Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، بهروز عمرانی (رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری) در نشست مشترک با اعضای موسسه باستان‌شناسی آلمان با اشاره تجربه همکاری این دو مرکز تصریح کرد: فعالیت‌های باستان شناسی که در حال حاضر در محوطه ریوی خراسان شمالی در دوره‌های هخامنشی و مفرغ صورت می‌گیرد بسیار حائز اهمیت است.

او با اشاره به اینکه در قانون برنامه توسعه بر انجام مطالعات باستان شناسی در حوزه ایران فرهنگی بصورت فراتر و  وسیع تر از ایران تأکید شده است گفت: فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه باید بر هم منطبق شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمرانی در ادامه با مهم خواندن فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه باستان شناسی زیر آب در خلیج فارس و دریای عمان بر انجام مطالعات در این حوزه علاوه بر مسئله آموزش توسط موسسه باستان شناسی تأکید کرد .

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بر مکان یابی هر چه سریعتر برای انجام فعالیت‌های باستان شناسی با همکاری پژوهشکده باستان شناسی و مؤسسه باستان شناسی آلمان در این مناطق تأکید کرد .

او در ادامه گفت: با وجود کاوش‌های گسترده صورت گرفته هنوز نسبت به محدوده، زمان  و شدت ورود دوره مفرغ اطلاعات کاملی نداریم و توقع می‌رود با مطالعات صورت گرفته در شمال و شمال غرب ایران این نتیجه به دست آید.

عمرانی تصریح کرد: در حوزه فعالیت‌های باستان شناسی که امکان انجام کاوش‌های توصیفی وجود ندارد علوم میان رشته‌ای می‌تواند اطلاعات مورد نیاز را به ما بدهد .

او در ادامه با اشاره به محدودیت‌های موجود برای محققان در انتشارات برون مرزی از دست اندرکاران موسسه باستان شناسی خواست تا با بهره از امکانات این مرکز در انتشار فعالیت‌های پژوهشی همکاران پژوهشگاه مساعدت کنند.

عمرانی در پایان تصریح کرد: در توافقات بین المللی در حوزه باستان شناسی طرف آلمانی یکی از بهترین همکاران ما است و خواستار ادامه این همکاری‌ها هستیم .

سوند هنسن (رییس بخش اوراسیای مؤسسه باستان شناسی آلمان) نیز در این نشست با اشاره به بازدیدش از محوطه باستانی ریوی در خراسان شمالی تصریح کرد: این محوطه ظرفیت بالایی برای انجام کاوش‌های بلند مدت دارد . می‌توان یک برنامه و چشم انداز ۵ساله برای فعالیت‌های باستان شناسی در این محوطه در نظر گرفت .

او در ادامه  با اشاره به برگزاری کارگاه باستان شناسی زیر آب در سال ۹۶ در برلین و تلاش‌های انجام شده در این حوزه خاطر نشان کرد: به منظور انجام مباحث آموزشی لازم است نقاطی از ایران انتخاب و روی آن کار شود.

هنسن در ادامه نسبت به انجام پژوهش‌های باستان شناسی در منطقه غرب ایران و آذربایجان و تمدید یادداشت تفاهم فی ما بین موسسه باستان شناسی آلمان و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در سال ۲۰۲۰ ابراز علاقه کرد.

در ادامه، «همکاری‌های میان مؤسسه باستان شناسی آلمان و پژوهشگاه در تپه ریوی و ربع رشیدی»، «دوره‌های آموزشی باستان شناسی زیر آب و همکاری در برنامه‌های مشترک DFG و پژوهشگاه»، «تسریع در انجام پژوهش‌های باستان شناسی زیر آب در منطقه خلیج فارس و دریای عمان با توجه به اولویت‌ها» و «همکاری‌های مشترک در منطقه آذربایجان با توجه به ضرورت پاسخگویی به پرسش‌های علمی مطروحه» مورد تأکید قرار گرفت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باستان شناسی زیر آب باستان شناسان آلمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهاددانشگاهی باید مهم‌ترین بازیگر فعالیت‌های فرهنگی و دانشگاهی باشد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با رئیس جهاددانشگاهی و برخی از اعضای هیات رئیسه این نهاد با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی سابقه طولانی در فعالیت‌های فرهنگی و هنری دارد و بنیانگذار بسیاری از رویداد‌های مهم این حوزه بود ادامه داد: امید است این نهاد مجدد به آن دوره برگردد.

اسماعیلی با اشاره به سابقه انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری همچون تئاتر، فیلم و موسیقی دانشجویی توسط جهاددانشگاهی گفت: در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها اقدامات فاخری در این زمینه انجام می‌داد که امیدواریم دوباره این فعالیت‌ها فعال شود.

وی افزود: جهاددانشگاهی باید در دانشگاه‌ها در کنار سایر بخش‌های ذیربط، در انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری مهمترین بازیگر باشد.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه آماده انجام حمایت‌های لازم از طرح‌ها و برنامه‌های جهاددانشگاهی در حوزه هنر و فرهنگ هستیم گفت: در بودجه برای فعالیت‌های فرهنگی دانشگاهیان اعتباراتی پیش بینی شده که آیین نامه آن برای سال ۱۴۰۳ در حال تصویب است که جهاددانشگاهی می‌تواند از ظرفیت‌های این آیین نامه استفاده کند، ما نیز آماده حمایت از طرح‌های فرهنگی و هنری دانشجویی جهاددانشگاهی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ابلاغ تاسیس شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق کشور گفت: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی نقش ویژه‌ای در تاسیس این شهر جهانی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه دولت زیرساخت‌های لازم را برای تاسیس این شهر جهانی آماده می‌کند ادامه داد: امیدوارم به کمک جهاددانشگاهی و سایر بخش‌ها یک کار جهادی در این حوزه اتفاق بیفتد.

اسماعیلی همچنین در رابطه با سخنان رییس جهاددانشگاهی پیرامون اقدامات این نهاد در حوزه تحقق شعار سال گفت: باید برای شعار سال پیوست فرهنگی تدوین شود که در حال انجام آن هستیم.

رییس جهاددانشگاهی نیز در این دیدار با تقدیر از برنامه‌های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سالی که گذشت بسیاری از رویداد‌های فرهنگی هنری و جشنواره‌ها با وجود تمام کارشکنی‌ها و تبلیغات منفی دشمنان با استقبال خوب مردم مواجه شد.

وی همچنین با اشاره به حماسه بزرگ تنبیه اسرائیل توسط رزمندگان دلاور و پرافتخار نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران و جبهه مقاومت گفت: این اقدام ارزشمند باید به خوبی در رسانه‌ها تبیین شود که رسانه‌های جهاددانشگاهی فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام داده‌اند.

مسلمی نائینی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و هنری این نهاد گفت: برگزاری مسابقات ملی مناظره، نظرسنجی‌های مرکز افکارسنجی ایسپا، رویداد‌های فرهنگی، انتشار کتاب‌های این حوزه و... برخی از این اقدامات است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی اصلی این حوزه درخواست حمایت برای برگزاری رویداد‌های تخصصی و انجام مطالعات تحقیقاتی داریم.

رییس جهاددانشگاهی به تدوین بسته سیاستی تحقق شعار سال مهار تورم و رشد تولید توسط پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: این بسته برای دولت ارسال شده است که با ابلاغ از طرف دفتر ریاست جمهوری وزارت امور اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی می‌توانند از سیاست‌های پیشنهاد شده بهره‌مند شوند.

وی همچنین از ابلاغ تاسیس شهر جهانی نوآوری و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و خلاق کشور قددانی کرد و گفت: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی و دیگر بخش‌های فرهنگی جهاددانشگاهی آماده تحقق اهداف این شهر جهانی هستند.

مسلمی نائینی با اشاره به انجام تحقیقات علمی در زمینه فرهنگ و هنر در جهاددانشگاهی گفت: دفتر تخصصی فرهنگ و هنر در این نهاد در حال راه‌اندازی است.

رییس جهاددانشگاهی در این دیدار همچنین به برنامه‌ریزی برای برگزاری هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان توسط این نهاد اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • همکاری مردم و مسوولان سبب عادی شدن شرایط پس از سیل مخرب بلوچستان شد
  • جهاددانشگاهی باید مهم‌ترین بازیگر فعالیت‌های فرهنگی و دانشگاهی باشد
  • همه چیز درباره کشفیات مرموز باستان‌شناسی در اصفهان / از کشف یک کوره اعجاب‌انگیز تاریخی تا لوله‌های عظیم آب و فاضلاب ۱۰۰۰ ساله و یک سازه عجیب مسقف احتمالا متعلق به یهودیان (فیلم)
  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • وضعیت شناسی دقیق حلقه مفقوده در فعالیت‌های فرهنگی تخصصی است
  • کشف رود؛ اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل سکونت در مشهد 
  • ضرغامی در پاسخ به قدس آنلاین بیان کرد: تکذیب خروج ایران از ایکوم و ایکوموس
  • مطالعه و کاوش در ۵ محوطه باستانی استان اردبیل
  • ضرورت تعامل و همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه