Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-19@00:20:18 GMT

سلول خورشیدی ارگانیک به انرژی تبدیل می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۴۵۳۸

سلول خورشیدی ارگانیک به انرژی تبدیل می‌شوند

محققان موفق به تولید سلول خورشیدی ارگانیک شده‌اند که قادر به جذب و ذخیره سازی نور دریافت شده از محیط‌های سربسته و تبدیل آن به انرژی است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، سلول‌های خورشیدی معمولا تنها قابلیت جذب و ذخیره سازی نور خورشید را برای تبدیل به برق دارند، اما حالا نمونه‌ای از این سلول‌ها برای استفاده در محیط‌های دربسته تولید شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلول‌های خورشیدی موجود در بازار معمولا از نیمه هادی‌های سیلیکونی کریستالی تشکیل شده اند، اما سلول‌های خورشیدی جدید ارگانیک باریک، منعطف، سبک‌تر و ارزان قیمت‌تر بوده و می‌توانند نور موجود در محیط‌های دربسته را هم جذب کنند.

تولید سلول‌های خورشیدی جدید با همکاری محققان سوئدی و چینی انجام شده و آن‌ها قادر به جذب طیف نوری هستند که در محیط‌های دربسته وجود دارد. در حال حاضر دو نمونه از این سلول‌های خورشیدی تولید شده که مساحت آن‌ها به ترتیب یک و ۴ سانتیمتر مربع است.

بهره وری این سلول‌های ارگانیک برای تبدیل نور داخل ساختمان‌ها به برق در حدود ۲۶.۱ درصد است و انرژی که از این طریق ذخیره و تبدیل به برق می‌شود برای روشن نگهداشتن یک اتاق کافی است؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت در آینده استفاده از این سلول‌ها هم افزایش یابد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری انرژی خورشیدی سلول خورشیدی انرژی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد

تیمی از بیمارستان ملی پاراپلیگیکس(SESCAM) ، با همکاری محققان موسسه علوم مواد مادرید (ICMM-CSIC)، نشان دادند که چگونه دستگاه‌های کشت سلولی جدید مبتنی بر اکسید گرافن می‌توانند عملکرد ضد التهابی سلول‌های سرکوبگر میلوئید (MDSCS ) را حفظ کنند.این عملکرد می‌تواند هنگام جدا کردن سلول‌های ضدالتهابی برای درمان افراد مبتلا به بیماری اسکلروز بسیار مهم باشد.

دیگو کلمنته از محققان این پروژه می‌گوید: «برای کنترل التهاب در بیماری‌هایی مانند مولتیپل اسکلروز، سلول‌های سرکوبگر میلوئید باید حالت نابالغ خود را حفظ کنند. با این حال، هنگام استخراج از مغز استخوان و کشت در آزمایشگاه، آن ها به سرعت بالغ می‌شوند و با این کار توانایی فعالیت سرکوب‌کننده سیستم ایمنی خود را از دست می‌دهند. با این کار، این سلول‌ها برای درمان افراد مبتلا به این نوع بیماری عصبی مناسب نیستند.

در این پروژه محققان، دستگاه جدیدی بر اساس کشت سلولی ساختند که دارای پوششی از جنس ورق‌های اکسید گرافن احیا شده است. این دستگاه موجب می‌شود تا سلول‌های سرکوبگر میلوئید مغز استخوان که از حیوانات مبتلا به مولتیپل اسکلروز استخراج شده دارای شرایط بلوغ و فعالیت شبیه به سلول‌های اصلی در بدن باشد. این ابزار می‌تواند یک پشتیبان خوب برای استفاده در آینده در درمان سلولی برای مولتیپل اسکلروزیس باشد.»

در سال های اخیر نانوپزشکی به عنوان یک زمینه انقلابی برای توسعه برنامه‌های جدید پزشکی ظاهر شده است. در میان مهمترین نانومواد مورد بررسی برای کاربردهای زیست‌پزشکی، مشتقات گرافن در حال تبدیل شدن به گزینه‌امیدوارکننده برای مصارف تشخیصی و درمانی هستند. 

کونچی سرانو از محققان ICMM-CSIC این پروژه می‌گوید: «یکی دیگر از جنبه‌های جالب این تحقیق در تطبیق‌پذیری اکسید گرافن است. این کار به ما اجازه داده است تا نشان دهیم که اصلاح فیزیکوشیمیایی این نانومواد موجب می‌شود تا برخی ویژگی‌های بیولوژیکی ویژه و گاهی متضاد روی سلول‌های سرکوبگر میلوئید ایجاد شود.»

چنین مطالعه‌هایی در بخش اصلاح زیستی سلول‌های سرکوبگر میلوئید از طریق نانومواد مبتنی بر گرافن نشان می‌دهد که همه کاره بودن آن ها باعث می‌شود تا ابزارهای نانویی برای اصلاح سلول‌های سرکوبگر میلوئید در زمینه‌های مختلف پاتولوژیکی، مانند بیماری‌های خود ایمنی، مناسب شوند.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • شکست بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر تاریخ
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • ساخت پنج شهرک انرژی خورشیدی
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • تونل‌های انتقال آب چهارمحال و بختیاری را به کویر تبدیل می‌کنند
  • تغییرات آب‌وهوایی امنیت جهانی را هدف قرار داد
  • چشم ایران به برق خورشید روشن می‌شود؟