Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-18@00:53:08 GMT

نحوه قطع یارانه نقدی دهک‌های پردرآمد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۰۵۳۸

نحوه قطع یارانه نقدی دهک‌های پردرآمد

خبرگزاری میزان- معاون اقتصادی وزارت تعاون فرایند حذف دهک‌های پردرآمد از شمول دریافت یارانه نقدی را تشریح کرد. تاریخ انتشار: 10:42 - 27 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۵۰۶۴۲ به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، علی سرزعیم، معاون اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در یادداشتی نحوه حذف دهک‌های پردرآمد از شمول دریافت یارانه نقدی را تشریح کرد که متن کامل آن به این شرح است:

دولت همواره به دنبال توزیع هدفمند یارانه‌های نقدی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان وزارت آقای ربیعی، در این باره، اقدامات بنیادین و مهمی صورت گرفت که در بحث از هدفمندی یارانه‌ها باید به آن اشاره کرد. مهمترین اقدام، تأسیس «پایگاه رفاه ایرانیان» است که به بیش از ۳۰ بانک اطلاعاتی به استثنا داده‌های بانک‌ها و نظام مالیاتی، به پایگاه مزبور متصل شده است. از ویژگی‌ها و مزایای این پایگاه، پایش اطلاعات اقتصادی افراد جامعه است. به عنوان مثال، می‌توان متوجه شد یک شهروند ایرانی، مالک چند ماشین با چه مدل‌هایی است، چند سفر خارجی و به کدام کشور‌ها داشته است و یا موارد دیگر.
این پایگاه داده‌های اقتصادی، کمک می‌کند تا سطح مطلوب و قابل قبولی از اطلاعات اقتصادی افراد جامعه تقریب زده شود. به نظر می‌رسد، داده‌های حاصل از آن، قابل اتکا باشد، چرا که بار‌ها به طرق مختلف مورد آزمون علمی قرار گرفته است و به نوعی می‌توان گفت راه اندازی «پایگاه رفاه ایرانیان» تا حدودی توانسته کاستی‌های موجود در حوزه نظام اطلاعاتی را مرتفع کند.

اما در رابطه با چگونگی استفاده از اطلاعات این پایگاه در بحث هدفمندی یارانه‌ها، باید چند نکته مد نظر قرار گیرد. اول این‌که شناسایی دهک‌های پایین درآمدی امر دشواری بوده است، به این دلیل که فراوانی افراد با سطح درآمدی متوسط و پایین بسیار بیشتر از دهک‌های بالای درآمدی است. دوم این‌که فاصله درآمدی این افراد هم کم و به نوعی می‌توان اشاره کرد اطلاعات اقتصادی و درآمدی این گروه‌ها بسیار به هم نزدیک هستند. این شیوه از برآورد ضریب خطا را در شناسایی افراد بالا می‌برد. سوم؛ یکی دیگر از عواملی که خطا در شناسایی این گروه جمعیتی را افزایش می‌دهد، محدود بودن اطلاعات اقتصادی این گروه به دو نهاد کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی است.

حال در صورتی که شناسایی دهک‌های بالای درآمدی مد نظر باشد؛ چنین مشکلی رخ نمی‌دهد. با این توضیح که افراد قرار گرفته در دهک‌های بالای درآمدی از فراوانی کمتری برخوردارند چرا که افراد متمول در کشور ما جمعیت زیادی ندارند و هم این‌که فواصل درآمدی به قدری زیاد است که امکان بروز خطا را بشدت کاهش می‌دهد.

این شیوه از پایش از یک پشتوانه علمی برخوردار است. بدین گونه که ابتدا یکسری اطلاعات جمع‌آوری شده و تقریب زده می‌شود، آنگاه با پایشی که صورت می‌گیرد، برآورد می‌شود که تقریب‌ها به چه میزان درست عمل می‌کند. این شیوه، از پشتوانه یک مدل ریاضی برخوردار است که مرتب مورد آزمون قرار می‌گیرد.

این نکته را باید اضافه کرد که جمعیت ۸۰۰ هزار نفری که قرار است، از ابتدای مهرماه از گروه دریافت کنندگان یارانه حذف شوند، به دهک‌های بالای درآمدی تعلق دارند و به شیوه توضیح داده شده مورد پایش و شناسایی قرار گرفته‌اند.

اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها به این شیوه تصمیم صحیحی است که بدون شک عاری از تبعات منفی خواهد بود، چرا که حذف مبلغ ۴۵ هزار تومان از درآمد خانوار‌های دهک‌های بالای درآمدی خللی در هزینه کرد آنان بوجود نمی‌آورد و افراد متضرر نخواهند شد. به‌طور قطع دارای ابعاد مثبت است. در شرایط کنونی که دولت تحت فشار اقتصادی قرار دارد و با کسری بودجه مواجه است و از همه مهمتر کسری بودجه در صورتی که کنترل نشود تورم ایجاد می‌کند، صرفه‌جویی حاصل از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها می‌تواند به ترمیم بودجه و کنترل آن کمک کند. در واقع پس از کش و قوس‌های فراوان در مقطع زمانی اکنون دولت ناگزیر به اجرای طرح هدفمندی یارانه هاست. همواره نیاز‌ها و ضرورت‌ها است که افراد را به کنش‌ها و تغییرات وادار می‌کند. نکته دیگر در تبیین این موضوع که می‌تواند قدری بحث انگیز باشد، شفافیت اطلاعات افراد است. یعنی افرادی که دارایی شان را بدون پولشویی و رانت به دست آورده‌اند نگرانی از این بابت نخواهند داشت. درواقع قشری که از درآمد متوسط و پایین برخوردارند هرگز شفافیت اطلاعات برایشان معضل نیست، بنابراین این موضوع، چون مسأله توده مردم نیست از اهمیت خاصی هم برخوردار نخواهد بود.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: یارانه دهک ها پردرآمد بودجه کسری هدفمندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواملی که در علم اقتصاد می‌تواند به حوزه گردشگری کمک کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک کارشناس مسائل اقتصادی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به نبود تنوع پذیری خدمات گردشگری در مقاصد گردشگری کشور، تصریح کرد: باید تنوع‌پذیری را در خدمات گردشگری ارتقا دهیم تا گردشگر بتواند در بازه قیمتی مختلف کیفیت مختلفی را نیز انتخاب کند، یعنی اقامت را در درجه‌بندی مختلف به گردشگران ارائه دهیم.

بهمن قدمی دمآبی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به عوامل اقتصادی اثرگذار بر حوزه گردشگری، اظهار کرد: در علم اقتصاد بنگاه‌ها یا تولیدکننده کالا هستند و یا تولیدکننده خدمات، یعنی هر بنگاهی کالا و یا خدمتی را تولید می‌کند.

وی افزود:عموماً بنگاه‌هایی که تولیدکننده خدمات هستند از بنگاه‌هایی که تولیدکننده کالا هستند دشواری کار بیشتری دارند، یعنی بنگاه‌هایی که ماهیت خدماتی دارند باید زیرساخت‌ها و استانداردهای بیشتر و گسترده‌تری را رعایت کنند تا خدمت تولیدی در بازارها مشتری بیشتر و بهتری را جذب کند و بتواند کسب درآمدی داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ماهیت گردشگری نوعی خدمت است، تصریح کرد: یعنی افراد و موسساتی که در بنگاهی در حوزه گردشگری فعالیت دارند عموماً یک کار خدماتی انجام می‌دهند، به همین دلیل باید استانداردها و ویژگی‌های خاصی را رعایت کنند تا بتوانند خروجی مناسب و بهینه را اتخاذ کنند.

قدمی بیان کرد: در حوزه گردشگری وقتی به آمارها در سطح بین‌الملل و ملی نگاه می‌شود می‌بینیم خدمات گردشگری در حال افزایش است، یعنی در گذشته سازمانی تحت عنوان صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی وجود داشته اما در چند سال گذشته وزارت صنایع‌دستی، گردشگری و میراث فرهنگی تشکیل شده که در سیستم اقتصادی و نظام حاکمیتی ما به حوزه گردشگری نگاه ویژه‌ای می‌شود.

وی گفت: اگر به روند پیشرفت تکنولوژی و علم نگاه شود حوزه‌های کسب درآمد امروز و گذشته به حاشیه می‌رود چرا که تکنولوژی، هوش مصنوعی، اینترنت و ... جای کالاها،خدمات و مشاغل را در آینده خواهد گرفت، یعنی ۹۰ درصد از کسب و کارهای امروز که منبع درآمد افراد است در آینده وجود نخواهد داشت و جای آن را هوش مصنوعی و تکنولوژی پیشرفته خواهد گرفت.

این مدرس دانشگاه افزود: حوزه گردشگری به واسطه ماهیت خدمتی بودن و اینکه بشر یک حس را داراست نمی‌توان گفت هوش مصنوعی می‌تواند جای گردشگری را بگیرد.

قدمی اضافه کرد: از طرف دیگر زمانی که تکنولوژی گسترش یابد هوش مصنوعی در سطوح مختلف زندگی افراد ورود پیدا می‌کند و این مساله موجب می‌شود که با از بین رفتن بسیاری از فعالیت‌ها، اوقات فراغت افراد افزایش و منابع درآمدی آن‌ها گسترش یابد، پس در این میان نیاز به خدمات گردشگری بیشتر احساس می‌شود، بنابراین عصر تکنولوژی که با آلودگی، سر و صدا و ... همراه است نیاز به گردشگری را بیش از پیش در افراد ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: با از بین رفتن فعالیت‌های مختلف در آینده، حوزه گردشگری گسترش می‌یابد، اما این گسترش در دنیا با موانعی روبروست و در کشور ما موانع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و قانونی هر کدام به نوعی می‌تواند در حوزه گردشگری به یک نقطه قوت و یا ضعف تبدیل شود، یعنی نمی‌توان گفت در حوزه گردشگری صرفاً یک عامل دخیل است بلکه انبوهی از عوامل دست به دست هم می‌دهند تا گردشگری در یک مکان جغرافیایی گسترش و یا تضعیف شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی در استان بیان کرد: اگر در حوزه گردشگری به عوامل اقتصادی توجه کنیم می‌بینیم در کشور و استان درآمد افراد کم است، بنابراین اگر بخواهیم حوزه گردشگری تقویت شود باید اقدامی صورت گیرد تا درآمد اقتصادی افراد نیز افزایش یابد، یعنی در مجموعه جغرافیایی که مردم درآمد پایینی دارند دغدغه آن‌ها تامین نیازهای اولیه خواهد شد، در حقیقت نخستین مانع برای حوزه گردشگری درآمد کم افراد است که اگر بخواهیم این حوزه را ارتقا دهیم باید درآمد اقتصادی افراد را به نوعی بالا ببریم.

قدمی با بیان اینکه گردشگری در کشور فعالیتی گران به شمار می‌رود، تاکید کرد: باید هزینه‌ها را کاهش دهیم مثلاً مسافری که از استانی به چهارمحال و بختیاری قصد سفر داشته باشد به جز جاده جایگزینی برای حمل و نقل ندارد و حتی برای اسکان در استان از نظر اقامت فاصله بسیاری با استانداردهای دنیا وجود دارد، یعنی تخت‌های اقامت به لحاظ هزینه قیمت بالایی را دارد و جذب گردشگر امکان‌پذیر نیست.

این مدرس دانشگاه با اشاره به نبود تنوع پذیری خدمات گردشگری در مقاصد گردشگری کشور، تصریح کرد: باید تنوع‌پذیری را در خدمات گردشگری ارتقا دهیم تا گردشگر بتواند در بازه قیمتی مختلف کیفیت مختلفی را نیز انتخاب کند، یعنی اقامت را در درجه‌بندی مختلف به گردشگران ارائه دهیم.

قدمی خاطرنشان کرد: عامل دیگری که در علم اقتصاد می‌تواند در حوزه گردشگری موثر باشد تقویت زیرساخت‌های اقتصادی در حوزه گردشگری است تا از این طریق بتوان درآمد عرضه‌کنندگان خدمات گردشگری را افزایش و هزینه‌ها کاهش یابد، اگر بتوان این عوامل را اصلاح کرد قطعاً می‌توان درآمدهای بسیار بالایی را از حوزه گردشگری کسب کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میکرو بلاگر‌های اقتصادی در کمین جیب مردم
  • چرا از تورم متنفریم؟
  • یارانه فروردین، کالابرگ الکترونیک، صدک‌بندی و چند ابهام دیگر
  • با افزایش نرخ رسمی ارز، بازار غیررسمی مهار نمی‌شود
  • رشد اقتصادی ایران در آسیا صعود کرد
  • راهکار‌هایی برای تقویت حکمرانی ریال
  • ضرورت تلاش نهاد‌های حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال
  • زمان واریز یارانه نقدی فروردین ۱۴۰۳ + جدول واریزی تمامی دهک‌ها
  • ضرورت تلاش نهادهای حاکمیتی برای ارتقای حکمرانی در حوزه ریال
  • عواملی که در علم اقتصاد می‌تواند به حوزه گردشگری کمک کند