Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمد قطبی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره فعالیت‌های این دفتر، اظهار کرد: دفتر تبلیغات اسلامی، نهاد حوزوی - انقلابی و جزء نهادهایی است که پس از انقلاب با حکم حضرت امام(ره) تاسیس شد. اعضای هیئت امنا و رئیس دفتر تبلیغات در ابتدا با حکم امام و پس از رحلت ایشان با حکم مقام معظم رهبری منصوب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این دفتر، حد واسط میان حوزه علمیه و نیازهای جامعه است. فارغ‌التحصیلانی که در حوزه علمیه درس خوانده و با معارف دینی آشنا می‌شوند در فضای جامعه نیازهای جامعه را تامین می‌کنند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان کرد: بخش آموزش‌های تکمیلی نیز از بخش‌های مهم در دفتر تبلیغات است. آموزش حوزوی آموزشی از جنس فقه و فلسفه و کلام هستند که طلبه‌ها در حوزه فرا می‌گیرند، ولی آموزش‌هایی که به وسیله آن‌ها بتوانند وارد میدان فعالیت‌های فرهنگی- مذهبی در جامعه شوند را در قالب موسسه آموزش عالی آموزش می‌دهیم. در این موسسه سطح سه، سطح چهار، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های مختلفی مانند مشاوره اسلامی، فقه سیاسی و تربیت مربی کودک و نوجوان تدریس می‌شود. دانشگاه دفتر تبلیغات در قم، «دانشگاه باقرالعلوم» و در اصفهان دو موسسه آموزش عالی «علامه مجلسی» برای برادران و «مجتهده امین» برای خواهران است. علاوه بر این ما یک‌سری آموزش‌های آزاد کاربردی نیز داریم که رشته رسمی نیست و در طول سال طی آن طلاب مهارت‌های تبلیغ را فرامی‌گیرند. ما در رشته‌های رسمی به طور میانگین 300 دانشجو و در آموزش‌های آزاد حدود 1000 مبلغ داریم.

قطبی ادامه داد: بخش دیگری از فعالیت‌های رسمی دفتر تبلیغات این است که این دانشجویان پس از تکمیل آموزش به پشتیبانی‌های محتوایی نیاز دارند و ما در این زمینه در قم پژهشگاه علوم و فرهنگ و در اصفهان پژوهشکده الهیات و خانواده را داریم که رسما جزء پژوهشگاه‌های وابسته به وزارت علوم هستند که همه ظوابط آموزشی در آنها رعایت شده است. این پژوهشکده‌ها تنها پژوهشکده‌های علوم اسلامی هستند که در اصفهان به صورت رسمی مجوز فعالیت دارند. ما در این موسسه‌ها، هیئت علمی استخدامی در رشته‌های مختلف داریم و کارهای مختلفی از جمله پژوهش انجام می‌دهیم. به طور مثال پروژه «خانواده پایدار» در حال حاضر در آنجا در حال انجام شدن است و از پروژه‌های بزرگی است که با نهادهای مختلفی از جمله دانشگاه و استانداری ارتباط مستقیم دارد. در قم نیز حدود 14 پژوهشکده بزرگ وجود دارد.

اعزام 1300 مبلغ به مناطق مختلف کشور

وی افزود: یک از فعالیت‌های دفتر تبلیغات، تبلیغ و اعزام مبلغ است که این مبلغان را در مناسبت‌هایی مانند ماه رمضان، محرم، تابستان یا برای مدارس، دانشگاه‌ها و یا موضوعات سیاسی، فقهی، کلامی و مشاوره طلاب به مناطق مختلف اعزام می‌کنیم. در این راستا مجموعا در مناسبت‌های بزرگی مانند رمضان یا محرم حدود 1000 تا 1300 نفر مبلغ اعزام می‌شوند. مثلا در تابستان امسال در حوزه کودک و نوجوان حدود 100 مبلغ اعزام کردیم که هرکدام چند کانون فرهنگی را پوشش می‌دهند.

10 هزار تماس روزانه با مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی

قطبی گفت: در دفتر تبلیغات واحدی برای پاسخ به سوالات شرعی وجود دارد که مرکز ملی آن در قم است و شعبه‌ای از آن نیز در اصفهان است. یعنی شماره تلفن رسمی 096400 در سطح کشور پاسخگوی سوالات شرعی مردم است که روزانه ده‌ها هزار تماس را جواب می‌دهد و در این راستا نزدیک به 350 کارشناس دائما پشت خط هستند. ما در فضای مجازی نیز از طریق کانال یا ایمیل پاسخگوی مردم هستیم. علاوه بر این ما از میان سوالات پرسیده شده اقدام به چاپ کتاب‌هایی کردیم که اولین آن «پاسخ به پرسش‌های قرآنی» بود و چندین بار نیز تجدید چاپ شد. کتاب‌هایی نیز در حوزه طلاق یا مسائل فقهی چاپ شده و یا در دست چاپ هستند.

رییس دفتر تیلغایت اسلامی اصفهان بیان کرد: بخش دیگر دفتر تبلیغات اداره فضای مجازی و هنری است که در آنجا طلبه‌ها را با فضای مجازی و هنر آشنا می‌کنیم تا بتوانند فعالیت‌هایی از این جنس داشته باشند. هدف اصلی ما در فضای مجازی این است که طلبه‌هایی که کار تبلیغ انجام می‌دهند علاوه بر کارهای سنتی مانند سخنرانی و پرسش و پاسخ، در فضای مجازی هم پایگاهی تبلیغی مانند یک پیج اینستاگرامی داشته باشند و لازمه کار در فضای مجازی آشنایی با هنر است. ما الان گروهی داریم که یک شبکه‌ای اجتماعی با حدود یک میلیون پانصد هزار عضو به نام «بیسفون» را اداره می‌کنند. اما ما به بودجه کم محدود هستیم و فضای کاریمان محدودیت دارد.

وی ادامه داد: بوستان کتاب دفتر تبلیغات نیز جزء انتشارات‌های معروف در حوزه کتاب شناخته می‌شود و تا کنون بالغ بر 4000 کتاب منتشر کرده است.
پروژه «خانواده پایدار» اجرایی می‌شود

قطبی با اشاره به رویکرد اصلی پژوهشکده خانواده گفت: مسئله اصلی ما در خانواده، مدیریت خانواده و کاهش آسیب‌ها، مخصوصا آسیب طلاق است. ما پروژه بزرگی به نام «خانواده پایدار» داریم که زیر مجموعه آن حدود 50 پروژه دارد و 4 عضو هیئت علمی به صورت مستمر در حال کار در این حوزه هستند. اما کار پژوهشی زمان‌بر است و تا این به محتوای علمی و قابل انتشار تبدیل شود مقداری طول می‌کشد.

وی اظهار کرد: البته ما به جای اینکه تولیدات پژوهشی‌مان را صرفا در قالب کتاب و نشریه‌هایی مانند فصلنامه «اخلاق» منتشر کنیم، تصمیم داریم تولیدات آموزشی‌مان را در قالب بسته‌های آموزشی در اختیار مشاورین و مدرسین خانواده قرار دهیم. در واقع مخاطبین این محصولات مدرسین، مبلغین و مشاورین خانواده هستند که در اصفهان حدود 350 مشاور، 70 مبلغ خانواده و 120 مدرس داریم. انشاءالله در طی دو سال آینده کار این بسته‌ها انجام شده و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

قطبی ادامه داد: در حال حاضر چون در مرحله تولید محتوا هستیم، به صورت تخصصی تنها با تعدادی از مراکز مشاوره در ارتباط هستیم، ما کلینیک‌هایی که مدل‌های پایش رسمی یا مدل‌های پایلوتی و یا کلینک‌هایی که دانش تخصصی دارند را در مدار قرار داده‌ایم و بیشتر با اساتید آنها کار می‌کنیم. در مرحله پایلوت ما باید حدود ده درصد از کلینیک‌ها را در مدار قرار داده و در مرحله بعد می‌توانیم بسته‌های تولیدی را در اختیار همه کلینیک‌های کشور قرار دهیم. بسته‌های ما ترکیبی از علوم انسانی و اسلامی است، یعنی تاکید ما این است که پشتوانه‌های دینی نیز در کنار کارهای ما قرار گیرد تا با بیشتر شدن ارتباط این دو با هم، تاثیرات آن نیز بیشتر شود. پیش‌بینی ما این است که پنج سال طول خواهد کشید تا این پروژه محقق شود.

روانشناسی به تنهایی عهده‌دار مشاوره خانواده نیست

وی با بیان اینکه کلینیک‌هایی که با ما همکاری دارنتد از این طرح استقبال کرده‌اند، گفت: تعداد کلینیک‌ها و مشاورین خانواده در سطح کشور بسیار زیاد است، ولی ضعفی که وجود دارد این است که موضوع مشاوره خانواده در کشور ما در دانشگاه‌ها ذیل روانشناسی قرار گرفته است. یعنی ما از مرجع روانشناسی و علوم تربیتی به خانواده ورود پیدا کرده‌ایم. در صورتی که جنس کار روانشناسی، به گونه‌ای است که با فرد سر و کار دارد، اما خانواده صرفا موضوعی فردی نیست، بلکه موضوعی چند بعدی است و افراد خانواده هرکدام یک هویت اجتماعی دارند. پس ما ناچار هستیم گروه‌های اجتماعی و جامعه شناسی را نیز وارد کنیم.
خانواده تک مقوله‌ای و تک هویتی نیست

وی افزود: خانواده تک مقوله‌ای و تک هویتی نیست و من احساس می‌کنم دلیل لاینحل ماندن مسائل خانواده در کشور ما این است که ما تک ساحتی و فقط با زاویه انفراد و روانشناسی به آن نگاه کرده‌ایم. ما در برنامه‌های کلان‌مان اینها را ترکیبی پیش بردیم. یعنی ما در میان اعضای شورای علمی که بالای سر این کار قرار دارد، روانشناس، جامعه شناس، متخصص مدیریت، متخصص مباحث فقهی- حقوقی و متخصص مباحث اخلاقی و کلامی نیز داریم. با این نگاه ترکیبی ضریب تاثیر بالاتری به دست می‌آید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: دفتر تبلیغات اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان خانواده مبلغان دینی محمد قطبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سرمایه عظیم جذب زائر در قم استفاده شود

آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار نوروزی جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه باید از فرصت جذب سرمایه استفاده بهتری شود، عنوان کرد: حوزه هم در این موضوع می‌تواند همکاری‌هایی با مجموعه مدیریت شهری داشته باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور  در ادامه گفت: مردم، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و حوزه محور هستند و اقدام‌ها باید با این محوریت شکل بگیرد.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه شورا می‌تواند یک جمع تخصصی، شورایی و حوزوی را تشکیل داده و تصمیم بگیرد، بیان کرد: نباید فعالیت‌ها به گونه‌ای باشد که مردم احساس پس رفت داشته باشند.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه حوزه و حرم مطهر روح قم هستند، افزود: اگر به این روح توجهی نشود، هویت شهر قم از بین خواهد رفت.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور  با اشاره به اینکه باید کادرسازی شکل بگیرد، عنوان کرد: کادرسازی به این معنا است که به تدریج نیرو‌های جوان وارد مجموعه شده و کسب تجربه کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور  همچنین با بیان اینکه باید به معماری توجه بیش‌تری شود، بیان کرد: باید در ساخت و ساز‌ها به روح معماری اسلامی و ایرانی توجه شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور همچنین در دیدار عباس ذاکریان فرماندار قم گفت: قم سرمایه ارزشمندی در دنیا دارد و می‌تواند در عرصه زیارت گردشگری موفق‌تر عمل کند.

آیت الله اعرافی، قم را یک جهانشهر ویژه و کانون معارف دانست و با اشاره به اینکه بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی و نگاه به حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران باشد، تصریح کرد: این نگاه باید گسترش پیدا کند و وضعیت فعلی قابل قبول نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور  با اشاره به اینکه باید یک الگوی برآمده از یک ذهن علمی، فنی و الهی داشته باشیم، بیان کرد: باید به صورت عمیق‌تر و جامعه‌تر اقدام کنیم و در این راستا می‌توانیم در معرفی شخصیت‌های برجسته و فنی حوزوی همکاری داشته باشیم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه باید یک حرکت علمی آغاز شود، عنوان کرد: در زمان صفویه یک نابغه علمی در اصفهان حضور داشت که محصول آن معماری‌های شهرسازی اسلامی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در بافت حرم و اطراف حرم نگاه به تسهیل رفت و آمد زائران و طلاب نیست، تصریح کرد: قم سرمایه ارزشمندی در دنیا دارد و می‌تواند در عرصه زیارت گردشگری موفق‌تر عمل کند.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه تقریبا هیچ نقطه‌ای از دنیا وجود ندارد که تحصیل کرده‌ای از قم در آن وجود نداشته باشد، یادآور شد: متاسفانه در خود قم نسبت به این جایگاه و قدرت توجهی وجود ندارد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور  با بیان اینکه اگر این موضوع‌ها برای مردم نیز تبیین شود موجب افتخار آنها خواهد بود، تصریح کرد: این موضوع‌ها هویت قم است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • آیین رونمایی از تمبر هزار و هفتاد و دومین سال بنای آستان مقدس مسجد جمکران
  • کمیسیون‌های مجلس به آموزش و پرورش توجه کنند
  • روح معماری ایرانی-اسلامی بیش از پیش در ساخت و سازها دمیده شود
  • از سرمایه عظیم جذب زائر در قم استفاده شود
  • برنامه‌های قرآنی در ۱۳۹ شهر و روستای دشتستان در حال برگزاری است
  • روح معماری اسلامی- ایرانی در قم مورد توجه قرار گیرد
  • اجرا برنامه‌های قرآنی در ۱۳۹ شهر و روستای دشتستان
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • ایستادگی مردم مظلوم فلسطین به برکت جبهه مقاومت است
  • رسیدگی به نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری مدارس همدان در سال جدید