Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@21:39:07 GMT

اقتصاد دانش بنیان شکوفاکننده ظرفیت های بومی است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۴۴۶۳

اقتصاد دانش بنیان شکوفاکننده ظرفیت های بومی است

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری بعدازظهر چهارشنبه در جلسه رونق تولید و اقتصاد دانش بنیان گلستان اظهارکرد: دیدگاه ما این است که توسعه یک فرآیند درون زا است و کسی نمی تواند از بیرون به استان کمک کند و باید نیروهای انسانی داخلی توسعه را شکل دهند.

ستاری با بیان این که با ورود صنعت از خارج توسعه اتفاق نمی افتد به استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در اصفهان هر حرفه ای که فکر می کردیم که به توسعه می انجامد از جمله فودلاد، سیمان، پتروشیمی، پالایشگاه، شهرک صنعتی و غیره را امتحان کردیم اما استان اصفهان جزو سه استان آخر در زمینه بیکاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اکنون توسعه اصفهان که ظرفیت های درونی فوق العاده ای در زمینه فرهنگ و گردشگری دارد، اتفاق افتاده و دیگر نمی توان به ظرفیت های صنعتی آن اضافه کرد اما نرخ بیکاری در آن بالا است.

ستاری گفت: اگر چنین صنعت هایی به گلستان بیاید همان نگرش بیرونی است یعنی عده ای در بیرون نشسته و تصمیم گیری می کنند.

وی اضافه کرد: گلستان ظرفیت های فوق العاده ای دارد آب و هوا و مساحت آن مانند هلند است ولی آنها به چه شیوه از کشاورزی استفاده می کند و استان به چه شیوه ای استفاده می کند؟

خام فروشی به توسعه نمی انجامد

ستاری تصریح کرد: خام فروشی محصولاتی مانند نفت و کشاورزی و غیره به هر شکل پدیده ای است که نسل های بعدی ما را مسخره خواهند کرد.

وی گفت: خام فروشی ارزش افزوده ندارد و با آن نمی تواند تحصیلکرده ها را در استان نگه داشت و هنری نیست که نیاز به دانش و مهندس و دکتر داشته باشد.

ستاری ادامه داد: شرکتی که تکنولوژی و خط تولیدی را از خارج آورده که دانش و نیروی انسانی آن در استان نیست، نمی تواند شما را به توسعه برساند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تأکید کرد که توسعه در استان درون زا و مبتنی بر نیروی انسانی است و باید در داخل اتفاق بیفتد.

وی بیان کرد: کمکی که ما می توانیم انجام دهیم که این زیرساخت ها و اکوسیستم را فراهم کنیم تا بخش خصوصی روی آدم ها سرمایه گذاری کند.

ستاری گفت: در اقتصاد، نوع آموزش نیروی انسانی و اکوسیستمی که در اختیار آن ها قرار می گیرد و سرمایه گذاری که توسط بخش خصوصی روی افراد انجام می شود، مهم است.

وی با بیان این که در اقتصاد دانش بنیان پول دولتی مهم نیست، پول بخش خصوصی مهم است، اضافه کرد: می توانیم همه زانوی غم بغل کنیم که چرا بچه های ما به دیگر استان ها و خارج از کشور می روند درحالی که خودمان مقصر هستیم و باید نوع تفکر و بینش را درست کنیم.

ستاری تصریح کرد: گلستان ظرفیت های فوق العاده ای در زمینه کشاورزی و گیاهان دارویی و معادن دارد و ظرفیت های فرهنگی بالایی فرهنگی دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به فرهنگ شهرستان گنبدکاووس اظهارکرد: ارزش این ها از معادن خام فروشی بیشتر است و باید نوآوری داشت و به همه این مسائل اهمیت داد.

وی افزود: می توان استارپ هایی را در زمینه گیم، انیمیشن، گردشگری و غیره در این شهرستان ایجاد کرد.

پارک فناوری گلستان از لحاظ زیرساخت بسیار فقیر است

ستاری بیان کرد: وظیفه ما کمک است و متاسفانه گلستان در این زمینه کمبود دارد و بخشی از آن هم به کوتاهی ما برمی گردد.

وی ادامه داد: پارک فناوری گلستان از لحاظ زیرساخت بسیار فقیر است و این نوع پارک ها دهه ۸۰ میلادی است و باید بخش های خصوصی پارک بزند اتفاقی که در هم اکنون در تهران می افتد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور تصریح کرد: بودجه قابل توجهی را برای گلستان خواهم گذاشت و مشکلی برای تأمین اعتبار کارخانه های نوآوری گلستان نخواهیم داشت و می توان از فردا شروع کنیم و کاری کنیم که تا پایان سال فضاها برای جوان ها آماده شود.

ستاری بیان کرد: خام فروشی راه توسعه نیست و باید جوان های بااستعداد همین جا مشغول به کار شوند.

وی خاطرنشان کرد: به هراندازه که از کشف معدن خوشحال می شوید باید از برگرداندن فارغ التحصیلان به شهرتان هم خوشحال باشید.

ستاری گفت: در زمینه زیرساخت ها و شرکت های دانش بنیان آمادگی کمک هستیم و بیش از ۱۴۰ نوع خدمت به این شرکت ها ارائه می دهیم.

وی بیان کرد: صندوق پژوهش فناوری را باید سریع تر شکل دهید زیرا جزو معدود استان هایی هستید که صندوق ندارید.

کد خبر 4721261

منبع: مهر

کلیدواژه: گنبدکاووس سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ماه محرم قزوین اربعین حسینی بوشهر شهرکرد عاشورا ایلام شیراز مراسم عزاداری خطبه های نماز جمعه گرگان تاسوعا و عاشورا سانحه تصادف ماه محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۴۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری

ایسنا/خراسان شمالی رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی از ارتقای ۱۳ پله‌ای این مجموعه در اقتصاد دانش بنیان کشور خبر داد و گفت: قرار است شهرک فناوری در استان ایجاد شود.

قربانی محمدرضا پنجم اردیبهشت ماه در آیین کلنگ زنی طرح انتقال آب غیر شرب به واحدهای فناور استان، از توافق با شهرک‌های صنعتی استان برای ایجاد شهرک فناوری در ضلع شمالی پارک به وسعت ۳۰ هکتار خبر داد.

وی پارک علم و فناوری خراسان شمالی را دبیر خانه کشوری صنایع خلاق و دبیرخانه ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان توصیف کرد و گفت: برای تسریع در انجام امور، بروکراسی اداری در پارک و واحد های زیرمجموعه عملا وجود ندارد و رتبه پارک در ستاد اقتصاد دانش بنیان استان که در سال گذشته ۲۶ کشوری بود، امسال با ۱۳ رتبه ارتقا به ۱۳ کشوری رسیده است.

محمدرضا حسین نژاد در آیین آغاز این پروژه، فعالیت های قبلی پارک علم و فناوری را زمینه ساز حرکت پرشتاب این پارک خواند و ادامه داد: قرار گرفتن خراسان شمالی در اقتصاد دانش بنیان در رده استان‌هایی مثل خراسان رضوی، باعث افتخار است.

استاندار، توجه به نخبگان، تقویت هیأت های اندیشه ورز، ایجاد تعاونی های دانش بنیان و جذب نقدینگی در دست مردم، تاسیس شرکت های سهامی عام و سایر تدابیر برای مشارکت مردم در پروژه های نیمه تمام را از اهم مواردی خواند که می تواند در جهش تولید موثر باشد .

وی افزود: فروش واحد های دولتی و اعطای مشوق های مالیاتی از دیگر مواردی هستند که می تواند در رونق و جهش تولید اثر گذار باشد.

استاندار به حمایت‌های گسترده دولت از شرکت های دانش بنیان اشاره و اظهار امیدواری کرد در سال ۱۴۰۳ با انتقال آب، بخشی از مشکلات واحد های فناور رفع شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان