Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، سیاوش ملکی‌فر روز سه شنبه در گردهمایی فناورانه صنایع، شرکت‌های دانش ‌بنیان و استارت‌آپ‌های حوزه محصولات و خدمات پهپادی که در محل صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: این صندوق زیرنظر مستقیم رئیس جمهور اداره می‌شود و چهار دسته خدمات را به شرکت‌های دانش بنیان ارایه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دسته اول، خدمات تسهیلات است که شامل قرض‌الحسنه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی می‌شود؛ در این بخش تسهیلات قرض‌الحسنه با نرخ چهار درصد برای نمونه‌سازی وجود دارد که به پوشش ریسک فنی شرکت‌های دانش بنیان کمک می‌کند، سرمایه در گردش نیز با نرخ ۱۱ درصد و تسهیلات قبل از تولید صنعتی با نرخ ۱۱ درصد از دیگر خدمات این حوزه است.

ملکی‌فر تصریح کرد: علاوه بر این تسهیلات لیزینگ و استصناع نیز وجود دارد که در چنین رویدادهایی بسیار کارآمد خواهد بود. در این حوزه صندوق نوآوری به شرکت‌هایی که محصولات شرکت‌های دانش بنیان را خریداری کنند تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده محصولات را وام با نرخ ۹ درصد و با دوره‌ بازپرداخت دو ساله اعطا می‌کند؛ این تسهیلات به فروش بیشتر محصولات شرکت‌های دانش بنیان کمک خواهد کرد.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه، اعطای این تسهیلات به توسعه بازار محصولات شرکت‌های دانش ‌بنیان کمک می‌کند، افزود: لذا این خدمات به صورت گسترده‌ای در حال ارایه شدن است، تا جایی که امروز قرارداد خریدی میان شرکت مگاموتور برای خرید محصولات یکی از شرکت‌های دانش ‌بنیان با حجم چندین میلیارد تومان در حال انعقاد است و صندوق تا ۷۰ درصد این قرارداد را تامین خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: حوزه دیگر خدمات صندوق، بحث سرمایه‌گذاری است، در این بخش صندوق نوآوری در سود و زیان شرکت‌ها  سهیم خواهد شد.

ملکی فر افزود:دسته دیگر خدمات صندوق نوآوری خدمات توانمندسازی بوده که به صورت بلاعوض و در حوزه‌های مختلف ارایه می‌شود. به عنوان مثال برای حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه‌های داخلی ۲۰ میلیون تومان و برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی ۶۰ میلیون تومان در سال در نظر گرفته شده است که شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند تا ۷۰ درصد هزینه‌های ساخت و اجاره غرفه را از صندوق نوآوری دریافت کنند.

وی بیان کرد: صندوق نوآوری در حوزه های مختلف از جمله مالکیت فکری و ثبت پتنت خدمات مناسبی را ارایه می‌دهد. در این حوزه تا ۱۷۰ میلیون تومان کمک‌های بلاعوض به شرکت‌های دانش ‌بنیانی که می‌خواهند محصولات خود را در خارج از کشور ثبت کنند، اعطا می‌شود.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه چهارم خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز بحث ضمانت‌نامه‌هاست که از طریق شبکه بانکی در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خطاب به شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه پهپاد گفت: اگر شرکتی در زمینه پهپاد برای توسعه بازار خود قصد اخذ استانداردی را داشته باشند، حمایت‌های بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی به آنها اعطا خواهد شد.

ملکی فر ادامه داد: به عنوان نمونه وزارت بهداشت اخذ استاندارد CE را برای فعالان این حوزه ضروری اعلام کرده که صندوق نوآوری برای اخذ این استاندارد ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض برای هر شرکت‌ فعال در این زمینه در نظر گرفته است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به رویکردهای جدید صندوق نوآوری و شکوفایی که در هیات عامل سوم این صندوق دنبال می‌شود، گفت: یکی از این رویکردها حضور فعالانه در زیست بوم فناوری و نوآوری بوده که برگزاری چنین رویدادهایی در راستای همین سیاست است.

وی افزود: همچنین صندوق سعی کرده با برگزاری رویدادهای ارایه نیازهای فناورانه، شرکت‌های دانش بنیان را در زنجیره تامین شرکت‌های بزرگتر قرار دهد؛ در همین رویداد دو روزه، چندین ارایه نیاز فناورانه برای شرکت‌های دانش بنیان برگزار خواهد شد.

ملکی‌فر افزود: زمانی که شرکت‌های دانش بنیان در زنجیره تامین شرکت‌های بزرگتر قرار می‌گیرند، با یک تیر چند نشان زده‌ایم؛ نخست آنکه نیازهای فناورانه شرکت‌های بزرگتر در شرایط تحریم تامین می‌شود، چرا که هدف اصلی صندوق نوآوری این است که در شرایط تحریم نیازهای فناورانه شرکت‌های بزرگتر را برطرف کند.

وی ادامه داد: علاوه بر این بازار شرکت‌های دانش بنیان نیز توسعه پیدا خواهد کرد و به جای اینکه به کمک‌های دولتی وابسته باشند، می‌توانند برای خود مشتری پیدا کنند. همچنین با این اقدام از خروج ارز جلوگیری شده و در کشور اشتغال پایدار و دانش بنیان ایجاد می‌شود.

ملکی فر همچنین با بیان اینکه، در حوزه پهپاد توانمندی‌های بسیاری داریم، گفت:از سال ۱۳۶۸ که نخستین پهپاد ساخته شده در کشور در فیلم مهاجر ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا رونمایی شد تا امروز که نسل ششم این پهپاد در حال پرواز است، صنعت پهپاد پیشرفت‌های بسیاری کرده است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین یادآور شد: ایران در حوزه پهپاد در جهان به لحاظ سطح دانش و دسترسی به تکنولوژی جایگاه پنجم تا دهم را دارا است.

وی ادامه داد: مساله‌ای که در این حوزه باید به آن توجه کرد، گسترش کاربردهای غیرنظامی پهپادهاست؛ چرا که پهپادها در حوزه‌های مختلف از انرژی گرفته تا امداد و نجات، کشاورزی و جنگلبانی توانایی ورود دارند، لذا زمان آن رسیده که با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان کاربردهای غیر دفاعی پهپادها را گسترش دهیم.

ملکی‌فر در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در حاشیه این رویداد، عنوان کرد: در این نمایشگاه ۴۸ شرکت دانش بنیان محصولات خود را ارایه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه، در این رویداد دو روزه بیش از ۳۶۰ فناور ثبت‌نام کرده‌اند، اظهار امیدواری کرد: این رویداد برای طرف عرضه و تقاضا مفید باشد.

 معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین اعلام کرد این صندوق از آمادگی لازم برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه پهپاد برخوردار است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پهپاد صندوق نوآوری و شکوفایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپند از امتیاز صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره جزئیات طرح تقویت و توسعه علوم پژوهش و نوآوری دفاعی (طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) وزارت دفاع، موادی از این طرح را به تصویب رساندند.

ماده ۱- به منظور دستیابی به فناوری‌های برتر مورد نیاز دفاعی و امنیتی حال و آینده با تاکید بر نوآوری و پشتیبانی از توسعه آنها و در راستای غافلگیری فناورانه دشمن و پیشگیری از غافلگیری فناورانه کشور با تاکید بر مدیریت و دستیابی به فناوری‌های بدیل، نوظهور، شالوده شکن، پر مخاطره و برتر ساز در حوزه تهدیدات نوین و همچنین طراحی، ساخت، تولید، تأمین و پشتیبانی محصولات حوزه پدافند نوین، سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در این قانون به اختصار سپند نامیده می‌شود، با هدف تداوم و تثبیت راه دانشمند شهید فخری زاده تشکیل می‌گردد.

ماده ۲- سپند دارای شخصیت حقوقی مستقل و با ماهیت مؤسسه دولتی و دارای استقلال مالی، معاملاتی و اداری بوده و در چهارچوب مقررات نیروهای مسلح و اساسنامه مصوب بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی کشور اداره می‌شود.

ماده ۳- نوآوری‌ها و فناوری‌ها و طرح‌های منتخب توسط ستاد کل نیروهای مسلح تعیین و از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به سپند ابلاغ می‌شود.

ماده ۴- سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) می‌تواند برای اجرای مأموریت‌های خود با تصویب ستاد کل نیروهای مسلح نسبت به ایجاد پژوهشکده و شرکت‌های تخصصی تابعه اقدام کند.

ماده ۵- سپند مشمول کلیه امتیازات، ترجیحات، تخفیفات و اولویت‌های قانونی که در مورد صنایع دفاعی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان در قوانین و مقررات پیش بینی شده و یا می‌شود، خواهد بود.

ماده ۶- سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) از منابع انسانی و امکانات واگذار شده از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و اعتبارات مصوب سالانه برابر برنامه‌ها و مأموریت‌های مصوب برخوردار می‌شود.

ماده ۷- سپند بر اساس این قانون و نیز اساسنامه مصوب فرماندهی معظم کل قوا اداره می‌شود.

کد خبر 6085197 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • برنامه «راهیان پیشرفت» با هدف ترویج دستاوردهای دانش‌بنیان‌های کشور برگزار می‌شود
  • گردهمایی مدیران مراکز نوآوری در کارخانه نوآوری امیدینو
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گرو مسیر تکنولوژی است 
  • «مراکز نوآوری» اولین حلقه زنجیره زیست بوم و فناوری/ رشد اقتصاد در گروی مسیر فناوری است 
  • تلاش برای تکمیل زنجیره ارزش مشتریان به‌دست دانش بنیان‌ها
  • سپند از امتیاز صنایع دفاعی و شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار می‌شود
  • برپایی پاویون دانش بنیان‌ها در نمایشگاه ایران هلث
  • ایران هلث ۱۴۰۳؛ سکوی پرتاب شرکت‌های دانش‌بنیان به سوی صادرات
  • تعداد شرکت های فناوری و نوآوری کشاورزی به ۱۰۰۰ خواهد رسید
  • دهکده‌های فناوری و نوآوری کشاورزی به عدد ۱۰۰۰ خواهد رسید