب و در مواردی نیز استعمال مواد مخدر نیز تجربه می‌کند.

میزان شیوع اختلال افسردگی دو قطبی

بر اساس منبع تشخیص اختلالات روانی(ویرایش پنجم) میزان شیوع این اختلال در نوجوانان ۹/۲درصد است که از این میزان ۶/۲ درصد آنها دچار اختلال شدیدند. همچنین با استناد بر همین منبع میزان این اختلال در دختران (۳/۳ درصد) بیشتر از پسران ( ۶/۲ درصد) است.

بر اساس آمار موسسه ملی سلامت روانی که از جمله نهادهای معتبر و علمی جهان است که بر تحقیقات در زمینه پیشگیری از اختلالات روانی و ارتقا سلامت روانی متمرکز است، ۲/۱ درصد جمعیت (۳/۲ میلیون نفر) در آمریکا اختلال دو قطبی دارند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد گندم خوزستان در حال حاضر آماده برداشت است

به گزارش خبرنگار مهر، مجید نبی‌پور بعد از ظهر امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: امسال تعداد ۷۵۴ هزار هکتار از اراضی استان خوزستان به کشت گندم اختصاص یافته که از این میزان ۵۳۵ هزار هکتار، کشت گندم آبی و ۲۱۹ هزار هکتار کشت گندم دیم بوده است.

وی با اعلام اینکه برداشت گندم در برخی شهرستان‌های خوزستان آغاز شده است، خبر داد: برداشت اولین خوشه‌های طلایی گندم در هندیجان انجام شد و در مناطق شمالی مانند دزفول، اندیمشک، باغملک و دهدز نیز برداشت دیرتر انجام می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: حدود ۸۰ درصد گندم خوزستان در حال حاضر آماده برداشت است و ۲۰ درصد بقیه مربوط به شهرهای شمالی حدود ۲ هفته آینده برداشت خواهد شد.

وی تصریح کرد: سه هزار کمباین برداشت گندم خوزستان را برعهده دارند که از این میزان ۶۰۰ کمباین از استان و بقیه از استان‌های فارس، کرمانشاه، لرستان، خراسان و اصفهان هستند.

کد خبر 6081286

دیگر خبرها

  • افزایش مخاطبان رسانه ملی
  • تناژ بارگیری صادراتی راه آهن شمال غرب ۲۲۰ درصد افزایش یافت
  • افسردگی شدید میان اعضای یک خانواده منتقل می‌شود
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان در حال حاضر آماده برداشت است
  • بحران آب در ۳ استان کشور
  • نگرانی از بروز کم آبی در ۳ استان کشور
  • سهم لرستان در طرح جهش تولید در دیمزار‌های کشور ۷ درصد است
  • دولت هیچ نفعی از نوسانات نرخ ارز نمی‌برد/ کنترل بازار اجاره‌بها
  • ۶۰ درصد سدهای کشور پر است
  • افسردگی شایع‌ترین اختلال روان/ تدوین پیش نویس سند سلامت روان