Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان امیدوارند که به زودی بتوانند از سلول‌های خورشیدی با سطوح خمیده برای ساخت بدنه خودروی خورشیدی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، یک سلول خورشیدی پایه از یک فیلم نازک نیمه‌هادی‌های آلی تشکیل شده است که بین دو الکترود قرار گرفته و جریان الکتریسیته را از لایه نیمه‌هادی آلی به مدار الکتریکی خارجی هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  مدت‌ها پیش فرض بر این بود که باید صد در صد سطح هر کدام از الکترودها، هادی الکتریسیته باشد تا راندمان تولید برق به حداکثر برسد. اما دانشمندان دانشگاه وارویک در انگلستان الکترود‌هایی را در سلول‌های خورشیدی آلی ابداع کرده‌اند که فقط یک درصد از سطح آن هادی الکتریسیته است و این ابداع پنجره جدیدی را روی ساخت طیف وسیعی از مواد ترکیبی باز کرده است که بین الکترود‌ها و لایه‌های نیمه‌هادی آلی جذب نور قرار می‌گیرند و نه تنها عملکرد دستگاه را بالا می‌برند، بلکه هزینه ساخت آن را نیز کاهش می‌دهند.
راس هاتن، یکی از محققان دپارتمان شیمی دانشگاه وارویک، در این مورد می‌گوید: همیشه فرض بر این بود که اگر می‌خواهید عملکرد سلول‌های خورشیدی آلی را بهینه کنید، باید سطح رابط بین الکترود‌ها و نیمه‌هادی‌های آلی را به حداکثر برسانید. ما در تحقیقات‌مان سعی کردیم که این موضوع را دقیقا بررسی کنیم.
این گروه تحقیقاتی، الکترودی را ساختند که به طور منظم مساحت سطح را تغییر می‌دهد. این گروه دریافتند که حتی زمانی که ۹۹ درصد از سطح الکترود عایق (برعکس هادی) می‌شود، باز هم به صورت صد در صدی کار هدایت جریان برق را انجام می‌دهد.
محققان برای بالا بردن کارآیی این سلول‌های خورشیدی، لایه‌های شفافی را بین الکترود‌ها و لایه نیمه‌هادی آلی جذب نور قرار دادند و با این کار توزیع نور در دستگاه را بهینه کردند و پایداری جذب نور را بالا بردند.  
محققان می‌گویند: این یافته‌ها نشان می‌دهد که ترکیب عایق‌ها و نانوذرات هادی مثل نانولوله‌های کربنی، قطعات گرافن یا نانوذرات فلزی پتانسیل بالایی برای بهبود عملکرد دستگاه‌های پیشرفته مبتنی بر سلول‌های خورشیدی و کاهش هزینه‌های ساخت آن‌ها دارد.
گفتنی است، سلول‌های خورشیدی آلی سازگار با محیط زیست هستند، زیرا هیچ عنصر سمی‌ای در آن‌ها وجود ندارد و می‌توانند در دمای پایین ساخته شوند و رد پای کربن کمتری به جا بگذارند.
محققان معتقدند که نیاز برای سلول‌های خورشیدی روز به روز در جهان بیشتر می‌شود و این فناوری‌ها به سمت انعطاف‌پذیری و سبکی پیش می‌روند. سلول‌های خورشیدی سیلیکونی همرفتی، برای تولید برق در مزارع خورشیدی و روی سقف ساختمان‌ها بسیار مناسب هستند، اما آن‌ها انعطاف‌پذیری لازم را برای کاربرد روی وسایل نقلیه برقی و یکپارچه سازی پنجره‌ها و ساختمان‌ها ندارند. اما ابداع جدید محققان دانشگاه وارویک این چالش‌ها را برطرف کرده و محققان امیدوارند به زودی از این سلول‌های خورشیدی آلی برای ساخت سطوح خمیده و بسیار سبک استفاده کنند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پنل های خورشیدی خودروهای خورشیدی نانوذرات فناوری نانو گرافن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این محصول در فرآیند پیوند استخوان کاربرد دارد و می‌تواند با اکسیژن رسانی، تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های استخوانی را تسریع کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان «سندروم لی» یک زن ۲۳ ساله
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • الکترود جوشکاری co2 و نکات  مهم خرید سیم جوش co2
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • ساخت سامانه خورشیدی جلوگیری از سرمازدگی درختان
  • پروژه نیمه‌کاره ورزشی زهک چشم‌انتظار تأمین بودجه
  • لیگ یک/ داماش گیلان یک گام به سقوط نزدیک‌تر شد
  • شارژ پهپاد‌ها با سلول‌های خورشیدی ۲۰ برابر نازک‌تر از مو