Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-19@18:52:14 GMT

خریداران نفت عربستان به دنبال جایگزین می‌گردند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۲۱۱۱

خریداران نفت عربستان به دنبال جایگزین می‌گردند

تین‌نیوز | 

پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان پالایشگاه های آسیا به دنبال جایگزینی برای عرضه نفت عربستان می گردند.

 به گزارش تین نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان در روز شنبه بازارهای نفت در روز دوشنبه آشفته بودند. پالایشگاه های آسیا به دنبال جایگزینی برای عرضه نفت عربستان می گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیدکنندگان نفت آمریکا تلاش خود را برای صادرات نفت خام افزایش داده اند. عربستان سعودی هم سعی میکند صادرات محصولات پالایش شده خود را حفظ کند.

پس از حمله روز شنبه به تاسیسات پالایش نفت عربستان در بقیق و خریص که 5.7 میلیون بشکه از تولید نفت عربستان کم کرد، قیمت نفت خام در روز دوشنبه حدود 20 درصد بالا رفت که بیشترین افزایش طی 30 سال گذشته بود.

 هنوز مشخص نیست بزرگترین صادر کننده نفت جهان چه زمانی تولید خود را از سر می‌گیرد ولی دو منبع آگاه از عملیات‌های آرامکوی عربستان گفتند بازگشت کامل به تولید احتمالا ماه ها طول می کشد.

 در حالی که بیشتر کشورها ذخایر بالایی برای تامین نیازهای فوری خود دارند، شرکت های نفت از همین الان برای محموله های نفتی خود در هفته ها و ماه های آینده برنامه ریزی می کنند تا کمبود نفت خام سبک و محصولات پالایش شده را جبران کنند.

 تولید از دست رفته عربستان معادل 5 درصد عرضه نفت خام جهان است. تحلیلگران مرکز مشاوره تحقیقاتی برنشتین می گویند صادرات نفت عربستان بیشتر به سمت چین می‌رود. چین روزانه 1.7 میلیون بشکه نفت از عربستان میخرد که 25 درصد صادرات این کشور را تشکیل می‌دهد.

 سفارش نفت گالف کوست آمریکا و نرخ حمل و نقل برای محموله ها از این منطقه افزایش یافته است. تقاضا برای صادرات نفت خام آمریکا از گالف کوست بالا رفته است.

فیل فلین، یک تحلیلگر از گروه پرایس فیوچرز در شیکاگو گفت:«راه برای صادرات نفت خام آمریکا کاملاً باز است و احتمالاً شاهد مقادیر بسیار بالایی در صادرات نفت این کشور خواهیم بود».

 افزایش تولید شیل آمریکا باعث شده بود این کشور در ماه ژوئن از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت و محصولات پالایشی پیشی بگیرد. آژانس بین المللی انرژی هفته گذشته اعلام کرد صادرات نفت آمریکا از سه میلیون بشکه در روز گذشته است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: عربستان آرامکو عربستان نفت عربستان پالایشگاه های آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۲۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند

دولت بایدن تمایلی به تشدید تحریمها علیه صادرات نفت ایران ندارد و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این رژیم به سفارتخانه ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا بایدن را متهم به شکست در اجرای تحریم‌های موجود علیه ایران کرده و اعلام کردند تحریم‌ها علیه این کشور باید تشدید شود.

استیو اسکالیس از نمایندگان جمهوری‌خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان‌تر کرده و باعث درآمدزایی ایران  جهت فعالیت‌های این کشور شده است.

فشار سیاسی برای تنبیه کردن ایران تبدیل به یک مشکل بزرگ برای دولت آمریکا شده است. آمریکا چطور می‌تواند مانع تشدید درگیری‌های در خاورمیانه بدون بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران شود؟

واشنگتن ماه‌هاست اعلام می‌کند اصلی‌ترین هدف آن ممانعت از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه‌ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.

مجلس نمایندگان آمریکا در روز دوشنبه لایحه‌ای وضع کرد با عنوان قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین. طبق این لایحه تحریم‌ها علیه ایران گسترش می‌یابد و گزارش‌های سالانه‌ای باید برای مشخص شدن مداخله موسسات مالی چین در نقل و انتقال نفت ایران ارائه شود. بدین ترتیب هیچ موسسه مالی در آمریکا نمی‌تواند برای هیچ نهاد چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.

البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات‌های حامی بایدن قرار دارد مشخص نیست. دولت بایدن مخالف بالا رفتن قیمت نفت است.

بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای عقیده دارند دولت بایدن اقدام قابل توجهی جهت تشدید تحریم‌های فعلی علیه صادرات نفت ایران انجام نمی‌دهد.

اسکات مدل، رئیس گروه راپیدان انرژی عقیده دارد حتی اگر این لایحه تصویب شود، دولت بایدن تلاش معناداری برای اجرای تحریم‌های فعلی یا اعمال تحریم‌های جدید جهت محدود کردن صادرات نفت ایران نخواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در 2018 پس از خارج شدن از قرارداد هسته ای ایران، تحریم‌های جدیدی علیه صنعت نفت این کشور وضع کرد و دولت بایدن تلاش کرد با تحریم شرکت‌هایی در چین، امارات و مناطق دیگر مانع دور زدن این تحریم‌ها شود.

با وجود این تلاش‌ها، راپیدان تخمین می‌زند صادرات نفت ایران بدون محاسبه میعانات گازی به 1.6 تا 1.8 میلیون بشکه در روز رسیده باشد که نزدیک به 2 میلیون بشکه صادر شده قبل از اعمال تحریم‌هاست.

یکی از دلایل مخالفت بایدن برای محدود کردن صادرات نفت ایران تاثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین یک عامل حیاتی در آستانه انتخابات آمریکاست. 

تشدید تحریم‌ها علیه ایران همچنین رابطه بین آمریکا و چین را خراب می‌کند. تقریبا تمام نفتی که از سوی ایران وارد چین می‌شود با مبدا مالزی یا سایر کشورهای خاورمیانه ثبت شده و توسط ناوگانی از نفتکش‌های قدیمی‌تر که فرستنده‌های خود را هنگام بارگیری در بنادر ایران خاموش می‌کنند، منتقل می‌شود.

اطلاعات ردیابی نفتکش‌های شرکت ورتکسا نشان می‌دهد چین 55.6 میلیون تن معادل 1.11 میلیون بشکه در روز نفت ایران را در سال گذشته میلادی خریداری کرده است. این رقم معادل 90 درصد از صادرات نفت ایران و 10 درصد از واردات نفت چین است.

انتهای پیام/26

دیگر خبرها

  • ضرر ۱۵۰ میلیونی خریداران پژو پارس به‌خاطر دعوای ایرانخودرو و سازمان استاندارد
  • واکنش عربستان به وتوی آمریکا به قطعنامه فلسطین
  • چرا سعودی‌ها بازیگردان بازار نفت جهان هستند؟/ سه «بزرگترین» نفتیِ دنیا در عربستان
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • آلمان، فرانسه و آمریکا، مقصد اول صادرات قطعات خودرو ترکیه
  • بایدن درباره تحریم نفت ایران تصمیم جدید گرفت؟
  • یک سریال فانتزی جایگزین «رستگاری» شد
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟
  • رویترز: بایدن تحریم‌های نفتی ایران را تشدید نمی‌کند
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه