Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-19@13:05:15 GMT

انحصاربه بهانه حمایت از تولیدداخل؟

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۴۶۵۲

انحصاربه بهانه حمایت از تولیدداخل؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، این روزها نامه‌نگاری‌ها و بخشنامه‌های معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه صنایع معدنی، مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان صنایع مرتبط ایجاد کرده است.

بسیاری از فعالان اقتصادی در حوزه تولیدات مواد معدنی، اقدامات معاونت معدنی را گامی در جهت کُند کردن فرآیندهای مرتبط با کسب و کار می‌دانند؛ در عین حال آنچه که از دیدگاه رسانه‌ای، این روزها در عملکرد معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت مشهود است، نارضایتی‌هایی است که از صدور بخشنامه‌های معاونت امور معدنی وزارت صمت حاصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از اینکه واکنش به تصمیمات معاونت معدنی وزارت صمت ناشی از دغدغه‌های حمایت از تولید، حفظ اشتغال و در شرایط بدبینانه شکستن رانت‌ها باشد، اکنون دامنه تصمیمات این معاونت علاوه بر معدنی‌ها، به خودروسازان نیز رسیده است. اوایل مردادماه امسال، جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به روسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان، خواستار استعلام از دفتر صنایع معدنی پیش از واردات کالاهایی با کد تعرفه ۷۲۰۵۱۰۰۰، ۷۲۰۵۲۱۰۰ و ۷۲۰۵۲۹۰۰ شده که مرتبط با پودرهای آهنی و فولادی است که مطابق با آنچه که در این نامه اشاره شده یک شرکت در قزوین این محصولات را تولید می‌کند و به همین دلیل، باید واردات این کالاها ممنوع شود.

اما در مقابل، قطعه‌سازانی که در زمینه تولیدات قطعات پودری خودرو از این ماده اولیه استفاده می‌کنند، اعتراضات فراوانی بر روی کیفیت، میزان تولید و از همه مهمتر قیمت محصول تولید شده از توسط این شرکت داخلی دارند و مساله ای که بیش از همه چیز در مورد آن ابراز نگرانی می‌کنند، «انحصاری» است که ممکن است با ممنوعیت واردات برای این یک شرکت تولیدکننده که به ادعای قطعه سازان، میزان تولید آن کفاف تامین نیاز داخلی را هم نمی‌دهد، ایجاد گردد. تولیدکنندگان معتقدند تولیدات این شرکت داخلی نه فقط از نظر میزان تولید، کفاف نیازها را نمی دهد بلکه از نظر کیفیت نیز در سطح مورد انتظار نیست و قیمت آن نیز بسیار بیشتر از نمونه های وارداتی است. 

جعفر سرقینی در نامه خود آورده است:

 

روسای محترم سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب کرمان

با سلام و احترام

به پیوست نامه شماره ۱۱۹۳۸۵/۶۰ مورخ ۹۸/۴/۲۹ شرکت {...} و نامه شماره ۶۰/۸۴۴۱۶ شرکت {...} و نامه شماره ۶۰/۸۴۴۱۶ سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین موضوع ظرفیت تولید پودرهای آهنی و فولادی و توان تامین نیاز داخل کشور ارسال می‌گردد. دستور فرمایید به منظور حمایت از تولید داخل در سال رونق تولید و جلوگیری از اتلاف منابع ارزی در مورد کالاهای با کد تعرفه ۷۲۰۵۱۰۰۰، ۷۲۰۵۲۱۰۰ و ۷۲۰۵۲۹۰۰ پیش از تائید مجوز واردات کالا، از دفتر صنایع معدنی استعلام مربوط در مورد توانایی ساخت داخل صورت پذیرد.

جعفر سرقینی

معاون امور معادن و صنایع معدنی

 

تولیدکنندگان داخلی: ۳ چالش ناشی از بازار انحصاری شرکت {...}

این نامه سرقینی در حالی ثبت سفارش واردات پودر آهن را منوط به استعلام و تائید مجوز واردات کالا از دفتر صنایع معدنی وزارتخانه متبوعش کرده است که تولیدکنندگان قطعات خودرو، می‌گویند که این استعلام‌ها هیچوقت با پاسخ مثبت برای واردات مواجه نمی‌شود و همین امر، مشکلات زیادی را برای آنها در تامین این ماده اولیه مهم خود ایجاد کرده است.

در واقع، تولیدکنندگان قطعات خودرو می‌گویند قیمت هر کیلوگرم پودر آهن تولیدی شرکت {...} مطابق با پیش فاکتور صادر شده ۲۰۷ هزار ریال است در حالی که پودر آهن تولید یک شرکت چینی معتبر حداکثر ۶.۳۵ یوان است که با فرض قیمت روز یوان به ارزش ۱۶۸۰ تومان هر کیلوگرم معادل ۱۰۷ هزار ریال تمام خواهد شد که با احتساب هزینه های حمل و نقل و ترخیص گمرکی به ۱۲۸ هزار ریال می‌رسد، در حالیکه موضوع تنها قیمت نیست؛ بلکه میزان نیاز کشور به پودر آهن در حدود ۶۰۰ تن است در حالی که شرکت {...} ماهانه حداکثر ۳۰۰ تن تولید دارد؛ بنابراین کمبود ماده اولیه ممکن است بسیاری از صنایع قطعه سازی را به تعطیلی بکشاند.

از سوی دیگر، آنگونه که تولیدکنندگان صنعت قطعات خودرو معتقدند مطابق با فاکتور ارسالی از سوی شرکت {...} که مورد تاکید وزارت صنعت، معدن و تجارت است، این شرکت برای تامین ۵۰ تن پودر آهن به زمانی حدود یک ماه الی ۴۰ روز نیاز دارد در حالیکه شرکتهای خارجی که از یکسال گذشته علیرغم تحریم‌ها، حاضر به فروش این کالا به ایران شده اند، ظرفیت ماهانه ۶ هزار تن را دارند.

نکته دیگر کیفیت محصول تولید شده داخلی است؛ تولیدکنندگان قطعات خودرو می گویند پودر آهن تولیدی توسط شرکت {...} به لحاظ کیفی تفاوت بسیار زیادی با پودر چینی وارداتی دارد به طوری که کلیه قالب های کمپکت با توجه به میزان اکسیژن موجود در پودر- دانه بندی و مش بندی نامتعارف- هیدروژن بسیار پایین در پودر تحت فشار و اصطکاک بسیار بالا قرار گرفته و در برخی موارد، قالب های تولیدکنندگان را دچار آسیب  یا شکستگی می نماید. 

از سوی دیگر، تولیدکنندگان قطعات خودرو می گویند که تلاش وزارت صنعت برای ایجاد بازار انحصاری برای شرکت {...} در حالی است که تکنولوژی ماشین آلات و تجهیزات شرکت {...} مربوط به  بیش از ۴۰ سال پیش است و لذا با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت خودرو در دنیا ممکن است رقابت و کیفیت قطعات تولید شده خودرو در ایران را دچار مشکل نماید. ضمن اینکه قالب های تولیدکنندگان ایرانی متناسب با پودرهای خارجی طراحی شده و اکنون ممکن است مشکلات زیادی در این رابطه بروز و ظهور کند.بر این اساس تولیدکنندگان قطعات پودری در صنعت خودروی ایران معتقدند که اگر دولت برای این موضوع چاره اندیشی نکند، ممکن است بخشی از صنایع قطعه سازی تعطیل شده و علاوه بر بیکاری کارگران، خط تولید برخی از خودروها نیز دچار توقف شود.

 

  انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: صنعت قطعه سازی وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۴۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه های مدیرعامل شرکت مدیریت صنعت شوینده در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت مدیریت صنعت شوینده با تشریح برنامه های این شرکت در سال ۱۴۰۳ گفت: فاز دوم مولد سازی دارایی ها را با ارزشگذاری و ارزیابی مجدد و ایجاد شرایط جدید بر اساس راهبردهایی که از مجموعه بالادستی ابلاغ شده با جدیدت پیگیری خواهیم کرد. - اخبار بازار -

حقی مدیرعامل شرکت مدیریت صنعت شوینده در گفتگوی اختصاصی با بیدنا، به مناسب فرارسیدن سال نو گفت: موضوع کیفیت، کمیت و قیمت کالا یکی از دغدغه های مدیریت ارشد شرکت توسعه صنایع بهشهر و مجموعه صنعت شوینده است.

وی با اشاره به عملکرد قابل قبول صنعت شوینده در سال 1402 تصریح کرد: علی رغم تمام مشکلاتی که در سال گذشته به واسطه افزایش نرخ مواد اولیه رخ داد؛ توانستیم با ترکیب تولید بهینه و تولید اقتصادی این پیچ را رد کنیم و خوشبختانه تمامی شرکت ها شوینده با حاشیه سود مناسب سال 1402 را به پایان رساندند.

مدیرعامل مدیریت صنعت شوینده با بیان اینکه سال 1402 هدف گذاری حول چهار محور قرار داشت ادامه داد: خرید، سرمایه گذاری، تولید و فروش هوشمندانه چهار محور اصلی شرکت های شوینده در سال 1402 بوده است.

وی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال 1402 مبنی بر برنامه ریزی صحیح برای افزایش تولید، جناب مرادی مدیرعامل محترم شرکت توسعه صنایع بهشهر راهبردهای کلان شرکت های شوینده را بر اساس بیانات معظم له تدوین کرد و ما نیز در راستای برنامه های کلان مدیریت ارشد بهشهر حرکت کردیم.

به گفته حقی، افزایش سرمایه و طرح توسعه شرکت ها، آغاز احداث خط تولید محصولات صنعتی سولفوناسیون، مولد سازی دارایی ها، اصلاح ساختار شرکت ها مثل ادغام شرکت مدیریت یاران توسعه در شرکت پاکسان، استفاده از پتانسیل شرکت های درون گروهی و فعال کردن بخش بازرگانی شرکت سرآمد، خرید هوشمندانه مواد اولیه، تولید محصولات شوینده جدید و راه اندازی خط تولید برند پریمکس صادراتی از جمله رویدادهای مثبتی بود که در راستای رویکردهای جدید مدیرعامل وبشهر در مجموعه صنعت شوینده تجربه شد.

وی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی استراتژیک مواد شرکت های شوینده ایجاد شده است افزود: الان یک تصور کلی از تامین، تدارک، کف انبار،گمرک و تمامی حوزه ها داریم و تمام موادی که تولید شده به صورت مستمر پایش می شود.

وی با بیان اینکه ارزیابی صلاحیت تامین کنندگان مواد اولیه از برنامه های مهم اجرا شده در سال 1402 بوده است تصریح کرد: با هماهنگی که با مجموعه حراست توسعه صنایع بهشهر و واحد حقوقی داشتیم لیست تامین کنندگانی که ریسک جدیدی برای ما به وجود نمی آورند تهیه شده است.

مدیرعامل مدیریت صنعت شوینده در ادامه با بیان اینکه سال 1403 سال بسیار مهمی برای صنایع شوینده است ادامه داد:  با توجه به بودجه افزایشی که مبتنی بر کشش و تقاضای بازار تدوین شده یکی از دغدغه های اصلی ما در سال پیش رو این است که بودجه را با طور کامل محقق کنیم.

وی در ادامه به مهمترین برنامه های این شرکت در سال 1403 پرداخت و گفت: در بخش صادرات جهش صادرات را در دستور کار قرار داریم و به همین منظور در نمایشگاه ایران اکسپو 2024 با قدرت بیشتری نسبت به سال قبل شرکت خواهیم کرد.

حقی ادامه داد: فاز دوم مولد سازی دارایی ها را با ارزشگذاری و ارزیابی مجدد و ایجاد شرایط جدید بر اساس راهبردهایی که از مجموعه بالادستی ابلاغ شده با جدیدت پیگیری خواهیم کرد. فعال سازی خطوط جدید در شرکت های شوینده و رونمایی از برندهای جدید بهداشتی بخشی از برنامه های سال جدید است و احداث خط تولید محصولات صنعتی سولفوناسیون در شرکت پاکسان که در سال 1402 استارت زده شده با توجه به حاشیه سودی که تولید محصولات صنعتی دارد در سال 1403 نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

مدیر عامل مدیریت صنعت شوینده خلق بازارهای جدید را از دیگر برنامه های این شرکت در سال 1403 دانست و گفت: با مدیریت هوشمندانه جناب آقای مرادی تفاهم نامه همکاری بسیار مهمی با کمیته امداد امضا شده است که باید آنرا در سال 1403 پیگری کنیم.این بازار جدید برای مجموعه وبشهر بسیار حائز اهمیت است زیرا که هم اهلیت لازم را دارد هم موجب اشتغالزایی بیشتر در مجموعه می شود.

وی در پایان با تبریک سال جدید و آروزی موفقیت برای همکاران و مردم ایران گفت: شرکت های زیر مجموعه وبشهر اعضاء و جوارح یک بدن هستند. امیدواریم در سال جدید با توجه به برنامه های ابلاغی بودجه را محقق کنیم.

 

دیگر خبرها

  • ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • افزایش بیش‌از ۱۰۰ میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی
  • محدودیتی برای خرید مازاد تولید مرغ نداریم
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان ۱۴۰۳ به بیش از ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد
  • تاکید استاندار خوزستان بر تامین پوشاک مورد نیاز صنایع استان از تولیدکنندگان داخلی
  • تأکید وزیر صمت بر حمایت از صادرکنندگان
  • حمایت از بازارچه‌های صنایع دستی تولید بانوان
  • فراخوان انتخاب برترین‌های صنعتی و معدنی ۱۴۰۳ در چهارمحال و بختیاری
  • بازگشت ۳۰ واحد صنعتی هرمزگان به چرخه تولید
  • برنامه های مدیرعامل شرکت مدیریت صنعت شوینده در سال ۱۴۰۳