Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- گسترش همکاری‌ها، اجرای توافق‌های آستانه درباره سوریه و مقابله با تمامیت‌خواهی آمریکا درمنطقه از محورهای مهم نشست روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه بود.
به گزارش خبرگزاری آریا از آنکارا، در دیدار سه جانبه روسای جمهور روسیه، ایران و ترکیه در آنکارا بر حل بحران سوریه ازجمله مسئله ی آوارگان  و گسترش همکاری ها در عرصه های مختلف تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محور پنجمین دیدار سه جانبه اردوغان، روحانی و پوتین، توقف جنگ در استان ادلب واقع در شمال غربی سوریه و یافتن راه حلی سیاسی برای بحران سوریه اعلام شد.
بیانیه 14 ماده‌ای روسای جمهور کشور‌های ضامن روند آستانه در ترکیه بیانیه 14 ماده ای روسای جمهور کشورهای ضامن روند آستانه در ترکیه
دربیانیه 14 ماده‌ای روسای جمهور کشور‌های ضامن روند آستانه بعد از مذاکرات دو جانبه و سه جانبه در آنکارا آمده است:
از شرکت عراق و لبنان به عنوان ناظران جدید فرمت آستانه استقبال شده و از جامعه بین المللی می خواهد برای بازسازی سوریه و افزایش کمکهای انساندوستانه به مردم این کشور، مسوولیت بیشتری ایفا کند.
روسیه و ترکیه همچنین با توافق بر سر برگزاری نشست آتی سه جانبه در تهران، آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی و نیز همکاری در زمینه های مختلف را بررسی نموده و بر تصمیم خود مبنی بر ارتقای همکاری مشترک اقتصادی و بازرگانی تاکید کردند.
 
متن این بیانیه مشترک به شرح زیر است:
رییس جمهوری اسلامی ایران جناب آقای حسن روحانی، رییس جمهور فدراسیون روسیه جناب آقای ولادیمیر پوتین و رییس جمهوری ترکیه جناب آقای رجب طیب اردوغان در تاریخ 16 سپتامبر 2019 در آنکارا برای شرکت در یک نشست سه جانبه سران گردهم آمدند.
روسای جمهور:
1- وضعیت میدانی جاری در سوریه را مورد بحث قرار داده، تحولات پس از آخرین نشست خود در سوچی مورخ 14 فوریه 2019 را بررسی کرده و عزم خود مبنی بر تقویت همکاری‌های سه جانبه در سایه توافقات خود را تکرار کردند.
2- بر تعهد مستحکم خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و همچنین به اهداف و اصول منشور ملل متحد تأکید کردند. آن‌ها تصریح نمودند که این اصول باید از سوی همگان مورد احترام قرار گیرد و هیچ اقدامی، فارغ از عامل/عاملان آن، نباید این اصول را تضعیف نماید.
3- در این ارتباط، بر لزوم احترام به تصمیمات حقوقی بین المللی شناخته شده بین المللی از جمله آن مفادی از قطعنامه‌های ذیربط ملل متحد که اشغال جولان سوریه را رد می‌کند بویژه قطعنامه 497 شورای امنیت سازمان ملل تاکید و تصمیم دولت امریکا در خصوص جولان اشغالی سوریه که نقض فاحش حقوق بین الملل محسوب شده و صلح و امنیت منطقه‌ای را به خطر می‌اندازد را محکوم کردند. آن‌ها حملات نظامی اسراییل در سوریه را بی ثبات کننده و ناقض حاکمیت و تمامیت ارضی ان کشور تلقی کرده که منجر به تشدید تنش در منطقه می‌شود.
4- وضعیت در شمال شرق سوریه را مورد بررسی قرار داده و تاکید کردند که امنیت و ثبات در این منطقه تنها از طریق احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور قابل دسترسی است و توافق کردند تلاش‌های خود در این راستا را با یکدیگر هماهنگ کنند.
5- تمامی تلاش‌ها به منظور ایجاد واقعیات جدید در صحنه میدانی به بهانه مبارزه با تروریسم از جمله ابتکارات غیرمشروع خودمختاری را مردود شمرده و اراده خود برای ایستادگی در برابر مقاصد تجزیه طلبانه با هدف تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه و همچنین امنیت ملی کشور‌های همسایه را ابراز نمودند.
6- وضعیت ناحیه کاهش تنش ادلب را به طور مفصل بررسی و بر لزوم احترام به آرامش در صحنه از طریق اجرای کامل تمامی توافقنامه‌ها در خصوص ادلب بویژه تفاهم نامه مورخ 17 سپتامبر 2018 تاکید کردند. آن‌ها نسبت به خطر وخامت بیشتر وضعیت انسانی در این منطقه و پیرامون آن در نتیجه ادامه تنش هشدار داده و توافق کردند اقدامات مشخصی برای کاهش نقض‌ها انجام دهند. آن‌ها همچنین نگرانی جدی خود در مورد افزایش حضور سازمان تروریستی هیات تحریر الشام در منطقه را ابراز نموده، و بر عزم خویش مبنی بر ادامه همکاری برای نابودی نهایی داعش، جبهة النصره و تمامی دیگر افراد، گروه‌ها، تشکل‌ها و موجودیت‌های وابسته به القاعده یا داعش که از سوی شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شده‌اند، تصریح کردند. آن‌ها ضمن ابراز تاسف از تلفات غیرنظامی و بی خانمانی مردم، توافق کردند اقدامات مشخصی بر پایه توافقات پیشین به منظور اطمینان ازحفاظت ازغیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی در انطباق با حقوق بشردوستانه بین المللی و نیز ایمنی و امنیت نیروی نظامی ضامنین حاضر در داخل و خارج از منطقه کاهش تنش ادلب انجام دهند.
7- بر این باور خود تصریح نمودند که منازعه سوریه هیچ راه‌حل نظامی نمی‌تواند داشته باشد و تنها از طریق یک فرایند سیاسی سوری سوری با تسهیل سازمان ملل در راستای قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل می‌توان به آن پایان داد.
8- رضایت خود مبنی بر تکمیل موفقیت آمیز کار ترکیب کمیته قانون اساسی را ابراز نموده و حمایت خود از تلاش‌های نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل گیر او. پدرسن برای دستیابی به توافق میان طرف‌های سوری در ارتباط با آیین کار کمیته قانون اساسی را اعلام کردند. آن‌ها همچنین بر آمادگی خود برای تسهیل شروع بکار کمیته قانون اساسی در ژنو در انطباق با تصمیمات کنگره گفتگوی ملی سوری در سوچی تاکید کردند.
9- آن‌ها بر نیاز به افزایش دسترسی بشردوستانه برای تمامی سوری‌ها در سراسر کشور بدون هیچ پیش شرطی تاکید کردند. به منظور تسکین آلام سوری‌ها و حمایت از پیشرفت در فرایند حل و فصل سیاسی آنهااز جامعه بین المللی، سازمان ملل و آژانس‌های بشردوستانه آن خواستند مسولیت بیشتری در سهیم شدن در این زمینه برعهده بگیرند و مساعدت خود به سوریه را در این میان از طریق اجرای پروژه‌های بهبودی سریع از جمله اعاده امکانات زیرساخت‌های اساسی، تاسیسات عرضه آب و برق، مدارس و بیمارستان‌ها و همچنین اجرای مین زدایی انسان دوستانه افزایش دهند.
10- بر ضرورت تسهیل بازگشت ایمن و داوطلبانه آوارگان و اشخاص بی خانمان شده داخلی به مناطق اصلی زندگی شان در سوریه و اطمینان از حق بازگشت و حمایت از آن‌ها تاکید کردند. در این ارتباط آن‌ها از جامعه بین المللی خواستند تا کمک‌های مناسبی برای اسکان مجدد و زندگی عادی آن‌ها فراهم نماید و همچنین بر آمادگی خود برای ادامه تعامل با تمامی طرف‌های ذی ربط شامل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و دیگر آژانس‌های بین المللی تخصصی تاکید کردند. آن‌ها توافق کردند هماهنگی‌های لازم در خصوص ابتکارات خود برای برگزاری کنفرانس‌های بین المللی با موضوع کمک‌های بشردوستانه به سوریه و بازگشت پناهجویان سوری را مبذول دارند.
11- از شرکت عراق و لبنان به عنوان ناظران جدید فرمت آستانه استقبال کردند.
12- علاوه بر مساله سوریه، آخرین تحولات منطقه‌ای و بین المللی و نیز همکاری در زمینه‌های مختلف را بررسی نموده و بر تصمیم خود مبنی بر ارتقای همکاری مشترک اقتصادی و بازرگانی تاکید کردند.
13- تصمیم گرفتند نشست سه جانبه سران بعدی را در جمهوری اسلامی ایران به دعوت رییس جمهوری اسلامی ایران جناب آقای حسن روحانی برگزار نمایند.
14- روسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مراتب تشکر صمیمانه خود را به رییس جمهوری ترکیه جناب آقای رجب طیب اردوغان به منظور میزبانی نشست سه جانبه سران در آنکارا ابراز نمودند.
 
آمریکا مانعی مقابل حل بحران سوریه
رئیس جمهور کشورمان در گفتگوی مطبوعاتی مشترک با همتایان ترکیه‌ای و روسیه‌ای خود در آنکارا اعلام کرد: باید برای رسیدن به راه حلی برای بحران سوریه تلاش کنیم، راه حلی که اساس آن حفظ وحدت سرزمینی، استقلال و حاکمیت کامل سوریه باشد.  آقای روحانی گفت: از ابتدای بحران سوریه بار‌ها و بار‌ها گفته ایم که تنها راه حل بحران، راه حل سیاسی است. تلاش ما رسیدن به راه حل ریشه‌ای برای بحران است.
رییس جمهور کشورمان تصریح کرد: ما باید در کنار سوریه باشیم و اجازه ندهیم طرف‌های بیگانه در این بحران مداخله کنند، تمام تلاش ما این است که وحدت سرزمینی سوریه حفظ شود، اما دیگر کشور‌های بیگانه سعی می‌کنند کاملا عکس ما عمل کنند.  آقای روحانی با بیان این که زمینه باید برای بازگشت امنیت به سوریه هموار شود افزود:ما با حضور نظامی بیگانه در خاک سوریه، حضوری که بدون درخواست رسمی و قانونی دولت سوریه باشد، مخالفیم.  
رئیس جمهور ایران ادامه داد، مناطق تحت تسلط آمریکا در شرق رود فرات در خاک سوریه، مانعی در برابر حل بحران سوریه است. رییس جمهور کشورمان همچنین اعلام کرد، کمیته قانون اساسی سوریه به زودی، در شرایطی مناسب تشکیل جلسه می‌دهد. وی افزود، قبل از آنکه به فکر منافع نفتی باشیم باید به فکر امنیت منطقه باشیم. آقای روحانی همچنین درباره تحولات یمن گفت: مردم یمن مجبور به مقابله با تجاوز سعودی‌ها هستند و تمام تلاششان دفاع از خود شمرده می‌شود وکشور‌های منطقه باید در تلاش‌ها برای بازگرداندن امنیت به یمن سهیم شوند.
اقای روحانی افزود: اهداف آمریکا از حضور و مداخله در امور سوریه بسیار خطرناک است. آمریکا به فکر تجزیه سوریه است و و این برای هیچ کشوری قابل قبول نیست.
رئیس جمهور کشورمان با اشاره به اینکه، همگان باید به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارند گفت: مبارزه با تروریسم در سوریه باید ادامه یابد. آقای روحانی نشست روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا را مفید، سازنده و فرصتی برای مرور تحولات سیاسی و میدانی سوریه خواند و تاکید کرد: در این نشست اتفاق نظر داشتیم که یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود و به مداخله و حضور نیرو‌های خارجی در این کشور پایان داده شود.
اقای حسن روحانی در نشست مطبوعاتی مشترک با روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه درباره تحولات سوریه، اهداف آمریکا از حضور و مداخله در امور سوریه را که بدون دعوت دولت قانونی این کشور انجام می‌گیرد، بسیار خطرناک و در راستای کمک به تروریست‌ها دانست.
رئیس جمهور الحاق بخشی از خاک سوریه یعنی بلندی‌های جولان را به یک تجاوزگر همچون رژیم صهیونیستی سوء نیت بزرگ آمریکا در سوریه عنوان کرد و گفت: این از چیز‌های عجیب تاریخی است که یک کشوری بدون هیچ اجازه قانونی و یا توانی، خاک یک کشور اشغال شده را به متجاوز ببخشد!
آقای روحانی افزود: در کنار این اقدامات آمریکا، مداخله‌های مداوم و روزانه اسراییل و بمباران مردم بیگناه سوریه و زیرساخت‌های این کشور، با حاکمیت ملی سوریه منافات دارد. همگان باید به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه احترام بگذارند.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: همچنین هر سه رهبر سه کشور بزرگ منطقه معتقدند مبارزه با تروریسم باید ادامه پیدا کند چرا که هنوز ادلب در تصرف تروریست‌ها است و متأسفانه در ماه‌های اخیر حضور تروریست‌ها از جمله جبهه النصره در این منطقه بیشتر شده است.
آقای روحانی با بیان اینکه تا چه زمانی باید مردم سوریه در انتظار نابودی و خروج تروریست‌ها باشند و مردم آواره باشند؟، اظهارداشت: آیا 9 سال زمان کافی نیست؟ 9 سال است که مردم سوریه در رنج و عذاب تروریست‌هایی هستند که همه می‌دانیم با پول چه کسانی این تروریست‌ها اداره شدند و امروز هم چه کسانی به این‌ها پول می‌دهند و با سلاح چه کشور‌هایی این‌ها تأمین شدند و این همه مردم بی‌گناه در سوریه کشته شدند.
رئیس‌جمهور تاکیدکرد: ضرورت دارد با تروریست‌ها از جمله در ادلب مبارزه و به دولت سوریه کمک کنیم همچنین در مسأله شرق فرات و منطقه‌ای که در کنترل و سیطره آمریکایی‌ها هست و گروهی از تروریست‌ها در آنجا حضور دارند و حاکم هستند.
آقای روحانی همچنین لزوم کمک به بازگشت آوارگان سوری به خانه و سرزمین خودشان را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: در این زمینه، تجربه زیادی داریم هم در جنگ 8 ساله عده‌ای از مردم کشورم را صدامیان آواره کردند و هم در میزبانی از مردم آواره افغانستان. در ایران میزبان بیش از 3 میلیون آواره افغانی در طول 40 سال گذشته هستیم و 40 سال است که 3 میلیون افغانی میهمان کشور ما هستند و می‌دانیم که آوارگی یعنی چه و چه مشکلاتی ایجاد می‌کند.
رییس جمهور اضافه کرد: همه آواره‌ها می‌خواهند به خانه و مزرعه خودشان بازگشته و از نو در آن کشت و کار کنند.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه باید کل سوریه را امن کنیم، تا مردم سوریه به خانه‌هایشان برگردند، گفت: باید در بازسازی سوریه هم کمک کنیم و از لحاظ بشردوستانه نیز به مردم عزیز سوریه که در مشکلات و رنج فراوان هستند یاری و کمک کنیم.
رئیس جمهور با ابراز خوشحالی از ادامه روند آستانه اظهارداشت: کمیته قانون اساسی، تکمیل شده و امیدواریم این تحول سیاسی اصلاح قانون اساسی، سریع‌تر انجام بگیرد. از شرکت دو دولت عراق و لبنان به عنوان ناظران جدید در روند آستانه استقبال می‌کنم و امیدوارم در اجلاس ششم در ایران میزبان دو کشور عزیز روسیه و ترکیه باشیم.
 
تلاش ترکیه، ایران و روسیه بر حفظ وحدت سرزمینی سوریه
رئیس جمهور ترکیه هم در این نشست گفت : تلاش سه کشور ترکیه, ایران و روسیه حفظ وحدت ارضی سوریه است. رجب طیب اردوغان افزود: روسیه و ایران در تلاش برای حفظ وحدت سرزمینی و زیرساخت های سوریه توافق دارند و تلاششان این است آنچه را که در نشست های آستانه درباره آن به توافق رسیدند عملی سازند.
اردوغان گفت: روسای محترم جمهوری ایران و روسیه از اینکه میزبان شما هستم خوشحالم, به پایتخت ترکیه خوش آمدید و امیدواریم این نشست موجب امنیت پایدار در منطقه شود و کشورهای ما و برادران ما در سوریه از آنها بهره برداری کنند. می دانید از زمان آغاز نشست آستانه تا به امروز موفقیت ها و نتایح مثبتی به دست آورده ایم, در دو سال اخیر تلاش های زیادی برای رسیدن به امنیت و ثبات در سوریه داشتیم به همین دلیل در پی عمق بخشی به نشست ها و تلاشهایمان بوده ایم. این تلاش ها بر وحدت ارضی سوریه و تلاش برای رسیدن به راه حل های ریشه ای بحران متمرکز شده است. ما در این زمینه ها و در زمینه حفظ زیرساخت های این کشور توافق داریم و هماهنگیم, تلاش می کنیم آنچه را که در نشست هایمان در آستانه درباره آنها به توافق رسیده ایم محقق سازیم.
وی افزود: تنها راه,اجرایی و عملی شدن تمامی توافقها است و در این راه وظیفه داریم تمام تلاشمان را به کار ببندیم زیرا در شرایط سختی به سر می بریم. تمام راه حلها, ناشی از تلاش ها و سختکوشی هاست و باید سعی کنیم تا این راه حلها اجرایی شود. اردوغان تصریح کرد: کشور ما همواره دست کمک به سوی سوری هایی دراز کرده است که سعی کردند از ظلم, ترور و کشتار جمعی رها شوند. سه و نیم میلیون سوری در ترکیه حضور دارند و ما به آنان در حوزه آموزش, درمان و زندگی آبرومندانه خدمات می دهیم و در کمک رسانی به آنان سستی نمی کنیم.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به عملیات نظامی کشورش در خاک سوریه گفت:عملیات شاخه زیتون ماموریتی برای تامین وحدت ارضی سوریه و وارد آوردن ضربات مهم بر سازمان های تروریستی است, برادران سوری ما که به کشورشان و شهرهای چون جرابلس یا دیگر مناطق در محدوده جغرافیایی عملیات شاخه زیتون بازگشته اند بیش از سه میلیون نفرند. وی در ادامه به تحولات ادلب سوریه اشاره کرد و گفت: گام هایی که در ادلب برداشتیم موجب شد تا زندگی آبرومندانه ای برای سه میلیون سوری حاضر در این استان فراهم آید. تلاش ما ایجاد مرحله جدید در سوریه و شمال سوریه است, چنانچه مشاهده کردید روز گذشته در انفجار شهر الراعی در شمال سوریه، سازمان تروریستی چهره خشن خود را نشان داده است.
 
برای تامین آرامش در سوریه و یافتن راه حل جامع سیاسی با ایران و روسیه هم نظریم
رئیس جمهور ترکیه در کنفرانس مشترک رسانه ای با روسای جمهور ایران و روسیه، با اشاره به توافق کشورش با ایران و ترکیه در خصوص حل مسائل سوریه گفت: همه ما با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی و سیاسی سوریه برای آغاز بکار کمیته قانون اساسی سوریه به توافق رسیده ایم،
اردوغان افزود: برای خشکاندن باتلاق ترور در شرق فرات تلاشهایمان را وارد مرحله جدیدی خواهیم کرد.
وی با اشاره به عدم توافق با آمریکا در خصوص تشکیل منطقه امن در شمال سوریه گفت: چنانچه ظرف دو هفته آینده با آمریکا به توافق نرسیم، خودمان راسا اقدام خواهیم کرد.
رییس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه کریدور صلح میتواند تا رقه ادامه یابد افزود: هدف ترکیه اینست که دو میلیون انسان در منطقه امن به زندگی خود ادامه دهند.
اردوغان گفت:گروههای تروریستی مانند پ ک ک، بزرگترین تهدید برای ترکیه و آینده سوریه است و ترکیه نمیتواند در این خصوص بی تفاوت باشد.

همکاری‌های تجاری میان مسکو، تهران و آنکارا گسترش می یابد
رئیس جمهور روسیه در نشست مطبوعاتی مشترک با همتایان ترکیه‌ای و ایرانی در پایان نشست سه جانبه در آنکارا اعلام کرد: سال گذشته همکاری‌های تجاری میان سه کشور (روسیه، ایران ترکیه) به بیش از 25 میلیارد دلار رسید. ولادیمیر پوتین افزود: برای توسعه روابط دو جانبه در حوزه های انرژی و بازرگانی, با رئیس جمهور ایران به توافق رسیدیم. رئیس جمهور روسیه همچنین گفت: سه کشور روسیه, ایران و ترکیه بر ضرورت تداوم روند صلح در سوریه تاکید کردند.
وی با بیان اینکه درباره حل اوضاع در ادلب توافق شد, افزود: روسیه آماده است برای عملی شدن این ماموریت به ارتش سوریه کمک کند. ولادیمیر پوتین گفت: تدوین کنندگان قانون اساسی سوریه, شهروندان سوری هستند. در این زمینه نباید فشار خارجی وجود داشته باشد. پوتین همچنین تاکید کرد حضور نظامی آمریکا در سوریه غیر قانونی است و همه به این امر آگاهند.
 
تقسیم سوریه به میدان های نفوذ قدرت های مختلف قابل قبول نیست
رئیس جمهور روسیه در نشست سه جانبه در آنکارا گفت: روند توافق آستانه یک روند بسیار سازنده و مفید در کاهش خشونت و درگیری در سوریه وبرقراری ثابت شده است. درباره آ‎غاز روند حل سیاسی بحران سوریه و بازسازی اجتماعی و اقتصادی این کشور مذاکراتی انجام شد. باید راه حل سیاسی پایدار در سوریه به وجود آید.
پوتین خاطر نشان کرد کارشناسان عالی رتبه سه کشور نیز به مذاکرات خود ادامه می‌دهند. روسیه، ترکیه، ایران، سازمان ملل متحد و طرفین سوری 13 بار گرد هم آمدند و مذاکره کردند. لبنان و عراق نیز به عنوان ناظر در این جلسات شرکت کردند. برای تشکیل کمیسیون تدوین قانون اساسی تصمیم مشترک گرفته شد. این کمیسیون برای تعیین ساختار دولت سوریه به تدوین اصول خواهد پرداخت. رئیس جمهور روسیه با تاکید بر این که کمیسیون تدوین قانون اساسی سوریه باید به سرعت در ژنو نیز فعالیت خود را آغاز کند افزود تلاش می‌شود که کمک‌های انسانی نیز ساماندهی شود. مبارزه با گروه‌های افراطی تروریستی در سوریه اهمیت زیادی دارد. وضعیت در مناطق کاهش درگیری و ادلب نگران کننده است. این مناطق نباید به پایگاه امن تروریست‌ها تبدیل شود. مسئله مهم اینست که مردم سوریه باید کشور خود را احیا و ساختار اقتصادی و اجتماعی سوریه را بازسازی کنند.
پوتین همچنین خاطر نشان کرد درحال ساماندهی کمک‌های انسانی به مردم سوریه هستیم. از ماه ژوئیه 2018 میلادی 390 هزار سوری به کشور خود بازگشتند. یک میلیون 300 هزار سوری نیز به منازل خود بازگشتند. جامعه بین المللی و نهاد‌های بین المللی باید برای بازسازی سوریه مشارکت فعال داشته باشند. حاکمیت ملی و امنیت ملی، ثبات، تمامیت ارضی سوریه باید با کمک کشور‌های دیگر تامین و حفظ شود.

دیدار روسای جمهور ایران و ترکیه
آقای روحانی رئیس جمهور کشورمان که برای شرکت در نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه به آنکارا سفر کرده است، قبل از نشست سه جانبه با رئیس جمهور ترکیه دیدار و گفتگو کرد. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در بدو ورود آقای روحانی به کاخ چانکایا از رئیس جمهور کشورمان استقبال کرد.
گفته می‌شود محور‌های اصلی این نشست، روابط دوجانبه، نحوه گسترش روابط اقتصادی و نیز مسایل مورد علاقه طرفین بوده است.
همچنین با توجه به برگزاری کمیسیون اقتصادی دو کشور در روز آینده، مسائل مربوط به این کمیسیون و گسترش همکاری‌های اقتصادی طرفین نیز از محور‌های گفتگوی دو رئیس جمهور بود. رییس جمهور کشورمان در دیدار دو جانبه با رئیس جمهور ترکیه گفت : همکاری های ایران و ترکیه در تامین امنیت مرزهای مشترک و منطقه ادامه دارد و گسترش خواهد یافت.

دیدار هیات‌های ایران و ترکیه به ریاست آقایان روحانی و اردوغان
آقای روحانی با تاکید بر ارتقای امنیت کشورهای منطقه گفت: ایران خود را موظف به تامین امنیت آبراه های منطقه ای می داند و همکاری سه کشور ضامن روند آستانه، باعث شده امنیت بیشتری در سوریه حاکم باشد و امنیت آبراه های منطقه صرفاً باید توسط کشورهای ساحلی تامین شود.
روسای جمهور ایران و ترکیه روابط و همکاری‌های دو کشور در زمینه های گوناگون را دوستانه، مستحکم و روبه گسترش دانستند و بر ضرورت تلاش مسئولانه در راستای توسعه، تقویت و تحکیم بیش از پیش و همه جانبه مناسبات تهران-آنکارا و تسریع در روند اجرای توافقات فی‌ما بین در راستای تامین منافع دو ملت تاکید کردند.
رئیس جمهور کشورمان شب گذشته وارد آنکارا شد و در فرودگاه اسن بوغای این شهر مورد استقبال مسئولین وزارت خارجه ترکیه قرار گرفت. آقایان ظریف، اردکانیان، حاتمی و حجتی، وزیران امور خارجه، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، جهاد کشاورزی و همتی رئیس کل بانک مرکزی، آقای روحانی را در این سفر همراهی می‌کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تاکید ایران روسیه ترکیه حفظ امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۶۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در نشست خبری مشترک با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که در بغداد برگزار شد گفت: توافقنامه‌های مشترک با ترکیه درمورد امنیت، اقتصاد، انرژی و بهبود مدیریت آب امضا کردیم.

وی همچنین تاکید کرد که گسترش بحران آب به سود هیچ کس نیست.

طبق گزارش الجزیره، السودانی اعلام کرد: یادداشت تفاهم چهارجانبه میان عراق، ترکیه، قطر و امارات درمورد همکاری در پروژه «جاده توسعه» امضا کردیم. پروژه جاده توسعه پل رابطی میان ملت‌های منطقه و فرهنگ‌های آنها به شمار می‌رود و از امنیت و ثبات منطقه حمایت می‌کند.

نخست وزیر عراق در بخش دیگری خاطرنشان کرد: امنیت عراق و ترکیه جدایی ناپذیر بوده و بخشی از امنیت منطقه است. تجاوز به حاکمیت عراق را نمی‌پذیریم و اجازه نمی‌دهیم که از خاک ما علیه دیگران عملیاتی انجام شود.

السودانی  تاکید کرد: اوضاع غزه و قدس دلیل تداوم درگیری‌ها در منطقه است و ما خواستار توقف فوری خشونت‌ها و ورود کمک‌ها به غزه هستیم.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان گفت: عراق کشور همسایه ما است که روابط تاریخی و فرهنگی با آن داریم و قصد آن را داریم که روابط را تحکیم و حقوق همسایگی را به جا بیاوریم.

وی با اشاره به اینکه همکاری امنیتی و مبارزه با تروریسم در راس رایزنی‌های امروز ما بود، افزود: بحران آب تاثیرات منفی بر عراق و ترکیه خواهد گذاشت بنابراین همکاری‌های خود برای حفظ منافع مشترک را گسترش خواهیم داد.

اردوغان در بخش دیگری تاکید کرد: برپایی دولت فلسطینی کلید صلح در خاورمیانه است و همه طرف‌ها را به ممانعت از گسترش دایره جنگ دعوت می‌کنیم. اتفاقات میان ایران و اسرائیل خطر گسترش جنگ را افزایش می‌دهد و نگاه‌ها را از رویداد‌های غزه منحرف می‌کند. ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا کشتار‌های غزه را متوقف کنیم. از امروز به بعد تمام توان خود را برای حمایت از برادرانمان در غزه به کار خواهیم گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند
  • تاکید سفیر ایران بر نقش قوای مسلح ایران و ترکیه در حفظ امنیت
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • رئیسی: تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان برای منطقه ثبات می‌آورد / تاکید ژنرال عاصم منیر بر جلوگیری از به خطر انداختن روابط دو کشور
  • تقویت همکاری قوای مسلح ایران و می‌توان صلح و ثبات را برای منطقه به ارمغان آورد/ عاصم منیر: مرزهای دو کشور صلح و دوستی است
  • ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند
  • رئیس جمهور روز ملی جمهوری عربی سوریه را تبریک گفت
  • لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود
  • (ویدئو) رئیس‌جمهور عراق: حاکمیت عراق باید محترم شمرده شود