Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دونالد ترامپ در کنفرانس خبری پیش از دیدار دوجانبه با سلمان بن حمد بن عیسی آل خلیفه، ولیعهد بحرین گفت: ولیعهد دوست من است و بحرین یکی از دوستان ماست. ما همواره با آن‌ها خواهیم بود و می‌دانم آن‌ها هم همواره کنار ما هستند. ما روابط نظامی فوق‌العاده‌ای داریم اما روابط اقتصادی و تجاری ما هم چشمگیر است. ما درباره تمامی این موارد گفت‌وگو خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعا درباره آنچه در دو روز گذشته در عربستان هم رخ داده است، صحبت می‌شود. همچنین در مورد خاورمیانه رایزنی می‌شود اما روابط ما هرگز قدرتمندتر از امروز نبوده است و معتقدم که عمده دلیل آن روابطی است که ما داریم.

ولیعهد بحرین هم با قدردانی از دعوت ترامپ، حامل پیامی از پادشاه بحرین "برای تقویت روابط بر پایه ارزش‌های مشترک" بود. به گفته او، مذاکرات بر حوزه ارتقای امنیت و تقویت تجارت متمرکز می‌شود. این شاهزاده همچنین از امضای توافقی برای خرید اولین سامانه دفاع موشکی پاتریوت خبر داد.

دونالد ترامپ همچنین درباره عامل حملات به تاسیسات آرامکو در عربستان گفت: به دنبال آن هستیم تا مشخص شود دقیقا حمله کار چه طرفی بوده است. با عربستان تعامل داریم. با ولیعهد عربستان و دیگر همسایگانش تعامل داریم و درباره آن با یکدیگر صحبت می‌کنیم. باید ببینیم چه پیش می‌آید.

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه از سفر قریب‌الوقوع مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و دیگر مقام‌های آمریکا به عربستان برای بررسی تحولات خبر داد. او گفت: آن‌ها چیزی را می‌دانند که اکثر مردم مطلع نیستند، اینکه حمله از کجا بود و کار چه کسی بود و ما این را متوجه خواهیم شد. به زودی این امر آشکار می‌شود. تا حد زیادی الان هم می‌دانیم. ما باید با عربستان صحبت کنیم. ما همچنین با امارات و دیگر همسایگانش و همچنین اروپایی‌ها گفت‌وگو کردیم؛ آلمان، فرانسه و دیگران. ما ارزیابی آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز معتقد است این وظیفه سعودی‌هاست که از خودشان دفاع کنند یا اینکه آمریکا باید وارد عمل شود، گفت: قطعا معتقدم این وظیفه خود سعودی‌هاست که بخش بسیار بسیار بزرگی از دفاع خودشان را بر عهده داشته باشند. همچنین معتقدم این وظیفه سعودی‌هاست تا اگر کسی مثل ما – که همینطور هم هست- قصد داشت به آن‌ها کمک کند، بپذیرند، می‌دانم که آن‌ها به لحاظ مالی در پرداخت هزینه آن مشارکت بزرگی خواهند داشت. حقیقت این است که اگر ما تصمیم به انجام این کار بگیریم، سعودی‌ها مشارکت بسیاری در آن خواهند داشت. این مشارکت شامل پرداخت هزینه هم می‌شود و آن‌ها کاملا به این مساله واقف هستند.

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش گفت که درباره طرح صلح فلسطین – اسرائیل با ولیعهد بحرین گفت‌وگو می‌کند و رایزنی‌های بیشتر به بعد از انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی موکول می‌شود. رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت: انتخابات بزرگی در اسرائیل در پیش است و نتیجه آن بسیار جالب‌توجه خواهد بود. این رقابت نزدیکی است. انتخابات شانه به شانه خواهد بود.  

او در ادامه پیش‌بینی خودش درباره نتایج انتخابات اسرائیل گفت نتانیاهو "فرصت خوبی" دارد اما انتخابات "۵۰/۵۰ است." ترامپ همچنین درباره وعده انتخاباتی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای الحاق تمام شهرک‌ها در کرانه باختری گفت: خب دوست ندارم درباره آن صحبت کنم اما قطعا ما گفته بودیم که آن‌ها مایلند چنین کاری انجام دهند. اما خب درباره آن اظهارنظر نمی‌کنم. خیلی زود است.  

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با دعوت کیم جونگ اون،‌ رهبر کره‌شمالی از او برای سفر به پیونگ‌یانگ گفت اظهارنظر نمی‌کند. اما بعد با پافشاری خبرنگار گفت: تمایلی به سفر به آنجا ندارم چون فکر می‌کنم آمادگی وجود ندارند. فکر نکنم برای این کار آماده باشیم. شاید بعدا در آینده این کار انجام شود و بسته به اینکه چه اتفاقی بیفتد، اطمینان دارم که اون هم عاشق این است که به ایالات متحده سفر داشته باشد. فکر می‌کنم هنوز راه‌هایی برای پیمودن داریم.  

در ادامه این کنفرانس خبری، خبرنگاری پرسید که آیا ترامپ اسرائیلی‌ها و سعودی‌ها را به همکاری مشترک در این مساله (احتمالا توافق) ترغیب می‌کند، خصوصا اینکه آنها هدف مشترکی دارند. ترامپ گفت: همواره. من از همه می‌خواهم تا با دیگران همکاری داشته باشند. خاورمیانه مکان جالبی است. آن‌ها به لحاظ تاریخی چندان خوب با یکدیگر کار نکرده‌اند. اما خب اسرائیل شروع به کار با خیلی از کشورها کرده است که دو سال پیش تصور آن نمی‌رفت.  

خبرنگار دیگری پرسید که آیا ترامپ به سعودی‌ها وعده داده است که آمریکا در این موضوع از آن‌ها حمایت خواهد کرد و او پاسخ داد: نه وعده نداده‌ام. این را به سعودی‌ها وعده ندادم. ما باید با سعودی‌ها بنشینیم و چیزی را حل کنیم. و سعودی‌ها خیلی از ما می‌خواهند که از آن‌ها حفاظت کنیم اما من گفتم که ما باید کار کنیم. این حمله به عربستان سعودی بوده است نه حمله‌ای به ما.  

ترامپ افزود: اما قطعا به آن‌ها کمک می‌کنیم. آن‌ها متحد بزرگی بوده‌اند. در سال‌های گذشته آن‌ها ۴۰۰ میلیارد دلار در کشورمان خرج کرده‌اند. این یعنی یک میلیون و نیم شغل. آن‌ها مثل بعضی از کشورها نیستند که مدت بخواهند؛ اینکه بگویند پول با بهره صفر درصد برای ۴۰۰ سال آینده بدهید. نه. سعودی‌ها نقد می‌پردازند. آن‌ها از نقطه‌نظر شغلی به ما کمک‌ کرده‌اند و خیلی چیزهای دیگر. آن‌ها در واقع به ما کمک کردند. من زنگ می‌زنم و می‌گویم که "گوش کنید، قیمت نفت ما، قیمت بنزین ما، بسیار بالاست. شما باید تولید را بیشتر کنید." این را می‌دانید.

ولیعهد بحرین هم سخنان ترامپ را تایید کرد. ترامپ گفت: من از ولیعهد می‌خواهم و می‌گویم که باید به ما کمک کنید و یک کم بیشتر تولید کنید. بعد ناگهان قیمت‌ها پایین می‌آید. هیچ رئیس‌جمهوری دیگری نمی‌تواند این کار را کند. هیچ رئیس‌جمهوری دیگری نتوانست این کار را کند یا شاید تلاش نکردند اما من این کار را کردم.

ترامپ در ادامه گفت که اصلا بابت بروز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه نگرانی ندارد اما می‌خواهد که از آن اجتناب کند.

310311

کد خبر 1300419

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ عربستان بحرین ایالات متحده آمریکا مایک پومپئو باشگاه پرسپولیس عربستان لیگ برتر نوزدهم آرامکو ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ حسن روحانی ایران و آمریکا بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۹۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط