Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@06:30:18 GMT

مساجد بهتر از این می‌توانند اداره و مدیریت شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۰۲۶۸

مساجد بهتر از این می‌توانند اداره و مدیریت شوند

مساجد بهتر از این می‌توانند اداره و مدیریت شوند و روحانیون بیشتر می‌توانند در این عرصه‌ها کار کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان: اعتماد به نقل از آیت الله محمد غروی عضو جامعه مدرسین نوشت: «برخی فکر می‌کنند روحانیت کارش مخصوص به رابطه انسان است و همچنین رابطه‌ انسان با خدا و در حد مسائل اخلاقی که آن هم بیشتر جنبه فردی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع حوزه دین را به این شکل به جنبه‌های فردی محدود می‌کنند و احیانا اگر اجتماعی هم در نظر بگیرند محدود است. اما حوزه‌های دیگر، به‌ خصوص حوزه سیاسی را از دین و صلاحیت دین خارج می‌دانند.»

 

این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخشی از سخنانش می‌گوید: «همین‌ جا باید این مساله روشن شود. این‌ طور نیست که دین (به خصوص دین اسلام که یک دین کاملی است) فقط در این شؤون محدود ورود پیدا کند. باید ورود پیدا کند و عالمان دینی هم در همین محدوده‌ها باید فعالیت کنند.

 

او ادامه داد: «انقلاب اسلامی ایران هم که پدید آمد بر اساس این فکر بود که بالاخره می‌توان یک نظام سیاسی را به وجود آورد تا بر اساس مبانی اسلامی شکل بگیرد. در واقع امام خمینی بر اساس این تفکر ورود پیدا کرده و در مساله ولایت فقیه بیشتر کار کردند و بیشتر طرح کردند. البته این موضوع در گذشته هم مطرح بود اما شرایط بزرگان و علما و ظرفیت‌ها ایجاب نمی‌کرد آنها بتوانند تشکیل حکومت دهند.»

 

او همچنین درباره جایگاه روحانیت در نزد مردم گفت: «به طور کلی جایگاه روحانیت بین مردم خوب است. در واقع اگر دقت کنیم و دنبال این برویم که اعتماد مردم نسبت به روحانیت تا چه اندازه است، این طور نخواهد بود که دیگران جایگاه بهتری داشته باشند. البته به این معنا نیست که این ایده‌آل باشد. می‌تواند و می‌توانست بهتر از این باشد. ولی من به ذهنم می‌رسد جایگاه روحانیت در افکار عمومی جایگاهی مناسب است.» او درباره حد و مرز ورود روحانیون به اقتصاد نیز گفت: «آنچه در زمینه ورود به مسائل سیاسی و اقتصادی مهم است، این است که اولا باید ورود عالمانه‌ای باشد. یعنی شرایط و ظرفیت‌های مختلف و شرایطی که ما در آن قرار گرفتیم، شرایطی که ما در ارتباط با دنیا قرار داریم و... باید مورد توجه قرار بگیرد و در عین حال هم باید در چارچوب‌های ارزش‌های خودمان حرکت کنیم. چه در ارزش‌های فردی و چه در ارزش‌های سیاسی باید در این چارچوب‌ها عمل کنیم. احیانا اگر ورودی پیدا کنیم که عالمانه و متخصصانه نباشد یا با توجه به واقعیت‌ها و ارزش‌ها نباشد، این ورود، ورود عالمانه‌ای نخواهد بود.

 

غروی درباره اظهارنظرهای روحانیون نیز گفت: «روحانیون تا جایی که می‌توانند باید با افراد در مصاحبه‌ها، اظهارنظرها و در تریبون‌هایی که در اختیار دارند، دقت کنند که عالمانه صحبت کنند. همچنین افراد حد خود را بدانند. در واقع این‌ طور نیست که افراد در هر زمینه‌ای تخصص داشته باشد. وقتی بدون تخصص و اطلاعات لازم در زمینه‌ای ورود شود، آثار نامطلوبی به همراه دارد و اعتبار روحانیت یا آن تریبون‌ها را خدشه‌دار می‌کند.»

 

این روحانی درباره خلوت شدن مساجد نیز گفت: «خلوت ‌شدن مساجد و نمازجمعه‌ها نیاز به بررسی دارد که آیا خلوت شده یا نشده است. این مساله در حد حرف است. من نمی‌توانم بر این موضوع تاکید کنم. باید این را هم در نظر داشت که در گذشته برای مساجد رقبایی وجود نداشت. اما الان رادیو و تلویزیون برنامه‌های مختلف مذهبی دارد، بسیاری از خانواده‌ها همان برنامه‌هایی را که مورد نیازشان است در خانه راحت‌تر می‌توانند ببینند و گوش کنند.

 

البته معنای این سخن نیست که وضعیت ما ایده‌آل است. مساجد بهتر از این می‌توانند اداره و مدیریت شوند و روحانیون بیشتر می‌توانند در این عرصه‌ها کار کنند. ولی این طور نیست که خلوت شدن مساجد به خاطر این باشد که روحانیون در فضای سیاسی قرار گرفته‌اند.» او گفت: «متاسفانه گاهی اوقات در بعضی از منابر در مسائل سیاسی یا مسائل جناحی بیش از اندازه ورود پیدا می‌کنند. نه اینکه نباید ورود پیدا کنند، نه. باید ورود پیدا کنند و بتوانند خوب وارد شوند، اما در چارچوب‌های متناسب با منبر و.... ورود پیدا کنند که هم مردم مسائل کلی را در این رابطه بیاموزند و هم به آنها کمک کنند در اینکه از نظام حمایت کنند.»

 

غروی همچنین گفت: «نکته‌ای که نباید غفلت کنیم این است که امامان جمعه باید سعی کنند در مسائل جناحی ورود پیدا نکنند و به مسائل کلی ورود شوند.»

 

غروی گفت: «ائمه جمعه می‌توانند سیاست‌های خارجی تدوین ‌شده را تببین کنند که مثلا در مقابل دشمن و کفار باید چگونه باشیم. اما اینکه خدای ناکرده برخورد جناحی یا سیاسی شود، یا گاهی به افراد و اشخاصی بپردازیم و به حرمت آنها آسیب وارد کنیم، صحیح نیست و اتفاقا هم مردم از این ورود این‌چنینی خیلی خوش‌شان نمی‌آید.» او ادامه داد: «به هر حال امام جمعه در یک شهر باید نقش پدر را نسبت به همه پیدا کند، به‌گونه‌ای که همه بتوانند در نماز جمعه شرکت کنند. این‌ طور نباشد که نماز جمعه به یک عده خاص اختصاص پیدا کند، آن هم افرادی که احیانا طرز تفکر خاصی داشته باشند. همچنین امامان جمعه باید مسائل را واقع‌بینانه و به دور از افراط و تفریط ملاحظه کنند و طوری برخورد کنند که هم مردم بصیرت بیشتری پیدا کنند و هم به کسی آسیب نرسد.»

 

او درباره رابطه روحانیون و فضای مجازی و نوعی سرگردانی در مواجهه با آن گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم، امروز فضای مجازی تاثیرگذار است لذا ورود به فضای مجازی لازم است و ما در این رابطه نقشی را که باید ایفا کنیم، ایفا نکردیم»

 

منبع: خبر آنلاین/ اعتماد آنلاین

پایان پیام/500

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم اربعین حسینی استان بوشهر خبرگزاری شبستان کانون های مساجد فارس شیراز استان همدان فعالیت های مسجدی مسجد طراز اسلامی مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز- اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،محمدهادی ایمانیه در جلسه بررسی وضعیت آزادراه شیراز اصفهان با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای تامین اعتبار تکمیل این آزاد راه از طریق مولدسازی، خواستار تسریع دستگاه‌های ذی‌ربط در اجرای توافقات شد.
وی در ادامه با اشاره به تعریف مثلث طلایی گردشگری بین استان‌های فارس، اصفهان و یزد، گفت: اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی جاذبه‌های طبیعی پیرامون آزادراه شیراز- اصفهان را با تمرکز بر حفظ محیط زیست معرفی و زمینه‌های استفاده گردشگران و عموم را مهیا کند.
استاندار فارس از مدیریت امور شعب بانک ملی و بانک مسکن استان خواست در مدت دو هفته نسبت به پیگیری و واریز تسهیلات ماده ۵۶ برای قطعه تنگ خیاره به لپویی اقدام و نتایج را اعلام کنند.
او با اینکه اداره کل راه و شهرسازی استان ماموریت داد برای بررسی اتصال آزادراه شیراز اصفهان به شهر مرودشت و تخت جمشید اقدامات لازم را انجام و نتیجه را در جلسه بعدی اعلام کنند.
استاندار فارس همچنین به تداخل برخی از مقاطع آزادراه با ایل‌راه عبوری استان اشاره کرد و گفت: اداره کل امور عشایر استان با هماهنگی شرکت ساخت و بهره‌برداری آزادراه و همچنین فرمانداری‌های ذی‌ربط تمهیدات لازم را برای عبور ایمن ایلات یا در صورت لزوم تعیین مسیر جایگزین اتخاذ کند.
محمد هادی ایمانیه همچنین دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شیراز و مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی را مامور کرد تا پیگیری لازم برای استقرار کامل اورژانس در آزادراه طبق استانداردهای کشوری و حسب مصوبات شورای هماهنگی ترافیک استان انجام و نتیجه را اعلام کند.
نماینده عالی دولت در فارس در ادامه با اشاره به انعکاس مشکلات راه‌ها از جمله آزادراه توسط شهروندان از طریق سامانه ۱۴۱ و لزوم ارتباط موثر و شبانه روزی بین مرکز مدیریت راه‌های استان و شرکت ساخت و بهره‌برداری آزادراه خواستار تشکیل جلسات هماهنگی با محوریت راهداری استان و اعلام نتایج به شورای هماهنگی ترافیک شد.

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز- اصفهان
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان
  • لزوم مدیریت مسائل فرهنگی در تفرجگا‌ها و سواحل مازندران
  • هوش مصنوعی چه نقشی در مدیریت شهر دارد؟
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است