Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@17:24:39 GMT

برداشت دانه زیتون سبز در باغات زیتون قزوین آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۲۰۳۷

برداشت دانه زیتون سبز در باغات زیتون قزوین آغاز شد

علی اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سطح زیر کشت کل باغات استان بالغ بر ۷۴ هزار هکتار است که از این میزان ۹ هزار و ۵۲۰ هکتار به باغات زیتون اختصاص دارد.

وی افزود: تولید محصول زیتون در سال جاری بالغ بر ۲۵ هزار تن می باشد که پیش بینی می شود تا حدود ۶۰ درصد آن بصورت سبز یا کنسروی و بالغ بر ۴۰ درصد آن بصورت دانه روغنی جهت استحصال روغن برداشت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری بیان کرد: از این میزان سطح زیر کشت باغات زیتون شش هزار و ۷۰۰ هکتار بارور و ۲ هزار و ۸۲۰ هکتار غیر بارور است.

وی تصریح کرد : عمده باغات زیتون در منطقه طارم سفلی متمرکز بوده که در اکثر روستاهای این بخش تک محصولی بوده و درآمد خانوارها از این محصول است.

به گفته ی وی؛ در حال حاضر ۴۵ روستا با سه هزار و ۵۰۰ بهره بردار در زمینه تولید زیتون فعالیت دارند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت : ارقام زیتون عمدتا زرد زیتون است که از سایر ارقام بومی می توان به رقم ماری «زودرس»، شنگه، روغنی، گرده زیتون و چرچنگی اشاره کرد.

اکبری اضافه کرد : از ارقام خارجی که طی چندین ساله اخیر به سطوح باغات اضافه شده می توان به رقم آربکین و کرونایکی که جز ارقام روغنی و در کشت های متراکم و فوق متراکم استفاده می شود و سایر ارقام خارجی مانند : مانزانیلا، کنسروالیا، کروس و سویلانا اشاره کرد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به آفت مگس زیتون اشاره کردو گفت : با توجه به شرایط آب و هوایی سال جاری و مساعد بودن شرایط زیستی برای این آفت؛ جمعیت آفت در نسل اول افزایش پیدا کرده که با کنترل به موقع و مبارزه همگانی در سطح روستاها؛ میزان خسارت به دانه های سبز زیتون در زمان برداشت به زیر ۳ درصد رسیده است.

اکبری اظهار داشت: عملیات کنترل و مبارزه شامل ۴ هزار هکتار که ۲۶۰۰ هکتار در باغات سنتی و ۱۴۰۰ هکتار در باغهای ردیفی و صنعتی به روش بیت اسپری «استفاده از طعمه مسموم و پروتئین هیدرولیزات»، کارت زرد و فرمون جنسی است.

وی؛ عملیات اصلاحی داخل باغات شامل هرس باردهی مناسب درختان، هرس بازجوانسازی در باغهای قدیمی و مسن، مدیریت کف باغ «مبارزه با علفهای هرز داخل باغ»، تنظیم دوره آبیاری با توجه به بارندگیهای مناسب اخیر «حذف یک مرحله آبیاری برای کاهش رطوبت باغ»  را از مهمترین اقدامات انجام شده در باغات زیتون استان ذکر کرد.

کد خبر 4721940

منبع: مهر

کلیدواژه: علی اکبری جهاد کشاورزی قزوین زیتون ماه محرم قزوین اربعین حسینی بوشهر شهرکرد عاشورا ایلام مراسم عزاداری شیراز خطبه های نماز جمعه گرگان سانحه تصادف تاسوعا و عاشورا ماه محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، عبدالله رحیمی گفت: شناسنامه‌دار کردن باغ، مدرک رسمی کاملاً فنی و تخصصی است که امکان برنامه‌ریزی و مدیریت کلان زیربخش باغبانی با هدف افزایش کمی کیفی تولیدبه بهره‌بردار می‌دهد.

وی افزود:کشاورزان جویباری از طریق واحد‌های صنفی کشاورزی نسبت به دریافت شناسنامه باغ اقدام کنند.

رحیمی افزود: در شهرستان جویبار ۶۴۰۰ هکتار مزارع جویبار مرکبات و سیاه ریشه تشکیل می‌دهد که ۱۸۲۰ هکتار معادل ۳۰ درصد از این باغات شناسنامه‌دار شدند.

عبدالله رحیمی اظهار داشت: طرح شناسنامه دار کردن باغات نشانه هویت، اصالت و مرغوبیت تولیدات باغی و مبنای اصلی شناسایی و ارزش‌گذاری محصولات در بازار‌های داخلی و جهانی است و به منظور شناسایی هوشمند و تهیه آمار جامع مربوط به تولیدات باغات و برنامه ریزی در فروش و صادرات محصول و ایجاد زنجیره تولید تا مصرف و ثبات قیمت، تهیه شناسنامه باغ امری ضروریست.

وی خاطرنشان کرد:کشاورزان به خصوص باغداران مرکبات در جویبار می‌توانند با دریافت شناسنامه باغ از نظام صنفی کشاورزی و کد QR زمینه صادرات را برای محصولات خود فراهم سازند.

سالانه ۳۰هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان جویبار به زیر کشت ۴۵نوع محصولات زراعی و باغی می‌رود.

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر
  • کاشت ۸۰ هکتار باغ زیتون در لرستان
  • جلوه زیبای گل محمدی در باغات اشکذر
  • برداشت توت از باغات شهر منصوریه بهبهان+فیلم
  • آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند
  • شناسنامه‌دار شدن۳۰ درصد باغات جویبار
  • تولید ۹۶۰ تن ترتیکاله علوفه‌ای در بهشهر
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی