Web Analytics Made Easy - Statcounter

در اتحادیه اروپا در زمان حاضر ۱۲۷ رآکتور هسته ای فعال وجود دارد که فرانسه با ۵۸ رآکتور در صدر است؛ سه چهارم انرژی برق فرانسه توسط  ۵۸ رآکتور هسته ای در نیروگاه های هسته ای این کشور تولید می شود و از این حیث متکی به انرژی هسته ای است.

حدود ۲ ماه پیش، یک سازمان مدافع محیط زیست، نقشه محل های زباله های هسته ای در سراسر فرانسه را منتشر کرد تا به شهروندان هشدار دهد که تا چه حد به این مناطق نزدیک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"گرین پیس(Green Peace) "صلح سبز که یک سازمان غیردولتی مدافع محیط زیست است در این نقشه ها به وضوح به مکان های دفن زباله های هسته ای فرانسه اشاره کرده و به شهروندان فرانسوی که در نزدیکی این مکان ها و نیروگاه های هسته ای سکونت دارند نسبت به خطرات ناشی از تشعشعات مواد رادیواکتیو هشدار داد.



در این نقشه های آنلاین تمام اطلاعات مربوط به محل های مواد رادیو اکتیو ارائه شده تا هشداری برای مردم باشد که تا چه حد نزدیک به این زباله ها زندگی می کنند.

فرانسه ۲۰ نیروگاه و ۵۸ رآکتور هسته‌ای دارد که عمر سه چهارم آنها تا سال ۲۰۲۷ به بالای ۴۰ سال خواهد رسید.

علاوه بر ۲.۲میلیون نفر از جمعیت فرانسه که در مجاورت نیروگاه های هسته ای سکونت دارند، حدود ۲۰۰هزار موسسه از جمله مدارس هم در محدوده این نیروگاه ها وجود دارد که تشعشعات رادیواکتیوی خطری جدی به دلیل تاثیرات مخرب و عامل بروز سرطان به حساب می آید.

آژانس نظارت بر فعالیت های هسته ای فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد که برای پیشگیری از خطرات تشعشعات هسته ای، به افرادی که تا شعاع ۲۰کیلومتری نیروگاه های هسته ای سکونت دارند قرص های ید به صورت رایگان عرضه می شود؛

به گزارش روز چهارشنبه رویترز از این آژانس، قرص های ید کمک می کند تا در صورت بروز حادثه افراد در برابر اشعه محافظت شوند.

پیشتر، فرانسه این قرص ها را در بین افرادی که در شعاع ۱۰ کیلومتری نیروگاه های هسته ای زندگی می کردند توزیع می کرد که اکنون و به دنبال ۲موج گرمای شدید هوا که مرگ ۱۵۰۰ نفر را در فرانسه به دنبال داشت و تعدادی از نیروگاه های هسته ای این کشور را به تعطیلی کشاند، هشدارها در ارتباط با تشعشعات مواد رادیواکتیو جدی تر شده است.

به همین سبب و به نوشته رویترز، دولت فرانسه تصمیم گرفته است که این شعاع را گسترش دهد.

آژانس نظارت بر فعالیت های هسته ای فرانسه تصریح کرد: در حین بروز حوادث هسته ای، ید رادیواکتیو در جو آزاد می شود که هنگام استنشاق یا بلع غده تیروئید می تواند باعث ایجاد سرطان در سال های بعدی شود.

ید ۱۳۱ رادیواکتیوی و بسیار خطرناک است که در بدن نشست و تابش اشعه را به بافت‌های اطراف ارسال می ‌کند و باعث آسیب رساندن به DNA می‌شود؛ بنابراین بدن برای دریافت ید اضافی و پیشگیری از آسیب به DNA به ید نیاز دارد.

پس از حادثه انتشار تشعشعات هسته ای چرنوبیل، بررسی‌ها نشان داد که رادیواکتیو موجب افزایش سرطان تیروئید در کودکان منطقه شده است.



به گفته آژانس نظارت بر فعالیت های هسته ای فرانسه، وقتی غده تیروئید با ید پایدار(۱۲۷) اشباع شود، دیگر ید رادیواکتیو را جذب نمی کند.
این آژانس هشدار داده است در صورت بروز حادثه هسته ای، مردم باید در ساختمانها به دنبال پناهگاه بروند.
رودخانه "رون" فرانسه در طول سواحل خود دارای چندین نیروگاه هسته ای است.

نشستی عمومی در این ارتباط با موضوع زباله های هسته ای قرار است در ۲۵ سپتامبر برگزار شود که از طریق آن مردم فرانسه می توانند به اطلاعات بیشتری دست یابند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه سرطان تیروئید راکتور هسته ای اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۰۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با تکرار ادعاهای خود علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با خبرگزاری آلمانی "دویچه وله" مدعی شد که ایران هفته‌ها و نه ما‌ه‌ها با داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای فاصله دارد، اما این بدان معنا نیست که ایران در این مدت زمان سلاح هسته‌ای دارد یا خواهد داشت.

وی در این مصاحبه گفت که اگرچه غنی‌سازی اورانیوم در سطوح نزدیک به درجه تسلیحات باعث نگرانی است، اما نمی‌توان به این نتیجه مستقیم رسید که ایران اکنون سلاح هسته‌ای دارد.

گروسی ادامه داد: یک کلاهک هسته‌ای کاربردی به چیزهای دیگر مستقل از تولید مواد شکافت پذیر نیاز دارد.

وی همچنین با بیان اینکه که اهداف ایران نامشخص است گفت: خط مشی عمومی ایران این است که این ماده شکافت پذیر برای مقاصد پزشکی یا غیرنظامی مورد نیاز است.

این ادعاهای گروسی در حالی مطرح می شود که مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند که دکترین هسته‌ای ایران همیشه صلح آمیز بوده و هیچگاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود در این خصوص تاکید کرد: دکترین هسته‌ای ایران کاملا واضح و روشن است و اقدامات صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم. اساسا سلاح هسته‌ای در دکترین هسته‌ای ایران هیچ جایگاهی ندارد و بارها مواضع ایران در این‌باره اعلام شده است.

مدیرکل آژانس همچنین با تکرار ادعاهای خود درباره بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن سطح دسترسی را که نیاز است، دریافت نمی‌کند. این موضوع بر گمانه زنی‌ها در مورد برنامه هسته‌ای تهران افزوده است.

مسئله بازرسی‌ها در حالی مطرح می‌شود که آژانس 10 برابر بیشتر از دیگر کشورهای عضو "ان‌پی‌تی" بر تاسیسات ایران نظارت دارد.

پیشتر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی حجم تاسیسات هسته‌ای ایران را حدود 2 درصد تاسیسات هسته‌ای سراسر جهان دانست و گفت: منطقی نیست بیش از 10 برابر دیگر کشورها، ایران تحت بازرسی قرار بگیرد.

وی در حاشیه شصت و هفتمین کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: ایران همکاری خوبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد. حدود 120 بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم اکنون مورد پذیرش و اعتماد ایران هستند و فعالیت جدی دارند.

گروسی همچنین در این مصاحبه در واکنش به تنش‌ها بین رژیم صهیوینستی و ایران اظهار داشته که هرگونه تصور حمله به تاسیسات هسته‌ای محکوم است.

وی درباره تهدید حملات هسته‌ای گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت از تسلیحات اتمی، استفاده از این تسلیحات و دستیابی به تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

مدیرکل آژانس همچنین با بیان اینکه که آژانس همواره از گفتگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند، در خصوص مذاکرات ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما و ایران است، زیرا چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد دارم به زودی به ایران سفر کنم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

اسلامی: روابط با آژانس در حوزه پادمان برقرار استاسلامی: دامنه فعالیت انرژی هسته‌ای ایران گسترش یافت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یادگیری زبان فرانسوی
  • حمایت مردم فرانسه از عملیات تنبیهی وعده صادق
  • آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!‏
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • به دلیل مصدومیت: ستاره فرانسه در یورو غایب است
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است
  • بزرگترین تولید کنندگان انرژی هسته‌ای در جهان (+ اینفوگرافی)