Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی نجفی توانا»، حقوقدان و وکیل دادگستری، در پاسخ به این سوال که آیا بررسی چند پرونده سنگین قضائی از سوی یک دادستان خللی در عملکرد وی ایجاد نمی‌کند، به خبرنگار سیاسی برنا گفت: علی‌القاعده در تطبیق با قوانین، منطق و عدالت دادرسی کسی باید از کیفرخواست دفاع کند که در فرآیند آن، یعنی در ارائه تعلیمات، در نظارت بر تعقیب، حضور مداوم و مستمر داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از چنین دادستان‌هایی استفاده شود، مشکلی پیش نخواهد آمد. چون نماینده دادستان با پوست و گوشت و روان خود این فرآیند را حس کرده است و به جای اینکه شعار دهد، به سراغ دلائل و مستندات قضایی و قانونی می‌رود.

این حقوقدان استناد به دلایل قانونی را ضروری دانست و بیان کرد: آنچه که من می‌شنوم ممکن است درست باشد، بیشتر بیان ابعاد منفی فساد و جنبه‌های عمومی و کلی فساد متهمین است، اما واقعیت این است که در کار قضا همانگونه که در کشورهای پیشرفته و در علم حقوق مورد حمایت و عمل هست، باید از دلایل قانونی یعنی اقرار، شهادت، علم قاضی و... استفاده کرد. نماینده دادستان باید با استفاده از دلایل قضائی مانند کارشناسی، یا با انجام تحقیقات و ارائه اسناد، در دادگاه حضور پیدا و نسبت به دفاع از کیفرخواست اقدام کند.

نجفی توانا قبول مسئولیت چندین پرونده از سوی یک نماینده دادستان را بنا بر شرایطی بلامشکل دانست و گفت: اگر نماینده دادستان در فرایند دادرسی در جریان رسیدگی به پرونده بوده باشد، مشکلی پیدا نمی‌کند اما اگر قضیه این باشد که همه پرونده‌های فساد اقتصادی جمع شود و بعد از انجام تحقیقات، به دو یا سه نفر از نمایندگان دادستان ارجاع شود و بعد آنها کیفرخواست را بخوانند و در دادگاه حاضر شوند، هر چند ممکن است از لحاظ شکلی ایراد نداشته باشد اما در واقعیت این دادستان آن دادستانی نیست که در روند رسیدگی حضور داشته و نقاط ضعف پرونده را گزارش داده باشد.

این وکیل دادگستری به روند یکی از پرونده‌های خود اشاره کرد و در انتقاد از روند برخی از رسیدگی‌ها، اظهار کرد: قبل از اجرای قانون خلاف عدالت وکالت رانتی، در یکی از پرونده‌هایی که خودم وکالت داشتم، موضوع به کارشناس ارجاع شده بود، این موضوع اولا به متهم ابلاغ نشده بود و بعد هم که به متهم و وکلا ابلاغ شد، به آن اعتراض شد و دادگاه به آن اعتراض توجه نکرد و در نهایت بی‌توجه به اعتراض به نظر کارشناس، حکم نهایی صادر شد؛ قطعا اینگونه رسیدگی‌ها عدالت قضایی عرفی و اسلامی را تامین نمی‌کند.

نجفی توانا با تاکید بر اینکه عدالت قضائی باید ارحج باشد، گفت: معتقدیم بهتر است که به جای آنکه به جنبه شعاری و تبلیغی به این دادرسی ها داده شود، عدالت قضائی را با اجرای قوانین پی‌ریزی کنیم و اجازه دهیم که از همه قضات و نیروهای انتظامی که سلامت و صداقت و علم آنها مورد تایید است، استفاده شوند که در فرآیند رسیدگی حضور داشته باشند و نماینده دادستان خاص آن پرونده هم از ابتدا وجود داشته باشد و با قدرت در رسیدگی‌ها حضور پیدا کند.

وی افزود: این بیانات من نشانه این نیست که افراد که مورد رسیدگی قرار گرفتند جرم مرتکب نشده‌اند، نمی‌خواهم بگویم که بیانات نماینده دادستان یا این پرونده‌ها از چه وضعیتی برخوردار است؛ ولی به عنوان یک معلم در امور کیفری و وکالتی و یک فعال صنفی، معتقدم که اگر قوانین را درست اجرا کنیم، هم رضای خدا، هم رضای مردم و هم عدالت قضایی اجرا خواهد شد.

این حقوقدان حاکمیت قانون را راهکار مرتفع شدن مشکلات دانست و بیان داشت: ما عدالت قضایی را برای خوشایند این و آن یا فریب افکار عمومی انجام نمی‌دهیم، برای برقراری عدالت اجتماعی انجام می‌دهیم بنابراین اگر قانون اجرا شود و حاکمیت قانون وجود داشته باشد، سوءتفاهمات و برداشت‌های موجود مرتفع خواهد شد.

خبرنگار: مهناز براتی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: القاعده فساد اقتصادی قانون گوشت معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۷۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان

به گزارش خبرگزاری مهر، در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های ابلاغی از سوی ریاست قوه قضائیه مبنی بر لزوم حضور قضات به ویژه دادستان‌ها در بطن جامعه، دادستان تهران به اتفاق جمعی از معاونان خود در شامگاه سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور در مسجد مفتخر در منطقه قیطریه، ضمن شرکت در نماز مغرب و عشا با نمازگزاران دیدار و به مشکلات و مسائل حقوقی و قضائی آنان رسیدگی کرد.

همچنین بر اساس برنامه‌ریزی مدون دادستانی تهران، به منظور تحت پوشش قرار دادن تمامی مساجد پایتخت، معاونان و سرپرستان هر ناحیه از دادسرای تهران مأموریت یافته‌اند در معیت تعدادی از قضات، به صورت ماهانه در مساجد واقع در نواحی دادسرای تحت مدیریت خود حضور یافته و نسبت به حل مشکلات و ارشاد قضائی شهروندان اقدام کنند.

گفتنی است دادستان تهران و معاونان وی، علاوه بر حضور ماهانه در مساجد، در برنامه هفتگی ملاقات مردمی دادسرای تهران، نیز ضمن دیدار چهره به چهره با مراجعان به مسائل و مشکلات حقوقی و قضائی آنان رسیدگی و دستورات و ارشادات لازم را صادر می‌کنند.

کد خبر 6087186

دیگر خبرها

  • دادستان های استان گلستان جوانانی توانمند و انقلابی هستند
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان 
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان
  • متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌ها در شعب تجدید نظر کرمان ۸۴ روز است
  • وصول مطالبات ۱۱ هزار میلیاردی در پرونده‌های اقتصادی
  • متوسط زمان رسیدگی پرونده‌ها در شعب تجدیدنظر کرمان ۸۴ روز است
  • رسیدگی به ۱۲ هزار پرونده بدون کاغذ در استان مرکزی
  • دور دوم رسیدگی به پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین
  • آمار جدید دادستان انقلاب؛ از وصول مطالبات تا پرونده‌های کثیرالشاکی