Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-20@02:07:01 GMT

نشانه های سرخوردگی مردم برای مشارکت درانتخابات مجلس

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۱۴۹۷

نشانه های سرخوردگی مردم برای مشارکت درانتخابات مجلس

ساعت 24 -این روزها آسمان سیاست درایران رنگ خارجی دارد و تحولات درخاورمیانه و مناسبات ایران با برخی کشورهای منطقه و همچنین دگرگونی و چرخش های 180 درجه ای درمجادله ایران و امریکا جای مسایل سیاست داخلی را تنگ کرده است و می توان با جرات گفت شهروندان ایرانی به سیاست داخلی به ویژه نبرد احزاب ایرانی اعتنای چندانی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانیان از رهبران احزاب و گروههای سیاسی انتظار دارند دراین روزها تحلیل خود از آینده نزدیک مناسبات ایران با عربستان و آمریکا را ارایه و با صراحت بگویند سرنوشت کسب وکار ومعیشت ایرانیان در سایه تحولات عجیب با آمریکا چه خواهد شد اما این اتفاق نمی افتد.

از سوی دیگر چراغ روشن شده از سوی  برخی افراد و احزاب برای داغ کردن تنور انتخاب مجلس که درماههای اینده قرار است برگزار شود بی فروغ و بی نور است. شهروندان ایرانی به دلایل گوناگون از جمله هراس از آینده کوتاه مدت ایران و خویش و نگرانی از بدتر شدن روزگار اقتصادی کشورو کاهش قدرت خرید و رشد بیکاری جوانان بیشتر از هرچیز به خبرهای مرتبط به مسایل ایران و آمریکا توجه دا رند و بی میلی فزاینده ای به موضوع چالش های داخلی دیده می شود. علیرضا رحیمی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی در نوشته ای با عنوان " نگاهی به آرایش سیاسی در آستانه یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی"  درماهنامه ین پژوهشکده نوشته است" جمهوری اسلامی درحالی به پیشواز یازدهمین دوره انتخابات مجلس می رودکه ناامیدی بخش هایی ازجامعه از مشارکت سیاسی فشارهای تحریمی ، تنش درخلیج فارس ، سردرگمی گروه های سیاسی ، و بازار گرمی رسانه های برانداز در تحریم انتخابات سایه خود را سخت بر این انتخابات انداخته اند" این نویسند با تشریح وضعیت طیف های گونگون سه جناح اصلی سیاسی شامل اصلاح طلبان ، اعتدال گرایان و اصول گرایان چشم اندازی از مشارکت انتخاباتی را نیز ترسیم کرده است.

چشم انداز ناروشن

نویسنده این مقاله تاکید دارد: " روندهای نامطلوب اقتصادی ، پابرجایی روندهای پیشین نظارتی ، کاهش مردم پسندی اصلاح طلبان و افول کار آمدی دولت نشان از کاهش مشارکت مردمی درانتخابات بر انطباق هرچه بیشتر گفتمان نخبگان سیاسی با گفتمان جامعه ندارند.ااین روندها به احساس سرخوردگی بخش های عمده ای از جامعه دامن زده است واز گرایش های به مشارکت سیاسی کاسته اند. در یک برداشت اولیه می توان برعدم انطباق هرچه بیشتر گفتمان نخبگان سیاسی با گفتمان جامعه به عنوان یکی از علت های بی اقبالی هرچه بیشتر مردم به کمتر شدن مشارکت انتخاباتی انگشت گمارد. ایجاد امکان برای ظهور گفتمان های تازه که برخاسته از متن جامعه باشند ، تداوم روند کنونی مبارزه بافساد اقتصادی ، جهت این مبارزه و عمق و دامنه آن نیز در کاهش احساس سرخوردگی سیاسی تاثیر قابل اعتنایی خواهد داشت.

امنیت ملی درتهدید

رحیمی در بخش نتیجه گیری مقاله خود می نویسد: " روندهای کنونی دوکاستی بنیادی را بیش از دیگر کاستی ها برجسته می کنند که اگر چاره اندیشی نشود امنیت ملی را تهدید خواهند کرد. یک کاستی بنیادی ایجاد احساس کارساز نبودن مشارکت انتخاباتی در بخش هایی از جامعه که فراکسیون امید و کارکردهای دولت دوازدهم از یک سو و روندهای پابرجای چرخش نخبگان دربرابر گردش نخبگان درگردونه ای بسته و نارضایتی از فساد اقتصادی است که به کاهش مشارکت مردمی منجر می شود. توان بایگری اپوزیسیون برانداز و رسانه های بیگانه برای تبلیغ عدم شرکت درانتخابات نیز یک مساله دیگر است . ضعف بنیادین کنش سیاسی درمجلس و ناکار امدی فراکسیون های موجود یک کاستی دیگر بنیادین است. برقراری نظام حزبی ، ایجاد امکان ظهور احزاب مردم نهاد ، بازنگری در فرایندهای احراز صلاحیت کاندیداها و بازنگری درروش گزینش نامزده از اقدامهای ضروری برای انتخابات آتی مجلس است.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۱۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذوالنور: کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند

نایب رئیس مجلس گفت: لایحه حجاب طوری دیده شده که پلکانی است. یعنی کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند بلکه رفتار متنبه‌کننده، ارشادی و اصلاحی است. تندی برخورد با کسانی است که هنجارشکن متعمد هستند. مثل برخی از سلبریتی‌ها و کسانی که می‌خواهند تعمدا با هنجارها، اصول و ارزش‌ها و معتقدات مردم مقابله کنند و بجنگند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این سوال که ما در انتخابات گذشته شاهد حضور حدودا ۴۰ درصدی مردم در انتخابات بودیم. به نظرم شما در جهت افزایش سرمایه اجتماعی چه کار‌هایی باید صورت بگیرد، گفت: با همه تلاش‌هایی که دشمنان ما کردند تا مردم را مأیوس کنند و سعی کردند حوادث امنیتی رقم بزنند تا مردم وحشت کرده و پای صندوق نیایند و رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب از ماه‌ها قبل، هزینه کردند که مردم را از حضور در انتخابات مأیوس کنند، اما با همه ناراحتی‌ها و فشار‌های اقتصادی که روی دوش مردم است، مشارکتی که به وجود آمد دنیا را به تعجب وادار کرد و این جای خوشحالی است. اما از طرفی ما نباید به این میزان مشارکت راضی باشیم. مشارکت‌های ما باید در سطوح بالا باشد.

وی افزود: این نوع مشارکت نشان می‌دهد که اولا مردم نارضایتی‌هایی دارند؛ دوما وقتی پای صندوق می‌آیند یا رأی سفید می‌دهند می‌خواهند بگویند من نظام جمهوری اسلامی، کشور، انقلاب و رهبری را قبول دارم،، اما شما‌ها را قبول ندارم. معنای رأی سفید این است که شما شایسته نیستید، کم‌کار و بی‌عرضه هستید و خواسته ما را عملی نکردید؛ لذا باید این موضوع را درک کرده و این مشکلات را رفع کرد؛ به این صورت که ببینیم مردم چرا ناراحت هستند و عامل ناراحتی را از بین ببریم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: فشار اقتصادی روی دوش مردم است، سفره‌شان کوچک شده است. زندگی و معیشت‌شان سخت شده است. این کار دولت و مجلس است که این مسائل و مشکلات را رفع کند و زمینه را برای نشاط، امید به آینده و مشارکت مردم در سرنوشت خودشان آماده کند. مردم ما هم مردم خوبی هستند و اگر این عواملی که باعث ناراحتی‌شان است را مجلس و دولت بتوانند برطرف کنند؛ این مردم همیشه پای کار انقلاب، نظام و کشور بوده‌اند، بار را به دوش کشیده و بهتر از گذشته هم پای کار خواهند آمد؛ لذا راه رفع دغدغه‌ها درخصوص کاهش سرمایه اجتماعی، ایجاد امیدواری در مردم با زدودن علت‌هایی است که آن‌ها را ناراضی کرده که باید هدف‌گیری مجلس و دولت در این خصوص اتفاق بیفتد.

ذوالنور در پاسخ به سوالی درباره آخرین جزئیات لایحه حجاب و اینکه برخی می‌گویند همین مساله ممکت است باعث کاهش سرمایه اجتماعی در کشور شود، گفت: باید عرض کنم که خیر. این قانون و لایحه حجاب طوری دیده شده که پلکانی است. یعنی کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند بلکه رفتار در مورد آن‌ها متنبه‌کننده، ارشادی و اصلاحی است. تندی برخورد با کسانی است که هنجارشکن متعمد هستند. مثل برخی از سلبریتی‌ها و کسانی که می‌خواهند تعمدا با هنجارها، اصول و ارزش‌ها و اعتقادات مردم مقابله کنند و بجنگند.

وی افزود: تفاوت این لایحه با لایحه قبلی آن است که این برخورد‌ها را تفکیک و ملایم کرده است که زمینه اصلاح عیوب و نواقصی که هست، فراهم شود. بچه‌های ما در دامن دشمن نیفتند و دچار عقده نشده و زده نشوند و کار اصلاحی باشد. خود مقام معظم رهبری فرمودند که همه ما نقص داریم؛ لذا باید با کمک به همدیگر تلاش کنیم تا آن نواقص را برطرف کنیم. چیزی که در قانون حجاب و عفاف دیده می‌شود، جنبه ارشادی و اصلاحی اش بیش از داغ و درفشی است که متوجه هنجارشکنان با عناد، عقده، غرض و مرض است.

دیگر خبرها

  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • تقدیر از ۱۸۰ فعال عرصه مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۲
  • گفتمان سازی برای محوری شدن مدارس در جامعه
  • همایش فرهنگسازان حضور در قم برگزار شد
  • هر جایی که مردم حاضر شدند نگرانی‌ها برطرف شد
  • تشکیل مجلس مشورتی بانوان، فرصتی برای مشارکت گسترده‌تر زنان در جامعه
  • ذوالنوری: زنانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند
  • مجتبی ذوالنوری: کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • ذوالنور: کسانی که حجاب غیرکاملی دارند، داغ و درفش نمی‌شوند