Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان آمریکایی با همکاری «ابوالفضل دوست پرست ترشیزی» دانشمند ایرانی، ژن تنظیم‌کننده بیماری اسکیزوفرنی را کشف کردند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان «بیمارستان کودکان فیلادلفیا CHOP» با همکاری ابوالفضل دوست پرست ترشیزی، دانشمند ایرانی ژنی را کشف کردند که در تنظیم بیماری اسکیزوفرنی نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
فرضیه آن‌ها این است که این ژن می‌تواند بیان بسیاری از ژن‌های دیگر را هنگام رشد مغز کنترل کند و به مرور زمان به بروز اسکیزوفرنی منجر شود.

وراثت، نقش مهمی در ابتلا به اسکیزوفرنی دارد و تاثیر آن حدود ۸۰ درصد است. دانشمندان سعی دارند به ژن‌هایی دست پیدا کنند که با پیش آمدن این شرایط ارتباط دارند و معتقدند که ژن‌های متفاوتی در بروز این مشکل موثر هستند.

کای وانگ «Kai Wang»، سرپرست این پژوهش گفت: از آنجا که ممکن است صد‌ها یا حتی هزاران ژن، در خطر بروز اسکیزوفرنی موثر باشند، باید به این موضوع پی‌ببریم که کدام یک از ژن‌ها، نقش مهم‌تری دارند و نقش اصلی را در بروز بیماری ایفا می‌کنند. کشف ژن اصلی تنظیم‌کننده بیماری می‌تواند به ما در رسیدن به درمان‌های جدید کمک کند.

بیماری‌هایی که با یک ژن کنترل می‌شوند، اغلب با اختلالات مونوژنیک «monogenic disorder» مرتبط هستند، اما اگر چند ژن در بروز یک بیماری نقش داشته باشند، آن بیماری «پلی‌ژنیک polygenic» نامیده می‌شود. گروهی از دانشمندان دانشگاه استنفورد «stanford university» در سال ۲۰۱۷، اصطلاح «امنی‌ژنیک omnigenic» را برای بیماری‌هایی به کار بردند که هزاران ژن در بروز آن‌ها نقش دارند.

این پژوهش جدید نمی‌تواند مشخص کند که اسکیزوفرنی، از بیماری‌های پلی ژنیک است یا امنی ژنیک، اما این موضوع مشخص است که ژن‌های بسیاری در بروز این بیماری نقش دارند.

وانگ تصریح کرد: بدیهی است که در بروز یک بیماری، برخی ژن‌ها، مهم‌تر از ژن‌های دیگر هستند؛ در نتیجه ما تصمیم گرفتیم تا ژن تنظیم‌کننده اصلی را شناسایی کنیم.

تنظیم‌کننده‌های اصلی، ژن‌هایی هستند که بیان بسیاری از ژن‌های پایین‌تر از خود را تعیین می‌کنند. پژوهشگران برای کشف ژن اصلی تنظیم‌کننده اسکیزوفرنی، الگوریتم جدیدی را در دو مجموعه مجزا از داده‌های بیولوژیکی به کار گرفتند. این الگوریتم، نهایتا توانست ژنی موسوم به «TCF۴» را مشخص کند.

TCF۴، پیش از این به عنوان ژنی شناخته می‌شد که در بروز اسکیزوفرنی نقش دارد، اما پژوهشگران در این پروژه جدید، برای نخستین بار توانستند اثرات مربوط به عملکرد آن را مشخص کنند. آن‌ها دریافتند که TCF۴، در تنظیم بسیاری از شبکه‌های متفاوت ژن نقش دارد که با فعالیت عصبی مربوط به اسکیزوفرنی به خصوص در مراحل ابتدایی گسترش آن در ارتباط هستند.

وانگ در پایان خاطرنشان کرد: برای درک این موضوع که آیا ژن‌های تنظیم کننده بیشتری در بروز اسکیزوفرنی سهیم هستند یا خیر، به پژوهش‌های بیشتری نیاز داریم. اگر ژن‌های بیشتری شناسایی شوند، امکان طبقه‌بندی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و ارائه درمان‌های دقیق‌تر و هدفمندتر نیز فراهم می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسکیزوفرنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش همسر دانشمند هسته‌ای شهید به حملات تنبیهی سپاه

شهره پیرانی همسر شهید داریوش رضایی‌نژاد، از دانشمندان هسته‌ای ایران حمله شب گذشته ایران در پاسخ به تجاوز این رژیم به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق را ستود و با انتشار استوری در اینستاگرامش نوشت:

اندازه تمام لحظات رفتن داریوش در تمام این دوازده سال و ... منتظر این اخبار بودم

به خون‌های بی‌گناه ریخته‌تان سوگند که ما بی‌گناهیم

دیگر خبرها

  • برای کنسرت پایتخت آماده‌ام/ قصه همکاری با مهیار علیزاده
  • (ویدیو) حاج آقا دانشمند: دوست دارم کنسرت بروم اما می‌ترسم
  • نگهداری از گربه و ابتلا به یک بیماری روانی
  • احتمال شیوع بیماری آنتروتوکسمی در دام‌های سبک
  • ساخت آشکارساز نوری پرسرعت با مواد ۲بعدی در دانشگاه تهران
  • هشدار دامپزشکی نیشابور در خصوص بیماری آنتروتوکسمی در دام های سبک
  • اعتراف انگلیس به همکاری با اسرائیل برای مقابله با ایران
  • واکنش همسر شهید دانشمند هسته‌ای به سیلی ایران به اسرائیل
  • واکنش همسر دانشمند هسته‌ای شهید به حملات تنبیهی سپاه
  • راه حل دانشمند ایرانی برای تجزیه رنگ‌های سمی موجود در فاضلاب