Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- قاسم توکلی؛ سفیر امریکا در کابل دو هفته قبل در گفتگو با رسانه‌های داخلی افغانستان اعلام کرده بود که چنانچه روند صلح امریکا و طالبان با شکست مواجه شود ما ناگزیر به سوی برگزاری یک «انتخابات بد» حرکت خواهیم کرد. اکنون به نظر می‌رسد پس از توئیت‌های جنجالی هفته گذشته دونالد ترامپ و شکست این مذاکرات، سیاست امریکا و جامعه جهانی در افغانستان متوجه برگزاری چهارمین دور انتخابات ریاست جمهوری است، انتخاباتی که برگزاری آن در این زمان اندک (یعنی تا کمتر از دو هفته دیگر) با توجه به شرایط وخیم امنیتی و بی ثباتی سیاسی موجود در داخل کشور نه تنها دشوار خواهد بود بلکه محتمل است حتی به یک بحران بزرگ جدید در عرصه سیاست پیچیده فعلی افغانستان نیز بدل گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبان در پاسخ به ترامپ: تا صد سال دیگر هم می‌جنگیم!

در حال حاضر طالبان که سخت از بی نتیجه ماندن ٩ دور مذاکرات فرساینده با امریکا طی یک سال گذشته و دود شدن همه این زحمات با یک توئیت ترامپ به شدت عصبانی و تحقیر شده به نظر می‌رسند، تهدیدات و حملات خود علیه مراکز دولتی، شاهراه‌های مواصلاتی، اماکن نظامی و حتی شهر‌های بزرگ را شدت بخشیده اند و در حال حاضر نبرد‌های سنگینی تقریبا در اکثر ولایات افغانستان بین این گروه با ارتش افغانستان و «نیرو‌های حمایت قاطع» (حامیان بین المللی حکومت کابل) در جریان است. همزمان نمایندگان گروه طالبان روز گذشته راهی مسکو شدند تا ضمن گشودن راه جدیدی برای چانه زنی سیاسی منطقه‌ای خود (شاید به جای قطر)، به تقویت نقش روسیه به عنوان یک اهرم فشار علیه امریکا در پروسه ناتمام صلح نیز پرداخته باشند.

از همین نویسنده بخوانید:

افغانستان در بهت و وحشت!
چهره جدید احمدشاه مسعود


«ژنرال تاد ولترز» فرمانده ارشد آمریکا در ناتو و رهبر مرکز فرماندهی آمریکا در اروپا نیز امروز در جمع خبرنگاران غربی در پایتخت کشور اسلوونی با پیش‌بینی افزایش خشونت‌ها در آستانه انتخابات افغانستان از تشدید حملات نظامیان خارجی در این کشور علیه ستیزه جویان اسلام گرا خبر داد.

تعجیل آمریکا در این شرایط برای برگزاری یک «انتخابات بد» چه می‌تواند باشد؟!

از سوی دیگر با وجود همه این موانع به نظر می‌رسد عزم سفارت امریکا در کابل برای برگزاری یک انتخابات جدید (علیرغم ذیق وقت و شرایط وخیم امنیتی) جدی باشد چرا که جان بس اعلام کرده ایالات متحده آماده است تا ٢٩ میلیون دلار برای حمایت از امور عملیاتی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان بپردازد!

پرسش مهمی که در این شرایط مطرح می‌شود آن است که چرا علیرغم اینکه امریکا حداقل طی یک سال گذشته بار‌ها اعلام کرده است که اولویت این کشور در افغانستان به نتیجه رساندن روند صلح است، اما باز هم آن‌ها در این شرایط وخیم علاقه‌مند تن دادن حتی به یک «انتخابات بد» (به قول خودشان) در افغانستان هستند؟!

انتخابات راهی برای تقویت ایده «جمهوریت» در برابر ایده «امارت اسلامی» و مقدمه‌ای هوشمندانه برای از سرگیری مذاکرات جدید!

پاسخ این سؤال را باید در ناکامی و شکست روند صلح با طالبان جستجو کرد و اینکه کاخ سفید برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و احیاء مشروعیت ملی و مردمی حکومت فعلی مستقر در کابل را اهرم فشاری نیرومند علیه بلندپروازی‌های سیاسی طالبان در میز مذاکرات صلح می‌بیند.

در حال حاضر ٤ ماه از مهلت قانونی ختم دوره حکومت اشرف غنی گذشته است و این حکومت ناکارآمد که تنها کنترل مؤثر حدود ٣٠ درصد قلمرو سرزمینی کشور را در اختیار دارد و همزمان غرق فساد و فلاکت اقتصادی نیز هست، در ضعیف‌ترین و ناکارآمدترین دوره حاکمیت ٥ ساله خویش به سر می‌برد و همین موضوعات می‌تواند از جمله مهمترین دلایل انگیزه یافتن طالبان برای طرح حکومت بدیل «امارت اسلامی» مطلوب خویش به جای حکومت «جمهوری اسلامی» ناکارآمد و ضعیف فعلی باشد! بدیلی که پذیرفتن آن برای امریکایی‌ها پس از ١٨ سال سرمایه گذاری صد‌ها میلیارد دلاری روی نظام جمهوریت و از دست دادن بیش از ٢٠٠٠ سرباز امریکایی، به معنای پایان حیثیت سیاسی و تیر خلاصی بر همه ارزش‌های دموکراتیک مورد ادعای این کشور در خاورمیانه و بلکه در سراسر جهان تلقی خواهد شد!

آمادگی هر دو طرف برای چینش مجدد میز مذاکرات آتی صلح!

آنچه مسلم است اینکه هم امریکایی‌ها و هم طالبان مذاکرات صلح را کاملا خاتمه یافته تلقی نمی‌کنند (جان بس به دنبال توئیت ترامپ به رسانه‌ها گفت: «مذاکرات صلح نمرده است»!)، اما در این شرایط کاخ سفید می‌کوشد با دمیدن خونی تازه در رگ‌های دموکراسی کم رمق افغانستان و تقویت مجدد پایه‌های جمهوریت و دستاورد‌های ١٨ ساله اخیر، چینشی جدید در میز مذاکرات آتی با طالبان ایجاد نماید و نمایندگان منتخب و تازه نفس حکومتی برآمده از نظام جمهوری را جهت پس زدن ایده ارتجاعی امارت خواهی طالبان وارد صفحه شطرنج پیچیده مصالحه با این گروه سرسخت نماید.

از آن سو نیز طالبان می‌کوشد تا حد امکان نظام جمهوریت مستقر و هر آنچه بدان مربوط می‌شود را بی رحمانه نابود سازد تا مانع از برگزاری انتخابات در مناطق تحت کنترل خود گردد و در سایر مناطق نیز با تهدید رأی دهندگان و حمله به مراکز رأی دهی، پروژه مورد نظر امریکا برای تقویت دوباره نظام جمهوریت در برابر امارت اسلامی را ناکام گذاشته و با دست پر در دور بعدی مذاکرات صلح حضور یابد، روند تحولات سیاسی و نظامی طی دو هفته آینده نشان خواهد داد که کدام ایده موفقیت بیشتری را نصیب خود خواهد ساخت؛ ایده «جمهوری اسلامی» یا ایده «امارت اسلامی»!

منبع: فرارو

کلیدواژه: شکست مذاکرات صلح افغانستان طالبان اشرف غنی کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۸۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه

سیریک ژومانگرن معاون نخست‌وزیر قزاقستان و امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان درباره روابط دوجانبه سیاسی و اقتصادی، تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری قزاقستان در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

متقی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از نقش تجاری قزاقستان در افغانستان، ابراز امیدواری کرد این کشور در حوزه معدن، راه‌آهن و دولت الکترونیک در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

وزیر خارجه طالبان همچنین خواستار ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در این کشور، توسعه روابط و آغاز پروازهای مستقیم کابل و آستانه شد.

معاون نخست‌وزیر قزاقستان نیز خاطرنشان کرد صادرات افغانستان به قزاقستان سه برابر شده است و هیئت فنی این شکور در سفر به کابل نیز درباره سرمایه‌گذاری در راه‌آهن، معادن و سرمایه گذاری مشترک در افغانستان گفتگوهای فنی مفصلی خواهند داشت.

وی ضمن ابراز امیدواری برای پرواز مستقیم بین کابل و آستانه گفت در سفر سه روزه خود به افغانستان، نمایشگاه تجاری مشترک افغانستان و قزاقستان را در کابل نیز افتتاح خواهد کرد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان اواسط فروردین ماه اعلام کرده بود به زودی سه سفیر جدید در کشورهای ازبکستان، قزاقستان و آذربایجان مستقر خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • دشمنان به دنبال افغانستان ضعیف و چندپارچه هستند
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان