Web Analytics Made Easy - Statcounter

حملات به دو تاسیسات نفتی وابسته به شرکت آرامکو در روز شنبه به تجمع تعدادی نفتکش غول‌پیکر، توقف تولید ۵.۷ میلیون بشکه نفت خام در روز و افزایش شدید قیمت‌های جهانی منجر شده است. ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۳ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از العهد، طبق داده‌های شرکت «روینیتیو»، بعد از آن‌که حملات به کاهش تولید نفت عربستان سعودی به نصف باعث شده است دست‌کم 11 نفتکش غول‌پیکر در انتظار بارگیری محموله‌های نفت خام در بنادر «راس تنوره» و «الجمعیه» در خلیج‌فارس هستند در حالی‌که این آمار روز پنجشنبه 5 کشتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت «روینیتیو» تصریح کرد، اختلال در عملیات بارگیری طی روزهای شنبه و یکشنبه باعث تجمع حامل‌های غول‌پیکر در لنگرگاه انتظار شده است.

داده‌های «مارین ترافیک» درخصوص اطلاعات بارگیری نشان می‌دهد که تعداد کشتی‌‌هایی که طی دو روز گذشته به بنادر سعودی وارد شدند به 59 کشتی کاهش یافته است در حالی‌‌که در مدت مشابه یک ماه قبل این عدد 68 کشتی بود( یعنی این‌که 9 کشتی به بنادر نرسیده‌اند)؛ این بدان معناست بعد از حمله به آرامکو، 18 میلیون بشکه نفت از انتقال محروم شده‌اند چرا که نفتکش غول‌پیکر می‌تواند روزانه حدود 2 میلیون بشکه نفت حمل کند.

«گرگ لوئیس» مدیرعامل حمل و نقل دریایی و انرژی در بانک سرمایه‌گذاری «پی‌تی‌آی‌جی» طی یادداشتی در روز دوشنبه نوشت: «بخش نفتکش‌ها غافلگیر شده‌ است و چه بسا در صورت تقاضای روزانه حدود 2.5 تانکر غول‌پیکر متحمل خسارت اولیه شوند که این خسارت جزئی در تولید نفت عربستان سعودی ممکن است منجر به ایجاد اختلال در بخش نفتکش‌ها شود.»

دو منبع گفتند که بازگشت به سطح تولید عادی ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

حملات اخیر به ظرفیت پالایش این کشور پادشاهی لطمه زده است در حالی‌که معاملات نفت خام برنت امروز- سه‌شنبه- حدود 20 درصد و معاملات بنزین ایالات متحده 9 درصد افزایش داشته است.

در ذیل مروری بر تاثیر حملات، به بازارهای نفت خام و تولیدات تاکنون می‌اندازیم:

نفت خام

-عربستان سعودی اعلام کرد که صادرات عادی خود طی هفته از طریق استفاده از ذخایر ادامه خواهد داد ولی بخشی از روند تحویل مختل شده است.

-چندین منبع تجاری گفتند که از خریداران نفت خام سعودی خواسته شده است نفت خام سنگین تقاضا کنند.

-عربستان سعودی مجبور شد خط لوله نفت به بحرین را ببندد. این خط روزانه 220 تا 230 هزار بشکه نفت خام سبک عربی را به پالایشگاه «ستره» منتقل می‌کند که گنجایش 267 هزار بشکه در روز را دارد.

-شرکت دولتی نفت بحرین بلافاصله برای مدیریت کشتی‌هایی جهت انتقال حدود 2 میلیون بشکه نفت خام از بندر «راس تنوره» سعودی به پالایشگاه‌هایش اقدام کرد.

محصولات تصفیه‌شده

-در پی این حملات، بازوی تجاری شرکت آرامکوی سعودی تلاش می‌کند محصولات نفتی را برای تحویل فوری خریداری کند.

-دو منبع اعلام کردند که بازوی تجاری آرامکو به دنبال خرید دیرل برای تحویل فوری است. عربستان سعودی در شرایط عادی صادر کننده خالص دیزل است.

-داده‌های تحلیلی «فورتکسا» نشان می‌دهد که حداقل دو نفتکش در بازه زمانی اوسط تا اواخر سپتامبر، که قرار بود در بندر «الجبیل» سعودی بارگیری شوند، مسیرشان را تغییر داده‌اند.

-طبق اعلام دو منبع تجاری و به نقل از «آی. آر. آر» متخصص در حوزه پژوهش‌های نفتی، عملیات در پالایشگاه‌های «ساسرف» و «پتروربیق» تا حدود 40 درصد کاهش یافته است.

ذخایر استراتژیک

-«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا صبح دوشنبه اعلام کرد که مجوز استفاده از ذخایر استراتژیک نفت آمریکا را صادر کرده است.

ترامپ: دنبال رویارویی نظامی با ایران نیستیم

-کره‌جنوبی اعلام کرد که استفاده از ذخایر استراتژیکش را در صورت تشدید اوضاع در سطح واردات نفت خام، بررسی خواهد کرد.

-دولت آلمان اعلام کرد که هرگونه تصمیم برای استفاده از ذخایر استراتژیک باید به شکل مشترک با دیگر کشورهای عضو در آژانس بین‌المللی انرژی اتخاذ شود.

توقف طولانی‌مدت تولید نفت در عربستان سعودی می‌تواند به افزایش قیمت سوخت برای مصرف‌کنندگان منجر شود.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,89,90,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "عربستان سعودی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عربستان سعودی اخبار عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۴۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟

وزارت حج و عمره عربستان به‌روزرسانی مهمی را درباره پایان اعتبار ویزای عمره برای زائرانی که از خارج از عربستان وارد می‌شوند، اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلامیه اخیر، ۱۵ ذی‌القعده (مصادف با ۲۳ می و سوم خرداد) آخرین روز انقضا روادید عمره خواهد بود، که نسبت به تاریخ انقضا قبلی ۲۹ ذی‌القعده (مطابق با ۶ ژوئن و ۱۷ خرداد) تغییر کرده است؛ این تغییر با هدف تسهیل حضور روان زائران حج ۲۰۲۴ به شهرهای مکه و مدینه اتخاذ شده است.

با تاکید بر هماهنگی بین وزارت حج و عمره و وزارت امور خارجه عربستان، اعتبار ویزای عمره به مدت ۳ ماه از تاریخ صدور با اطمینان از انقضا آن، حداکثر تا ۱۵ ذی‌القعده تأیید شده است.

به گزارش اکونومیک تایمز، مناسک حج تمتع ۲۰۲۴ از غروب جمعه ۱۴ ژوئن (۲۵ خرداد) آغاز می‌شود و در عصر روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) به پایان می‌رسد؛ این زمان مشروط به رؤیت ماه ذی‌الحجه، دوازدهمین ماه از تقویم اسلامی است.

عربستان سعودی پیش از این به زائران کشورهای دیگر و ساکنان خارجی مقیم این کشور هشدار داده است در مراسم حج آینده بدون مجوزهای لازم شرکت نکنند، در غیر این صورت مشمول مجازات‌های سخت خواهند شد.

وزارت حج و عمره عربستان تاکید کرد که انجام حج بدون مجوزهای لازم که هنگام ثبت‌نام برای این مناسک دریافت می‌شود، حرام است و انجام آن جریمه ۵۰ هزار ریال (حدود ۱۳ هزار و ۳۰۰ دلار) سعودی خواهد داشت.

همچنین افرادی که بدون مجوز در حال جابه‌جایی زائران دستگیر شوند تا سقف ۵۰ هزار ریال سعودی جریمه نقدی خواهند داشت.

اتباع خارجی در صورت محکوم شدن به این گونه جرایم پس از گذراندن حکم ۶ ماه حبس، از عربستان سعودی اخراج خواهند شد. آنها دوباره ۱۰ سال ممنوعیت ورود به کشور خواهند داشت.

رسانه‌های عربستان همچنین اعلام کرده‌اند افرادی که قوانین این کشور در حج را زیر پا می‌گذارند، توسط رسانه‌ها به شکلی علنی معرفی شده و بی‌اعتبار می‌شوند.

به گزارش ایمنا، طبق اعلام مسئول عملیات حج شرکت فرودگاه‌ها، زائران ایرانی در قالب ۱۱ پرواز به ترتیب از فرودگاه‌های مشهد (۳ اردیبهشت)، زاهدان (۴ اردیبهشت)، اهواز (۵ اردیبهشت)، تبریز (۶ اردیبهشت)، یزد (۷ اردیبهشت)، کرمان (۸ اردیبهشت)، بندرعباس (۹ اردیبهشت)، ساری (۱۰ اردیبهشت)، اصفهان (۱۱ اردیبهشت)، شیراز (۱۲ اردیبهشت) و مشهد (۱۳ اردیبهشت) و در قالب ۱۱ پرواز نیز از فرودگاه امام خمینی (ره) عازم کشور عربستان خواهند شد و آخرین پرواز برگشت زائران در تاریخ ۲۳ اردیبهشت خواهد بود.

منبع: ایسنا

کد خبر 746625

دیگر خبرها

  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • آخرین مهلت خروج عمره‌گزاران از عربستان چه زمانی است؟