Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس،‌ سید محمد صاحبکار رئیس مرکز امور شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست مدیران عامل شرکت‌های عضو پارک فناوری پردیس و مرکز رشد فناوری نخبگان گفت: جایگزین خدمت سربازی نیروهای متخصص در پادگان ها، خدمت در دستگاه‌های دفاعی و دولتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع مختص شرکت‌های دانش‌بنیان و غیر دانش‌بنیانی است که داخل پارک‌های فناوری مستقر باشند.

صاحبکار با بیان سایر طرح‌های حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان ادامه داد: استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در فضاهای مسکونی در شهر تهران با شرایط معینی فراهم شده است و راه‌اندازی مرکز مشاوره رایگان به صورت تلفنی، حضوری و کتبی برای شرکت‌های دانش‌بنیان بخش دیگری از طرح های حمایتی ما هستند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده، اهم مشکلات این نوع شرکت‌ها در ۳۸ سرفصل خلاصه شده و با به کار گیری مشاوران متخصص، مسیرهای مناسب برای رفع مشکلات شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان گفت: پارک فناوری پردیس، قطب فناوری غرب آسیا است و رسیدگی به مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور در جمع آنها در جایی مثل پارک‌های فناوری، فرصت مناسبی برای طرح مسائل به صورت حضوری است.

صاحبکار اظهار داشت: از سال ۸۳ و ابتدای برنامه چهارم توسعه بحثی در خصوص ایجاد مزایا و تسهیلات برای پارک‌های فناوری شروع و در این برنامه مصوبه‌ای در قالب برنامه پنج ساله برای ایجاد تسهیلات شرکت‌های مستقر در پارک‌های فناوری و مناطق آزاد برنامه‌ریزی شد. یکی از نکات بسیار مهم، شکل گیری صندوق‌های پژوهش فناوری در کنار پارک‌های فناوری در مناطق مختلف بود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان عنوان کرد: پارک‌های فناوری به عنوان متولیان برنامه توسعه در مناطق مختلف کشور تشکیل شده بودند و صندوق‌های پژوهش فناوری به عنوان بازوی مالیِ مکمل پارک‌های فناوری شکل گرفتند.

رئیس مرکز امورشرکت‌ها و موسسات دانش بنیان گفت: شرکت دانش بنیان باید در حوزه فناوری برتر فعالیت کند و در حوزه‌ «های تک» قرار داشته باشد. شرکتی که در حوزه «مدیوم تک» و یا «لو تک» فعالیت می کند می تواند واحد فناور شود و عضو پارک باشد اما نمی تواند دانش‌بنیان تلقی شود.

وی ادامه داد: در دنیا صنایع مختلف را بر اساس «عمق تحقیق و توسعه» یا «چگالی توسعه» دسته‌بندی می‌کنند. چگالی بالا «های تک»، یک پله پایین‌تر «مدیوم های تک»، پله پایین‌تر «مدیوم لو تک» و آخرین «لو تک» محسوب می‌شود.

وی گفت: ملاک انتخاب بر اساس میزان تحقیق و توسعه‌ای است که یک شرکت باید انجام دهد و به یک سری مشکلات فائق آید، تعریف می‌شود.

رئیس مرکز امور شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان عنوان کرد: بر اساس مدل بومی کشور، یک مدل تهیه کردیم و پیچیده‌ترین محصول در هر حوزه علمی که در کشور امکان تولید داشتیم را به عنوان «های تک» برگزیدیم و بر همین اساس رتبه‌های پایین‌تر را چیدیم.

وی اظهار داشت: شرکت‌های دانش بنیانِ سطح بالا که بیشترین تحقیق و توسعه را دارند، معافیت مالیاتی می‌گیرند و سطح دوم تایید، بدون معافیت مالیاتی و سطح پایین هم عدم تایید است.

صاحبکار تصریح کرد: استاندارد ملی و معیارها را اعلام می‌کنیم و شرکت ها بر اساس معیارها با ما وارد بحث می‌شوند و در صورت اعتراض به سطح تعیین شده، ما به اعتراض آنها رسیدگی می‌کنیم. محصول هر شرکت نسبت به چند هزار محصول جایابی، مقایسه و سطح بندی می‌شود. در حال حاضر ۴۵۱۰ شرکت به عنوان دانش‌بنیان تائید شده‌اند.

صاحبکار گفت: تاییدیه شرکت‌های دانش بنیان هر دو سال یکبار تمدید می‌شوند. کارگروه شرکت‌های دانش بنیان نیز هر سال معیارهای ارزیابی را ۵ درصد سخت‌تر می‌کند. این تصمیم کارگروه ارزیابی به منظور افزایش کیفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است تا به برخی از صنایعِ با کیفیت پایین تبدیل نشوند.

وی با اشاره به شرکت‌های حذف شده خاطر نشان کرد: یک هزار و سیصد شرکت که در سال ۹۲ تائیدیه داشته‌اند، در سال جاری معیارهای جدید را احراز نکردند و حذف شدند، چرا که کیفیت برای ما از کمیت مهم‌تر است و به دنبال آمار و ارقام بالا نیستیم.

کد خبر 4720697 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان سربازی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی فناوری نانو شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی موبایل گوگل امنیت اطلاعات خودروی برقی هوش مصنوعی رگولاتوری منظومه شمسی مایکروسافت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۷۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود

ایسنا/خراسان رضوی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

سید مجتبی خیام نکویی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه ما شاهد تحول چشمگیری در شتاب‌بخشی به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌ها و واحدهای فناور در دهکده فناوری و نوآوری در مرکز تحقیقات استان خراسان رضوی هستیم.

وی بیان کرد: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

خیام نکویی با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

وی ادامه داد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

خیام نکویی اضافه کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، عنوان کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • آغاز عملیات اجرایی انتقال آب غیرشرب به پارک علم و فناوری خراسان شمالی
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند