Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-23@13:10:57 GMT

مطالبه‌گری از مسئولان باعث تقویت نظام می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۱۰۳۳

مطالبه‌گری از مسئولان باعث تقویت نظام می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید احمد خاتمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار شد، اظهار داشت: هفتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم از دوم مهرماه آغاز می‌شود و تا چهارم مهرماه ادامه می‌یابد.

وی گفت: با وجود اینکه در آیین‌نامه مجلس خبرگان، مشورت رئیس مجلس خبرگان اجباری نیست اما آیت الله مشکینی، آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله یزدی و آیت الله جنتی اهل مشورت بوده و با گوش باز سخنان هیئت رئیسه را می‌شنوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر اجلاس ۱۶ ناطق سخنرانی می‌کنند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: یکی از برنامه‌های مجلس خبرگان در این اجلاس نطق‌های قبل از دستور طبق ماده ۶۱ آیین‌نامه داخلی خبرگان است و بر اساس تحول ایجاد شده اعضای خبرگان به صورت الفبایی ناطق قبل از دستور خواهند بود.

وی با اشاره به سخنرانی ۱۶ ناطق قبل از دستور به مدت ۱۵ دقیقه در هر اجلاس افزود: سخنرانی‌ها در رابطه با مسائل مربوط به موضوع مشخص شده است که گاهی در نطق‌ها مشکلات حوزه انتخابیه نیز مطرح می‌شود.

آیت الله خاتمی ضمن بیان اینکه انتخاب کمیته پنج نفره برای تنظیم و پیشنهاد محورهای بیانیه پایانی در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: این کمیته بدین منظور تشکیل شده که بیانیه پایانی، نظریه حداکثر باشد و در این زمینه روز نخست اجلاس، پیش نویسی در خدمت اعضای مجلس قرار داده می‌شود و اعضا نظرات خود را بر اساس پیش نویس عرضه می‌کنند.

وی ادامه داد: پس از تحویل نظرات اعضا به کمیسیون پنج نفره، کمیته، محورهای لازم را به رأی می‌گذارند و سپس بیانیه تدوین شده و در پایان اجلاس با حضور خبرنگاران، این بیانیه که نظر همه اعضا است، قرائت می‌شود.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: روز اول آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه با موضوع تدوین خطوط کلی قوه قضائیه و استمرار مبارزه با مفاسد اقتصادی سخنرانی می‌کند.

مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی

وی گفت: مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی موجی از امید را در میان مردم به وجود آورده است که این حرکت مقدس باید ادامه پیدا کند.

آیت الله خاتمی اضافه کرد: پس از پایان سخنرانی آیت الله رئیسی، پنج نفر از اعضا هر کدام به مدت ده دقیقه می‌توانند اظهار نظر کنند و سپس گزارش اجلاس منتشر می‌شود و در صورت تصویب هیئت رئیسه این سخنرانی می‌تواند توسط صدا و سیما پخش شود.

وی بیان کرد: در روز دوم اجلاس، حجت الاسلام طائب رئیس اطلاعات سپاه پاسداران با موضوع بررسی مسئله نفوذ با ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی سخنرانی می‌کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان گفت: برای انتخاب شخص مدعو، کمیسیون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خبرگان یک ماه مانده به اجلاس، موضوعات مورد توجه را بحث می‌کند و شخصیت‌هایی را نیز که از عهده موضوعات بر می‌آیند به هیئت رئیسه پیشنهاد می‌دهند و هیئت رئیسه پس از بررسی نظرات کمیسیون حتی می‌تواند شخصیت‌های دیگر را نیز دعوت کند اما معمولاً همان نظرات مورد توجه است و هیئت رئیسه خود را موظف به حفظ حرمت خبرگان می‌بیند.

طرح اصلاح قانون انتخابات خبرگان در اولویت است

وی اظهار داشت: کمیسیون برای طرح‌هایی آیین‌نامه داشته است که برخی از آن‌ها به نظر می‌رسد که طرح‌های کلیدی است که شامل طرح اصلاح قانون انتخابات خبرگان می‌شود و بندهایی از آن قرائت و تصویب شده و بندهای دیگر در این اجلاس پیگیری خواهد شد.

آیت الله خاتمی گفت: سه‌شنبه شب در اجلاس خبرگان ضیافت رئیس مجلس خبرگان برگزار می‌شود که جلسه‌ای غیر رسمی است و همه اعضا به مدت پنج دقیقه امکان صحبت کردن در این جلسه را دارند.

وی تعداد جلسات هیئت رئیسه و اعضای مجلس خبرگان رهبری از اسفندماه سال ۹۶ را ۱۵ جلسه اعلام کرد و افزود: طرح همکاری کمیسیون حراست و پاسداری از ولایت فقیه با مدیریت حوزه علمیه قم با موضوع تبیین اندیشه و فقه در حوزه‌های علمیه سراسر کشور عرضه شده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: هیئت اندیشه ورز از ابتدای تأسیس تاکنون ۸۸ جلسه داشته‌اند که ۱۶ جلسه بعد از اجلاس گذشته یعنی از اسفند ۹۷ بوده است که اقدامات و مصوباتشان در هیئت اندیشه ورز مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و گزارش آن طبق سازو کار مشخص به مقام معظم رهبری تقدیم می‌شود.

دیدار با مقام معظم رهبری در آخرین روز اجلاس

وی گفت: در روز پنجشنبه دیدار با مقام معظم رهبری و زیارت مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) جزو دستور کار مجلس خبرگان قرار دارد.

آیت الله خاتمی ابراز کرد: با وجود برگزاری ۲ اجلاس رسمی در طول سال توسط مجلس خبرگان، کمیسیون‌های مختلف این مجلس دائماً فعال هستند و به وظایف خود عمل می‌کنند.

وی گفت: کمیسیون پاسداری از ولایت فقیه اقدامات بسیاری انجام داده‌اند و تمام شبهات در عرصه ولایت فقیه جمع‌آوری شده و مرکز پژوهش‌های مجلس خبرگان در این رابطه طرح‌های ارزشمندی ارائه خواهند داد که این طرح‌ها در هیئت رئیسه تصویب خواهد شد.

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: دشمنان از طریق فضای مجازی مدام به شبهه افکنی در خصوص ولایت فقیه می‌پردازند و امکانات کمیسیون نیز محدود است اما باید مدیریت جهادی در این عرصه صورت گیرد.

کلاس درس ولایت فقیه در حوزه برقرار می‌شود

وی گفت: تصویب شده که در حوزه علمیه کلاس درس ولایت فقیه به صورت گسترده برگزار شود.

آیت الله خاتمی ابراز کرد: در زمینه مذاکرات، اعضای هیئت خبرگان خط مشی جز خط ولایت در زمینه اقدامات دولت ندارند و آنچه برای اعضای خبرگان اهمیت دارد عزت ملت بزرگ ایران است.

وی گفت: خداوند نعمت وجود رهبری عارف،‌ دوراندیش و کشور شناس را به مردم ایران عنایت کرده است که رهنمودهای ایشان موعظه نیست بلکه تکلیف است.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان  تأکید کرد: مقام معظم رهبری به خبرگان وظیفه کرده‌اند که قطعنامه داشته باشند که طرحی در این زمینه در کمیسیون آیین‌نامه آمده است که نهاد مجلس خبرگان مشخصه مطالبه گری را دارد.

دعوت از رؤسای سه قوه برای مطالبه‌گری در اجلاس گذشته

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: در یکی از اجلاس گذشته رؤسای سه قوه برای مطالبه‌گری رویاروی دعوت شدند که رئیس دو قوه یعنی رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق قوه قضائیه آمدند اما رئیس جمهور مسافرت داشتند و شرکت نکردند.

وی اصل مطالبه‌گری را یک ارزش بزرگ عنوان کرد و افزود: مسئولان اجرایی کشور نیز این مطالبه‌گری را تخریب نخواهند دید بلکه می‌دانند که این امر موجب تقویت نظام اسلامی خواهد شد که در این مطالبه‌گری نباید خدمات نادیده گرفته شود بلکه باید از آن‌ها نیز تجلیل شود و مطالبات نیز در چارچوب قانون و رهنمودهای امام و مقام معظم رهبری پیگیری شود.

کد خبر 4720995

منبع: مهر

کلیدواژه: قم مجلس خبرگان رهبری سید احمد خاتمی ماه محرم قزوین اربعین حسینی بوشهر شهرکرد عاشورا ایلام شیراز مراسم عزاداری خطبه های نماز جمعه گرگان تاسوعا و عاشورا سانحه تصادف ماه محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۱۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان چه گذشت؟

آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز دوشنبه به وقت محلی در جریان سفر رسمی به پاکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با بیان اینکه پیوند‌های تاریخی همسایگی و اشتراکات اعتقادی، روابط تهران-اسلام‌آباد را عمیق و ناگسستنی کرده است، سطح روابط دو کشور را نامتناسب با ظرفیت‌های متقابل دانست و بر تلاش برای افزایش تعاملات و مناسبات دو طرف در عرصه‌های مختلف اقتصادی، تجاری و فرهنگی تاکید کرد.

وی با اشاره به سیاست جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشور‌های مسلمان، همسایه و همسو، گسترش روابط با پاکستان را تامین‌کننده همه این اهداف دانست و اظهار داشت: باور داریم که با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توان روابط فیمابین را متحول کرد و لذا در گام اول برای دستیابی به حجم ۱۰ میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور توافق کردیم.

وی با تشریح برخی زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌ها و روابط ایران و پاکستان از جمله در حوزه انرژی، به اهمیت امنیت به خصوص در مرز‌های مشترک دو کشور برای رونق تبادلات مرزی اشاره کرد و گفت: دو کشور در موضوع ضرورت تامین و پایداری امنیت، لزوم مبارزه قاطع با اشکال مختلف تروریسم و حمایت بدون تبعیض از حقوق بشر به خصوص دفاع از مردم مظلوم فلسطین رویکرد و نگاهی نزدیک و مشترک دارند.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «روابط دو کشور در همه ابعاد دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی قابل ارتقا و تقویت است»، تصریح کرد: تحکیم و تعمیق روابط دو ملت دوست ایران و پاکستان ممکن است مخالفانی داشته باشد، اما عزم و اراده موجود نزد سران دو کشور برای گسترش روابط، بر این مخالفت‌ها غلبه کرده و این سفر می‌تواند نقطه عطفی در ایجاد تحول در روابط فیمابین باشد.

وی همچنین بر اهمیت تبادل هیئت‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور و فعال شدن کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی برای رفع موانع توسعه مراودات و مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو کشور تاکید کرد و گفت: تقویت همکاری‌های ایران و پاکستان به عنوان دو کشور اسلامی مهم منطقه می‌تواند در حل مشکلات منطقه موثر باشد، در مقابل حضور بیگانگان در منطقه نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی‌کند، بلکه خود باعث ایجاد مشکلات پیچیده‌تر خواهد شد.

وی با تاکید بر ضرورت اتحاد و انسجام کشور‌های اسلامی برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف و تعرض به کشور‌های اسلامی، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و به خصوص غزه را از جمله تبعات نبود چنین انسجامی میان کشور‌های اسلامی دانست و گفت: همکاری‌های ایران و پاکستان در این زمینه می‌تواند بستر مناسبی برای همراه شدن بیشتر کشور‌های اسلامی در مسیر وحدت و انسجام امت اسلامی باشد.

«شهباز شریف» نیز در این نشست با بیان اینکه این سفر به پاکستان عزت بخشید، روابط فیمابین را بسیار مستحکم و دوستانه توصیف و تصریح کرد: پیشرفت هر کدام از دو کشور ایران و پاکستان باعث پیشرفت متقابل کشور دیگر خواهد شد.

نخست وزیر پاکستان با اشاره به مرز‌های طولانی مشترک میان دو کشور، بر مبارزه قاطع با تروریسم و تلاش برای ارتقای امنیت در مناطق مرزی و همچنین ایجاد رونق اقتصادی در مناطق مرزنشین از طریق گسترش بازارچه‌های مرزی تاکید کرد.

وی با ابلاغ سلام‌های گرم دولت و ملت پاکستان به رهبر انقلاب اسلامی و ملت ایران، از درایت و تدابیر رئیسی برای تقویت روابط و تعاملات منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به خصوص در ارتباط با کشور مطبوعش قدردانی کرد.

وی با تاکید بر هدف‌گذاری صورت گرفته برای رساندن حجم مبادلات اقتصادی فیمابین به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزود: گسترش همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی می‌تواند به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دو کشور بیانجامد.

نخست وزیر پاکستان همچنین با اشاره به حمایت پاکستان از همکاری‌های زیرساختی لجستیک چندجانبه افزود: تحقق این همکاری‌ها می‌تواند تبادلات تجاری فیمابین را به سطحی جدید ارتقا دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از آرمان آزادی قدس و دفاع از مردم مظلوم فلسطین را قابل تحسین توصیف و تصریح کرد: اتحاد و انسجام کشور‌های اسلامی موثرترین اقدام در بازدارندگی جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان مظلوم است.

شهباز شریف همچنین با اشاره به گفتگو‌های مطرح شده درباره حقوق و امنیت مردم منطقه کشمیر، تقویت همکاری‌های دو کشور در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی در زمینه‌های مختلف را خواستار شد.

در این دیدار همچنین سران دو کشور بر اهمیت تقویت تجارت رسمی تاکید و علاوه بر آن توافق کردند که طرف پاکستانی در اجرای تعهدات خود در زمینه انرژی تسریع کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان
  • نقش مشکوک ویراستی در ویترین سازی برای مسئولان
  • در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و پاکستان چه گذشت؟
  • حمله تند حسین شریعتمداری به مهدی فضائلی: رهبری سخنگو ندارد
  • حسین شریعتمداری خطاب به فضائلی: چرا حضرتعالی این تذکر [حضرت آقا ]را - برفرض واقعی بودن- علنی کرده‌اید؟!  
  • تقویت زیرساخت های کشاورزی در حوزه جنوب ایلام یک ضرورت است
  • هدف صهیونیسم از بین بردن اسلام است/ تقویت اتحاد اسلامی؛ وظیفه اصلی امت اسلامی
  • رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کرده‌اید؟
  • واکنش معاون دفتر رهبری به حاشیه سازی درباره توئیت دیروزش + عکس | تذکر رهبری به برخی مسئولان در موضوع حجاب و ماجرای یک توئیت دیگر